-
Το παρακάτω από χτες στο in.gr
Μείωση στη σπατάλη νερού και «πράσινους» φόρους ζητά από την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ
Το φυσικό περιβάλλον παραμένει σε καλή κατάσταση σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας, ωστόσο η χώρα θα πρέπει να μειώσει τη σπατάλη νερού για άρδευση, να εφαρμόσει τις υφιστάμενες νομοθεσίες και να αυξήσει τους «πράσινους» φόρους στα καύσιμα, καταλήγει έκθεση ΟΟΣΑ για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία.
Την έκθεση παρουσίασε στην Αθήνα ο Ανχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν οι επιδοτήσεις για την άρδευση και να διευρυνθούν οι «πράσινοι» φόροι στα καύσιμα.
Πάντως η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία παρέστη στην παρουσίαση, απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των φόρων περιβάλλοντος και ειδικότερα μιας νέας αύξησης των τιμών των διοδίων. Γνωστοποίησε, πάντως, ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών για το ενδεχόμενο ένταξης στα φορολογικά μέτρα τριών ρυθμίσεων που προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο κ. Γκουρία αναφέρθηκε σε διαπίστωση της έκθεσης ότι «το ποσοστό των φόρων στις τιμές των καυσίμων έχει μειωθεί, τα τέλη των διοδίων δεν είναι επαρκώς προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό και στους φόρους οχημάτων δεν λαμβάνεται υπόψη η απόδοση των καυσίμων του οχήματος σε ικανοποιητικό βαθμό».
«Το περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει ολοκληρωμένη στρατηγική που μπορεί να αναθερμάνει την οικονομία» είπε.
Η έκθεση αναφέρει ακόμα ότι «η έλλειψη εφαρμογής της νομοθεσίας παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της περιβαλλοντικής πολιτικής» στην Ελλάδα.
Αναγνωρίζει πάντως ότι η ενσωμάτωση Οδηγιών της ΕΕ για το Περιβάλλον έχει βελτιώσει την κατάσταση και επισημαίνει ότι «ένα σχεδόν ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον και μια μοναδική και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά χαρακτηρίζουν μεγάλες περιοχές της Ελλάδας».
Η Τίνα Μπιρμπίλη, τέλος, ανέφερε ότι τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο του υπουργείου τα πρώτα ευρήματα της τηλεπισκόπησης για αυθαίρετη δόμηση στα καμένα της ανατολικής Αττικής.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του υπουργείου για τη χρήση του ποδηλάτου ως μεταφορικού μέσου στην Αθήνα, και μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει πρόταση νομοθετικής πράξης για την αυθαίρετη δόμησης στα νησιά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Link:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Το παρακάτω από χτες στο in.grΜείωση στη σπατάλη νερού και «πράσινους» φόρους ζητά από την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ
.....
Καλα,τον παίρνουν εκεί στον ΟΟΣΑ; Ας ερθεί ο Γκουρία να ζήσει στην Ελλάδα να δουμε τί θα πεί μετα;;
Δεν κοιτανε τον Ασωπό με τα απόβλητα; Τους ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου κ Πτολεμαϊδας που μολύνουν με τοξικά όλη την περιοχή; Αντίστοιχα της Μεγαλόπολής και τοοοοοοοοοοοοσα αλλα που συμβαίνουν σ όλη τη χωρα; Ας βάλουν σε αυτούς φορους! Δηλαδή πάλι οι οδηγοί θα τη πληρώσουν; -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Το παρακάτω από χτες στο in.gr
Μείωση στη σπατάλη νερού και «πράσινους» φόρους ζητά από την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ
.....
Καλα,τον παίρνουν εκεί στον ΟΟΣΑ; Ας ερθεί ο Γκουρία να ζήσει στην Ελλάδα να δουμε τί θα πεί μετα;;
Δεν κοιτανε τον Ασωπό με τα απόβλητα; Τους ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου κ Πτολεμαϊδας που μολύνουν με τοξικά όλη την περιοχή; Αντίστοιχα της Μεγαλόπολής και τοοοοοοοοοοοοσα αλλα που συμβαίνουν σ όλη τη χωρα; Ας βάλουν σε αυτούς φορους! Δηλαδή πάλι οι οδηγοί θα τη πληρώσουν;Συγγνωμη που θα το πω ωμα: Βλεπεις κανεναν αλλο μ@λ@κ@ εκτος απο εμας? Ολο εμεις πληρωνουμε την νυφη! Πιο ευκολη λεια δεν υπαρχει! Οι αλλοι ειναι 'και μαγκες' που λεει και ο Τακης
-
μέχρι τώρα σκεφτόμουνα το 'ψωμί ψωμάκι'
αυτοί μας οδηγούν στο 'νερό νεράκι'
μετά τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι???????????? -
Σήμερα το Revoil που βάζω βενζίνη μου έδωσε απόδειξη ταμειακής!
Πριν μου έδινε χειρόγραφη. Αμέσως προσαρμόστηκαν... -
Μπαίνει πλαφόν στη βενζίνη μετά την εκτόξευση της τιμής της
Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2010 | 18:34
Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2010 | 08:28Μετά την τριπλή αύξηση που η ίδια επέβαλε τώρα η κυβέρνηση τρέχει να ... μαζέψει τις τιμές των καυσίμων που πήγαν στα ύψη
Νέα αύξηση 2,5 λεπτών ανά λίτρο σημείωσε η μέση τιμή της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα, πριν τεθεί σε ισχύει ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ στα καύσιμα. Σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες τιμοληψίες του υπουργείου Ενέργειας η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την Παρασκευή στο 1,394 ευρώ, από 1,369 την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ίδιο διάστημα η τιμή χονδρικής ακρίβυνε κατά 0,8 λεπτά (από 1,314 σε 1,322 ευρώ) και η τιμή διυλιστηρίου κατά 1,5 λεπτά (από 1,257 σε 1,272 ευρώ).Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας είναι η τρίτη ακριβότερη στην ΕΕ. Ακριβότερες από την Ελλάδα είναι μόνο η Ολλανδία και η Δανία ενώ αμέσως φθηνότερη είναι η Γερμανία.
Οι τιμές σήμερα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου, κυμαίνονται για την αμόλυβδη από 1,146 η φθηνότερη (στα Γρεβενά), μέχρι 1,65 ευρώ στη νομαρχία Πειραιά.
]Με τη μεγάλη έρευνα του newsit να δείχνει πως οι τιμές εκτινάχθηκαν 0,38 ευρώ το λίτρο από την αρχή του χρόνου η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται τώρα στην επιβολή πλαφόν για να αποφευχθούν κρούσματα (είναι ήδη πολλά) αισχροκέρδειας.
Τα αρμόδια υπουργεία (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) δεν περίμεναν εκτίναξη των τιμών, υπολόγιζαν λόγω του ΦΠΑ αύξηση το πολύ τρία λεπτά... λογάριαζαν όμως χωρίς τους κερδοσκόπους που ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών πήγαν τις τιμές στα ύψη.
Τώρα σχεδόν άρον, άρον τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος ανέθεσαν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτήσει αν χρειάζεται να μπει πλαφόν.
Η Ρ.Α.Ε. Συνεδριάζει την Πέμπτη, τότε ίσως έχουμε και την απόφαση επιβολής πλαφόν σε όλη τη χώρα ή σε ορισμένους μόνο νομούς.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=18438&catid=13
Επιτέλους, πόσο μυαλό ήθελε για να επιβάλουν ένα πλαφόν;
Επίσης, επειδή είναι αρκετά άτομα εδώ μέσα που γνωρίζουν τα του χώρου, πως εξηγούν το υπογραμμισμένο; Στα Γρεβενά φθηνότερη βενζίνη από τον Πειραιά;
-
Κατι ξεκαρφωτο, μιλησα με τον βενζινα μου προχθες και τον ρωτησα αν θα απεργησει. Η απαντηση του: Να τα κλεισουν αυτοι που εχουν εγω πιυ δεν εχω θα μεινω ανοιχτος.
-
Άντε να βάλουν ένα πλαφόν στα 1.7 να σωθούμε (όπως πάντα... ).
-
Οι τιμές σήμερα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου, κυμαίνονται για την αμόλυβδη από 1,146 η φθηνότερη (στα Γρεβενά), μέχρι 1,65 ευρώ στη νομαρχία Πειραιά.
:
Τρέχω στα Γρεβενααααααααααα!!!
Μετά την τριπλή αύξηση που η ίδια επέβαλε τώρα η κυβέρνηση τρέχει να ... μαζέψει τις τιμές των καυσίμων που πήγαν στα ύψη...
Τα αρμόδια υπουργεία (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) δεν περίμεναν εκτίναξη των τιμών, υπολόγιζαν λόγω του ΦΠΑ αύξηση το πολύ τρία λεπτά... λογάριαζαν όμως χωρίς τους κερδοσκόπους που ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών πήγαν τις τιμές στα ύψη...
Ότι νά ναι!!! Ότι να'ναι πραγματικά...
Ρε είναι γ πολλές Ήθελα να ξερα,αυτοι στα υπουργεία ζουν εδω στην Ελλάδα μαζι με εμάς τους υπόλοιπους η είναι στο δικό τους κόσμο; Ακου εκει δεν περίμεναν!!! Τί καθυστερημένοι...!
Συγγνωμη που θα το πω ωμα: Βλεπεις κανεναν αλλο μ@λ@κ@ εκτος απο εμας? Ολο εμεις πληρωνουμε την νυφη! Πιο ευκολη λεια δεν υπαρχει! Οι αλλοι ειναι 'και μαγκες' που λεει και ο Τακης
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
**ώ).
[b]Οι τιμές σήμερα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου, κυμαίνονται για την αμόλυβδη από 1,146 η φθηνότερη (στα Γρεβενά), μέχρι 1,65 ευρώ στη νομαρχία Πειραιά.**
][/url]
Επίσης, επειδή είναι αρκετά άτομα εδώ μέσα που γνωρίζουν τα του χώρου, πως εξηγούν το υπογραμμισμένο; Στα Γρεβενά φθηνότερη βενζίνη από τον Πειραιά;
μαλλον καμια ξεχασμενη θα ειναι, αποκλειεται να υπαρχει βενζινη με 1,146
Προχθες εβαλα Shell με 1.329 (το emotion για την κουβεντα που καναμε παραπανω οτι η shell ειναι πανακριβη)
αν σκεφτει κανεις οτι η φτηνοτερη τιμη στη Λαρισα ηταν στο 1,348 ...Τα κακα νεα: 50€ ΔΕΝ φτανουν για να γεμισω το WagonR
Επισης υπαρχει ενα πρατηριο ΕΤΕΚΑ που βαζω αρκετα συχνα γιατι ειναι στο δρομο μου, ο οποιος εχει διαφορα στην 95αρα με την 100σταρα μικροτρρη απο 5 λπτα!
πριν την αυξηση ΦΠΑ ηταν 1,348 με 1,397παντα ειναι ο φτηνοτερος στην 100αρα και στο πετρελαιο...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
**ώ).
[b]Οι τιμές σήμερα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου, κυμαίνονται για την αμόλυβδη από 1,146 η φθηνότερη (στα Γρεβενά), μέχρι 1,65 ευρώ στη νομαρχία Πειραιά.**
][/url]
μαλλον καμια ξεχασμενη θα ειναι, αποκλειεται να υπαρχει βενζινη με 1,146
Προχθες εβαλα Shell με 1.329 (το emotion για την κουβεντα που καναμε παραπανω οτι η shell ειναι πανακριβη)
αν σκεφτει κανεις οτι η φτηνοτερη τιμη στη Λαρισα ηταν στο 1,348 ...Τα κακα νεα: 50€ ΔΕΝ φτανουν για να γεμισω το WagonR
Επισης υπαρχει ενα πρατηριο ΕΤΕΚΑ που βαζω αρκετα συχνα γιατι ειναι στο δρομο μου, ο οποιος εχει διαφορα στην 95αρα με την 100σταρα μικροτρρη απο 5 λπτα!
πριν την αυξηση ΦΠΑ ηταν 1,348 με 1,397παντα ειναι ο φτηνοτερος στην 100αρα και στο πετρελαιο...
Η Shell σαν 95άρα απλή -τουλάχιστο εγώ όσα πρατήρια έχω δει εδώ γύρω- έχει σχετικά καλή τιμή, πχ 1.359 στην μαρίνα Αλίμου.
Η BP είναι που πραγματικά το έχει ξεσκίσει..Βέβαια αν αποφασίσεις να πας για 95άρα με πρόσθετα, νομίζω συμφέρει η ΕΚΟ 95+ και η AVIN 95 WinPlus.
-
Για μας που δεν βαζουμε συχνα βενζινη αυτες οι μερες ηταν ενα σοκ
Πηγα να βαλω σκεπτόμενος οτι θα χρειαστω 40κατι ευρω,και εφτασε 60 το μαλί -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για μας που δεν βαζουμε συχνα βενζινη αυτες οι μερες ηταν ενα σοκ
Πηγα να βαλω σκεπτόμενος οτι θα χρειαστω 40κατι ευρω,και εφτασε 60 το μαλίΜετα απο αυτο γινανε πιο στενες οι σχεσεις με τον βενζινα
-
οι βενζινάδες έχουν δίκιο...
έδωσα το SUV και κατέβηκα κατηγορία και στο καινούριο γέμιζε το ρεζερβουάρ με 40€ αλλά ξαφνικά φούσκωσε και γεμίζει με 60€.εγώ βέβαια σαν πόντιος πάλι 20€ βάζω και έχω δωρεάν πλύσιμο το πρόβλημα είναι ότι χαλάει η βαφή....
-
Μπορει να εχει συζητηθει αλλα βαριεμαι να ψαχνω: Γιατι η αυξηση λογω ΦΠΑ ειναι 3 λεπτα; Αφου η τιμη της βενζινης ειναι περιπου μισό ευρώ, γιατι μπαινει φορος πανω σε φόρο;
-
Και γιατι με τις τελευταιες αυξησεις η βενζινη εχει ξεφυγει σε σχεση με το πετρελαιο?
Φορολογούνται διαφορετικα?? -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μπορει να εχει συζητηθει αλλα βαριεμαι να ψαχνω: Γιατι η αυξηση λογω ΦΠΑ ειναι 3 λεπτα; Αφου η τιμη της βενζινης ειναι περιπου μισό ευρώ, γιατι μπαινει φορος πανω σε φόρο;Δεν αυξηθηκε η αρχικη τιμη της βενζινης απο το σαββατο μεχρι τη δευτερα απλως η αυξηση του φπα αυξησε την τελικη τιμη(εξαρταται ποσο αγοραζει ο καθενας βενζινας δεν ειναι στανταρ)
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Και γιατι με τις τελευταιες αυξησεις η βενζινη εχει ξεφυγει σε σχεση με το πετρελαιο?
Φορολογούνται διαφορετικα??οχι δε φορολογουνται διαφορετικα, αυτο εχει να κανει μονο με τα δυιλιστηρια
-
Γέμισα με 1.40 σε Revoil στην Πεύκη. Για 50 λίτρα (είχα και γύρω στα 15 μέσα) πλήρωσα 70 ευρώ! Κι αυτό το ρημάδι με 50 λίτρα μου βγάζει 400km εντός πόλης.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
....Κι αυτό το ρημάδι με 50 λίτρα μου βγάζει 400km εντός πόλης.Και παραπονιέσαι...;;;
Βενζίνη ώρα μηδέν!