-
Μπορεί να έχει συζητηθεί, αλλά το forum έχει γίνει κτήνος!
Η ερώτηση μου είναι απλή:
Πότε συμφέρει να ανεφοδιαζόμαστε; Το πρωί, το βράδυ;
Κάποιοι αναφέρουν ότι είναι καλά να ανεφοδιαζόμαστε τις ώρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή ώστε να μην πληρώνουμε 'αέρα' (λόγω αύξησης του όγκου της βενζίνης)...
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος ας μας κατατοπίσει μιας και πλέον ενδιαφέρει πολλούς το θέμα μετα τις τελευταίες αυξήσεις...
-
Κάποιοι αναφέρουν ότι είναι καλά να ανεφοδιαζόμαστε τις ώρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι χαμηλή ώστε να μην πληρώνουμε 'αέρα' (λόγω αύξησης του όγκου της βενζίνης)...
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος ας μας κατατοπίσει μιας και πλέον ενδιαφέρει πολλούς το θέμα μετα τις τελευταίες αυξήσεις...
-
-
το πρωί πριν έχουμε πλήρης ανατολή ήλιου έχει την χαμηλότερη θερμοκρασία περιβαλοντος...και κάλο θα ήταν να βάλεις απο την ιδια μάνικα που έβαλε και ο μπροστινός σου ώστε να μην βάλεις αρχικα αέρα μέχρι να τραβήξει καύσιμο η αντλια και χασεις τα 2-3 λίτρα τις μάνικας ίσος και παραπάνω...δλδ σ λεω να βαζεις δευτερος...και καλο θα ηταν να βάζεις όχι μονό από εκει που ειναι φτηνότερο..αλλα κ απο εκει που εχεις δει οτι δεν σε κλέβουν σε ποιότητά!! καθώς σε ποσότητα ολοι κλέβουν!!
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
το πρωί πριν έχουμε πλήρης ανατολή ήλιου έχει την χαμηλότερη θερμοκρασία περιβαλοντος...και κάλο θα ήταν να βάλεις απο την ιδια μάνικα που έβαλε και ο μπροστινός σου ώστε να μην βάλεις αρχικα αέρα μέχρι να τραβήξει καύσιμο η αντλια και χασεις τα 2-3 λίτρα τις μάνικας ίσος και παραπάνω...δλδ σ λεω να βαζεις δευτερος...και καλο θα ηταν να βάζεις όχι μονό από εκει που ειναι φτηνότερο..αλλα κ απο εκει που εχεις δει οτι δεν σε κλέβουν σε ποιότητά!! καθώς σε ποσότητα ολοι κλέβουν!!ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ο προλαλήσας...
-
Καθε αλλο, αλλα τελος παντων...
1.Δεν υπαρχει αερας μεσα στις αντλιες! Το φαινομενο ειναι το ιδιο με το να εχεις ενα καλαμακι μεσα στην κοκα κολα σου και να κλεινεις το πανω μερος με το δαχτυλο σου... Ακομα και αν αφαιρεσεις το καλαμακι απο το ποτηρι η κοκα κολα που εχει μεσα το καλαμακι δεν πεφτει! Για τον ιδιο λογο το καυσιμο δεν πεφτει ποτε απο την αντλια στην δεξαμενη!- Το καυσιμο επειδη ακριβως ειναι αποθηκευμενο στο εδαφος εχει σχεδον παντα σταθερη θερμοκρασια! Ειτε ανεφοδιαστεις το πρωι ειτε το μεσημερι ειτε το βραδυ... Μεσα στο ρεζερβουαρ του αυτοκινητου υπαρχουν μεταβολλες αλλα ακομα και αν γεμισεις πρωι (χαμηλη θερμοκρασια) με το καυσιμο να ειναι σε συστολη και περιμενεις να διασταλλει το μεσημερι που θα εχει υψηλοτερη θερμοκρασια δεν κερδιζεις τιποτα γιατι το ιδιο καυσιμο μολις ξαναπεσει η θερμοκρασια θα 'ξαναμικρυνει'!
-
οπα δε το πιασα αυτο. πολυ ενδιαφερον thread! δλδ εγω προχθες που εβαλα 48.55λιτρα κ πληρωσα 65ευρω με τιμη μοναδας 1.339 ημουν τυχαιρος που μπηκαν τοσα λιτρα? γτ το γεμισα κ οντως γεμισε. για εξηγηστε το λιγο
-
Ο χρήστης ktselios έγραψε:
Μπορεί να έχει συζητηθεί, αλλά το forum έχει γίνει κτήνος!Η ερώτηση μου είναι απλή:
Δεν έχει καμία απολύτως ουσιαστική διαφορά η θερμοκρασία περιβάλλοντος κατά τον ανεφοδιασμό, μπορείς να γεμίζεις όποτε σου είναι εύκολο.
Με έναν μάλλον χονδροειδή υπολογισμό (συντελεστής διαστολής βενζίνης ~ 9,5χ10^(-4) Κ) για διαφορά 30 βαθμών κελσίου ο όγκος καυσίμου παρουσιάζει διαφορά περίπου 30 ml/lt, δηλαδή περίπου 3%.
Το καύσιμο στις δεξαμενές (υπόγειες!) έχει πρακτικά σταθερή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του 24ώρου και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σημειώνονται τέτοιες θερμοκρασιακές μεταβολές. Οποιοσδήποτε έχει μπει έστω και μία φορά στη ζωή του σε υπόγειο και δεν αποτελεί μέλος των λοβοτομημένων αναγνωστών Λιάκο θα έχει ήδη καταλάβει το παράλογο του να τρέχεις στα άγρια χαράματα για να βάλεις βενζίνη.
Επίσης το σχόλιο του συνφορουμίτη για το να ανεφοδιάζεσαι από πρόσφατα χρησιμοποιημένη αντλία αποτελεί έναν ακόμη αστικό μύθο.
-
ΔΛΔ ρε παιδια τι λετε τωρα..εχετε σπουδασει χημικοι και να εχετε ασχολιθει με τις βενζινες??εγω το ειπα αυτο καθος ειχα ρωτησει τον θειο μου για καυσιμαμε χαμιλη περιεκτικοτητα σε θειο...και μου ειπε ρητα...μην ασχολισε ολες τα ιδια ειναι...τις αντλιες να προσεχεις πως τις εχουν ρυθμισμενες...γτ ολοι σε κλεβουν στο ζηγη...σαφος μου λεει οτι εχει χαμηλη θερμοκρασια βαζεις περισοτερι βενζινη...εγω ενα παραδηγμα θα θεικσω...αυριο εχει στιν αθηνα χαμηλοτερη θερμ 4-5 βαθμους και ανωτατη 17!!! δλδ 15 βαθμοι ειναι αμελητεοι?? ?
-
Τοτε γιατι κανουν ογκομετρηση κατα τη μεταφορα καυσιμων στα πρατηρια ( δεν ξερω ακριβως πως και τι) και βγαζουν ενα μέσο όρο για να 'χρεωσουν' στο βενζινωπόλη αμα δεν υπάρχει διαφορα λόγω θερμοκρασίας??
-
Κατα το μεσημέρι, τότε μαζί με το κλείσιμο της λαϊκής... τότε θα βρεις τις καλύτερες τιμές αλλά παίζει να είναι χτυπημένη...
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
1.Δεν υπαρχει αερας μεσα στις αντλιες! Το φαινομενο ειναι το ιδιο με το να εχεις ενα καλαμακι μεσα στην κοκα κολα σου και να κλεινεις το πανω μερος με το δαχτυλο σου... Ακομα και αν αφαιρεσεις το καλαμακι απο το ποτηρι η κοκα κολα που εχει μεσα το καλαμακι δεν πεφτει! Για τον ιδιο λογο το καυσιμο δεν πεφτει ποτε απο την αντλια στην δεξαμενη!για κανε το πειραμα αυτο κ αν δεν χασεις εστω κ λιγο εμενα να μην με λενε χρηστο...γτ απο τιν
στιγμη ποθ δεν ρουφας αλλο...η κοκα κολα λογο βαρητητας πεφτει η σταθμη στο καλαμακι και μεχρι να βαλεις το δακτυλο τοτε περνεις ακριβος τιν ποσοτητα σε υψος που εχει το μπουκαλι... αλλα ειναι απο οτι καταλαβες... -
Eγω γυρναω την μανικα προς τα κατω για να αδειασει και το λιγο που εχει μετα την σκανδαλη
Ειμαι τσιπης
-
Μπορείς να κάνεις και το άλλο.
Με ένα βετέξ να μαζεύεις οτι βενζίνη έχει πέσει στο πάτωμα και να την στίβεις στο ρεζερβουάρ...
-
Να μην ξεχνάμε να την τινάζουμε ε?!....
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Μπορείς να κάνεις και το άλλο.Με ένα βετέξ να μαζεύεις οτι βενζίνη έχει πέσει στο πάτωμα και να την στίβεις στο ρεζερβουάρ...
Προσεχω και δεν χυνεται σταγονα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ βάζω ΠΑΝΤΑ βενζίνη στις 13.16' ακριβώς κάθε Τρίτη και Παρασκευή .Αυτο θα το τηρήσεις και μετά την αλλαγή της ώρας στο τέλος του μήνα? Γιατί έρευνες δείχνουν ότι όταν πάει το ρολόι μια ώρα πίσω, η βενζίνη καταλαβαίνει ότι έρχεται καλοκαίρι, ζέστες κλπ. και φουσκώνει.
-
εγω παιδια ενα ξερω...οτι με τα λαμογια τους βενζινοπολες και τα καρτελ τους το οποιο το κρατος δεν μπορει να τα ελεγγσει παντα θα μας κλεβουνε....ακουγα το πρωι που διαμαρτηρονταν που θα δινουν αποδηξεις δλδ ελεος ο κοσμος το εχει τουμπανο και εμεις κριφο καμαρι...και ηθελε να βγει κ απο πανω ο πρατηριουχος( τι στο καλο ηταν)....για να μην πω για νοθειες και λαθρεμπορειο το οποιο γινετε πανευκολα....
για να δεις ποσο σε κλεβουνε οι βενζιναδες για κανε ενα υπολογισμο πριν πας να φουλαρεις ποσα λιτρα θα βαλεις κ να τοθ πεις να σοθ βαλει σε λιτρα κ οχι σε ευρο..και μετα τα λεμε οτι δεν κλεβουν στις αντλιες.... -
Ειχε κανει μια ερευνα η εκπομπη 5th gear στην Αγγλια για αυτο το θεμα ( προσπαθησα να σου βρω link αλλα δεν καταφερα ) και αν θυμαμαι καλα ειχαν καταληξει στο συμπερασμα οτι η διαφορα ειναι ελλαχιστη.
Ειχαν βαλει δηλαδη βενζινη στης 05:00 που ειχε την χαμηλοτερη θερμοκρασια και αργοτερα μεσα στην ημερα και ειδαν διαφορες η κατι τετοιο...
-
Καλό είναι να παίρνουμε βενζίνη μέσα μέσα απο το ράφι γιατί έξω βάζουν την μπαγιάτικη.
Α! και πρέπει να την μυρίζουμε για να δούμε αν τυχών είναι χαλασμένη!Υ.Γ.: Όσο πιο πολύ την μυρίζουμε, τόσο πιο καλά θα περνάμε εμείς...
Ποια ώρα της ημέρας συμφέρει να ανεφοδιαζόμαστε με βενζίνη;