-
Ο χρήστης skye έγραψε:
skye που εισαι ρε συ?
Χαλαρουιτα το Ι5γιωτα γιωτα ζωη και κοτα λεμεεεεεεεεεεεεεεεεε
απο φρουραρχειο να υποθεσω;
Εννοειται ρε συ.
Δεν παταγα σε στρατοπεδο ουτε για μισο λεπτο, ουτε γι' αστειο.
Και τα 3 πρωινα απ' τη ζωη μου στα 2,5+ χρονια που κρατησε η ιστορια πολλα τους ηταν.
Αφου κοντεψα να βγω ανυποτακτος απο βαρεμαρα να παω για τις διαδικασιες. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
skye που εισαι ρε συ?
Χαλαρουιτα το Ι5γιωτα γιωτα ζωη σαν κοτα λεμεεεεεεεεεεεεεεεεε
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Τότε γιατί κάθε τρις και λίγο στηνόμαστε με τις επίσημες στολές ακολουθώντας το εκκλησιαστικό εορτολόγιο πέραν του ωραρίου εργασίας μας και γιατί κάθε τελευταία παρασκευή στηνόμαστε όχι μόνο για επιθεώρηση από τον διοικητή μας αλλά και για αγιασμό από τον ιερέα της Μονάδας; Για να μην πω για τους βαθμούς που φέρουν πολλοί κληρικοί!!! Στη Μονάδα μου έχουμε και νέο φρούτο. προγραμματισμένες λειτουργίες στον ναό που έχει εντός της η Μονάδα με υποχρεωτική παρουσία όσων είναι 24ωρη υπηρεσία εκείνες τις μέρες. Αυτό θα πει ανεξιθρησκεία και διακριτοί ρόλοι!!!Στρατιωτικοί ιερείς υπάρχουν και σε πολλούς άλλους στρατούς, και με διαφορετικά θρησκεύματα. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.
Η παρουσία-συμμετοχή στις όποιες θρησκευτικές τελετές σαφώς και πρέπει να είναι προαιρετική.Για ποιές χρονιές μιλάτε; Γιατί εγώ δεν είδα τπτ τέτοιο τους τελευταίους 10 μήνες.
Παρομοίως...
-
Και εμείς είχαμε προσευχή στη βραδινή αναφορά, αλλά όποιος ήθελε την έκανε πριν την προσευχή. Έλεγε ο ΑΥΔΜ 'όποιος θέλει να αποχωρήσει' και φεύγαμε.
Δυστυχώς και οι 2 μου μεταθέσεις ήταν σε πολύ προβλεπέ μονάδες οπότε τηρούταν όλα κατά γράμμα. Πρωινή γυμναστική κάθε μέρα (ακόμα και όταν χιόνιζε), για πρωινό πήγαινες με βήμα (υποχρεωτικά ακόμα και αν δεν έτρωγες) και άλλα ωραία.
Τώρα για λειτουργία και εμάς μας τρέχαν (όχι κάθε Κυριακή βέβαια) και όλοι προτιμούσαν να πάνε γιατί αλλιώς έπεφτε αγκαρία.
Αγιασμό είχε όλο το στρατόπεδο κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα και ήταν υποχρεωτική για όλους. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
skye που εισαι ρε συ?
Χαλαρουιτα το Ι5γιωτα γιωτα ζωη και κοτα λεμεεεεεεεεεεεεεεεεε
Εννοειται ρε συ.
Και τα 3 πρωινα απ' τη ζωη μου στα 2,5+ χρονια που κρατησε η ιστορια πολλα τους ηταν.
Αφου κοντεψα να βγω ανυποτακτος απο βαρεμαρα να παω για τις διαδικασιες.καθάρισες ρε ?
φρόντισε να μη λείπεις την επόμενη φορά να μας πεις ιστορίες
-
άντε μετάθεση σήμερα
-
στο κεσν (στο πολυ σικ παπαγου) λειτουργια σε ασχετες φασεις μαζι με καμπανοπτωση απο τον ηρωικο σταμου...με το που τελειωνε η λειτουργια δε βαρουσαν καμπανες, απλως ακουγες τον δικα να λεει ποιοι τη τρωγανε απευθειας απο αυτον...
επισης, η γνωση της προσευχης σε γλυτωνε απο καψονοειδεις καταστασεις καθε βραδυ (αναφορα 90 υποψηφιων, εννοειται χωρις παρουσια αξ/κων αλλα εφεδρων παλιων εκπαιδευτων) και παρατηρηθηκε το φαινομενο να διαβαζεται η προσευχη παραπανω απο τα μαθηματικα πανελληνιων...ο εκπαιδευτης ειχε το δικαιωμα να σε ρωτησει πως παει η προσευχη απο συγκεκριμενο σημειο...στην ελδυκ τουλαχιστον στο συνταγμα επαιζε προσευχη το πρωι απο οποιον ηθελε και αγιασμος με το που εμπαινε ο μηνας τον οποιο τιμησα οποτε δε μπορουσα να φυγω προς λευκωσια μερια...το πυλινγκ ηταν αρκετα βαρετο και ειχε χαβαλε να βλεπεις αξ/κους να βασανιζονται μεσα στην εκκλησια
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
στο κεσν (στο πολυ σικ παπαγου) λειτουργια σε ασχετες φασεις μαζι με καμπανοπτωση απο τον ηρωικο σταμου...με το που τελειωνε η λειτουργια δε βαρουσαν καμπανες, απλως ακουγες τον δικα να λεει ποιοι τη τρωγανε απευθειας απο αυτον...
επισης, η γνωση της προσευχης σε γλυτωνε απο καψονοειδεις καταστασεις καθε βραδυ (αναφορα 90 υποψηφιων, εννοειται χωρις παρουσια αξ/κων αλλα εφεδρων παλιων εκπαιδευτων) και παρατηρηθηκε το φαινομενο να διαβαζεται η προσευχη παραπανω απο τα μαθηματικα πανελληνιων...ο εκπαιδευτης ειχε το δικαιωμα να σε ρωτησει πως παει η προσευχη απο συγκεκριμενο σημειο...στην ελδυκ τουλαχιστον στο συνταγμα επαιζε προσευχη το πρωι απο οποιον ηθελε και αγιασμος με το που εμπαινε ο μηνας τον οποιο τιμησα οποτε δε μπορουσα να φυγω προς λευκωσια μερια...το πυλινγκ ηταν αρκετα βαρετο και ειχε χαβαλε να βλεπεις αξ/κους να βασανιζονται μεσα στην εκκλησια
Τις 2 πρώτες εβδομάδες που παρουσιάστηκα στην ΣΕΑΠ μας έβλεπες σε κάθε μας έξοδο να καθόμαστε στις καφετέριες με το χαρακτηριστικό μπλοκάκι και να αποστηθίζουμε το Δέσποτα Παντοκράτωρ και ένα κ@@@οτράγουδο την 'Κρήτη'. Ήταν υποχρεωτικό να τα ξέρεις ανα πάσα στιγμή με κίνδυνο είτε καμπάνας απευθείας από αξκο είτε καψωνιού & αναφοράς από τον Β' (μεγαλύτερη σειρά-παλιός) που θα σε ρωτούσε στο άσχετο. Κάθε βράδυ γινόταν τυχαία επιλογή για το ποιος θα πεί την προσευχή=καμπάνα αν δεν την ήξερες.
Τρελό θέαμα 300 άτομα σε διάφορες καφετέριες με κεφάλι ξυρισμένο να διαβάζουν και να προσεύχοινται συνοδεία φραπέ
Στις μονάδες βέβαια μετά μόνο αγιασμό όλο το στρατόπεδο 1 φορά τον μήνα....
-
Μιας και πιάσατε περί εκκλησιασμού , θυμήθηκα ένα ωραίο σκηνικό στην Σπάρτη (ειδικότητα ήμουν εκεί , οδηγός) Παραμονή Χριστουγέννων με τον Παπά να κάνει μια λειτουργία που θα έκανε και τον Σουμάχερ να λυγίσει από την κούραση , κάνα 2,5+ ώρες μας κράτησε μέσα (με διαλείμματα για να κάνει κήρυγμα).
Πήγαμε 8 μετά την αναφορά (ούτε καφέ δεν προλάβαμε να πιούμε ) και φύγαμε 11 παρά , ένα τάγμα μέσα στην εκκλησία περίπου 500 + φαντάρια και καμμιά 50-60 αξ/κους και δόκιμους δηλαδή σύνολο 560Χ2 = 1.120 αρβύλες να δημιουργούν κατάσταση νιρβάνας στο κεφάλι η οποία επίσης θα έκανε την Αλεξανδράτου να αποποιηθεί μια και καλή την κόκα
Τεσπά τελειώνουμε πάμε για 'γιορτή' υποτίθεται και να φάμε , μπαίνουμε στα μαγειρεία και περιμένουμε άλλη μια ώρα πάνω από μελομακάρονα και κουραμπιέδες το μλκ τον Ταξίαρχο να έρθει (μαχίμι ο τύπος και κοφτάκιας). Η πιο γαμάτη παραμονή Χριστουγέννων της ζωής μου!
Η Σπάρτη βέβαια χημείο ως στρατόπεδο , μόνο μην σε πετύχενε πουθενά ο Ταξ/χος να σουλατσάρεις και έπεφτε η αναμενόμενη 20άρα και οι δόκιμοι που ήταν αρχιφύλακες στα φυλάκια (ΔΕΑ Α΄) που ήταν πιο ελέω ευθυνών-ψαρώματος υπέρ το δέον επιφυλακτικοί! -
Με την προσευχη ποτε δεν τα πηγαινα καλα,ουτε στο σχολειο ουτε στο στρατο.Ποτε δεν την εμαθα απεξω αλλα και ποτε δεν με φωναξαν να την πω
Οσο ημουν οργανικος για να ειμαι Κυριακη μεσα θα επρεπε να εχω υπηρεσια οποτε ως οδηγος μονο στο προσκλητήριο εμφανιζομουν ,και αυτο οχι παντα,αλλιως λουφαρα στο γραφειο κινησης . -
καμπάνες για προσευχές, εκκλησίες και αγιάσματα; Από που κι ως που;
Εγώ στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπήρχαν τέτοιες.... δραστηριότητες απαντούσα (αναλόγως κεφιών) :
Είμαι άθεοςΔεν αναγνωρίζω την εκκλησία, δεν μπαίνω μέσα, δεν αναγνωρίζω το αγίασμα κανενός παπά.
(αν ήταν περισσότεροι που δεν ήθελαν, αλλά δεν ήθελαν να πουν ότι είναι άθεοι) το λατρευτικό δικαίωμα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχω καμία υποχρέωση να συμμετάσχω σε λατρευτικές εκδηλώσεις [αυτό πρέπει να είναι και η γραμμή του κόμματος προς τους κνίτες γιατί είναι η στάνταρ αντίδρασή τους]. Κάτι το οποίο και ισχύει.
Δεν έφαγα καμία καμπάνα, δεν μου είπε τπτ δλδ κανείς, πέρα από το ΟΚ απλώς άραξε απ' έξω/δίπλα κλπ με τους υπόλοιπους που δεν επιθυμούν, και that's it. Αυτό έλειπε δλδ....
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Εννοειται ρε συ.
Αφου κοντεψα να βγω ανυποτακτος απο βαρεμαρα να παω για τις διαδικασιες.Τις υπηρεσίες σου στο στρατόπεδο τις έκαναν άλλοι, τους οποίους έχωσες επειδή είχες κάποια άκρη. Και περηφανεύεσαι για αυτό.
Όταν αύριο σε κάτι πολύ πιο σοβαρό, πχ στη νοσηλεία δικού σου ανθρώπου σε δημόσιο νοσοκομείο, στην εύρεση εργασίας, στην έκδοση επαγγελματικής άδειας για κλειστό επάγγελμα κλπ, χωθεί άλλος αντί για εσένα επειδή θα έχει 'καλύτερη' άκρη, θα φωνάζεις για το μπουρδέλο κράτος και τον κωλολαό της χώρας. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
καμπάνες για προσευχές, εκκλησίες και αγιάσματα; Από που κι ως που;Εγώ στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπήρχαν τέτοιες.... δραστηριότητες απαντούσα (αναλόγως κεφιών) :
Είμαι άθεοςΔεν αναγνωρίζω την εκκλησία, δεν μπαίνω μέσα, δεν αναγνωρίζω το αγίασμα κανενός παπά.
(αν ήταν περισσότεροι που δεν ήθελαν, αλλά δεν ήθελαν να πουν ότι είναι άθεοι) το λατρευτικό δικαίωμα είναι προσωπική υπόθεση και δεν έχω καμία υποχρέωση να συμμετάσχω σε λατρευτικές εκδηλώσεις [αυτό πρέπει να είναι και η γραμμή του κόμματος προς τους κνίτες γιατί είναι η στάνταρ αντίδρασή τους]. Κάτι το οποίο και ισχύει.
Δεν έφαγα καμία καμπάνα, δεν μου είπε τπτ δλδ κανείς, πέρα από το ΟΚ απλώς άραξε απ' έξω/δίπλα κλπ με τους υπόλοιπους που δεν επιθυμούν, και that's it. Αυτό έλειπε δλδ....
Έχεις απόλυτο δίκαιο και έτσι πρέπει να γίνεται. Τα περί προσευχών κλπ που διάβασες ήταν κυρίως σε Σχολές όπου τα πράγματα είναι σφιχτά.
-
πλάκα πλάκα το είχα απορία. Στις σχολές (αξκών, υπαξ κλπ) υπάρχει κάποια θεσμισμένη υποχρέωση να είσαι ΧΟ για να σε δεχτούν;
-
Θεωρητικά όχι. http://www.sse.gr/files/ΕΙ� ... %CE%97.pdf
Πρακτικά ακολουθείτε Ελληνοχριστιανική λατρευτική τελετουργεία για όλους, έκτος όσων αιτηθούν εξαιρέσεως. Πάντως ο φιλόχριστος στρατός καλά κρατεί... http://www.sse.gr/page_gr.php?id=42
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τις υπηρεσίες σου στο στρατόπεδο τις έκαναν άλλοι, τους οποίους έχωσες επειδή είχες κάποια άκρη. Και περηφανεύεσαι για αυτό.
Όταν αύριο σε κάτι πολύ πιο σοβαρό, πχ στη νοσηλεία δικού σου ανθρώπου σε δημόσιο νοσοκομείο, στην εύρεση εργασίας, στην έκδοση επαγγελματικής άδειας για κλειστό επάγγελμα κλπ, χωθεί άλλος αντί για εσένα επειδή θα έχει 'καλύτερη' άκρη, θα φωνάζεις για το μπουρδέλο κράτος και τον κωλολαό της χώρας. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.
Κανεις λαθος στο οτι το Ι5 δε χρειαζεται καποια 'ακρη'. Ο καθενας μπορει να το παρει, ειναι στην επιλογη του. Επομενως δεν υπαρχει η εννοια του χωσιματος τριτου, οπως υπαρχει για παραδειγμα για καποιον με βυσμα που 'υπηρετει' και χωνει εμμεσως τριτους.
Γιατι; Απλουστατα γιατι, οπως εγραψα, ολοι εχουν το δικαιωμα να μην υπηρετησουν, ενω στην 'ακρη' δεν εχουν ολοι το δικαιωμα. Αν καποιος επιλεξει να υπηρετησει ειναι δικο του προβλημα και σαφως δε φταινε αυτοι που δεν υπηρετουν. Ο καθενας κανει τις (νομιμες και αρα ηθικες ) επιλογες του, μεγαλα παιδια ειμαστε.. -
Ο νόμος δηλώνει ότι όλοι οι Έλληνες άρρενες υποχρεούνται να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Δεν είναι σε εθελοντική βάση Skye. Η απαλλαγή από την υποχρέωση προβλέπεται μόνο για όσους πραγματικά αδυνατούν (Ικανότητας 5) και όχι για όσους μπορούνε και απλά δεν θέλουν! Το να εκμεταλευτείς αυτό το παράθυρο, κοροιδεύοντας τις Στρατιωτικές Αρχές είναι ακριβώς το ίδιο με το να δηλώνεις ψευδώς χαμηλό εισόδημα κοροιδεύοντας τις φορολογικές υπηρεσίες. Και στις δύο περιπτώσεις κοροιδεύεις το κράτος, αποφεύγοντας μια θεσμοθετημένη υποχρέωση, για δικό σου όφελος. Εγώ αυτό μόνο σαν νεοελληνική κουτοπονηριά και έλλειψη κοινωνικής συνείδησης το βλέπω. Ειδικά για την στρατιωτική θητεία που αντιθέτως με την φορολογία δεν τίθεται θέμα άδικης φορολόγησης και κλοπής δημοσίου χρήματος από μερικούς επίορκους που σε κάνουν να μην θέλεις να πληρώσεις.
-
Kατά πρώτον, κατάλαβα ότι στο 'φρουραρχείο' έκανε θητεία. Άρα άκυρο.
Κατά δεύτερον, ισχύουν αυτά που γράφει ο REALZEUS από πάνω. Χώρια που οι υπηρεσίες είναι Χ αριθμού και αυτές τις χρεώνονται οι Ψ αριθμού υπηρετούντες. Αν ο αριθμός Ψ μειωθεί παράνομα και ανήθικα (διότι το Ι5 δεν το παίρνεις λόγω ομορφιάς, αλλά επειδή θα προσποιηθείς, όπως πχ προσποιούνται όσοι παίρνουν ψεύτικη αναπηρική σύνταξη), ο αριθμός Χ κατανέμεται δυσμενέστερα εις βάρος των Ψ.
Κατά τρίτον, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, άκυρο το πρώτο. Μια χαρά χώθηκαν άλλοι στην εμπλοκή εξαιτίας σας. -
Το δικο μου σχολιο αφορουσε τα περι ακρης. Στο Ι5, προσποιητο ή αληθινο, δεν τιθεται θεμα ακρης ο καθενας μπορει να το κανει. Τα υπολοιπα που γραφεις εχουν συζητηθει πραγματικα ad nauseam και δεν θα καταληξουμε καπου, οποτε δε θα τα σχολιασω χαριν οικονομιας -τα επιχειρηματα και αντεπιχειρηματα ειναι γνωστα σε ολους λιγο πολυ-.
Αυτο που θα πω ειναι οτι ατομα σαν τον kovathe και εμενα ειναι και για τον ιδιο το στρατο καλυτερα να βρισκονται εκτος στρατευματος@Μανο, δεν προσποιεισαι κατι, την αληθεια λες. Οι ιδιοι σε ρωτανε 'θελεις να υπηρετησεις αγορι μου;'
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αυτο που θα πω ειναι οτι ατομα σαν τον kovathe και εμενα ειναι και για τον ιδιο το στρατο καλυτερα να βρισκονται εκτος στρατευματοςΠανούσης;
Περί Θητείας [#3]