-
Οκ εντάξει. Να ζητήσω ταπεινά συγνώμη αν αδίκησα τον ΟΣΕ με το 'carbon'. Μπορεί σε θέμα ταχύτητας να μην υπολείπεται των άλλων ευρωπαϊκών σιδηροδρομων. Οσες φορές ταξίδεψα με τραίνο στο εξωτερικό δεν κάθισα να διαιρέσω τη διανυθείσα απόσταση με τον χρόνο για να μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Το θέμα είναι οτι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν το μετάνιωσα καθόλου. Εδώ μετάνιωσα που επέλεξα το τραίνο πριν ακόμα κάνω το ταξίδι.
Η ταχύτητα είναι μια παράμετρος. Η ευκολία πληροφόρησης και χρήσης της υπηρεσίας είναι κάτι άλλο.
Είναι γνωστές οι δυσκολίες για το 'ανάγλυφο της χώρας' (λες και η Αυστρία ή η Ελβετία είναι ίσωμα) αλλά το δικό μου πρόβλημα δεν είναι αυτό. Τι να κάνουμε; Αυτές ήταν οι δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη υποδομών, αυτό το δίκτυο έχουμε. Κι εγώ θα ήθελα να μπορώ να παίρνω το τραίνο από Καβάλα για Θεσσαλονίκη/Αθήνα αλλά δεν έχω τη δυνατότητα και ακόμα κι αν έμενα στην Ξάνθη πάλι δεν θα συνέφερε το τραίνο γι'αυτό το ταξίδι, αλλά αυτό το έχω αποδεχτεί ως πραγματικότητα και δεν κατηγορώ κανέναν.
Το κακό είναι οτι επαναλαμβάνεται το σενάριο της συστηματικής απαξίωσης ενός (φτου κακα) δημόσιου οργανισμού για να ανασάνουμε με ανακούφιση όταν θα καταλήξει σε ιδιώτες. Και, δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται το πετυχαίνουν -
ΟΣΕ= Το χρονικό ενός πρoαναγγελθέντος θανάτου...
Η συνέχεια μόνο να μην είναι τύπου Olympic-Aegean...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Σε πόσες από αυτές τις χώρες που είναι και καμπίσιες , τα intercarbonexpress τους κάνουν τα 500 χλμ σε 4 ώρες και 15 λεπτά ?
Ακόμα και τα γερμανικά ICE Μόναχο - Αμβούργο έχουν παρόμοια μωτ .
Τα Kassel-Fulda , είναι μικρό τμήμα , γιατί και τα 150 χλμ Λάρισα - Θεσσαλονίκη τα κάνει σε 1 ώρα και 5 λεπτά .Είναι γνωστό ότι ο ΟΣΕ πάσχει , αλλά όταν συγκρίνουμε να συγκρίνουμε όμοια πράγματα και από πλευράς αναγλύφου και από πλευράς υποδομών , αλλά και τιμών .
Και κάτι ακόμα . Με το πρόβλημα των Τεμπών , ο ΟΣΕ θα μπορούσε να δημιουργήσει ειδικά πανάκριβα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη και να αισχροκερδίσει , αλλά σαν δημόσια εταιρεία δεν το έκανε .
Παρ' ότι , εγώ είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων , δεν μπορώ να κατακρίνω τον ΟΣΕ γιατί σαν δημόσιος είναι ανεπαρκής , αλλά και να επωφελούμαι των φτηνών εισιτηρίων ταυτόχρονα .Ωπα, ωπα, ώπα...Από Μόναχο μέχρι Αμβούργο κάνει ένα κάρο στάσεις + δεν κυκλοφορεί σε αποκλειστική γραμμή όπως το TGV ( το οποίο δεν το βάζω στο παιχνίδι γιατί θα κλαίμε και για τις ταχύτητες και για τις τιμές εισητηρίων που πάνε πακέτο με αυτές). Και άντε να δεχτώ το θέμα ταχύτητα. Πώς συγκρίνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει η DB ( εσωτερικό τραίνων, δυνατότητα ηλεκτρονικού εισητηριού ή αποστολής στο σπίτι, αυτόματα μηχανήματα, μίσθωση ταξί αν χαθεί το τραίνο με δική της υπαιτιότητα και δεν υπάρχει άλλη ενναλακτική κλπ) με αυτά που ΔΕΝ προσφέρει ο ΟΣΕ. Σε αυτό δε δεν φταίει ούτε ο Δημόσιος χαρακτήρας ούτε η τιμή του εισητηριού.
-
Τα έχουμε ξαναπεί .
Ο ΟΣΕ πάσχει , αλλά ειρωνικά ποστ , από ανθρώπους που αν δεν ήταν τα Τέμπη , δεν θα έμπαιναν ποτέ σε τρένο , είναι άκαιρα και άκυρα και εν πολλοίς κακόγουστα .Και προφανώς οι DB είναι καλύτεροι ποιοτικά , όπως και οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι είναι καλύτεροι και πολύ περισσότεροι από τους ελληνικούς .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Τα έχουμε ξαναπεί .
Ο ΟΣΕ πάσχει , αλλά ειρωνικά ποστ , από ανθρώπους που αν δεν ήταν τα Τέμπη , δεν θα έμπαιναν ποτέ σε τρένο , είναι άκαιρα και άκυρα και εν πολλοίς κακόγουστα .Ναι, πες με και καμπούρη... Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να έχω συμπληρώσει με τον ΟΣΕ για να έχω δικαίωμα να εκφράσω άποψη;
Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τον ΟΣΕ, προφανώς κάποια σχέση έχεις όμως γιατί το πήρες πολύ προσωπικά το θέμα, κόλλησες σε ένα (έστω αποτυχημένο) σχόλιό μου και άρχισες να λες ιστορίες χάνοντας την ουσία
-
hrdoukas πριν μιλησεις για τον ΟΣΕ να πλενεις τον στομα σου!
υγ. να ανοιξει και θεμα ΚΤΕΛ παρακαλω...
-
Καμμία σχέση δεν έχω με τον ΟΣΕ , πέρα από το ότι καμμιά φορά χρησιμοποιώ τον προαστιακό γιά αστικές μετακινήσεις .
Απλά επειδή λόγω ύψους σιχαίνομαι τα στενάχωρα καθίσματα των κτελ και τις πανάκριβες τιμές τους σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν , με ενοχλούν τα κακόγουστα σχόλια αρκετών γιά τον ΟΣΕ που είναι εύκολος στόχος σαν δημόσια υπηρεσία .Τέτοια σχόλια αν είναι υπερβολικά , πάντα σε σύγκριση με τα κτελ , είναι και αντικοινωνικά , μιά και είναι γνωστό ότι το τρένο με όποια του μορφή είναι το πιό οικολογικό μέσο .
Και γιά να επιστρέψω και το κακόγουστο και λακίστικο σχόλιο με ανάλογο τρόπο , αφού φίλε μου λες ότι είμαι οσετζής , μάλλοι εσύ είσαι κτελατζής
-
Λέγεται ότι για τον προαστιακό ενδιαφέρονται τόσο οι DB όσο και οι SNCF με τους 2ους να ακούγονται λίγο περισσότερο και γενικά ο ΟΣΕ πάει για πούλημα σε οργανισμό απο Γερμανία η Γαλλία. Τώρα αν θα είναι μόνο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την υποδομή να μένει στο κράτος ή όλο το πακέτο, κανείς δεν ξέρει.
-
ΑΜΗΝ και πότε να τον πάρουν οι Γάλλοι......
Είμαστε άχρηστοι να διαχειριστούμε οτιδήποτε έχουμε,σε λίγα χρόνια θα είμαστε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα,ζήτω τα κομματοκοπρόσκυλα και οι συνδικαλιστές του κ@λου. -
Έχουμε πολιτικό πολιτισμό
-
Αφού ο ΟΣΕ είναι τόσο ξεφτίλα και με τόσο τρελά ελλείμματα, πως είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται σοβαρές εταιρείες να τον αγοράσουν;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Αφού ο ΟΣΕ είναι τόσο ξεφτίλα και με τόσο τρελά ελλείμματα, πως είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται σοβαρές εταιρείες να τον αγοράσουν;Μα το κράτος θα αναλάβει αυτό τα ελλείματα και το υπεράριθμο προσωπικό και έπειτα θα πουλήσει καθαρό τον ΟΣΕ.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Αφού ο ΟΣΕ είναι τόσο ξεφτίλα και με τόσο τρελά ελλείμματα, πως είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται σοβαρές εταιρείες να τον αγοράσουν;Γιατί ξέρουν ότι αν επενδύσουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ σε σιδηροδρομικό δίκτυο και νέους συρμούς θα μαζέψουν λεφτά,ο Μητσοτάκης να μαζέψει τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να τα κάνει συλλογή μετά να δω εγώ τους κτελατζήδες τι χορό χορεύουν....το καλαματιανό θα τους έρθει βαρύ.
Ξες τι είναι να έχεις το μονωπόλιο και να μην μπορείς να αξιοποιήσεις για ευτελείς κομματικούς λόγους συνδικάτων και για τα σκατοσυμφέροντα του κτελ?
Ας έρθουν οι Γάλλοι να μας κάνουν ανθρώπους και να τα κονομάνε,μαγκιά τους. -
We are all french
και τα μυαλά πατέ. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ξες τι είναι να έχεις το μονωπόλιο και να μην μπορείς να αξιοποιήσεις ...Αυτό ρε παιδιά ειλικρινά πώς γίνεται?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αφού ο ΟΣΕ είναι τόσο ξεφτίλα και με τόσο τρελά ελλείμματα, πως είναι δυνατόν να ενδιαφέρονται σοβαρές εταιρείες να τον αγοράσουν;
Μα το κράτος θα αναλάβει αυτό τα ελλείματα και το υπεράριθμο προσωπικό και έπειτα θα πουλήσει καθαρό τον ΟΣΕ.
Το κομματικοποιημένο προσωπικό φυσικά και θα το αναλάβει το ελληνικό κράτος του αφγανιστάν.
Οι Γάλλοι θα πληρώσουν φαντάζομαι την πραγματική αξία του οργανισμού κι αν αυτή είναι μικρότερη απ το έλλειμα πάλι θα το φορτωθεί το ελληνικό κράτος του αφγανιστάν,σιγά μη πληρώσουν οι Γάλλοι παρατρεχάμενους και καθήκια. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ξες τι είναι να έχεις το μονωπόλιο και να μην μπορείς να αξιοποιήσεις ...
Αυτό ρε παιδιά ειλικρινά πώς γίνεται?
Παραμονή απόκριες(Σάββατο) πάω να βγάλω εισιτήριο για Αθήνα δεν υπάρχει τραίνο ούτε μέχρι και τη Δευτέρα
Γιατί ρε λαμόγια δε βάζετε κι άλλους συρμούς από πίσω αφού έχετε κόσμο?
Αλλά ο υπάλληλος στο μαγαζί που δουλεύει σου λέει ΝΑΑΑΑΑΑ,είτε ένας επιβάτης τη μέρα είτε 100 εγώ πληρώνομαι.
Και μη μου πει κανείς ότι ήταν γιορτές,ξέρτε απ τις φθηνές δικαιολογίες που έχει ο έλληνας στο στόμα για εξφενδονισμό πάντα,τα ίδια ισχύουν και για όλες τις υπόλοιπες μέρες.
Από Αθήνα για Θες/νίκη οι διάδρομοι τίγκα στο κόσμο,μισή ώρα να πας για καφέ μπροστά πατώντας σε....πτώματα.
Κατά τα άλλα δεν κάνουν καθολου πλάτες στα ΚΤΕΛ. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ξες τι είναι να έχεις το μονωπόλιο και να μην μπορείς να αξιοποιήσεις ...
Αυτό ρε παιδιά ειλικρινά πώς γίνεται?
Γιατί υπάρχει μια κατάσταση άκρως προβληματική στο εσωτερικό του οργανισμού και επιπρόσθετα οι κυβερνήσεις πάντα υπάκουαν στα κελεύσματα των αυτοκινητιστικών λόμπι. Απο εδεχόμενη σωστή χρήση του σιδηρόδρομμου στην Ελλάδα θα χάσουν πολλοί όπως ΚΤΕΛ, φορτηγατζήδες, βυτιοφορείς, ταξιτζήδες, εμμέσως μέχρι και τα βενζινάδικα λόγω περιορισμού στη χρήση ΙΧ. Το τραίνο για πολλούς λόγους ως μέσο μαζικής μεταφοράς θα μπορούσε να αποδειχθεί 'θησαυρός' για κρατος και πολίτες. Δυατηχώς και αυτή η ευκαιρία πήγε χαμένη.
-
Ακριβώς
-
delete
ΟΣΕ