-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το φαγητο δεν ειναι ανελαστικη δαπανη;
πιστευεις οτι δεν μπορει να μειωθει;Το ψωμί είναι ανελαστική δαπάνη, το ρίζι, τα μακαρόνια. Το φαγητό πχ πίτσα ντελίβερι είναι πιο ελαστικό ενώ τελειώς ελαστικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φαγητό σε εστιατόρια πχ La Pasteria που κάνει ένα μισθό η μερίδα
-
Μεγάλη κατανάλωση βενζίνης υπάρχει από πιτσιρικάδες που πηγαίνουν βόλτες χωρίς συγκεκριμένο σκοπό με το αμάξι, κυρίως βράδια. Όλοι το κάναμε/κάνουμε ακόμα Αυτό είναι το μέρος των μετακινήσεων που δεν είναι ανελαστικό και έχει μειωθεί πολύ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω, πιστευω οτι τους βενζιναδες τους συμφερει η φτηνη βενζινη.
Μεγαλυτερος τζιρος και μεγαλυτερα περιθωρια κερδους...Γιατί μεγαλύτερος τζίρος; Δεν είναι ανελαστική η βενζίνη;
Μεγαλύτερος τζίρος σε κάποιο βενζινάδικο μπορεί επίσης να προκύψει από κόσμο που έβαζε αλλού και τώρα βάζει σε αυτόν, λόγω καλύτερης τιμής.
Επίσης, τώρα τελευταία έχω αναθεωρήσει την άποψή μου περί ανελαστικότητας πολλών αγαθών (βενζίνη, φαγητό - ναι, ακόμα και ψωμί, νερό, κτλ...). Ακόμα και στα τρόφιμα υπάρχει πτώση ζήτησης πλέον... Από ένα σημείο και κάτω είναι ανελαστική η ζήτηση προφανώς, αλλά απ' ότι φαίνεται το που ακριβώς είναι το όριο είναι πολύ σχετικό...
-
Kαι πολλοί κάτοικοι πόλεων που μπούχτησαν με την κίνηση και τα αυξημένα καθημερινά έξοδα του αυτοκινήτου, το πάρκαραν και κινούνται με δίκυκλο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ακόμα και στα τρόφιμα υπάρχει πτώση ζήτησης πλέον...Γι'αυτό εσύ αύριο στη συνάντηση θα φας με εγράτεια. Θα σε επιτηρούμε
Κόβει - μειώνει απ'όπου μπορεί ο καθένας.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
:offtopicviii:Το φαγητο δεν ειναι ανελαστικη δαπανη;
πιστευεις οτι δεν μπορει να μειωθει;Το ψωμί είναι ανελαστική δαπάνη, το ρίζι, τα μακαρόνια. Το φαγητό πχ πίτσα ντελίβερι είναι πιο ελαστικό ενώ τελειώς ελαστικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φαγητό σε εστιατόρια πχ La Pasteria που κάνει ένα μισθό η μερίδα
Ακριβώς, αρα αρχιζουμε απο τα ...απλα:
αν θυμαμαι καλα καποια μελη εδω ανεφεραν οτι με τις αυξησεις εκοψαν την 100σταρα.
αρα εχουμε αμεσως αμεσως 20-30% κατω στον τζιρο.επισης η μειωση του τζιρου ειναι πιο εμφανης κατα τους καλοκαιρινους μηνες (μαλλον λογω περισσοτερης βολτας )
αν καποιος επαγγελματιας εδω εχει στοιχεια, μπορει να μας βοηθήσει...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Kαι πολλοί κάτοικοι πόλεων που μπούχτησαν με την κίνηση και τα αυξημένα καθημερινά έξοδα του αυτοκινήτου, το πάρκαραν και κινούνται με δίκυκλο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.Κων5, έχεις δώσει τροφή για μεγάλο ποστ. Απλώς δεν το ξέρεις ακόμα!
@bebes
Αν ένα προϊόν παρουσιάζει ανελαστική ζήτηση, η δαπάνη για αυτό δεν μπορεί να μειωθεί (ορισμός, δεν το λέω εγώ). Το φαγητό δεν είναι ένα προϊόν, ομογενές όπως π.χ. η βενζίνη. Για παράδειγμα, πολλά καταστήματα γρήγορου φαγητού έχουν δείξει άνοδο φέτος. Περίεργο;
Σωστός για την μπεντσίνα των 100 οκτανίων που όλοι καταλαβαίνουν τη διαφορά. Αυτό θεωρείται είδος πολυτελείας, παρέλειψα σημαντικό θέμα, δεν το χωνεύει το μυαλό μου ότι υπάρχουν άνθρωποι που τη βάζουν.@Neos
Πρόσκαιρη την κόβω την πτώση. Η βενζίνη πάντα μας φαινόταν ακριβή (με 0,63 ξεκίνησα να οδηγάω εγώ και μου φαινόταν πολύ), γιατί οι τάσεις της διαχρονικά είναι αύξουσες. Πάντα οι γονιοί γκρίνιαζαν για τις άσκοπες βόλτες των νέων. Απλώς προ 2ετίας με το 150αρι βαρέλι (τότε που εγώ είδα το 1,15 στην Αθήνα και λάλησα ) και σήμερα με την +14,3 άνοδο έχουμε -ως συνήθως- τρομοκρατηθεί. Θα επανέλθουμε πιστεύω. Ατομικά μιλώντας, μην ξεχνάμε ότι έχουμε πάει από το 7 στο 10 λτ. όσον αφορά τα αμάξια μας και φυσικά οδηγούν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Συγκρίνοντας με τις εποχές παχέος αγελάδας που στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ επίσημα. -
Τι ελαστικες και ανελαστικες χαζομαρες ειναι αυτα που ακουγονται εδω μεσα ρε παιδια!?!? Ημαρτον...
Ακομα και για ενα παιδι ειναι πολυ απλοι οι υπολογισμοι....
Οσο ανεβαζει την τιμη το κρατος η καταναλωση των πρατηριων μειωνεται! Και επειδη το κερδος των πρατηριων ειναι καποια συγκεκριμενα λεπτα ανα λιτρο (ειτε η τιμη ειναι 0.80€ ειτε 1,30€) αμεση συνεπεια ειναι η μειωση των κερδων! (η εννοια του τζιρου δεν εχει αξια μιας και το 90+% των χρηματων που περναν απο τα χερια σου πηγαινουν στο κρατος κατα κυριο λογο και στην εταιρια απο την οποια αγοραζεις!)Αν την τιμη την ανεβαζαν τα πρατηρια και επεφτε η καταναλωση τοτε η συνεπειες για τα πρατηρια θα ηταν αρκετα μικροτερες αλλα και παλι υπαρκτες...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μεγάλη κατανάλωση βενζίνης υπάρχει από πιτσιρικάδες που πηγαίνουν βόλτες χωρίς συγκεκριμένο σκοπό με το αμάξι, κυρίως βράδια. Όλοι το κάναμε/κάνουμε ακόμα Αυτό είναι το μέρος των μετακινήσεων που δεν είναι ανελαστικό και έχει μειωθεί πολύ.Χαχα! Ανοιγεις μεγαλη κουβεντα τωρα! Που να δειτε Παρασκευοσαββατο βραδυ στη Λ.Βουλιαγμενης στο ρευμα προς Γλυφαδα (απο Αργυρουπολη και κατω). Ουτε ωρα αιχμης να ηταν! Βεβαια εδω δε φταιει ο πιτσιρικας αλλα οι γονεις του κυριως που του παρεχουν ''ρευστο'' για τη βενζινη. Αν δεν υπηρχε ''χορηγος βενζινης'' δεν θα γινοταν αυτο!
Νταξει και εγω πιτσιρικας ειμαι ακομα αλλα για Γλυφαδα προτιμω τη συγκοινωνια που ειναι και 24ωρη!!! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Και επειδη το κερδος των πρατηριων ειναι καποια συγκεκριμενα λεπτα ανα λιτρο (ειτε η τιμη ειναι 0.80€ ειτε 1,30€) αμεση συνεπεια ειναι η μειωση των κερδων!Ναι, γιατί σε κάτι άλλες χώρες υπάρχει το φαινόμενο με κάθε αύξηση φορολογίας να προστίθενται από τους βενζινάδες και μερικά cents/λίτρο έτσι για να μπει 'με το δεξί' ο φόρος. Ευτυχώς που στην Ελλάδα αυξάνεται το λίτρο αποκλειστικά όσο είναι η αύξηση φόρου.
-
Είχα ένα άσπρο wrangler εχθές από πίσω στην Δάφνη που είχε αναμένα τα φώτα xenon 10 ώρα το πρωί. Είναι και ψηλά τα άτιμα..
-
Μεχρι στιγμης η αυξηση αυτη επιβαρυνει με 10€ παραπανω το φουλαρισμα. Το αυτοκινητο δεν το χρησιμοποιω και συνεχεια οποτε δεν με πολυπιανει. Εχω εφαρμοσει και την οικονομικη οδηγηση δλδ. διβαζω περισσοτερο το δρομο και αποφευγω τα συνεχει σταματα-ξεκινα και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μειωνεται η καταναλωση μου. Χθες επιασα τα 7,8 λτ/100χλμ και προχθες αντιστοιχα τα 8,4λτ. Αυριο να δω τι θα κανω Στο πρατηριο που βαζω μεχρι προχθες ηταν 1,21 η απλη και τωρα πηγε 1,23
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Είχα ένα άσπρο wrangler εχθές από πίσω στην Δάφνη που είχε αναμένα τα φώτα xenon 10 ώρα το πρωί. Είναι και ψηλά τα άτιμα..Μπέρδεψες τα threads να φανταστώ...?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Είχα ένα άσπρο wrangler εχθές από πίσω στην Δάφνη που είχε αναμένα τα φώτα xenon 10 ώρα το πρωί. Είναι και ψηλά τα άτιμα..
Μπέρδεψες τα threads να φανταστώ...?
Ναι
-
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Και επειδη το κερδος των πρατηριων ειναι καποια συγκεκριμενα λεπτα ανα λιτρο (ειτε η τιμη ειναι 0.80€ ειτε 1,30€) αμεση συνεπεια ειναι η μειωση των κερδων!
Ναι, γιατί σε κάτι άλλες χώρες υπάρχει το φαινόμενο με κάθε αύξηση φορολογίας να προστίθενται από τους βενζινάδες και μερικά cents/λίτρο έτσι για να μπει 'με το δεξί' ο φόρος. Ευτυχώς που στην Ελλάδα αυξάνεται το λίτρο αποκλειστικά όσο είναι η αύξηση φόρου.
Ωχ παλι αρχισαμε τα σχιστα ματακια που πηγαινουν αριστερα και δεξια, τα υπονοουμενα και την ειρωνια για το τι γινεται στην Ευρωπη και τι στην Ελλαδα... Βαρεθηκα να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια! Βαρεθηκα να διαβαζω χαζομαρες...
Ολοι απο οτι φαινεται εδω μεσα γνωριζουν διαδικασιες των βενζιναδων (αγορες, πωλησεις, περιθωρια κερδους κλπ κλπ), τους τροπους λαμογιας αυτων αναλογα με την ευκαιρια που παρουσιαζεται, τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις αυτων και ολα τα σχετικα!
Φυσικα -ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ- γνωριζω τις αντιστοιχες διαδικασιες των βενζιναδων στις υπολοιπες χωρες της ΕΕ αλλα και απο αυτες που δεν ανηκουν στην ΕΕ!Νυσαφι πια... Λογικο ειναι να υπαρχουν πραγματα τα οποια δεν γνωριζει ο κοσμος γενικοτερα γιατι δεν ειναι η δουλεια του να γνωριζει, αλλα πραγματικα δεν υπαρχει πιο εκνευριστικο φαινομενο απο το να στο παιζει καποιος 'εξυπνος' θεωρωντας οτι τα ξερει ολα και στην τελικη να πεταει μαλακιες ολκης!
Συγχαρητηρια Mercyful_Fate!! Μολις ξεσκεπασες ολη την βρωμια στον κλαδο των πρατηριουχων... Μηπως γραφεις και στο troktiko??? (για να το παιξω και εγω λιγο εξυπνος!)
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μεγάλη κατανάλωση βενζίνης υπάρχει από πιτσιρικάδες που πηγαίνουν βόλτες χωρίς συγκεκριμένο σκοπό με το αμάξι, κυρίως βράδια. Όλοι το κάναμε/κάνουμε ακόμα Αυτό είναι το μέρος των μετακινήσεων που δεν είναι ανελαστικό και έχει μειωθεί πολύ.15000 χλμ εκανα με την αγαπη μου το 2009 και απο αυτα τα περισσοτερα ηταν απλες μετακινησεις...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
@Neos
Πρόσκαιρη την κόβω την πτώση. Η βενζίνη πάντα μας φαινόταν ακριβή (με 0,63 ξεκίνησα να οδηγάω εγώ και μου φαινόταν πολύ), γιατί οι τάσεις της διαχρονικά είναι αύξουσες. Πάντα οι γονιοί γκρίνιαζαν για τις άσκοπες βόλτες των νέων. Απλώς προ 2ετίας με το 150αρι βαρέλι (τότε που εγώ είδα το 1,15 στην Αθήνα και λάλησα ) και σήμερα με την +14,3 άνοδο έχουμε -ως συνήθως- τρομοκρατηθεί. Θα επανέλθουμε πιστεύω. Ατομικά μιλώντας, μην ξεχνάμε ότι έχουμε πάει από το 7 στο 10 λτ. όσον αφορά τα αμάξια μας και φυσικά οδηγούν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Συγκρίνοντας με τις εποχές παχέος αγελάδας που στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ επίσημα.κι εγω με 63 λεπτα ξεκινησα να οδηγω και θα με συγχωρεσεις που θα διαφωνησω , αλλα δεν ηταν καθολου ακριβη
με 5 ευρω σε μια μερα μπορουσα να κανω γλυφαδα πειραια και γυρνα και μετα γλυφαδα κυψελη και γυρνα
ο παραδεισος της βολτας
πανω απο 30,000 χλμ εκανα το πρωτο χρονο που πηρα το διπλωμαμετα με το citroen (καπου το 2005) θυμαμαι οτι μου πηγαινε ενα 10ευρο να παω και να ερθω στη κοπελα μου στο ντραφι
και πλεον που ανεβηκα και κυβικα το πηγαινε ελα κεντρο κανει στο πολυ χαλαρο 7 ευρω
μια γρηγορη βολτα μεχρι τη βαρκιζα μπορει να παει 15-20 ευρω (+τα κοστη των φθορων)
απο ενα σημειο και μετα κατανταει δυσκολο απλα και μονο να κατεχεις ενα αυτοκινητο της προκοπηςκαι ναι η καταναλωση πεφτει με την αυξηση των τιμων ισως και για ψυχολογικους λογους..
εγω καποτε χαλουσα 70+ ευρω τη βδομαδα γιατι εβαζα βενζινη και εβγαζα χλμ πλεον χαλαω 30-40 για να κανω τη δουλεια μου και μια καλη βολτα μια στο τοσο..
να πανε να γ@μηθουν , δε θα ζουμε για τις βενζινες -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κι εγω με 63 λεπτα ξεκινησα να οδηγω και θα με συγχωρεσεις που θα διαφωνησω , αλλα δεν ηταν καθολου ακριβηΣε κατανοώ και σε συγχωρώ γιατί είσαι άπλας Αθηναίος.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ακόμα και στα τρόφιμα υπάρχει πτώση ζήτησης πλέον...
Γι'αυτό εσύ αύριο στη συνάντηση θα φας με εγράτεια. Θα σε επιτηρούμε
Κόβει - μειώνει απ'όπου μπορεί ο καθένας.
Γι' αυτό θα γίνω κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας να βγάλω κανένα σκάφος...
Αν ένα προϊόν παρουσιάζει ανελαστική ζήτηση, η δαπάνη για αυτό δεν μπορεί να μειωθεί (ορισμός, δεν το λέω εγώ). Το φαγητό δεν είναι ένα προϊόν, ομογενές όπως π.χ. η βενζίνη. Για παράδειγμα, πολλά καταστήματα γρήγορου φαγητού έχουν δείξει άνοδο φέτος. Περίεργο;
Σωστός για την μπεντσίνα των 100 οκτανίων που όλοι καταλαβαίνουν τη διαφορά. Αυτό θεωρείται είδος πολυτελείας, παρέλειψα σημαντικό θέμα, δεν το χωνεύει το μυαλό μου ότι υπάρχουν άνθρωποι που τη βάζουν.Σωστός ο θεοσεβούμενος (και σχεδόν συνφοιτητής), απλά προσωπικά δεν ξέρω ακριβώς που μπαίνουν τα όρια... Απ' ότι φαίνεται ακόμα και σε είδη που θεωρούσαμε ανελαστικά υπάρχει είτε σπατάλη (που με την αύξηση των τιμών περιορίζεται) είτε τελικά δεν ήταν και τόσο ανελαστικά ή η ανελαστικότητα εμφανίζεται από ένα επίπεδο κατανάλωσης ΚΑΙ ΚΑΤΩ. Έχω παράδειγμα από την ΕΥΑΘ, που παρόλο που αύξησε την τιμή του νερού, είδε τα έσοδά της να μειώνονται και μάλιστα δραματικά (= η κατανάλωση μειώθηκε πολύ περισσότερο από την αύξηση των τιμών)! Στο νερό... Απ' ότι φαίνεται υπάρχουν πολλά περισσότερα περιθώρια απ' ότι νομίζαμε...
Και ελπίζω να μην δούμε αντίστοιχα φαινόμενα στη βενζίνη, γιατί τότε μας βλέπω με μία ακόμη αύξηση κανένα 0,50 για να έρθουμε στα ίσια μας...
-
Γεια σας!
Είμαι ο Foot68. Θα προσπαθήσω να σας πείσω ότι οι γιατροί δεν χρηματίζονται, δεν χρεώνουν υπερβολικά ακόμα και τις πιο απλές ιατρικές πράξεις, δεν αποποιούνται των ευθυνών τους όταν κάτι δεν πάει καλά, δεν ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις και ότι συνταγογραφούν με βάση τις ανάγκες των ασθενών τους και όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Δεν είμαι γιατρός προσωπικά (βασικά υδραυλικός είμαι) αλλά έχω ένα γιατρό μπατζανάκη μου και πρέπει να πιστέψετε αυτά που γράφω, γιατί τα γράφω για να σας ενημερώσω, επειδή είστε βλάκες και ανίδεοι περί τα ιατρικά.
Βενζίνη ώρα μηδέν!