-
Από τα παραπάνω η επιλογή μου θα ήταν το Zafira 1.9 μιας κι έχει ήδη Opel και υποθέτω ότι είναι ευχαριστημένος ώστε να μπαίνει η φίρμα στη λίστα. Το Octavia θα ήταν καλή περίπτωση μιας και κυκλοφορεί πολύ ως ταξί (θα ξέρουν τι κάνουν στην αντιπροσωπεία/σε συνεργεία, θα υπάρχουν ανταλλακτικά) αλλά προσωπικά είναι πολύ μακρύ σαν αμάξωμα για τα γούστα μου ενώ και ο κινητήρας είναι μάλλον παρωχημένος. Την Alfa να την ξεχάσει, το άνοιγμα του χώρου αποσκευών είναι για γέλια ενώ και οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι για πέντε άτομα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Από τα παραπάνω η επιλογή μου θα ήταν το Zafira 1.9 μιας κι έχει ήδη Opel και υποθέτω ότι είναι ευχαριστημένος ώστε να μπαίνει η φίρμα στη λίστα. Το Octavia θα ήταν καλή περίπτωση μιας και κυκλοφορεί πολύ ως ταξί (θα ξέρουν τι κάνουν στην αντιπροσωπεία/σε συνεργεία, θα υπάρχουν ανταλλακτικά) αλλά προσωπικά είναι πολύ μακρύ σαν αμάξωμα για τα γούστα μου ενώ και ο κινητήρας είναι μάλλον παρωχημένος. Την Alfa να την ξεχάσει, το άνοιγμα του χώρου αποσκευών είναι για γέλια ενώ και οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι για πέντε άτομα.+1
Μονόδρομο θα θεωρούσα το Zafira ιδίως στην 1,9 έκδοση. Έχοντας το οδηγήσει ως νοικιάρικο πριν λίγα χρόνια (το προηγούμενο μοντέλο ... όχι αυτό που πωλείτε τώρα) ήταν υπεράνετο για 5 άτομα ... το flex...κάτι -πως το λένε- απλώς μου φάνηκε λίγο δύσκολο στις ρυθμίσεις του!
Εναλλακτικά το Octavia5 (με μόνη παραχωρηση των μεγαλύτερων διαστάσεων) έχει το υπερ του aftersales (ακόμα και εκτός αντιπροσωπίας) λόγω των ταξί ... που σε οποιοδήποτε συνεργείο που πάνε ταξί ... έχει και καλές τιμές και είναι γνωστός ο κινητήρας.
Αν πρότεινα κάτι άλλο ... θα ήταν η Mercedes B Class που δεν γνωρίζω κυβισμούς και χωρους αποσκευών ... αλλά μ' αρέσει! -
Thanks για τις απαντήσεις, κι εγώ για το Zafira θα του έλεγα....μάλιστα, μιας και κάνει την υπέρβαση να πάει στην έκδοση 1.9 (που πληρώνει ίδια Τ.Κ με το τωρινό του Astra!!) με τα 150ΗΡ...
-
Sport πολυμορφικό υπάρχει ρε παιδιά, ώστε να μπορούν να μετακινούνται 5 άτομα και ο ..μπαμπάς όταν είναι μόνος να μπορεί να στρίβει;
-
sport....zafira OPC με κινητήρα από Astra (2lt Turbo 240hp) ...αλλά να στρίβει...; χλωμό. Πουλμανάκια είναι πως να στρίψουν...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Sport πολυμορφικό υπάρχει ρε παιδιά, ώστε να μπορούν να μετακινούνται 5 άτομα και ο ..μπαμπάς όταν είναι μόνος να μπορεί να στρίβει;Για το S-Max έχω διαβάσει καλά πράγματα σε αυτό τον τομέα.
Αλλά το μεγάλο είναι και 2500κεκ
Ίσως κανένα Altea FR ή το καινούριο C-Max με τον 1600αρη turbo.
-
Υπαρχουν και τα honda FR-V και mazda 5 οπου ειναι στην κατηγορια μεγαλα MPV απο αποψη μεγεθους και χωρων στα 1,7 και 1,8 κυβικα αντιστοιχα......
-
B-Class Sports Tourer B180 CDI (1991cc - 109ΗΡ - 544λ αποσκευών)
-
Θα σπου προτεινα το Mazda 5 με 22.650€ τιμια λυση! Εχω δει να κυκλοφορουν μερικα και ειναι ομορφα
http://www.mazda.gr/models/mazda5/prices/index.htm
ή μια Mercedes B class -
Sport πολυμορφικό υπάρχει ρε παιδιά, ώστε να μπορούν να μετακινούνται 5 άτομα και ο ..μπαμπάς όταν είναι μόνος να μπορεί να στρίβει;To S-MAX θυμάμαι σε όλα τα περιοδικά τους είχε κάνει εντύπωση όταν είχε βγει, βέβαια όπως αναφέρθηκε για ένα γρήγορο S-MAX υπάρχει μόνο ο 2.5Τ
-
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας αλλά έχουν βγει οι περισσότερες εκτός προδιαγραφών, διότι:
α) Τα Ford S-Max & MB B Class έχουν diesel κινητήρα 2000cc, άρα υψηλή φορολογία
β) Τo Mazda 5 & Honda FRV είναι - σε diesel εκδόσεις - 2000cc & 2200cc αντίστοιχα
Για να λέμε όμως και την αλήθεια, το Ford S-Max είναι πανέμορφο και το Mazda 5 πολύ βολικό με τις συρόμενες πόρτες....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας αλλά έχουν βγει οι περισσότερες εκτός προδιαγραφών, διότι:
β) Τo Mazda 5 & Honda FRV είναι - σε diesel εκδόσεις - 2000cc & 2200cc αντίστοιχα
Για να λέμε όμως και την αλήθεια, το Ford S-Max είναι πανέμορφο και το Mazda 5 πολύ βολικό με τις συρόμενες πόρτες....
Έχω το Zafira 2 χρόνια τώρα, σε βενζίνη βέβαια, για 5μελή οικογένεια. Από χώρους είναι πολύ καλό, από αξιοπιστία δεν έχει δείξει τίποτα σοβαρό, στο εξουσιοδοτημένο που το πηγαίνω δείχνουν επαγγελματίες. Συνάδελφος που έχει το 1,7 diesel είναι και αυτός πολύ ικανοποημένος, συν τη χαμηλή κατανάλωση. Το 1.8 που έχω εγώ, καίει πάνω από 11 λτ/100 στην πόλη. Επίσης, βολεύουν πολύ τα standard καθίσματα της 3ης σειράς, που μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε καταστάσεις του τύπου 'να έρθει και Κωστάκης μαζί μας;' ή 'Ή έρχεται και η μαμά μαζί να προσέχει τα παιδιά ή δεν πάμε πουθενά, άκουσες τι σου είπα;'. Ουσιαστικό πρόβλημα είναι ο όγκος του αυτοκινήτου και, θα έλεγα, η πολύ φαρδιά A-pillar, που μπορεί να σου κρύψει μέχρι και ολόκληρο αυτοκίνητο, αν 'πετύχεις' την κατάλληλη γωνία.
Το Mazda 5, αν και πολύ ωραίο, δεν κάνει για 5μελή οικογένεια. Το πίσω μεσαίο κάθισμα είναι πολύ στενό.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Έχω το Zafira 2 χρόνια τώρα, σε βενζίνη βέβαια, για 5μελή οικογένεια. Από χώρους είναι πολύ καλό, από αξιοπιστία δεν έχει δείξει τίποτα σοβαρό, στο εξουσιοδοτημένο που το πηγαίνω δείχνουν επαγγελματίες. Συνάδελφος που έχει το 1,7 diesel είναι και αυτός πολύ ικανοποιημένος, συν τη χαμηλή κατανάλωση. Το 1.8 που έχω εγώ, καίει πάνω από 11 λτ/100 στην πόλη. Επίσης, βολεύουν πολύ τα standard καθίσματα της 3ης σειράς, που μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε καταστάσεις του τύπου 'να έρθει και Κωστάκης μαζί μας;' ή 'Ή έρχεται και η μαμά μαζί να προσέχει τα παιδιά ή δεν πάμε πουθενά, άκουσες τι σου είπα;'. Ουσιαστικό πρόβλημα είναι ο όγκος του αυτοκινήτου και, θα έλεγα, η πολύ φαρδιά A-pillar, που μπορεί να σου κρύψει μέχρι και ολόκληρο αυτοκίνητο, αν 'πετύχεις' την κατάλληλη γωνία.Το Mazda 5, αν και πολύ ωραίο, δεν κάνει για 5μελή οικογένεια. Το πίσω μεσαίο κάθισμα είναι πολύ στενό.
Ευχαριστώ για την απάντηση, όπως βλέπω ο 1.8 καίει πολύ και καλά κάνει που το θέλει diesel ο φίλος μου, μιας και μένει επαρχία....
Θα ήθελα να σε ρωτήσω ακόμα τα παρακάτω:
α) η 3η σειρά καθισμάτων έχει 2 θέσεις??
β) Διπλώνουν ανεξάρτητα ή μαζί?
γ) Πόσος είναι ο χώρος αποσκευών με την 3η σειρά καθισμάτων και πόσος όταν τα ρίχνεις (σε λίτρα)?
-
αφού 7θεσιο είναι πόσες πρέπει να έχει ; (υπάρχει 8θεσιο πολυμορφικό ;; )
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αφού 7θεσιο είναι πόσες πρέπει να έχει ; (υπάρχει 8θεσιο πολυμορφικό ;; )
Καλά βρε, αριθμητική ξέρω.....ρώτησα μήπως και έχει και καμμία στη μέση (υποτυπώδης).....
ΥΓ: Τις βρήκα σε φωτό εδώ
-
Sport πολυμορφικό υπάρχει ρε παιδιά, ώστε να μπορούν να μετακινούνται 5 άτομα και ο ..μπαμπάς όταν είναι μόνος να μπορεί να στρίβει;Κατ' εμέ σπορ + πολυμορφικό = λάθος εξίσωση... Τεσπα, απόψεις είναι αυτές... Εγώ από αυτά που αναφέρει ο λόρδος θα επέλεγα το Scenic, αλλά το Grand όχι το απλό, που είναι 7θέσιο και έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Μία επιφύλαξη μόνο για το πόσο άνετη ανάρτηση έχει... BTW, εφόσον έχει 3 παιδιά, ας κάνει μια βόλτα στις εδώ αντιπροσωπείες (ΜΕ τα παιδιά ) για να δει κατά πόσο χωράνε και τα 3 πίσω... Πχ στο Zafira μου φαίνεται στενό το κεντρικό κάθισμα, αλλά δεν μπήκα μέσα...
-
Καλησπέρα,Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας αλλά έχουν βγει οι περισσότερες εκτός προδιαγραφών, διότι:
To Mazda 5 βγαίνει σε diesel; Δεν το έχω δει πουθενά αυτό. Ίσως απλά να μην υπάρχει στους καταλόγους.
Αν όντως βγαίνει και ψάχνεις κάτι σε diesel και όσο το δυνατόν πιο sport αυτό και το S-MAX είναι οι καλύτερες επιλογές. Να μην ήταν τόσο υψηλή η φορολογία... -
Έχω το Zafira 2 χρόνια τώρα, σε βενζίνη βέβαια, για 5μελή οικογένεια. Από χώρους είναι πολύ καλό, από αξιοπιστία δεν έχει δείξει τίποτα σοβαρό, στο εξουσιοδοτημένο που το πηγαίνω δείχνουν επαγγελματίες. Συνάδελφος που έχει το 1,7 diesel είναι και αυτός πολύ ικανοποιημένος, συν τη χαμηλή κατανάλωση. Το 1.8 που έχω εγώ, καίει πάνω από 11 λτ/100 στην πόλη. Επίσης, βολεύουν πολύ τα standard καθίσματα της 3ης σειράς, που μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε καταστάσεις του τύπου 'να έρθει και Κωστάκης μαζί μας;' ή 'Ή έρχεται και η μαμά μαζί να προσέχει τα παιδιά ή δεν πάμε πουθενά, άκουσες τι σου είπα;'. Ουσιαστικό πρόβλημα είναι ο όγκος του αυτοκινήτου και, θα έλεγα, η πολύ φαρδιά A-pillar, που μπορεί να σου κρύψει μέχρι και ολόκληρο αυτοκίνητο, αν 'πετύχεις' την κατάλληλη γωνία.
Το Mazda 5, αν και πολύ ωραίο, δεν κάνει για 5μελή οικογένεια. Το πίσω μεσαίο κάθισμα είναι πολύ στενό.
Ευχαριστώ για την απάντηση, όπως βλέπω ο 1.8 καίει πολύ και καλά κάνει που το θέλει diesel ο φίλος μου, μιας και μένει επαρχία....
β) Διπλώνουν ανεξάρτητα ή μαζί?
γ) Πόσος είναι ο χώρος αποσκευών με την 3η σειρά καθισμάτων και πόσος όταν τα ρίχνεις (σε λίτρα)?
Σορρυ για την καθυστέρηση, δεν είχα χρόνο..
α) 2 θέσεις.
β) Ανεξάρτητα.
γ) Με την τρίτη σειρά ανοιχτή, είναι πολύ μικρός, γύρω στα 140 λτ αν θυμάμαι καλά. Χωράει πάντως κανά δυο μεσαία σακ-βουαγιάζ κι ένα παιδικό καροτσάκι-μπαστούνι διπλωμένο. Αν την κλείσεις, ο χώρος είναι αχανής. 640 λτ λέει η Opel αλλά δεν διευκρινίζει αν είναι μέχρι την οροφή, μέχρι τους ώμους των καθισμάτων ή μέχρι το κάλυμμα του χώρου αποσκευών.Δες εδώ:
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σορρυ για την καθυστέρηση, δεν είχα χρόνο..α) 2 θέσεις.
β) Ανεξάρτητα.
γ) Με την τρίτη σειρά ανοιχτή, είναι πολύ μικρός, γύρω στα 140 λτ αν θυμάμαι καλά. Χωράει πάντως κανά δυο μεσαία σακ-βουαγιάζ κι ένα παιδικό καροτσάκι-μπαστούνι διπλωμένο. Αν την κλείσεις, ο χώρος είναι αχανής. 640 λτ λέει η Opel αλλά δεν διευκρινίζει αν είναι μέχρι την οροφή, μέχρι τους ώμους των καθισμάτων ή μέχρι το κάλυμμα του χώρου αποσκευών.Δες εδώ:
Thanks φίλε μου, πολύ κατατοπιστικός και η φωτό τέλεια.......αχανής πράγματι ο χώρος, θα τον πείσω για το Zafira....
-
Thanks φίλε μου, πολύ κατατοπιστικός και η φωτό τέλεια.......αχανής πράγματι ο χώρος, θα τον πείσω για το Zafira....
Είδες όμως πόσο στενό είναι το μεσαίο κάθισμα;;;; Εμείς για παράδειγμα έχουμε το καθισματάκι στη μεσαία (που είναι κανονική) και κάθονται άνετα άλλα 2 άτομα πίσω... Με το Zafira βλέπω μία ελαφρά στριμοκωλίαση...
Αγορά πολυμορφικού