-
Μην με παρεξηγησετε αλλα και η αυτή η 'δικτατορία' που αναφερετε ειναι η μονη που μπορεί να 'καθαρίσει ' τα λαμογια που λέτε.
Ομως σκεφτητε το ποσο βολεμενοι ειμασταν τα λαμογιοπερασμένα χρονια και δεν μιλαγε κανείς.Τωρα πολύ σωστα ας κοψουμε τα φρεσκα και ας πληρωσουμε τους απατεωνες που ψηφιζαμε για να περασουμε καλά και αυτοι ποοοοοοοολύ καλύτερα .Οπως επισης και οι χρηματοδότες τους στις λαμουργιες τους.
Ολα καλα μεχρις εδω.Τωρα οι εχοντες ρευστο και μονο θα επιβιώσουν .Οι υπολοιποι ας κλεισουν τις μασέλες τους και ας φανε και καταψυγμενα.Εγω τα βρισκω πολυ καλα με το ανάλογο μαγείρεμα.
Παντα ημουν προνοητικος και μετρημενος στις σπαταλες.Αντιθετα καποιοι οχι .Τωρα θα με θυμηθούν και θα κατσουν και σπιτι για ουζάκι.
Η μεγαλομανια σε ολο της το μεγαλείο εδω στο Ελλάντα! -
Ο χρήστης cerngeneva έγραψε:
Προσέξτε τους νεοέλληνες δημοσιογράφους, η Ελλάδα δεν έχει μόνο πρόβλημα χρέους, ελλειμμάτων, έχει και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, είναι ΑΣΤΕΙΟ να συγκρίνεται με Ιαπωνία, Μ.Βρετανία, κλπ, δείτε αυτό
http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters ... kable.htmlΕνω το UK (που βασιζεται στις χρηματοοικονομικες υπηρεσιες του city και το τραπεζικο συστημα) ειναι τιγκα στη παραγωγικοτητα και στην ανταγωνιστικοτητα ?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ας πω και εγώ τη μ@λ@κία μου στο θέμα που με καίει και άμεσα. Αν όπως λένε φορολογηθούν ΚΑΙ τα αγροτεμάχια, τότε τη μάμισα. Και μπορεί να είμαι η... 'παντρεμένη', ανάμεσα σε 'χήρες', αλλά θα υπάρξει απίστευτο πρόβλημα.
Μπορεί να έχω και ακίνητα με 15εκ€ αντικειμενική αξία(λέμε τώρα). Αυτά όμως δεν μου αποφέρουν τίποτα, εκτός από κάποιους τενεκέδες λάδι. Η οικονομική μου δύναμη ΔΕΝ μπορεί να καλύψει τον ΦΜΑΠ. Εννοείται κανείς δεν υπάρχει για να αγοράσει όχι την πραγματική, αλλά ούτε την αντικειμενική αξία αυτής της γης. Πού θα βρω € για να πληρώσω τον φόρο αυτόν;;
Αν μου απέδιδαν χρήματα ευχαρίστως να φορολογηθώ για αυτά. Αλλά είναι κομμάτια γης μεγάλης αξίας ΕΦΟΣΟΝ γί νουν επενδύσεις πάνω τους. Και πολύ θα ήθελα να επενδύσω, αλλά δεν με αφήνει το κράτος έτσι όπως είναι στημένο.Το έχω ξαναπεί. Επιβραυέβεται ο ταμπέλης και χαραμοφάης παππούς-πατέρας κλπ, που τα έφαγε και δεν άφησε τίποτα στα παιδειά- εγγόνια. Και τιμωρείται ο νοικοκύρης που μόχθησε για να αφήσει κάτι παραπάνω.
Και ΟΧΙ, δεν γεννιώμαστε όλοι το ίδιο. Δεν γεννήθηκα το ίδιο όπως ο γιος του Γιαννακόπουλου. Όπως και δεν γεννήθηκε ίδιος με εμένα ο γιος του οικονομικού μετανάστη. Δεν ξέρω αν είναι κακό ή λάθος. Ξέρω ότι είναι η πραγματικότητα.Και ειλικρινά περιμένω να μου πούνε, όσοι υποστηρίζουν ότι σωστά πρέπει να πληρώσω για γη που κληρονόμησε η οικογένειά μου, που θα τα βρω...
συν οτι έχεις ήδη πληρώσει κάτι μέσω του φόρου κληρονομίας.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τελικά φαίνεται ότι θα μας επιβάλλονται τα αναγκαία μέτρα χωρίς καν να ερωτούμαστε....Το ανεφερε με απιστευτα απλο τροπο ο Παπακωνσταντινου (σημερα/εχθες).
Επικη φραση.
(το 'μας' στην φραση του εννοουσε την χωρα) -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ας πω και εγώ τη μ@λ@κία μου στο θέμα που με καίει και άμεσα. Αν όπως λένε φορολογηθούν ΚΑΙ τα αγροτεμάχια, τότε τη μάμισα. Και μπορεί να είμαι η... 'παντρεμένη', ανάμεσα σε 'χήρες', αλλά θα υπάρξει απίστευτο πρόβλημα.
Μπορεί να έχω και ακίνητα με 15εκ€ αντικειμενική αξία(λέμε τώρα). Αυτά όμως δεν μου αποφέρουν τίποτα, εκτός από κάποιους τενεκέδες λάδι. Η οικονομική μου δύναμη ΔΕΝ μπορεί να καλύψει τον ΦΜΑΠ. Εννοείται κανείς δεν υπάρχει για να αγοράσει όχι την πραγματική, αλλά ούτε την αντικειμενική αξία αυτής της γης. Πού θα βρω € για να πληρώσω τον φόρο αυτόν;;
Αν μου απέδιδαν χρήματα ευχαρίστως να φορολογηθώ για αυτά. Αλλά είναι κομμάτια γης μεγάλης αξίας ΕΦΟΣΟΝ γί νουν επενδύσεις πάνω τους. Και πολύ θα ήθελα να επενδύσω, αλλά δεν με αφήνει το κράτος έτσι όπως είναι στημένο.Το έχω ξαναπεί. Επιβραυέβεται ο ταμπέλης και χαραμοφάης παππούς-πατέρας κλπ, που τα έφαγε και δεν άφησε τίποτα στα παιδειά- εγγόνια. Και τιμωρείται ο νοικοκύρης που μόχθησε για να αφήσει κάτι παραπάνω.
Και ΟΧΙ, δεν γεννιώμαστε όλοι το ίδιο. Δεν γεννήθηκα το ίδιο όπως ο γιος του Γιαννακόπουλου. Όπως και δεν γεννήθηκε ίδιος με εμένα ο γιος του οικονομικού μετανάστη. Δεν ξέρω αν είναι κακό ή λάθος. Ξέρω ότι είναι η πραγματικότητα.Και ειλικρινά περιμένω να μου πούνε, όσοι υποστηρίζουν ότι σωστά πρέπει να πληρώσω για γη που κληρονόμησε η οικογένειά μου, που θα τα βρω...
- Ανήκουν σε περιοχή όπου υπάρχουν αντικειμενικές ; Ξέρεις την αντικειμενική τους ;
- Αν όχι και είναι εκτός αντικειμενικών η εφορία θα στο υπολογίσει με βάση συγκριτικά στοιχεία (αγοραπωλησίες τριγύρω κλπ κλπ)...Στο έχει κάνει ; Ξέρεις πόσο στα υπολογίζει η εφορία ; Το έχεις λήξει αυτό ή απλά φοβάσαι γενικά και αόριστα ;
- Αν διαφωνείς με το παραπάνω μπορείς να το αμφισβητήσεις και δικαστικά. Πάντως επειδή έχω δει και υπολογισμούς με συγκριτικά από την εφορία ακόμα δεν έχω δει υπολογισμό σημαντικά υψηλότερο από την αγοραία. Έχω δει ψιλοαδικιούλες καθώς ο υπάλληλος που το κάνει, για να καλύψει και τα νώτα του, είναι λίγο υπερβολικός στις συγκρίσεις ή δεν έχει αρκετά στοιχεία αλλά καμιά τεράστια διαφορά με αγοραία δεν έχω δει.
- Έχεις βγει προς τα έξω να τα πουλήσεις στην αντικειμενική τους (αν έχουν) και δεν τα παίρνει κανείς ; Πόσο λιγότερο θα πωληθούν δηλ. σε σχέση με την αξία που στα υπολογίζει η εφορία ;
- Τί θα πει έχουν μεγάλη αξία αλλά δεν τα παίρνει κανείς...Ό,τι έχει πολύ μεγάλη αξία πάντα αγοράζεται έστω και κάπως φτηνά σε κάποιες περιόδους κρίσης...Ή είναι μεγάλης αξίας ή δεν είναι. Αν δεν τα παίρνει κανείς πάντως είναι μηδενικής αξίας, απλά τα πράγματα. Για την ακρίβεια η αξία τους είναι όσο πωλούνται.
Προσωπικά ακίνητα με αντικειμενική μεγαλύτερη από την αγοραία θα έλεγα ότι δεν έχω δει (δεν θα έλεγα ότι έχω δει και λίγα ακίνητα)...Και είναι γνωστό ότι τέτοια ακίνητα είναι σπάνιο είδος, και αν υπάρχουν (σχετικά πρόσφατα) είναι ελάχιστα και η απόκλιση είναι μικρή ίσα για να λέμε 'να δες αυτό : η αντικειμενική του είναι μεγαλύτερη από την αγοραία'.
-
Αυτό που σκέφτομαι ότι μπορεί να εννοεί είναι τεμάχια γης που ίσως πριν 10-20 χρόνια είχαν μια Α αξία αλλά που σταδιακά αν και η αντικειμενική τους αξία δεν άλλαξε ή ανέβηκε, η εμπορική τους αξία έχει πέσει στο Α/2. Κάπου μέσα σου επειδή δεν βλέπεις λόγο πτώσης της αξίας του θεωρείς ότι αξίζει περισσότερο από τη σημερινή τιμή του... Το θέμα είναι ότι μπορεί και να ανέβει ξανά μπορεί και όχι. Μπορείς να περιμένεις για πάντα;; Και γιατί δεν το πούλησες τότε που είχε μεγαλύτερη αξία; Μήπως είσαι αθεράπευτα άπληστος;;
Τις ερωτήσεις αυτές τις απευθύνω και στον πατέρα μου σχετικά με αγροτεμάχια με ελιές και δυσκολεύεται να μου απαντήσει! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τελικά φαίνεται ότι θα μας επιβάλλονται τα αναγκαία μέτρα χωρίς καν να ερωτούμαστε....Ισως αυτο να ειναι η λυση τελικα,να παρουμε την εξουσια απο τους μαυρογιαλούρους,εγω σιγουρα θα ηθελα να το δοκιμασουμε γιατι προφανως οι δικοι μας δεν υπαρχει περιπτωση να θιξουν τα ψηφαλάκια,και αυτα που εκαναν πολλα ειναι.
Αν βεβαια μας πουν να αγορασουμε φρεγατες,θα παω στην Γαλλικη πρεσβεια και θα τους πεταω ντοματες.
Εχουμε ελλειμα και θα το λυσουμε με..φρεγατες;Μerde! -
Α/2 σε 10-20 χρόνια?
πολύ ειδική περίπτωση μου κάνει. ειδική θέση(που δεν ισχύει πλέον) ή κάποια περίπτωση με έντονη αλλαγή στο ΣΔ ή δυσανάλογη επιβάρυνση περιοχής πχ Γραμματικό. -
Αν βεβαια μας πουν να αγορασουμε φρεγατες,θα παω στην Γαλλικη πρεσβεια και θα τους πεταω ντοματες.
Εχουμε ελλειμα και θα το λυσουμε με..φρεγατες;Μerde!Αν δεις τέτοια πορεία να με φτύσεις... Αν είναι να υποβιβαστεί καμιά ποδοσφαιρική ομάδα λόγω χρεών για να δεις πώς μαζεύεται ο εξαγριωμένος όχλος για να αγωνιστεί για τα δίκια του...
Μπανανία... -
Σιγα σιγα θα αλλάξει και αυτό!
-
Τι θα αλλάξει; Σήμερα έκαναν πορείες στο κέντρο οι τελωνειακοί και οι τέως της Ολυμπιακής. Αντί να γεμίσει το σύμπαν με απολυμένους του ιδιωτικού τομέα, με εργαζόμενους που παίρνουν το βασικό μισθό ή που δουλεύουν σε 2-3 δουλειές για 1 χιλιάρικο στο σύνολο, πουλάνε τσαμπουκά οι καλοβολεμένοι.
Αναμένονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι εισοδηματίες και οι αναρχοαυτόνομοι κουκουλοφόροι (πού χάθηκαν αυτοί; ). -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
-
Ανήκουν σε περιοχή όπου υπάρχουν αντικειμενικές ; Ξέρεις την αντικειμενική τους ;
Δεν υπάρχει αντικειμενική αξία στην περιοχή -
Αν όχι και είναι εκτός αντικειμενικών η εφορία θα στο υπολογίσει με βάση συγκριτικά στοιχεία (αγοραπωλησίες τριγύρω κλπ κλπ)...Στο έχει κάνει ; Ξέρεις πόσο στα υπολογίζει η εφορία ; Το έχεις λήξει αυτό ή απλά φοβάσαι γενικά και αόριστα ;
Ξέρω και μάλιστα για κάποιες παλιές αποδοχές, στην 10ετία ήρθαν και ζήτησαν διαφορά... -
Αν διαφωνείς με το παραπάνω μπορείς να το αμφισβητήσεις και δικαστικά. Πάντως επειδή έχω δει και υπολογισμούς με συγκριτικά από την εφορία ακόμα δεν έχω δει υπολογισμό σημαντικά υψηλότερο από την αγοραία. Έχω δει ψιλοαδικιούλες καθώς ο υπάλληλος που το κάνει, για να καλύψει και τα νώτα του, είναι λίγο υπερβολικός στις συγκρίσεις ή δεν έχει αρκετά στοιχεία αλλά καμιά τεράστια διαφορά με αγοραία δεν έχω δει.
-
Έχεις βγει προς τα έξω να τα πουλήσεις στην αντικειμενική τους (αν έχουν) και δεν τα παίρνει κανείς ; Πόσο λιγότερο θα πωληθούν δηλ. σε σχέση με την αξία που στα υπολογίζει η εφορία ;
Υπάρχει ένα αγροτεμάχιο με αξία πολυ μεγάλη. Αύριο αν θέλω, πωλείται. Αλλά προφανώς σε χαμηλώτερη αξία της πραγματικής. Κοινώς να το 'σκοτώσω' -
Τί θα πει έχουν μεγάλη αξία αλλά δεν τα παίρνει κανείς...Ό,τι έχει πολύ μεγάλη αξία πάντα αγοράζεται έστω και κάπως φτηνά σε κάποιες περιόδους κρίσης...Ή είναι μεγάλης αξίας ή δεν είναι. Αν δεν τα παίρνει κανείς πάντως είναι μηδενικής αξίας, απλά τα πράγματα. Για την ακρίβεια η αξία τους είναι όσο πωλούνται.
Έχει περάσει από το μυαλό σου, η σκέψη, ότι ΔΕΝ θέλω να τα πουλήσω. Ίσως κάποια στιγμή τα εκμεταλευτώ. Ίσως πάλι τα αφήσω και εγώ κληρονομιά. Γιατί πρέπει με το στανιό να τα πουλήσω;; Έχει πάρα πολλά απούλητα σπίτια στην περιοχή. Έχουν σταματήσει να χτίζουν και οι κατασκευαστές στρέφονται σε μη πρώτα στο κύμα οικόπεδα, για να ρίξουν την τιμή αγοράς. Δεν ρισκάρει π.χ. ο εργολάβος να μου δώσει 5εκ€ για ένα οικόπεδο. Προτιμάει να αγοράσει 20 οικόπεδα με τα ίδια χρήματα. Και να χτίσει σε διάφορες περιοχές
Προσωπικά ακίνητα με αντικειμενική μεγαλύτερη από την αγοραία θα έλεγα ότι δεν έχω δει (δεν θα έλεγα ότι έχω δει και λίγα ακίνητα)...Και είναι γνωστό ότι τέτοια ακίνητα είναι σπάνιο είδος, και αν υπάρχουν (σχετικά πρόσφατα) είναι ελάχιστα και η απόκλιση είναι μικρή ίσα για να λέμε 'να δες αυτό : η αντικειμενική του είναι μεγαλύτερη από την αγοραία'.
-
-
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=131785
Γιατί η Μέρκελ έβαλε φρένο στην άμεση οικονομική ενίσχυσηΠοια είναι, όμως, τα στοιχεία που έκαναν την κ. Μέρκελ να βάλει φρένο στην άμεση οικονομική στήριξη της χώρας μας από τη Γερμανία αλλά και την Ε.Ε.:
- Η ίδια αντιμετωπίζει πολλές και ισχυρές αντιδράσεις στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο. Χριστιανοδημοκράτες αλλά και Φιλελεύθεροι πολιτικοί αντιστέκονται σφόδρα σε ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί κακό προηγούμενο και για άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα δημοσιονομικής πολιτικής. Επίσης, τονίζουν ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να εξηγήσουν, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στους Γερμανούς φορολογουμένους γιατί θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί για τις οικονομικές ατασθαλίες των ελληνικών κυβερνήσεων, όταν μάλιστα πριν από λίγο καιρό κλήθηκαν να σώσουν τον τραπεζικό κλάδο στη Γερμανία.
*Μόλις προχθές διεκόπησαν λόγω έντονων διαφωνιών οι συλλογικές διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι 1,5 εκατομμύρια Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν αυξήσεις ύψους 5% και κατεβαίνουν σε συνεχείς προειδοποιητικές απεργίες. Η γερμανική κυβέρνηση απαντά ότι τα ταμεία είναι άδεια και αρνείται επίμονα να καλύψει τις απαιτήσεις τους.
*Το μεγαλύτερο συνδικάτο εργατών μετάλλου, η IG METAL, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης της γερμανικής οικονομίας, δεν θα ζητήσει αυξήσεις μισθών, αλλά εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος στη Γερμανία. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, η Γερμανίδα καγκελάριος δύσκολα θα μπορούσε να δηλώσει ότι ανοίγει τα κρατικά ταμεία της χώρας για να σώσει την ελληνική οικονομία.
*Μέσα στον Μάιο αναμένεται ότι η κυβέρνηση θα εξαγγείλει νέα οικονομικά μέτρα περικοπών **για να μαζέψει τα δημοσιονομικά της, αφού το έλλειμμα του ΑΕΠ για πρώτη φορά εδώ και χρόνια φτάνει το 6,5%. **Περικοπές σχεδιάζονται και στο Ασφαλιστικό.
*Το κλίμα στα ΜΜΕ αλλά και στην κοινή γνώμη είναι πολύ αρνητικό για Ελλάδα, με την πληθώρα δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν μια πολύ άσχημη εικόνα της χώρας μας, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. «Οι Ελληνες δεν θέλουν να αλλάξουν τη νοοτροπία τους που τους οδήγησε στη χρεοκοπία» είναι το βασικό μότο των γερμανικών εφημερίδων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξάγουν στην ιστοσελίδα τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ», το 50% των αναγνωστών λένε όχι σε άμεση οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
Βέβαια στο Βερολίνο γνωρίζουν ότι μια κατάρρευση της Ελλάδας θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την ευρωζώνη και κατά συνέπεια για τη γερμανική οικονομία. Σχεδιασμοί υπάρχουν και πολλά σενάρια κυκλοφορούν. Η Ελλάδα θα βοηθηθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό είναι σίγουρο. Το θέμα είναι πότε θα τολμήσει η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ να το πει και στους Γερμανούς φορολογουμένους, αφού πρώτα καταφέρει να πείσει τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι με μια βοήθεια προς την Ελλάδα, πρώτα απ' όλα βοηθά τη Γερμανία.
οπως βλεπετε δεν εχει μονο η ελλαδα προβλημα.
-
Πάνω σε αυτό που αναφέρει η ενετ, εχετε υπόψιν σας ότι η ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας οφείλεται και στο γεγονός ότι η μέρκελ αθετώντας το σύμφωνο σταθερότητας που προέβλεπε συγκεκριμένες αυξήσεις, έδινε μηδενικές ή χαμηλότερες του πληθωρισμού.
Ας λουστεί κι αυτή τπτ τώρα, που ξαφνικά έγινε η ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος
-
@kyr80
Σε όλα αυτά που λες η απάντηση είναι μία : ή αξίζουν εκατομμύρια ή όχι...Αν μπορείς να τα πουλήσεις πολλά εκατομμύρια τότε είσαι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας και πλούσιος και φυσικά και θα πρέπει να πληρώσεις...Θες ίσως λιγότερα από αυτά που λέει σήμερα, ίσως. Να το συζητήσουμε, αλλά όχι τζάμπα...Όσο μεγαλύτερη είναι η αξία τόσο περισσότερα θα πληρώνεις και μάλιστα κλιμακωτά...Άλλο 1 εκατομ. άλλο 5, άλλο 10, άλλο 30...Είναι δυνατόν τώρα να λέμε ότι κάποιος έχει στην ιδοκτησία του ακίνητη περιουσία αξίας 10 εκατομ. ευρώ και θα κάτσουμε να τον κοιτάμε αφορολόγητο επειδή λέει ΙΣΩΣ να τα εκμεταλλευτεί ή να τα αφήσει κληρονομιά...
Και προφανώς δε μου περνάει από το μυαλό ότι δε θες να τα πουλήσεις...Άμα δε θες θα πληρώσεις, απλά...Είτε εκμεταλλεύσου το (κι εκεί πρέπει να σε βοηθήσουν), είτε πούλα...Δηλ. θα συγκεντρώνονται τεράστιες ακίνητες περιουσίες κι επειδή οι διοκτήτες τους δεν έχουν εισοδήματα ή έχουν μικρά δεν θα πληρώνουν τίποτα ; Εγώ έχω ανύπαρκτα εισοδήματα αλλά έχω ακίνητα και επίσης δε μου αποφέρουν τίποτα, τι να πω δηλ ; 'Παιδιά δε βγάζω μία, μήπως να πάρω και κάνα ταμείο ανεργίας επειδή δεν έχω εισόδημα ;' Πουλάω και πληρώνω, απλά.Η μόνη αδικία που μπορεί να σου γίνει είναι να εκτιμηθούν περισσότερο από όσο μπορείς να τα πουλήσεις...Και γι αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε το κράτος να έχει υποχρέωση να αγοράσει το ακίνητο στην αξία που το εκτιμά αν θέλει ο ιδιοκτήτης...
Όσο για το πόσο πρέπει να πληρώσεις να το συζητήσουμε ευχαρίστως, αλλά πάντως αν συζητάμε για περιουσίες πάνω από 3 εκατομ.αντικειμενικής φοβάμαι ότι μάλλον δεν θα είμαι επιεικής μαζί σου.Συμφωνώ πάντως ότι το ακίνητο έχει γίνει (και είναι) ο εύκολος στόχος για άρμεγμα και του έχουν σκίσει τον πάτο αλλά μη λέμε κι ό,τι θέλουμε τώρα όταν μιλάμε για πολλά εκατομμύρια...Όλα έχουν τα όριά τους.
-
Η απάντηση είναι ότι προφανώς και αξίζουν. Και το κρίνω βλέποντας πόσο πουλήθηκαν τα γύρω από αυτά. Και είναι πάνω από το όριο αυτό που θέτεις, ως όριο για λύπηση ή όχι(αυθαίρετη δική σου προσέγγιση βεβαίως).
Δεν κατάλαβα όμως γιατί πρέπει να πουλήσω, κάτι που έχω πληρώσει με τον φόρο κληρονομιάς. Πλήρωσα για να το φέρω στην κατοχή μου. ΔΕΝ μου αποφέρει τίποτα. ΑΝ το πουλήσω τότε θα μου αποφέρει και θα ξαναφορολογηθώ. Και ΔΕΝ θέλω να τα πουλήσω, γιατί το θεωρώ ηθική υποχρέωση τουλάχιστον να διατηρήσω όσα διατήρησαν οι προηγούμενες γεναιές.
Είναι όπως με τα τέλη κυκλοφορίας. ΑΝ έχω πινακίδες και το κυκλοφορώ, τότε τα πληρώνω. Αν ΔΕΝ έχω και ΔΕΝ το κυκλοφορώ τότε ΔΕΝ πληρώνω.
Γιατί με τα ακίνητα να είναι διαφορετικά;; Γιατί πρέπει κάθε χρόνο να πληρώνω ενοίκιο για τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ περιουσία;; -
γιατι πρεπει να πληρωσουν αυτοι που εχουν.
-
Καλά τα λες. Αυτοί που έχουν. Όχι αυτοί που ΘΑ είχαν, ΑΝ τα πουλούσαν ή ΑΝ τα εκμεταλευόντουσαν.
ΔΕΝ έχω να πληρώσω κάθε χρόνο αυτά τα λεφτά, γιατί ΔΕΝ τα βγάζω. Έσοδα-έξοδα για όλους δεν λένε στο Υπ.Οικ. ;;; Γιατί να πληρώσω για έσοδα που ΔΕΝ έχω;;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Η απάντηση είναι ότι προφανώς και αξίζουν. Και το κρίνω βλέποντας πόσο πουλήθηκαν τα γύρω από αυτά. Και είναι πάνω από το όριο αυτό που θέτεις, ως όριο για λύπηση ή όχι(αυθαίρετη δική σου προσέγγιση βεβαίως).
Δεν κατάλαβα όμως γιατί πρέπει να πουλήσω, κάτι που έχω πληρώσει με τον φόρο κληρονομιάς. Πλήρωσα για να το φέρω στην κατοχή μου. ΔΕΝ μου αποφέρει τίποτα. ΑΝ το πουλήσω τότε θα μου αποφέρει και θα ξαναφορολογηθώ. Και ΔΕΝ θέλω να τα πουλήσω, γιατί το θεωρώ ηθική υποχρέωση τουλάχιστον να διατηρήσω όσα διατήρησαν οι προηγούμενες γεναιές.
Είναι όπως με τα τέλη κυκλοφορίας. ΑΝ έχω πινακίδες και το κυκλοφορώ, τότε τα πληρώνω. Αν ΔΕΝ έχω και ΔΕΝ το κυκλοφορώ τότε ΔΕΝ πληρώνω.
Γιατί με τα ακίνητα να είναι διαφορετικά;; Γιατί πρέπει κάθε χρόνο να πληρώνω ενοίκιο για τη ΔΙΚΗ ΜΟΥ περιουσία;;Για το εισόδημά σου που βγάζεις μετά κόπων και βασάνων γιατί πρέπει να πληρώσεις δηλ ; Δικό σου δεν είναι ; Το έκλεψες ; Όχι κι όμως το κράτος έρχεται και σου αφαιρεί μέχρι και το 40% αυτού!
Αυτό δηλ. γιατί το ανέχεσαι ; Ο λόγος είναι ότι από κάπου το κράτος πρέπει να βρει λεφτά και κατά τεκμήριο (υποτίθεται ότι) προσπαθεί να κάνει μια αναδιανομή του πλούτου μέσω της φορολογίας...Ε όποιος έχει ή βγάζει περισσότερα θα δίνει και περισσότερα...Α κι επειδή αναρωτήθηκες αν είναι λάθος ή κακό που γεννήθηκες με πολλά ενώ ο Μήτσος είχε την ατυχία να έχει μπαμπά χωρίς δεύτερο βρακί να σου απαντήσω λοιπόν ότι είναι προφανώς λάθος...Κι ένας τρόπος να διορθωθεί το λάθος αυτό είναι να σου πάρουν πίσω μερικά μέσω της φορολογίας...Ακόμα καλύτερα θα ήταν η κατάργηση του κληρονομικού δικαίου αλλά είμαι βέβαιος ότι θα προτιμούσες το ΦΜΑΠ
-
Γιατι κυβερνα το ΠΑΣΟΚ δλδ το Πανελληνιο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κομμα. Ετσι δουλευει ο Σοσιαλισμος , Σου παιρνει τα χωραφια που καθονται και δε σου αποφερουν τιποτα και τα δινει στους φτωχους. Αυριο που θα γινεις και συ φτωχος καθως δε θα 'χεις πια χωραφια, θα τα παρουν απο αλλο τσιφλικα τοτε (πονταρω στον ililia) για να τα δωσουν σε σενα. †††† Rest In Peace ††††
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;