-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Δε χρειάζεται να έχεις βύσμα στην ΕΑΒ για να κάνεις 'κίτρινη' επιμετάλλωση
Για τσαμπα εννοώ
-
Ερώτηση άσχετου: Πλησιάζει η ώρα του βαψίματος σε ένα αμάξι που φιάχνεται (mazda RX4) του 1973. Πρέπει να υποδείξω κάτι στον βαφέα ώστε η υφή, η γυαλάδα και γενικά η εικόνα του χρώματος να μην διαφέρει (έστω αισθητά) από αυτή του 1973. Φοβάμαι μη βγει πολύ γυαλιστερό (ήταν μεταλλικό από τη μάνα του);
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Ερώτηση άσχετου: Πλησιάζει η ώρα του βαψίματος σε ένα αμάξι που φιάχνεται (mazda RX4) του 1973. Πρέπει να υποδείξω κάτι στον βαφέα ώστε η υφή, η γυαλάδα και γενικά η εικόνα του χρώματος να μην διαφέρει (έστω αισθητά) από αυτή του 1973. Φοβάμαι μη βγει πολύ γυαλιστερό (ήταν μεταλλικό από τη μάνα του);
ΕυχαριστώΑπό όσο ξέρω, υπάρχει ήδη από το στάδιο παρασκευής του χρώματος μία μικρή απόκλιση στο look σε σχέση με της εποχής εκείνης, λόγω διαφορετικών συστατικών και μεθόδων, για οικολογικούς λόγους.
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
ΕυχαριστώΑπό τη στιγμή που το χρώμα είναι μεταλλικό,τα υδατοδιαλυτά είναι μονόδρομος.Αν είχες απλό χρώμα,μπορούσες να το βάψεις ακρυλικό μονής με το αποτέλεσμα να είναι κοντά με του '73 κατά 99%.
Κατά την άποψή μου είναι λάθος να μη βάψεις,εν έτη 2010,με υδατοδιαλυτά.Αν χρειαστεί να βάψεις ένα κομμάτι σε λίγα χρόνια,το πιθανότερο είναι να μην βρίσκεις χρώμα νίτρου.
Και ναι.Θα γυαλίζει πολύ.Το παρακάτω χρώμα δεν είναι μεταλλικό.Ολοι όμως ήταν εναντίον των κλασσικών χρωμάτων-μεθόδων. -
Ευχαριστώ πολύ. Μου πρότεινε, αν θέλω, να του βάλει κάτι για να βγει ματ, 'σατινέ', μάλλον όμως έτσι θα έχει μεγαλύτερη απόκλιση απο το αυθεντικό λέω εγώ, ή κάνω λάθος;
-
Το υδατοδιαλυτό χρώμα,ξεπλένεται κυριολεκτικά με νερό.Το βερνίκι κάνει όλη τη δουλειά,γι αυτό και δεν είναι υδατοδιαλυτό.Ποτέ δε θα 'πείραζα'βερνίκι.Οτι σε προμηθεύσει η εταιρεία χρωμάτων είναι το καλύτερο.Πιστεύω ότι ξέρουν καλύτερα από τον μάστορα.
-
Μερσί, προχωράω κανονικά δηλαδή.
-
Μηπως ξερετε καποιο νικελωτηριο (εκτος τον καρυστινο )
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Μηπως ξερετε καποιο νικελωτηριο (εκτος τον καρυστινο )Ευχαριστω
Αν δεν είμαι αδιάκριτος, έμεινες δυσαρεστημένος από τον Καρυστινό;
Θα πάω αρκετά πράγματα μέσα στις εορτές που θέλω να βγουν άψογα... -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Μηπως ξερετε καποιο νικελωτηριο (εκτος τον καρυστινο )
Ευχαριστω
Αν δεν είμαι αδιάκριτος, έμεινες δυσαρεστημένος από τον Καρυστινό;
Θα πάω αρκετά πράγματα μέσα στις εορτές που θέλω να βγουν άψογα...Απο οτι του εχω δωσει εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος απλα αποφασισα με οποια ρισκα να δοκιμασω καποιον αλλον,αν υπαρχει φτηνοτερο διοτι ειναι αρκετα ακριβος
-
την περασμένη βδομάδα, στο συνεργείο που πάω θυμήθηκαν ότι είχαν ολοκαίνουργια 'πρόσοψη' από το RX2. Πράγματι την ανακαλύψαμε, γεμάτη σκόνη, αλλά ακόμη με την προστατευτική ταινία στο χρώμιο. Επειδή είχα αφήσει ένα αμάξι για σέρβισ, άφησα την πρόσοψη και κάτι άλλα ανταλλακτικά για να τα πάρω το μεσημέρι με το αμάξι. Το μεσημέρι το έγκλημα είχε συντελεστεί. Στη προσπάθειά τους να παραδώσουν καθαρή την πρόσοψη, την είχααν τρίψει με κάποιο λάδι, με αποτέλεσμα να φύγει σε αρκετά σημεία η νικελομένη (?) επιφάνεια του πλαστικού. Παίρνει γιατρειά; Και αν ναι που;
Αν και το φλασ κρύβει την κατάσταση
-
Εάν αποσπάται το κομμάτι που θέλει νικέλωμα,υπάρχει λύση.Εάν όχι,δεν γνωρίζω κάτι.
-
Σε περιποιούνται δεόντως πάντως!
-
Όχι, δυστυχώς δεν αποσπάται. Ευχαριστώ πάντως.
Μ' εφαγε η πολύ περιποίηση.
-
Προτείνω να το αναθέσεις στον ΚΠ. Είναι γάτος σε κάτι τέτοια. Με ένα ασημι σπρέϋ για ζάντες που το έχει πρόχειρο θα στην κάνει τη δουλειά
-
λαμπρο, μ ενα σπρευ που εχω δοκιμασει, σε παρομοια περιπτωση, που δινει την εντυπωση του νικελ, εζησε για χρονια χωρις να ματαρει, η να ξεβαψει
αν θες δοκιμαζουμε -
Άντε πάλι σου βρήκα δουλειά!
-
Πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη μοντελισμού που να φέρνει χρώματα Humbrol. Υπάρχει μία σειρά, η Metal Cote (πρέπει να υπάρχει ακόμη... ), τα χρώματα της οποίας ήταν γυμνών μετάλλων και επιδέχονταν γυάλισμα με βαμβάκι μετά το στέγνωμα. Το Chrome Silver νομίζω ήταν το πιο λαμπερό, και έκανε πολύ ρεαλιστικό εφέ χρωμίου.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη μοντελισμού που να φέρνει χρώματα Humbrol. Υπάρχει μία σειρά, η Metal Cote (πρέπει να υπάρχει ακόμη... ), τα χρώματα της οποίας ήταν γυμνών μετάλλων και επιδέχονταν γυάλισμα με βαμβάκι μετά το στέγνωμα. Το Chrome Silver νομίζω ήταν το πιο λαμπερό, και έκανε πολύ ρεαλιστικό εφέ χρωμίου.Εχω κι εγω θεμα με τους αεραγωγους της ds αλλα ...
1ον ειναι πλαστικο και
2ον ειναι τοσο μικρα τα σημεια που πρεπει να βαψεις που πρεπει να γινουν με καποιο ειδος στυλου ασημι ή με παρα πολυ καλη μονωση για να γινει με σπρευ
ξερεις εκει που λες να βρουμε κατι που να μην ξεβαφει απο το πλαστικο? -
εχω βάψει με το χρώμα που αναφέρει ο Αγγελος πλαστικά μοντέλα εδώ και 20 χρόνια και βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση, φυσικά δεν τα πιάνουν χέρια
όσο για το λεπτό βάψιμο που απαιτείτε υπάρχουν πινέλα μοντελιστή τοοοοοοσο ψιλά που άνετα κάνεις την δουλειά σου
αν θέλεις ρωτάω αν υπάρχει αυτό το χρώμα.
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων