-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κάτι που δεν ξέρω πως θα το λύσουν είναι τι θα γίνει μετις δαπάνες στο εξωτερικό!
Αν κάποιος φάει τα λέφτα του έξω σύμφωνα με τα προτεινόμενα δεν θα έχει αφορολόγητο.Μένουμε Ελλάδα
τα σκί στις άλπεις ξεχάστε τα, μένουμε ελλάδα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δε θα το λύσουν, απλά οι αποδείξεις από το εξωτερικό δε θα μετράνε...
Ο στόχος δεν είναι η φοροδιαφυγή στη Γαλλία και στη Γερμανίααυτό δεν παραβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο ? δηλαδή να πριμοδοτήται με κάποιον τρόπο οι αγορές ΜΟΝΟ από την Ελλάδα.
Πχ θέλω να πάρω ένα laptop, που το βρίσκω 2.000€ στο uk και το ίδιο 2.300€ στο GR, γιατί να έχει ειδική, θετική μεταχείριση ο Ελληνας έμπορος ???
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ο στόχος δεν είναι η φοροδιαφυγή στη Γαλλία και στη Γερμανίααυτό δεν παραβαίνει στο κοινοτικό δίκαιο ? δηλαδή να πριμοδοτήται με κάποιον τρόπο οι αγορές ΜΟΝΟ από την Ελλάδα.
Πχ θέλω να πάρω ένα laptop, που το βρίσκω 2.000€ στο uk και το ίδιο 2.300€ στο GR, γιατί να έχει ειδική, θετική μεταχείριση ο Ελληνας έμπορος ???
Έχεις δίκιο, πράγματι τίθεται ζήτημα παραβίασης κοινοτικού δικαίου
Αυτό ενδεχομένως θα δημιουργήσει πρόβλημα, το επιχείρημα της Ελλάδας υποψιάζομαι ότι θα είναι ότι σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική δεν υπάρχει εναρμόνιση των ευρωπαϊκών νομοθεσιών, αλλά δεν το βρίσκω πειστικό : από τη στιγμή που ένα φορολογικό μέτρο πλήττει το ενδοκοινοτικό εμπόριο με νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού και παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών στην ενιαία αγορά παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο.
Αν οι ενδιαφερόμενοι προσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια και αποσταλλεί προδικαστικό ερώτημα στο ΔΕΚ για το θέμα προβλέπω να κριθεί αντικοινοτική η εν λόγω ρύθμιση...
Πριν φτάσει το θέμα εκεί βέβαια ίσως μας τραβήξει το αυτί και η Επιτροπή -
Πολύ βολικό αυτό, αρχίζω να μαζεύω αποδείξεις βενζίνας και διοδίων
Τώρα βέβαια πως θα βρίσκεται ο πατέρας μου σε δύο μέρη ταυτόχρονα είναι κάτι που πρέπει να τον απασχολήσειερώτηση: AΦΜ σε αποδείξεις, υπάρχει με την ίδια έννοια σε όλα τα κράτη?
-
Γ@μησέ τα, θα μπλέξουν τα μπούτια τους...
Άντε τώρα να πας στην εφορία αποδείξεις από την Εσθονία ή τη Φινλανδία
Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποφύγουν και πάλι θα πρέπει να τρέχουν κάποιοι στα δικαστήρια για πενταροδεκάρες μπας και βρουν το δίκιο τους... -
Γμτ, έχω κόψει και τα ταξίδια στην ανατολική ευρώπη, πολύ θα γουστάριζα απόδειξη από ρωσικό βενζινάδικο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γμτ, έχω κόψει και τα ταξίδια στην ανατολική ευρώπη, πολύ θα γουστάριζα απόδειξη από ρωσικό βενζινάδικοΝαι αλλά η Ρωσία δεν είναι στην ΕΕ
Όλα τα παραπάνω αφορούν μόνο χώρες όπου ισχύει το κοινοτικό δίκαιο drifterάκο, τις άλλες μπορούμε να τις 'μεταχειριστούμε' όσο άνισα θέλουμε -
οχι ρε πστ, τί αδικία είναι αυτή
Καλά, θα βολευτώ με όποια χώρα έχει κυριλλικό αλφάβητο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
οχι ρε πστ, τί αδικία είναι αυτήΚαλά, θα βολευτώ με όποια χώρα έχει κυριλλικό αλφάβητο
Βουλγαρια?
-
Έχεις δίκιο, πράγματι τίθεται ζήτημα παραβίασης κοινοτικού δικαίου
Αυτό ενδεχομένως θα δημιουργήσει πρόβλημα, το επιχείρημα της Ελλάδας υποψιάζομαι ότι θα είναι ότι σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική δεν υπάρχει εναρμόνιση των ευρωπαϊκών νομοθεσιών, αλλά δεν το βρίσκω πειστικό : από τη στιγμή που ένα φορολογικό μέτρο πλήττει το ενδοκοινοτικό εμπόριο με νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού και παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών στην ενιαία αγορά παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο.
Αν οι ενδιαφερόμενοι προσφύγουν στα ελληνικά δικαστήρια και αποσταλλεί προδικαστικό ερώτημα στο ΔΕΚ για το θέμα προβλέπω να κριθεί αντικοινοτική η εν λόγω ρύθμιση...
Πριν φτάσει το θέμα εκεί βέβαια ίσως μας τραβήξει το αυτί και η Επιτροπήτο είχα γράψει και στην διαβούλευση του ΥΠ.ΟΙΚ ..... αλλά αν το λάβουν υπ όψιν τους, θα με πηδήξω από το παράθυρο ....
-
Ας μαζευουμε οτι αποδειξεις βρουμε και μεχρι τον επομενο Φεβρουαριο που θα στειλουν τα εντυπα των δηλωσεων μαζι με τον τομο με τις οδηγιες συνταξης βλεπουμε.
-
Δαπάνες για δίδακτρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού εκπίπτουν του φόρου, έστω και για φέτος που πάμε με τα παλιά;
Σόρρυ που ρωτώ, θα αντιμετωπίσω πρώτη φορά αυτή τη δαπάνη, συμπληρώνοντας τη φορολογική των γονιών μου. Είναι και πολλά τα άτιμα .
Για του χρόνου, βλέπουμε. -
-
Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι από το λινκ δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα αλλά δε πειράζει, θα το βρω ευκολα .
-
Η αλήθεια ειναι οτι εαν δαπάνες από το εξωτερικό (τουλάχιστον απο χώρες της ΕΕ) δεν μετράνε τότε θα ειναι παραβίαση κοινοτική νομοθεσίας για πριμοδότηση ενχώριων προιοντων.. αφού ουσιαστικά ισοδυναμεί με εκπτωση...
-
Το είχα γράψει αυτό εξαρχής όταν ακούστηκε για τις αποδείξεις. Τότε με έκαιγε γιατί αγόρασα αρκετά ρούχα από Βιέννη-Γερμανία. Τις αποδείξεις τις έχω, αλλά μάλλον θα τις βάλω στον μου
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το είχα γράψει αυτό εξαρχής όταν ακούστηκε για τις αποδείξεις. Τότε με έκαιγε γιατί αγόρασα αρκετά ρούχα από Βιέννη-Γερμανία. Τις αποδείξεις τις έχω, αλλά μάλλον θα τις βάλω στον μουόχι, στην θέση σου θα τις έβαζα κανονικά και εαν με ελεγχαν (πράγμα απίθανο) θα το έκανα μεγάλο θέμα.
Γενικα το φορολογικό νομοσχέδιο ειναι πολυ πιο μαλακό από όσο περιμένα.... το μόνο πραγματικά 'βαρύ' ειναι το 1% μεγάλης ακινητης περιουσίας.... εαν κάποιος έχει 2 καλά σπίτια ασχέτος εαν έχει εισοδήματα ή όχι μπορεί έυκολα να του έρθει κανένα δεκαχίλιαρο και να ψάχνεται άσχημα....
-
Με τις παρούσες αντικειμενικές ο ΦΜΑΠ είναι απλά τσουχτερός, όταν ανέβουν κι άλλο (δηλ. άμεσα ) θα αρχίσει να γίνεται πλέον τσόντα...
Για δεκαχίλιαρο ΤΩΡΑ θες περιουσία 1.8 εκατομμύρια ακίνητα σε αντικειμενικές αξίες.... -
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι από το λινκ δεν έβγαλα κάποιο συμπέρασμα αλλά δε πειράζει, θα το βρω ευκολα .Κοίταξε να δεις. Με τα δίδακτρα του ΕΑΠ υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα ,γιατί τις αποδείξεις αυτές στον έλεγχο της εφορίας τις κόβουν(αν τις πιάσουν). Βέβαια, εσύ είσαι άλλη κατηγορία, αλλά εφόσον μιλάμε για τον ίδιο κωδ. 079-085 και σύμφωνα με το ότι η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν από το κράτος και με την προυπόθεση ότι το όλο θέμα ορίζεται περιοριστικά, τότε δεν εκπίπτουν στην περίπτωση σου. ΘΑ εκτιμούσα εάν παρέθετες κάποια αντίθετη περίπτωση, άλλωστε υπάρχουν συμφορουμίτες που σπουδάζουν στο εξωτερικό. ΘΑ μπορούσαν να μας πούνε.
Edit. Δες κι αυτό http://www.taxheaven.gr/acforum/index.p ... opic=67875 -
Με τις παρούσες αντικειμενικές ο ΦΜΑΠ είναι απλά τσουχτερός, όταν ανέβουν κι άλλο (δηλ. άμεσα ) θα αρχίσει να γίνεται πλέον τσόντα...
Για δεκαχίλιαρο ΤΩΡΑ θες περιουσία 1.8 εκατομμύρια ακίνητα σε αντικειμενικές αξίες....Περιλαμβάνει μόνο κατοικίες ή και οικόπεδα;. Γιατί άμα πιάσει και τα οικόπεδα , θέλει να δουλεύουμε για τον ΦΜΑΠ.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος