-
Ο χρήστης georgefoto έγραψε:
δεν εχει να κανει ουτε με την βενζινη που βαζωΒάλε 2-3 φορές σούπερ και δες αν κάνει τον θόρυβο.
Αν κάνει τον ΙΔΙΟ θόρυβο, αυτό που ακούς δεν είναι πιράκια. -
Ειναι σιγουρα πειρακια εαν ηταν κατι αλλο ο θορυβος θα ηταν συνεχομενος. Ο θορυβος αυτος ακουγεται κατα την διαρκεια μια επιταγχυνσης, μολις ομως σηκωσω λιγο το ποδι απο το γκαζι σταματανε. Δεν νομιζω καποιο αλλο ειδος θορυβου να εχει αυτην επιλεκτικοτητα στην εμφανιση του οπως στη διαδικασια επιταγχυνσης και σταματημα του οταν σηκωσω το ποδι λιγο . Εαν ηταν καποιος αλλος θορυβος οπως λετε θα εμφανιζοταν ακομα οταν ειμαι σε σταθερη ταχυτητα η οταν κατεβαινω μαι ανηφορα. Αλωωστε το εχουν ακουσει κι αλλοι και ολοι λενε πειρακια.
-
Αφού είσαι σίγουρος ότι είναι πιράκια και αυτοί που έβαλαν το αμάξι στο διαγνωστικό ξέρουν τι θα πει αβάνς, μπορείς:
- να βάζεις σούπερ
- να μειώσεις το αβάνς (λιγότερο από την τιμή που συνιστά ο κατασκευαστής)
-
Μα πώς να το μειώσει το αβάνς;
-
Δεν ξέρω πως το κάνουν στα πεζό (χωρίς πρόγραμμα), ίσως μετακινούν ~1mm τον αισθητήρα του ΑΝΣ.
-
Θεωρητικά πάντως δεν ρυθμίζεται, τουλάχιστον έτσι λέει στο μανουάλι μου.
Ίσως πρέπει να το δει διεξοδικά κάποιος το αμάξι.
-
Γιατί δεν χαλάς τον αισθητήρα στο αμάξι σου μεγαλώνοντας τις τρύπες για τις βίδες (1-2mm) για να δεις πως χτυπάει πιράκια;
-
Παιδια δεν εχω τετοιες γνωσεις ωστε να επεμβω στο αμαξι μου το μονο που σκεφτομαι ειναι να βαλω εναν εγκεφαλο απο αλλο αυτοκινητο με το ιδιο μοτερ και ναδω τι θα γινει.Βρηκα ενα γνωστο που εχει συνεργειο citroen οχι εξουσιοδοτημενο ειναι το απλο παλιο κλασσικο συνεργειο αλλα εχει πολυ εμπειρια στα γαλλικα αυτοκινητα . θα του πω μηπως βρει μια μοναδα ελεγχου μεταχειρισμενη απο κανενα αυτοκινητο που ειναι μονο για ανταλακτικα να την βαλουμε εστω και δοκιμαστικα να δουμε τι θα γινει .Η μοναδα του 206 ειναι της sagem
-
και ολα τα αλλα valeo και ας εχουν σταμπα peugeot !!!! ασχετο
-
Παιδια δεν εχω τετοιες γνωσεις ωστε να επεμβω στο αμαξι μου το μονο που σκεφτομαι ειναι να βαλω εναν εγκεφαλο απο αλλο αυτοκινητο με το ιδιο μοτερ και ναδω τι θα γινει.Βρηκα ενα γνωστο που εχει συνεργειο citroen οχι εξουσιοδοτημενο ειναι το απλο παλιο κλασσικο συνεργειο αλλα εχει πολυ εμπειρια στα γαλλικα αυτοκινητα . θα του πω μηπως βρει μια μοναδα ελεγχου μεταχειρισμενη απο κανενα αυτοκινητο που ειναι μονο για ανταλακτικα να την βαλουμε εστω και δοκιμαστικα να δουμε τι θα γινει .Η μοναδα του 206 ειναι της sagem
-
Δεν δοκιμάζεις σούπερ βενζίνη, δεν κάνεις καμιά διάγνωση (πχ αισθητήρας θερμοκρασίας αέρα εισαγωγής) και πηγαίνεις στην λύση που βρίσκεται στο τέλος της λίστας των πιθανών προβλημάτων: αντικατάσταση εγκεφάλου.
-
χε!χε!
Πάω χθες βράδυ να βγάλω από το γκαράζ το 207 των 22500euro, το ζεσταίνω, βάζω όπισθεν κινούμαι μερικά μέτρα προς την έξοδο του γκαράζ και ξαφνικά ακούω ένα δυνατό θόρυβο σαν να μου έριξαν πορτοκάλι στο αυτοκίνητο...Φαντάστηκα ότι από τη δυνατή βροχή ίσως και να έπεσε κάποιο πορτοκάλι...
Κατεβαίνω μέσα στη βροχή και στο σκοτάδι και αρχίζω να ψάχνω να βρω τι συμβαίνει. Δεν είδα τίποτα. Μπαίνω μέσα ξεκινώ και τότε είδα ... αυτό που φοβόμουν από τη 1η μέρα που αγόρασα το αυτοκίνητο... Ο εξωτερικός καθρέπτης του συνοδηγού δεν είχε ανοίξει!... Ήταν κλειστός... France Electronics!...!...!
Πατάω το κουμπί των καθρεπτών. Τίποτα. Δεν άνοιγε...
Ξανά πάλι στην βροχή. Πάω να τον ανοίξω χειροκίνητα... Δεν άνοιγε. Έγινα μούσκεμα και από τα νεύρα μου τον άρπαξα και τον τράβηξα και τον άνοιξα με το ζόρι. Παραλίγο να τον ξεκολλήσω από το αυτοκίνητο...Μπήκα στο αυτοκίνητο, πάτησα το κουμπί που ανοιγοκλείνει τους καθρέπτες και ο συγκεκριμένος απλά δεν κουνιόταν... Έκανε κάτι θορύβους δυνατούς και ξαφνικά ΛΕΙ-ΤΟΥ-ΡΓΗ-ΣΕ...
Τι γίνεται τελικά με αυτούς τους καθρέπτες 'Γαλλικής' τεχνολογίας και ποιότητας;;
Έχει κανείς άλλος τέτοιους 'προηγμένους τεχνολογικά' καθρέπτες;υ.γ. και μη μου πει κανείς ότι τα Γαλλικά στρίβουν και φρενάρουν, γιατί χθες πήγαινα σε γάμο και ήμουν με κουστουμιές και τελικά έγινα σαν να πήγαινα σε καρναβάλι ... Ρόμπα έγινα ...
-
Το πρόβλημα σου είναι ότι έκανες troubleshooting στην βροχή και όχι στο γκαράζ.
Σοβαρά τώρα, μήπως κάποιος/κάποια συνοδηγός σου τον έκλεισε χειροκίνητα; Αυτή η συμπεριφορά αυτό το πράγμα μου θυμίζει.
-
Αυτο σου εχει βγαλει..? καλα οκ.. μιλαμε ειναι μεγαλο μπου%$$%^..
Ελα λεγε τι αλλο εχει βγαλει το παλιαμαξο.. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
χε!χε!
Πάω χθες βράδυ να βγάλω από το γκαράζ το 207 των 22500euro, το ζεσταίνω, βάζω όπισθεν κινούμαι μερικά μέτρα προς την έξοδο του γκαράζ και ξαφνικά ακούω ένα δυνατό θόρυβο σαν να μου έριξαν πορτοκάλι στο αυτοκίνητο...Φαντάστηκα ότι από τη δυνατή βροχή ίσως και να έπεσε κάποιο πορτοκάλι...
Κατεβαίνω μέσα στη βροχή και στο σκοτάδι και αρχίζω να ψάχνω να βρω τι συμβαίνει. Δεν είδα τίποτα. Μπαίνω μέσα ξεκινώ και τότε είδα ... αυτό που φοβόμουν από τη 1η μέρα που αγόρασα το αυτοκίνητο... Ο εξωτερικός καθρέπτης του συνοδηγού δεν είχε ανοίξει!... Ήταν κλειστός... France Electronics!...!...!
Πατάω το κουμπί των καθρεπτών. Τίποτα. Δεν άνοιγε...
Ξανά πάλι στην βροχή. Πάω να τον ανοίξω χειροκίνητα... Δεν άνοιγε. Έγινα μούσκεμα και από τα νεύρα μου τον άρπαξα και τον τράβηξα και τον άνοιξα με το ζόρι. Παραλίγο να τον ξεκολλήσω από το αυτοκίνητο...Μπήκα στο αυτοκίνητο, πάτησα το κουμπί που ανοιγοκλείνει τους καθρέπτες και ο συγκεκριμένος απλά δεν κουνιόταν... Έκανε κάτι θορύβους δυνατούς και ξαφνικά ΛΕΙ-ΤΟΥ-ΡΓΗ-ΣΕ...
Τι γίνεται τελικά με αυτούς τους καθρέπτες 'Γαλλικής' τεχνολογίας και ποιότητας;;
Έχει κανείς άλλος τέτοιους 'προηγμένους τεχνολογικά' καθρέπτες;υ.γ. και μη μου πει κανείς ότι τα Γαλλικά στρίβουν και φρενάρουν, γιατί χθες πήγαινα σε γάμο και ήμουν με κουστουμιές και τελικά έγινα σαν να πήγαινα σε καρναβάλι ... Ρόμπα έγινα ...
το πηρα αποφαση... θα κανω την καρδια μου πετρα και θα σου δωσω 5 χιλιαρικα για το αμαξι σου, να γλυθτωσεις και συ, να το κανω και γω spare parts...
Δικαιη τιμη νομιζω για ενα τοσο μπουρδελακι... αλλωστε ξες.. τα γαλλικα χανουν πολυ αξια ταχυτατα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το πρόβλημα σου είναι ότι έκανες troubleshooting στην βροχή και όχι στο γκαράζ.Σοβαρά τώρα, μήπως κάποιος/κάποια συνοδηγός σου τον έκλεισε χειροκίνητα; Αυτή η συμπεριφορά αυτό το πράγμα μου θυμίζει.
- Το γκαράζ μου είναι υπαίθριο οπότε την βροχή θα την έτρωγα στην μάπα όπως και να γινόταν.
- Το αυτοκίνητο στο γκαράζ μπαίνει σε σημείο όπου κανείς δεν μπορεί να το πλησιάσει από την πλευρά του συνοδηγού. Άλλωστε μόλις κλείσει το αυτοκίνητο οι καθρέπτες κλείνουν μόνοι τους, οπότε είναι άτοπο να τους έκλεισε και κάποιος άλλος χειροκίνητα.
Το μόνο που υποψιάζομαι είναι ότι απλά ο μηχανισμός δεν μπόρεσε να ανοίξει τον καθρέπτη και για αυτό ακούστηκε αυτός ο θόρυβος. Ο μηχανισμός λειτούργησε χωρίς όμως να γυρίσει τον καθρέπτη.
Επίσης υποψιάζομαι ότι το γκαράζ μου είναι στοιχειωμένο ή δεν γουστάρει τα Γαλλικά... Όποτε πάω να βγάλω το 207 από μέσα όλο και κάτι γίνεται...
Το ίδιο είχα και με το 206... -
Πφφ , για να δούμε τι άλλο θα φροντίσουν να κάνουν ηλεκτρονικό και ευάλωτο σε δυσλειτουργίες.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
το πηρα αποφαση... θα κανω την καρδια μου πετρα και θα σου δωσω 5 χιλιαρικα για το αμαξι σου, να γλυθτωσεις και συ, να το κανω και γω spare parts...Δικαιη τιμη νομιζω για ενα τοσο μπουρδελακι... αλλωστε ξες.. τα γαλλικα χανουν πολυ αξια ταχυτατα...
Μέσα!...!!!!!!!!
Μόνο που θα πρέπει να περιμένεις λίγο, να μαζέψω 9 χιλιάρικα για να πάω να πάρω το αγαπημένο μου Lacetti SX... Δεν σπάει, δεν χαλάει...υ.γ. εκτός αν προτιμήσω το AVEO που είναι και επίκαιρο ...
-
Και ξαναλεω τι εχει βγαλει γιατι απο τα λεγομενα σου γενικως δε δικαιολογειται νομιζω το θαψιμο που του εχεις ριξει....
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και ξαναλεω τι εχει βγαλει γιατι απο τα λεγομενα σου γενικως δε δικαιολογειται νομιζω το θαψιμο που του εχεις ριξει....Δεν το θάβω. Γεγονότα καταθέτω, περιστατικά και αναζητώ απόψεις...
Εκτός αν θα πρέπει να παρουσιάζουμε μόνο τα θετικά για τα Γαλλικά...υ.γ. Άραγε με τον τεντωτήρα της καδένας που και εγώ απέκτησα το θόρυβο τρακτέρ στη μηχανή, η Peugeot θα βγάλει καμιά ανακοίνωση για να μην ανησυχούμε; Θα προχωρήσει σε καμιά ανάκληση (όπως κάποιοι άλλοι κατασκευαστές);
ή θα κάνει την πάπια για να πάρει τα 350euro από τους ιδιοκτήτες THP, μετά το πέρας της εγγύησης;
PEUGEOT FORUM