Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Πληροφορίες για Ε.Μ.Π.
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Πληροφορίες για Ε.Μ.Π.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 1 / 3
    Περί αυτοκίνησης
    20
    49
    251
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • R
      rally-maniac last edited by

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις μόλις τέλειωσαν (επιτέλους) και τώρα ενόψει αποτελεσμάτων και κατάθεσης μηχανογραφικού έχει αρχίσει να με απασχολεί ακόμα πιο έντονα από πριν το θέμα επιλογής σχολής.
      Με ενδιαφέρει αποκλειστικά από το ΕΜΠ η σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, για την οποία θέλω πληροφορίες.
      Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Μπορεί να μου στείλει e-mail, pm ή απλά να απαντήσει μέσω forum και να συζητήσουμε για τις απορίες μου. Κυρίως με ενδιαφέρουν πληροφορίες για την ύπαρξη projects που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, ερευνητικά προγράμματα και λοιπά. Οδηγό σπουδών έχω και έχω γνώση για τα μαθήματα. Ελπίζω να υπάρχουν συνφορουμίτες που μπορούν να με βοηθήσουν....

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • R

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις μόλις τέλειωσαν (επιτέλους) και τώρα ενόψει αποτελεσμάτων και κατάθεσης μηχανογραφικού έχει αρχίσει να με απασχολεί ακόμα πιο έντονα από πριν το θέμα επιλογής σχολής.
        Με ενδιαφέρει αποκλειστικά από το ΕΜΠ η σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, για την οποία θέλω πληροφορίες.
        Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Μπορεί να μου στείλει e-mail, pm ή απλά να απαντήσει μέσω forum και να συζητήσουμε για τις απορίες μου. Κυρίως με ενδιαφέρουν πληροφορίες για την ύπαρξη projects που σχετίζονται με το αυτοκίνητο, ερευνητικά προγράμματα και λοιπά. Οδηγό σπουδών έχω και έχω γνώση για τα μαθήματα. Ελπίζω να υπάρχουν συνφορουμίτες που μπορούν να με βοηθήσουν....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • R

• C
            citastak last edited by

Καταρχην καλα αποτελεσματα και ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

μπορεις να μπεις στο site του ΕΜΠ και να δεις τι παιζει γενικα αλλα και στουσ μηχανολογους. Κατεβασε κανενα προγραμμα σπουδων να δεις μαθηματα και ψαχτο και ετσι. βεβαια η καλυτερη λυση ειναι να βρεις καποιον απο εκει μεσα...

Εκανα αίτηση για μεταπτυχιακο για του χρονου στο ΕΜΠ... Αν με παρουν θα τα λεμε εκει!!!!!

• F
              flowerpower last edited by

Οριστε το site της σχολης! http://www.mech.ntua.gr/gr
              (ααααχχ τι ωραια που φαινοντα ολα .... οταν ειναι σε φωτογραφια! )
              ειμαι αγρονομος και τοπογραφος μηχανικος στο ΕΜΠ και οτι ακουω για τους μηχανολογους ειναι τα εξεις :

1. η σχολη ειναι πολυ παλουκι (διαβαζεις μερα νυχτα )

2. δεν εχει μεγαλες προοπτικες στην ελλαδα επειδη δεν υπαρχει βαρια βιομηχανια και επιπλεον οι ελευθεροι επαγγελματιες αναλμβανουν κυριως οικοδομες (μελετη καλοριφερ/ θαλαμου ασανσερ κλπ)

Προσωπικα με ενδιεφερε παρα πολυ αλλα επειδη εχω ως στοχο το ελευθερο επαγγελμα και θελω να ασχολουμαι με το αντικειμενο που σπουδασα, διαλεξα τους τοπογραφους

Μια φιλικη συμβουλη : μην εχεις στο μυαλο σου οτι οταν θα τελειωσεις θα μπεις σε εργοστασια, αυτοκινητοβιομηχανιες και θα κανεις κινητηρες και πλαισια! 1-2 ατομα στα 5 χρονια το καταφερνουν. Εκτος και αν εχεις πολυ μερακι! Κατα τ'αλλα η σχολη ειναι ακρως ενδιαφερουσα

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • E
                eizo last edited by

Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω.Δεν είμαι στη σχολή που λες,
                αλλά το έχω ψάξει το θέμα,όντας και γω κάποτε κολλημένος
                με τα αυτοκίνητα (μπήκα Γεωλογικό Αθήνας και.. κάπως ξεκόλλησα).
                Το Ε.Μ.Π. θεωρείται πολύ καλό ίδρυμα,αλλά υστερεί σε επίπεδο
                εξοπλισμού εργαστηρίων (όπως και όλα τα Πολυτεχνεία στην Ελλάδα).
                Στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεις εταιρίες να ασχολούνται σε βάθος
                και με πάθος για τα αυτοκίνητα.Δεν έχουμε βιομηχανία αυτοκινήτων,
                το Κράτος ήξερε τόσα χρόνια μόνο να φορολογεί αλύπητα
                ό,τι έχει να κάνει με αυτά,με αποτέλεσμα να υπάρχει στασιμότητα
                στο χώρο αυτό για την Ελλάδα.

Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών παρέχει γενικές γνώσεις
                μηχανολογίας.Έχει κάποια προγράμματα για το αυτοκίνητο,
                όπως κατασκευή αυτοκινήτου και άλλα θέματα σε συνεργασία
                με Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς (βιομηχανικοί αυτοματισμοί)
                και Χημικούς Μηχανικούς (καύσιμα-λιπαντικά).
                Από κει και πέρα επαφίεται σε σένα τον ίδιο να παλέψεις
                να διεκδικήσεις το όνειρό σου,την ενασχόληση με
                τα αυτοκίνητα.
                Αυτό που προτείνουν γενικά οι γνώστες του αντικειμένου,
                είναι σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού και έπειτα,
                μεταπτυχιακό σε τμήμα Automotive Engineering του εξωτερικού,
                π.χ. στην Αγγλία υπάρχει το ακόλουθο τμήμα:
                http://www.lboro.ac.uk/departments/tt/

Το Ε.Μ.Π. έχει αγωνιστική ομάδα,αν μπορέσεις να ασχοληθείς
                με τις δαστηριότητές της,θα είναι καλό.Αλλά θα πρέπει να
                το ψάξεις το θέμα και να μην περιμένεις να σε βρούνε αυτοί.

Πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στο χώρο
                της βιομηχανίας αυτοκινήτου θα βρεις και
                στην ιστοσελίδα του Διεθνή οργανισμού
                Automotive Engineering:
                http://www.sae.org/servlets/index

Όπως βλέπεις,αποφεύγω να μεταφράσω τον όρο,γιατί ο 'μηχανικός αυτοκινήτου'
                παραπέμπει στον τεχνικό συνεργείου.
                Για να εργαστεί κάποιος σε συνεργείο,χρειάζεται εξειδικευμένο πτυχίο
                είτε από Τ.Ε.Ι. είτε από άλλες σχετικές σχολές.

• L
                  lkar last edited by

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τους προ...γράψαντες. Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με το αυτοκίνητο στην Ελλάδα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Μπορείς βέβαια να πάρεις πτυχίο από το ΕΜΠ, να κάνεις μεταπτυχιακό στην Αγγλία -ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αν ξέρεις τη γλώσσα- σε διάφορα τμήματα και να μείνεις εκεί.

• F
                    flowerpower last edited by

Ελα τοπογραφους ωρε! παμε και εκδρομες να μετραμε χωραφια! θα παρουμε και ενα επαγγελματικο forester XT οταν τελειωσουμε και θα ειμαστε πρωτες μουρες!

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • M
                      meng last edited by

Να σας τα πω από μέσα!!!
                      Σπουδάζω σε αυτή την όμορφη σχολή στο τρίτο έτος, αλλά όπως με κοροιδεύει η μάνα μου, είμαι ακόμα τριετής στο ...πρώτο!!

Η σχολή πράγματι είναι παλουκάκι και χρειάζεται να είσαι συνέχεια στην πρίζα για να μη σε παρατήσει η σχολή, καταλαβαίνετε πως το θέτω...

Η σχολή είναι πολύ θεωρητική στα 2 πρώτα έτη, είναι αλήθεια ότι αποκτάς υψηλό θεωρητικό υπόβαθρο αλλά δεν είναι αυτό που περιμένεις πριν μπεις και ως αποτέλεσμα ξενερώνεις...
                      Από τρίτο έτος και μετά όμως τα μαθήματα γίνονται ασύγκριτα περισσότερο ενδιαφέροντα.
                      Γενικά αυτά, για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε...

(rally maniac, check your pm)

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                      • R

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πάνω κάτω γνωρίζω πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα όσον αφορά στα πανεπιστήμια. Δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης σε τέτοιου είδους σχολές με εκείνες του εξωτερικού. Ο κυριότερος λόγος που δεν φεύγω εξωτερικό για σπουδές είναι τα έξοδα.
                        Γνωρίζω επίσης πως το κάτι επιπλέον πρέπει να το κυνηγήσει κανείς και να καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να το πετύχει. Μια από τις απορίες μου είναι κατά πόσο 'ανοικτό' είναι το ΕΜΠ σε τέτοιου είδους ιδέες και πρωτοβουλίες. Ως όνομα και μόνο μου δίνει την εικόνα του 'δυσκίνητου-παραδοσιακού' πανεπιστημίου. Βλέπετε το Φαέθων. Υπήρχε συμμετοχή τόσο από το Αριστοτέλειο, όσο και από το πανεπιστήμιο Πατρών, όμως το Μετσόβιο πουθενά. Όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλου παρόμοιου είδους εκδηλώσεις. Τουλάχιστον δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο....
                        Με αυτή τη λογική μπαίνω και στη διαδικασία σύγκρισης των Ελληνικών πανεπιστημίων μεταξύ τους. Είναι το ΕΜΠ 'το καλύτερο' ή το όνομα και το κύρος του το κάνουν να είναι γνωστό ως τέτοιο??

• M
                          meng last edited by

Κοίτα να δεις, το Μετσόβιο ΕΙΝΑΙ καλό ίδρυμα (δεν είναι τυχαίο το όνομα του) και σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι εύρωστο οικονομικά ίδρυμα, πράγμα που έχει πολύ μεγάλη σημασία.
                          Τώρα τα φράγκα αυτά σε ποιες τσέπες μπαίνουν είναι άλλη ιστορία... (έχουν ακουστεί διάφορα άσχημα παλιότερα που εμπλέκουν και καθηγητές και τον πρύτανη, θέλω να πιστεύω ότι δεν έγιναν όπως τα λένε) πάντως θέλω να πω έχει δυνατότητες.
                          Το νέο πρόγραμμα σπουδών περιέχει κατεύθυνση Μηχανικού Εναερίων και Επίγειων Μέσων Μεταφοράς, μάλλον είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.
                          Και κάτι τελευταίο, τα εργαστήρια με την έλευση του νέου προγράμματος σπουδών βελτιώνονται αισθητά, έχω προσωπικό παράδειγμα, ξαναπαρακολούθησα φέτος ένα εργαστήριο β εξαμήνου το οποίο και χρωστούσα και ήταν πολύ διαφορετικό.
                          Τα ξαναλέμε...

• R

Και κάτι άλλο. Θα βοηθούσε να περάσω από το Μετσόβιο οποιαδήποτε ημέρα για να ρωτήσω πληροφορίες κάποιον από εκεί? Είναι κανείς υπεύθυνος για κάτι τέτοιο ή πρέπει να βρω το γνωστό του γνωστού κλπ για να βρω κάποια άκρη??

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                            • E
                              eizo last edited by

Απλά τη γνώμη μου λέω:
                              Δες από τον οδηγό τους υπεύθυνους των μαθημάτων.
                              Προσπάθησε να βρεις τηλεφωνικά κάποιον από αυτούς,
                              να σου πει πότε θα το βρεις στο γραφείο του.

• M
                                mirage last edited by

Ελα τοπογραφους ωρε! παμε και εκδρομες να μετραμε χωραφια! θα παρουμε και ενα επαγγελματικο forester XT οταν τελειωσουμε και θα ειμαστε πρωτες μουρες!

Συνάδελφε συνάδελφε! Καλά μιλάμε τώρα τα είδα όλα. Είσαι Τοπογράφος και δεν μιλάς τόσο καιρό. Είμαστε που είμαστε λίγοι άμα δεν το λέμε κι όλας πάει χαθήκαμε
                                Καλά μετρήματα συνάδελφε

• C
                                  citastak last edited by

Ο χρήστης rally maniac έγραψε:
                                  Και κάτι άλλο. Θα βοηθούσε να περάσω από το Μετσόβιο οποιαδήποτε ημέρα για να ρωτήσω πληροφορίες κάποιον από εκεί? Είναι κανείς υπεύθυνος για κάτι τέτοιο ή πρέπει να βρω το γνωστό του γνωστού κλπ για να βρω κάποια άκρη??

Πρεπει να υπαρχει καποιο γραφειο διασυνδεσης. αλλα μην νομιζεις οτι θα ειναι πιο διαφωτιστικο απο το site και τον οδηγο σπουδων.! παρε τηλ τη γραμματεια να σου πουν!

• T
                                    techadmin admin last edited by

Είμαι και εγώ φοιτητής στην εν λόγω σχολή και πιστευω πως αν είσαι αποφασισμένος να δημιουργήσεις κάτι απο μόνος σου θα σου δώσει το κατάλληλο υπόβαθρο. Το κακό είναι πως καταλλήγεις σε πολλά πράγματα να είσαι αυτοδίδακτος και δεν πρόκειται να σε παρακινήσει κάνένας για τίποτα. Εχω γράψει και μερικά γενικά σχόλια στη σελίδα μου:

http://www.ikengr.com/docs/erx/ntua.php
                                    (πάτα στο 'πληροφορίες)

Οσον αφορά το αν υπάρχουν δουλειές μην ξεχνάτε πως είμαστε εδώ και χρόνια μέλος της ευρωπαικής αγοράς και μέσω του διαδικτύου μπορεί ο καθένας να πουλάει προιόντα πανεύκολα σε όλο τον κόσμο, οπότε μην ακούω πως δεν υπάρχουν δουλειές. Εμείς οι τελειόφοιτοι και οι απόφοιτοι πρέπει να δημιουργούμε ΝΕΕΣ δουλειές και όχι να περιμένουμε να προσληφθούμε απο κάποια εταιρία/υπηρεσία, με την νοοτροπία αυτή η μιζέρια ανακυκλώνεται.ΑΝ κάποιος μου πεί πως το παραπάνω εμπεριέχει και ρίσκο θα του απαντήσω πως όπως ρισκάρουνε χιλιάδες νέεοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο (σύμφωνώ πως το ρίσκο ποικίλει απο χώρα σε χώρα) έτσι θα πρέπει να ρισκάρουμε εδώ. Οι υπάλληλοι ούτε ρισκάρουν αλλα ούτε θα φτιάξουν ποτέ κάτι καινούριο.

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς είμαι στη διάθεσή σου.

• D
                                      dimitrios2004 last edited by

Proswpika 8a sou protina na spoudaseis auto pou se endiaferei prwta apo ola. An 8eleis na gineis kalos se oti spoudaseis, prepei na agapas ton tomea sou.
                                      H logikh tou i sxolh den exei mellon den me vriskei simfono giati den gnorizw idiaitera polles sxoles stin Ellada pou na exoun mellon me ta kritiria twn perissoterwn.
                                      Sxolh xoris mellon den nomizw oti yparxei. Yparxoun epaggelmata xwris eukolh epaggelmatikh apokatastash.
                                      An pragmatika exeis entono endiaferon gia kati, apla 8a sou elega na to kaneis me nixia kai me dontia. Simera ena ptixio apo opiadipote sxolh den einai pleon arketo. To master einai pleon dedomeno an 8eleis na antape3el8eis stin antagonistikh koinwnia pou zoume kai an 8eleis na exeis elpides gia mia kalh 8esh se mia viomihania 8a prepei na 3ereis oti oi spoudes den termatizoun sto masters sou (to opio akolou8ei meta to peras twn proptixiakwn sou spoudwn) alla sinexizoun me to PhD*. (polloi kanoun PhD kai master parallila)
                                      *PhD = didaktoriko sta Ellinika

Polloi kaloi foitites apo Ellada , opws kai apo ton ypolipo kosmo mporoun na kanoun aitiseis gia upotrofia se panepistimia tou e3oterikou kai den einai idiaitera diskolo na vreis kapion na sou kalipsei pliros ta didaktra sou kai na sou dwsei epiplaion mis8o gia tis metaptixiakes su spoudes, eidika an skefteis pros USA. Epomenos to oikonomiko 8ema upo tin proupo8esh oti eisai pragmatika kalos min se apasxolei idiaitera pros to paron.

H logikh mou einai kane auto pou PRAGMATIKA sou aresei kai an eisai kalos tote den sou menei para na epidio3eis na ekmetaleuteis to advantage sou oti eisai kaliteros apo tous allous.

O antagonismos stin agora ergasias pleon einai idiatera megalos kai 8elei polla gera efodia. To 8livero sta Elliika panepistimia einai oti den dinetai i dinatotita ston foititi an den tou aresei i sxolh trou na alla3ei apla department.

Me ektimish,
                                      Dimitris

• D
                                        dimitrios2004 last edited by

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                                        Οσον αφορά το αν υπάρχουν δουλειές μην ξεχνάτε πως είμαστε εδώ και χρόνια μέλος της ευρωπαικής αγοράς και μέσω του διαδικτύου μπορεί ο καθένας να πουλάει προιόντα πανεύκολα σε όλο τον κόσμο, οπότε μην ακούω πως δεν υπάρχουν δουλειές. Εμείς οι τελειόφοιτοι και οι απόφοιτοι πρέπει να δημιουργούμε ΝΕΕΣ δουλειές και όχι να περιμένουμε να προσληφθούμε απο κάποια εταιρία/υπηρεσία, με την νοοτροπία αυτή η μιζέρια ανακυκλώνεται.ΑΝ κάποιος μου πεί πως το παραπάνω εμπεριέχει και ρίσκο θα του απαντήσω πως όπως ρισκάρουνε χιλιάδες νέεοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο (σύμφωνώ πως το ρίσκο ποικίλει απο χώρα σε χώρα) έτσι θα πρέπει να ρισκάρουμε εδώ. Οι υπάλληλοι ούτε ρισκάρουν αλλα ούτε θα φτιάξουν ποτέ κάτι καινούριο.

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς είμαι στη διάθεσή σου.

Xairomai idiaitera poli me ti 8esh sou kai me vriskeis apolitos simfono. Einai aparadekth i nootropia merikwn an8rwpwn pou einai idea killers. Eidika me to internet mporeis na petixeis pragmata pou prin 15 xronia htan assilipta gia pollous.
                                        Kalh sinexeia stis spoudes sou

• W
                                          wantone last edited by

8a symfwnisw me auta pou graftikan parapanw.

H sxoli einai palouki kai gia 5 xronia 8a prepei na palepseis poli gia na teleiwseis. An den 8eleis na asxolise 60 wres tin ebdomada me to Politexneio gia 5 xronia...tote 8a teleiwseis se 7-8.

To tragiko ths ypo8esis einai oti o perissoteros xronos sou (osos apomeinei apo to xasimo xronou logou tou asxima sxediasmenou programmatos) 8a analw8ei se pragmata asxeta me tis apaitiseis ths agoras ergasias kai to mono pou 8a sou prosferei einai thn dynatotina na grafteis sto TEE kai na pareis ta epaggelmatika dikaiwmata tou mixanikou pou mono boi8ane an yparxei kapoia oikogeneiaki mhxanologiki epixirisi na se perimenei...

• I
                                            ililias last edited by

Στα μέρη μας, πάντως, έχουμε μόνο δύο μηχανολόγους, αρκετά νέους σε ηλικία, χωρίς οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα, που δεν προλαβαίνουν τις δουλειές, μια και θα χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλους 5. Βέβαια, μέχρι να τελειώσει ένας πρωτοείσακτος δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει γίνει...
                                            Καλή τύχη, rally maniac. Καλή δύναμη, επίσης.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ