-
Σεντόνια και μαξιλαροθήκες πλένονται κανονικά. Οι κουβέρτες μόνο έχουν να τιναχτούν από την επιστράτευση του '74... Μην γίνεστε και τόσο μιγιάγγιχτοι... Στα ξενοδοχεία δλδ κουβαλάτε δικά σας σεντόνια;
-
μαξιλάρι και μαξιλαροθήκες δεν πολυχρειάζονται....
Βάζεις το ΕΣ μαξιλάρι κάτω από το δικό σου σεντόνι/sl-b και είσαι μια χαρά.Για ανήσυχο ύπνο δεν σε πολύπαίρνει πάντως Είναι πολύ στενά τα κρεβάτια και τρίζουν απίστευτα. Θα φας πολύ βρίσιμο από τον άλλον που θα κοιμάται μαζί σου (πάνω ή κάτω σου αναλόγως) και τους γύρω...
Επίσης πολλά πολλά πράγματα μην παίρνετε.... Θα έχετε να τα κουβαλήσετε σε λιγότερο από ένα μήνα.
Με δυο σεντόνια μόνο θα τρως κρύο. Καλύτερα ένα σεντόνι και κανά κουβερτάκι (κουβέρτες αεροπλάνου rule λεπτές και ζεστές)
ΕΕΠ στη μονάδα τις κουβέρτες τις πλέναμε μια φορά το μήνα, τα σεντόνια/κελύφια κάθε βδομάδα...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
μαξιλάρι και μαξιλαροθήκες δεν πολυχρειάζονται....
Βάζεις το ΕΣ μαξιλάρι κάτω από το δικό σου σεντόνι/sl-b και είσαι μια χαρά.Για ανήσυχο ύπνο δεν σε πολύπαίρνει πάντως Είναι πολύ στενά τα κρεβάτια και τρίζουν απίστευτα. Θα φας πολύ βρίσιμο από τον άλλον που θα κοιμάται μαζί σου (πάνω ή κάτω σου αναλόγως) και τους γύρω...
Επίσης πολλά πολλά πράγματα μην παίρνετε.... Θα έχετε να τα κουβαλήσετε σε λιγότερο από ένα μήνα.
Με δυο σεντόνια μόνο θα τρως κρύο. Καλύτερα ένα σεντόνι και κανά κουβερτάκι (κουβέρτες αεροπλάνου rule λεπτές και ζεστές)
ΕΕΠ στη μονάδα τις κουβέρτες τις πλέναμε μια φορά το μήνα, τα σεντόνια/κελύφια κάθε βδομάδα...
Αυτό καθόλου δεν μου άρεσε!!
-
Και κοιτάξτε να πιάσετε κρεβάτι κάτω. Εμένα μου έτυχε να κοιμάμαι κάτω και ο από πάνω μόνο που δεν με πλήρωσε για να αλλάξουμε για κάποια βράδυα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Από συσκευές οπωσδήποτε πολύμπριζο, mp3, από κινητό θα ξεκινήσω με ένα αρχαίο N70 και σίγα σιγά θα πάμε σε πιο advanced καταστάσεις!Αντί για πολύμπριζο (για το κέντρο) προτίμησε ένα μικρό 'Τ'.
ΔΕΝ έχει πρίζες μέσα στους θαλάμους, και πολύμπριζα τα 'κυνηγάνε' όσο και τα κινητά με κάμερα. Έχεις δλδ μια καλή πιθανότητα να στο τσιμπήσουν αν το αφήσεις έξω στην πρίζα το βράδυ.'Τ' και φόρτιση τα μεσημέρια στο ΚΨΜ, έχει κάτι πολύμπριζα στα μηχανηματάκια με τα παιχνίδια. Βγάζεις το παιχνίδι, βάζεις 'Τ' και πάλι το παιχνίδι και το κινητό σου.
Εκεί δεν πρόκειται να σου πιάσει κανείς το κινητό, και συνήθως δεν μαζεύει πολύ κόσμο.Στις πρίζες των διαδρόμων (μια πρίζα για 1ο λόχο) γίνεται της πουτάνας. Εκεί συνήθως το παρατάς και φεύγεις (κατά προτίμηση το αφήνεις στο θαλαμοφύλακα να το βάλει για σένα το βράδυ).
Επίσης, ό,τι δεν θες να στο πιάσουν στον έλεγχο της πρώτης μέρας (όπως το Τ, το κινητό με κάμερα, φάρμακα, σουγιά κλπ) να τα έχεις μέσα στις τσέπες σου. Σωματικό έλεγχο δεν κάνουν. Προφανώς και αν έχεις κινητό με κάμερα, να έχεις πάνω σου και το φορτιστή, και στην ερώτηση αν έχεις κινητό απαντάς 'όχι'.
-
Οι στατιστικές πάντως λενε για κρεβάτι πάνω πρώτη δουλειά μόλις μπεις στο θάλαμο και κατά προτίμηση στο μέσο του θαλάμου και δεύτερη δουλειά...λουκέτο ανα χείρας και κατευθείαν καβάτζωμα φοριαμού!
Σουγιά γιατί? Λες να σφαχτώ με κάναν αούγγανο εκεί μέσα??
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και κοιτάξτε να πιάσετε κρεβάτι κάτω. Εμένα μου έτυχε να κοιμάμαι κάτω και ο από πάνω μόνο που δεν με πλήρωσε για να αλλάξουμε για κάποια βράδυα...Νταξ στον άνθρωπο είναι.
Εγώ π.χ. δεν μπορώ να κοιμάμαι κάτω και να έχω ένα κρεβάτι στους 15 πόντους από πάνω μου.
Διάλεγα πάντα πάνω κρεβάτι ώστε να έχω 'άπλα' από πάνω μου. +Ότι δεν αράζουν όλοι στο κρεβάτι σου, με άρβυλα, σούπερ απλυσιά κλπ -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
+Ότι δεν αράζουν όλοι στο κρεβάτι σου, με άρβυλα, σούπερ απλυσιά κλπΚαι στο ξεστρώνουν κιόλας
-
Οι στατιστικές πάντως λενε για κρεβάτι πάνω πρώτη δουλειά μόλις μπεις στο θάλαμο και κατά προτίμηση στο μέσο του θαλάμου και δεύτερη δουλειά...λουκέτο ανα χείρας και κατευθείαν καβάτζωμα φοριαμού!Σουγιά γιατί? Λες να σφαχτώ με κάναν αούγγανο εκεί μέσα??
Κατά προτίμηση κοντά σε παράθυρο Όσο πιο μακριά από παράθυρο, τόσο πιο πολύ βρώμα Νταξ αυτό κυρίως το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα με 40άτομα να κοιμούνται σε ένα μικρό χώρο
Φοριαμοί στη Λαμία υπάρχουν αρκετοί, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Σουγιά.... ξέρω γω... πολλοί είχαν, εγώ όχι.Με αθίγγανους, ρωσσοποντ κλπ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Θα τους πετυχαίνεις σε τπτ τουαλέττες τα βράδια να κατεβάζουν τα μπούμπλε τους και that's it
-
Με ΡΠ καλό είναι να τα έχεις σχετικά καλά. Όχι και κολλητάρια αλλά λέγε τους και κανα γεια ακόμα και αν τους βλέπεις σκυθρωπούς και αμίλητους. Στην μονάδα είχαμε ένα ΡΠ που όλη μέρα έβριζε και απειλούσε. Ώπα λέω εδώ είμαστε. 2 φορές του έφερα panini (θεϊκά ήταν ) και μπύρα κερασμένα και από τότε με συμπάθησε και δεν με ενόχλησε. Με όλους τους άλλους είχε μαλώσει. Σε ένα παλικάρι ενώ κοιμόταν τον έβριζε και του κόλλησε το g3 στο κεφάλι
-
Απλά κάτω μπορούσες να αράξεις για λίγο χωρίς να χρειαστεί να αρχίσεις ορειβασίες, μπορούσες να ντυθείς χωρίς να κάνεις τη μαιμού στο πάνω κρεβάτι, μπορούσες να σηκωθείς το βράδυ για κατούρημα χωρίς να ξυπνήσεις τον από κάτω (και άλλους 3-4 από το θόρυβο) κλπ κλπ.
Κι εγώ πήγα δασκαλεμένος από τον αδερφό μου να πιάσω πάνω κρεβάτι αλλά μετά το πρώτο βράδυ που εκτός του ότι ψόφησα στο κρύο (κάτω είναι πιο ζεστά), έπρεπε να σηκώνω 2-3 άτομα που στάνταρ άραζαν στο κάτω για να ανέβω στο κρεβάτι μου.
Άσε που στο κάτω κρεβάτι μπορείς να βάλεις σελίδες από ΜΑΧΙΜ κλπ για μάχιμες καλημέρες
Το πιστεύετε ότι αν μου λέγαν να ξαναπεράσω βασική εκπαίδευση στις ίδιες συνθήκες (ίδια άτομα, ίδια περίοδο κλπ κλπ) θα πήγαινα με τα τσαρούχια;
Αντιθέτως το 'υποτίθεται βυσματικό' υπόλοιπο της θητείας μου πλην της εκπαίδευσης για την ειδικότητα δεν το ξαναπερνάω που να με πληρώσουν... -
Εγώ πάντως θα πάρω και xl sleeping bag (γιατί κάνω και ανήσυχο ύπνο και θέλω χώρο ) και 2 σεντόνια και μαξιλάρι και μαξιλαροθήκες!! Και ότι γίνει...αν μου τα πάρουν μου τα πήραν...Από συσκευές οπωσδήποτε πολύμπριζο, mp3, από κινητό θα ξεκινήσω με ένα αρχαίο N70 και σίγα σιγά θα πάμε σε πιο advanced καταστάσεις!
Ισχύει ότι στη Λαμία έχει δημιουργηθεί 5ος Λόχος για να χωράει τα βύσματα που δεν χώρεσαν στον 1ο?
Πολύμπριζο = bad idea απ'ότι άκουσα....
-
Απλά κάτω μπορούσες να αράξεις για λίγο χωρίς να χρειαστεί να αρχίσεις ορειβασίες, μπορούσες να ντυθείς χωρίς να κάνεις τη μαιμού στο πάνω κρεβάτι, μπορούσες να σηκωθείς το βράδυ για κατούρημα χωρίς να ξυπνήσεις τον από κάτω (και άλλους 3-4 από το θόρυβο) κλπ κλπ.
Κι εγώ πήγα δασκαλεμένος από τον αδερφό μου να πιάσω πάνω κρεβάτι αλλά μετά το πρώτο βράδυ που εκτός του ότι ψόφησα στο κρύο (κάτω είναι πιο ζεστά), έπρεπε να σηκώνω 2-3 άτομα που στάνταρ άραζαν στο κάτω για να ανέβω στο κρεβάτι μου.
Άσε που στο κάτω κρεβάτι μπορείς να βάλεις σελίδες από ΜΑΧΙΜ κλπ για μάχιμες καλημέρες
Το πιστεύετε ότι αν μου λέγαν να ξαναπεράσω βασική εκπαίδευση στις ίδιες συνθήκες (ίδια άτομα, ίδια περίοδο κλπ κλπ) θα πήγαινα με τα τσαρούχια;
Αντιθέτως το 'υποτίθεται βυσματικό' υπόλοιπο της θητείας μου πλην της εκπαίδευσης για την ειδικότητα δεν το ξαναπερνάω που να με πληρώσουν...Μόνο αυτό μας έλειπε να έχουμε 'ιστορίες' πρωινιάτικα!!
-
2 σεντόνια το σκεφτόμουν ώς 1 σεντόνι πάνω από το σεντόνι του Ε.Σ. και 1 κάτω απο την κουβέρτα....
-
Στο κέντρο είχα διαλέξει γωνιακό κρεβάτι. Ντυνόμουν καλά και κοιμόμουν με τα ρούχα γιατί βαριόμουν να στρώνω το κρεβάτι κάθε μέρα. Για το σκοπό αυτό είχα διαλέξει ένα με σκληρό στρώμα ώστε να μην τσαλακώνεται πολύ. Αν κοιμάσαι και σαν σπουργιτάκι δεν τσαλακώνεται πολύ και με λίγο τεντωματάκι επανέρχεται Φάκελος υποφάκελος ετοιμάστηκαν μια φορά και κάθε βράδυ τα έβαζα κάτω από το κρεβάτι πάνω στο σακ βουαγιάζ ώστε να μην κάνω περιττές ενέργειες.
-
Αν είσαι διατεθειμένος να στρώνεις/ξεστρώνεις κρεβάτι καθημερινά, τότε για αρχή μη φέρεις τπτ.
Τα σεντόνια του στρατού είναι καθαρά.Τώρα, την πρώτη βδομάδα που θα βλέπεις όλους τους γύρω σου να μην ασχολούνται με στρώσιμο ξεστρώσιμο, και τον εαυτό σου να το κάνει κάθε πρωί (βάλε ότι στα κέντρο τα πρωινά είναι ούτως ή άλλως ζήτημα -> πάρα πολύς κόσμος σε σχέση με τουαλέτες και νιπτήρες) τότε μπορεί να το ξανασκεφτείς.
Θα έχεις δει λίγο και πως ακριβώς είναι η φάση, οπότε θα πεις σε όποιους σε επισκεφτούν στο πρώτο επισκεπτήριο να σου φέρουν ό,τι χρειάζεσαι, even if είναι απλώς τα δύο σεντόνια που σκέφτεσαι)
-
Σεντόνια και μαξιλαροθήκες πλένονται κανονικά. Οι κουβέρτες μόνο έχουν να τιναχτούν από την επιστράτευση του '74... Μην γίνεστε και τόσο μιγιάγγιχτοι... Στα ξενοδοχεία δλδ κουβαλάτε δικά σας σεντόνια;Πάντα... ( )
Εμάς ποτέ!
Προφανώς και αν έχεις κινητό με κάμερα, να έχεις πάνω σου και το φορτιστή, και στην ερώτηση αν έχεις κινητό απαντάς 'όχι'.
Φαντάζεσαι να πει ναι? Είπαμε ρε συ, στοιχειώδης λογική πρέπει να υπάρχει.
-
Οι στατιστικές πάντως λενε για κρεβάτι πάνω πρώτη δουλειά μόλις μπεις στο θάλαμο και κατά προτίμηση στο μέσο του θαλάμου και δεύτερη δουλειά...λουκέτο ανα χείρας και κατευθείαν καβάτζωμα φοριαμού!Λουκέτα πολλά!!! Ειδικά στο κέντρο!
Για κρεβάτι, εγώ μπήκα καλοκαίρι και το παράθυρο που έπιασα ήταν τοπ! Πολύ βρώμα και δεν λέει να είσαι στη μέση! Κρεβάτι είχα και πάνω και κάτω και μεζονέτα. Προτείνω μεζονέτα, αλλά αρχικά δεν παίζει οπότε πάνω και ξύπνημα 10' νωρίτερα το πρωί που γίνεται της πόπης!Σουγιά γιατί? Λες να σφαχτώ με κάναν αούγγανο εκεί μέσα??
Μην πάρεις τέτοια πράγματα μαζί σου.
-
Α!
Επειδή θα έχεις μπόλικα κλειδιά για μπόλικα λουκέτα, σκέψου και κανά ΕΥΚΟΛΟ τρόπο να τα ξεχωρίζεις γρήγορα και με λίγο φωτισμό.
Π.χ. κάποιο color coding (όχι με μαρκαδόρο-> θα έχει φύγει σε λίγες μέρες, αλλά με καπάκια).
εγώ είχα αγοράσει από 3-4 διαφορετικές μάρκες λουκέτα (ώστε να διαφέρουν πολύ και τα κλειδιά τους) και τα όμοια (λουκέτα και κλειδιά) τα είχα χαράξει με λατινικούς αριθμούς.
Νταξ υπάρχει και η περίπτωση των λουκέτων με συνδιασμό αντί για κλειδί, όπως και η αγορά ίδιας μάρκας φτηνών λουκέτων που ανοίγουν όλα με το ίδιο κλειδίΤα άρβυλά σου να τα κλειδώνεις 'ανάποδα' (δλδ δεξιά το αριστερό και αριστερά το δεξί). Έτσι θα τα αναγνωρίζεις έυκολα και από μακριά
Επίσης το βερνίκι του στρατού (αυτό στο σωληνάριο) είναι μια παπαριά και μισή. Ούτε τα άρβυλα μαλακώνει, βρωμάει, και ξεβάφει απείρως αφήνωντας μια λίγδα στα χέρια σου. Το καλύτερο για να μαλακώσει το άρβυλο είναι ο ιδρώτας του ποδιού σου και η χρήση
CAMEL στο μεταλλικό κεσεδάκι είναι the best. Απλώς θέλει βούρτσισμα και είναι λίγο πιο μπελαλίδικο.
Τα απλά αυτογυάλιστα, παιζει να σου πηδήξουν τα άρβυλα on the long run. Εκεί που τσακίζει το άρβυλο σιγά σιγά θα 'σπάσει' το δέρμα.
Παίζουν κάτι πάστες που κάνουν σχετικά καλύ δουλειά (πάλι CAMEL the best). Κάτι απλά σφουγκαράκια κλπ κάνουν καλό γυάλισμα, αλλά καταστρέφουν το άρβυλο.Ο χρήστης xenos έγραψε:
Φαντάζεσαι να πει ναι? Είπαμε ρε συ, στοιχειώδης λογική πρέπει να υπάρχει.Καλά σοβάρά μιλάς; Για το στρατό μιλάμε....
Εδώ υπάρχει σκοπός που απάντησε σε εξωτερική έφοδο ότι έχει πάνω του κινητό με κάμερα, και το έβγαλε για να του το δώσει.... (νταξ, γενικότερα ιστορίες με ηλιθιότητα φαντάρων είναι άπειρες...) -
Μόνο αυτό μας έλειπε να έχουμε 'ιστορίες' πρωινιάτικα!!
Χωρίς την παραμικρή ανεπιθύμητη ενέργεια (σηκωμάρες) μπορώ να πω ότι αντικαθιστούσε τον πρωινό εσπρέσο. Άνοιγε το μάτι πιο εύκολα...
Γενικά το θέμα διέγερση ('επαναλαμβάνω διέγερση...' ) είναι κάτι ψιλοάκυρο όπως και τα περί αντι-κούκου. Προσωπικά, όποτε είχα την ευκαιρία είχα επαφή με τσοντουλικό (περιοδικά, βίντεο σε κινητά κλπ) μόνο και μόνο για να μην χάσω επαφή με το θέμα... Όσο παράξενο και αν ακούγεται ακόμα και στο επισκεπτήριο που ήρθε η κοπέλα μου δεν μπορώ να πω ότι είχα τη φοβερή όρεξη να την ξεμοναχιάσω. Ίσως είναι και θέμα ηλικίας. Αν ήμουνα 20 να το έβλεπα αλλιώς...
Όταν βγήκα έξω μετά από 25 μέρες βέβαια...
Περί Θητείας [#3]