Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;
    • 1
    • 2
    • 35
    • 36
    • 37
    • 38
    • 39
    • 497
    • 498
    • 37 / 498
    Αντίλογος
    277
    9960
    16658
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dstou last edited by

Οι εθνικές εορτές να εορτάζονται κανονικά. Να γίνεται εμπεριστατωμένη ενημέρωση των αλλοδαπών, και των νόμιμων και των παρανόμων, για τη σημασία τους χωρίς παπαρολογίες, αλλά και χωρίς να φτάσουμε στο 'οι Έλληνες συνωστίζονταν στην προκυμαία της Σμύρνης' κ.α.
      Αυτά για μένα είναι μερικά αναγκαία βήματα για μια εκπαίδευση με λιγότερες θρησκευτικές και εθνικιστικές ακρότητες από την σημερινή που δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες (αιώνες?) και βοηθά στην καλύτερη ενσωμάτωση των αλλοδαπών στο υπόλοιπο σύνολο.

εγώ δε θέλω να αλλάξω τίποτα από αυτά που ήδη είμαι.

Δεν θα αλλάξεις.
      Θα σηκωθείς το πρωί, θα κάνεις την προσευχή σου, θα πας σχολείο, όταν έρθει η ώρα των θρησκευτικών θα παρακολουθήσεις το ίδιο και απαράλλαχτο μάθημα και μάλιστα χωρίς αλλοθρήσκους ή αδιάφορους μέσα στην αίθουσα ή να φωνάζουν από το προαύλιο και θα πας στον καθιερωμένο εκκλησιασμό σου και στις εθνικές εορτές.
      Έκανες καμμιά (σοβαρή) υποχώρηση?
      Θα αργήσω να ξαναγράψω.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        coyot last edited by

Ο χρήστης dstou έγραψε:

Θα αργήσω να ξαναγράψω.

Μη! Θα μας λείψεις!

• S
          skye last edited by

Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:

Πχ. ο rx8_drifter μπορεί να αποκτήσει την Ολλανδική Υπηκοότητα αλλά δεν θα είναι ποτέ Ιθαγενής Ολλανδός. Τώρα βάσει των παραπάνω είναι προφανές ότι αν το κάνει αυτό Νομικά τουλάχιστον θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ελληνική Υπηκοότητα (δεν μπορείς να είσαι δούλος σε δύο αφέντες) και νομικώς πάντα παύει να είναι και Ιθαγενής.

Οχι ρε συ, αφου η Ελλαδα επιτρεπει και αναγνωριζει τη διπλη υπηκοοτητα (αναφερεται ως ιθαγενεια στους διαφορους σχετικους νομους βλ 2910/2001 αρθρο 2 παρ 2) αλλα οπως εγραψε ο koutsan φαινεται πως νομικα ειναι το ιδιο πραγμα και η Ολλανδια αν και γενικως δεν την επιτρεπει, σε πολλες περιπτωσεις την επιτρεπει, συγκεκριμενα αναφερουν τους ελληνες που εδω μας αφορα βλ στα αγγλικα
          http://www.ind.nl/en/inbedrijf/actueel/ ... ag_dat.asp

οποτε φυσιολογικα θα εχει διπλη υπηκοοτητα/ιθαγενεια.
          το ενδιαφερον ειναι οτι αν και οι ολλανδοι λενε οτι δεν επιτρεπεται η αποποιηση της ελληνικης ιθαγενειας, συμφωνα με το νομο 2910/2001 που δινω παραπανω (βλ συγκεκριμενα αρθρο 69, παραγραφος 9) επιτρεπεται η αποποιηση της ελληνικης ιθαγενειας (καποιος νομικος να ξεκαθαρισει το τοπιο και να γραψει τι πραγματικα ισχυει; ).
          Φαινεται παντως οτι τουλαχιστον παλαιοτερα ηταν εφικτη η απωλεια της ελληνικης ιθαγενειας (βλ κωδικα ελληνικης ιθαγενειας αρθρο 14) ομως αναφερεται οτι:

δε δύναται να παρασχεθή η άδεια ή να γίνη δεκτή η αίτησις, εάν ο αιτών υπέχει ή καθυστερεί στρατιωτικήν υποχρέωσιν ή καταδιώκεται επί κακουργήματι ή πλημμελήματι

επομενως αν ο νομος ισχυει και ο rx8_drifter δεν επιστρεψει ποτε να υπηρετησει τη θητεια του, δεν ειναι δυνατο να απωλεσει την ιθαγενεια του
          σε καθε περιπτωση ομως το ολλανδικο κρατος εγγυαται οτι σε τετοιες περιπτωσεις η ολλανδικη ιθαγενεια δινεται κανονικα. απο την αλλη, ακομα κι αν εχανε την ελληνικη υπηκοοτητα (το θεωρω πραγματικα απιθανο σεναριο ακομα και μετα απο αιτηση του), ως υπηκοος κρατους - μελους της ΕΕ δε νομιζω οτι θα ειχε και πολλα να χασει καθως θα μπορουσε να ζησει και να εργαστει στην Ελλαδα κανονικα (με καποιες εξαιρεσεις. επισης δεν ξερω τι γινεται σε περιπτωση που εχει περιουσιακα στοιχεια στην Ελλαδα ie ακινητα)

[..]
          στα δικαιώματα και υποχρεώσεις που θα έχεις απέναντι του Ελληνικού κράτους οι έννοιες συνεχίζουν να έχουν μία διαφορά καθώς η δήλωση Ιθαγενής συνεπάγεται ταυτόχρονα και δήλωση 'αυτοχθονίας'.

Παντως στους σχετικους νομους αναφερεται η ιθαγενεια φυσιολογικα ως υπηκοοτητα (ie γινεται λογος για κτηση ιθαγενειας ακομα κι αν σημασιολογικα ειναι οξυμωρο), πχ στο νομο που αναφερω παραπανω στο αρθρο 58 γραφει:

Αλλοδαπός που επιθυμεί να αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια blah blah

επομενως ειτε για το κρατος πεις ο ταδε πηρε ελληνικη ιθαγενεια ειτε πεις ο ταδε πηρε ελληνικη υπηκοοτητα μαλλον ειναι το ιδιο.. τωρα σημασιολογικα η εννοια της ιθαγενειας ποσο διαφορετικη ειναι απο αυτη της υπηκοοτητας δε νομιζω οτι εχει μεγαλη σημασια γι'αυτα τα πρακτικα ζητηματα

• C
            christos-dimou last edited by

@ skye

Λεξικογραφικά η έννοια ιθαγένεια είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως. Δεν είμαι Νομικός.

Ο Νόμος 2910/2001 δεν ισχύει στην περίπτωση του rx8_drifter καθώς στο άρθρο 2 παρ. 1 αναφέρει:

Οι διατάξεις του νόμου αυτού δεν έχουν εφαρμογή στις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επί μέρους διατάξεις αυτού:
            α. Στα πρόσωπα των οποίων η είσοδος και η έξοδος, καθώς και η εν γένει κίνηση, διαμονή, εγκατάσταση και απασχόληση στο ελληνικό έδαφος ρυθμίζονται από κανόνες του κοινοτικού δικαίου.

Από εκεί και πέρα και μόνον ο τίτλος του Νόμου:

Ν. 2910/2001,Είσοδος και παραμονή αλλοδαπών στην Ελληνική Επικράτεια. Κτήση της Ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση και άλλες διατάξεις

καταδεικνύει ότι για το Ελληνικό δίκαιο Ιθαγένεια και Υπηκοότητα είναι το ένα και το αυτό οπότε και αυτό που είχα γράψει προηγουμένως (στηριζόμενος σε λεξικογραφική ανάλυση) δεν ισχύει. Οπότε ΙΜΗΟ καταδεικνύεται με ακόμα πιο δραματικό τρόπο η ανάγκη σοβαρής συζήτησης επί του θέματος πέρα από 'Εθνικιστικές ή/και Διεθνιστικές Κορώνες'.

Κλείνοντας εδώ το θέμα περί υπηκοότητας και ιθαγένειας παραμένω στο ζήτημα που μας αφορά και σχετίζεται με το αν θα δοθεί αυτόματα η ιθαγένεια στα τέκνα των μεταναστών:

α. Από το Σύνταγμα είναι σαφές (ΙΜΗΟ) ότι η απόκτηση ιθαγένειας συνεπάγεται και την απόκτηση πλήρων εκλογικών δικαιωμάτων άρα η καραμέλα των Δημοτικών Εκλογών δεν ισχύει.

β. Το ζήτημα που θα πρέπει να εστιαστεί η συζήτηση είναι το αν και κατά πόσον με τις συνθήκες εκπαίδευσης που προσφέρουμε στη νέα γενεά, εξασφαλίζεται ότι η προσφερόμενη Ελληνική Παιδεία που θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι Νέοι Πολίτες θα έχουν τόσο γνώση των Υποχρεώσεων και Δικαιωμάτων τους θα έχει επιτύχει να αναπτύξει μέσα τους τα αισθήματα αυτά προς το Ελληνικό Κράτος που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν μέσα σε αυτό και προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και όχι το συμφέρον και μόνον της κοινωνικής ομάδας που ανήκουν.

γ. Πως εξασφαλίζεται μέσω της αυτόματης διαδικασίας 'Ιθαγενοποίησης' αυτό που ισχύει για τους μετανάστες και αφορά θέματα εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης

δ. Πως εξασφαλίζεται η συνοχή της ίδιας της Ελληνικής Κοινωνίας όταν η αυτόματη ένταξη 1,500,000 ατόμων σε αυτή ήτοι το 15% του πληθυσμού χωρίς να εξετάζονται αν τα άτομα αυτά πληρούν τις βασικές συνθήκες που διέπουν το διεθνές δίκαιο περί δικαιωμάτων των μεταναστών και το Εθνικό δίκαιο περί μετανάστευσης. Θυμίζω ότι βάσει του άρθρου 46 του 2910/2001 ισχύει ότι:

1. Απαγορεύεται η απέλαση, εφόσον ο αλλοδαπός:
            ...,
            β. είναι γονέας ημεδαπού ανηλίκου και ασκεί τη γονική μέριμνα ή έχει υποχρέωση διατροφής. την οποία εκπληρώνει,
            ...

που συνεπάγεται ότι και οι γονείς του αυτόματα 'ιθαγενοποιημένου' τέκνου θα αποκτήσουν το δικαίωμα στη μη απέλαση με ότι αυτό συνεπάγεται.

• vice246
              vice246 last edited by

όλα αυτά τα κατεβατά καλά κάνετε και τα γράφετε αλλά αυτά και εκατοντάδες άλλα θέματα θα προκύψουν με την εφαρμογή του υπό συζήτηση νομοσχεδίου.
              αν τυχόν εφαρμοστεί την βάψαμε και μάλιστα σκατουλί....

• ?
                A Former User last edited by

.

• R
                  rx8_drifter last edited by

@ skye: δεν νομίζω να επιτρέπεται να κρατήσω δύο διαβατήρια

• C

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
                    @ skye: δεν νομίζω να επιτρέπεται να κρατήσω δύο διαβατήρια

Η έννοια της διπλής υπηκοότητας έχει αξία για χώρες που θέτουν ζητήματα για θέμα ιδιοκτησίας. Γνωστή άλλωστε η ιστορία μεικτής οικογένειας Σαουδάραβα και Ελληνίδας που αναγκάστηκαν να εξισλαμιστούν για να είναι δυνατή η εκτέλεση της κληρονομιάς στη Σαουδική Αραβία.

Προσωπική Εμπειρία.

Στην Ιταλία τα πράγματα το 1998 ήταν ως κάτωθι. Ζητούσαν το πιστοποιητικό γέννησης, το κωδικό ασφάλισης και μία σειρά άλλα έγγραφα (μέσα σε αυτά λεπτομερές ποινικό μητρώο βάσει του οποίου και καθοριζόταν πρακτικά η αποδοχή μου ή όχι στη χώρα) καθώς και πιστοποιητικό από την αρμόδια Πρεσβεία ότι έχω καταθέσει τόσο το Διαβατήριο όσο και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο της Ελλάδας. Στη συνέχεια πριν ξεκινήσει η διαδικασία έπρεπε να υπογράψω ένα έγγραφο περί Πίστης στο Ιταλικό Σύνταγμα ότι θέτω τον ευατόν μου υπό την προστασία του Ιταλικού Κράτους κ.λπ. και μετά υπήρχε το τελετουργικό της ορκομωσίας. Φυσικά μέσα σε όλα υπήρχε και ένα απλό τεστ όπου έπρεπε να απαντήσω στα Ιταλικά διάφορα απλά θέματα που αφορούσαν το τρόπο λειτουργίας του Ιταλικού Κράτους, την Ιστορία του κ.λπ. Εκεί λοιπόν έπρεπε να μάθω για τον 'ατυχή' πόλεμο με την Ελλάδα που προκάλεσε η αδιαλλαξία των Ελλήνων σε συνδυασμό με τον μεγαλοιδεατισμό του Μουσολίνι. Κάπου εκεί δεν πήγα παρακάτω γιατί ήδη από τα πρώτα 3 μου είχαν ανάψει τα λαμπάκια και ενημέρωσα τη τότε σύζυγο ότι θα επιστρέψω Ελλάδα για το Στρατιωτικό.

• R
                      rx8_drifter last edited by

πιστεύω στους επιβουλεύοντες πρέπει να βάλουμε και τους Ιταλούς

Αν μαθαίνουν αυτά τα ιταλάκια στα σχολεία, τί να πούμε για τα αλβανάκια και τουρκάκια

• C

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
                        :ysterical:

πιστεύω στους επιβουλεύοντες πρέπει να βάλουμε και τους Ιταλούς

Αν μαθαίνουν αυτά τα ιταλάκια στα σχολεία, τί να πούμε για τα αλβανάκια και τουρκάκια

Απλά δείχνει ότι για ένα θέμα που το σύνολο σχεδόν των Ιστορικών στην Ιταλία αναφέρει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα με τους δικούς μας ιστορικούς (αν και αναφέρουν αριθμητική υπεροπλία της Ελληνικής πλευράς αλλά και πολύ καλή προετοιμασία από τα τέλη του 1939) αυτό που σερβίρουν στη νέα γενεά είναι τόσο στρογγυλεμένο ώστε να μην δημιουργεί αισθήματα κατωτερότητας για το γεγονός ότι κάποιος/α είναι Ιταλός αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Εδώ στην Ελλάδα απλά στη Σμύρνη οι Έλληνες συνωστίζονταν. Ακόμα και οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να γράψουν κάτι τέτοιο αλλά όπως και εμείς (σε αντίστοιχο γεγονός μετά την κατάληψη της Τρίπολης) αποκρύπτουν τη σφαγή που διέπραξαν.

• D
                          dixie_skull last edited by

Χωρις να εχω την υπομονη να διαβασω τα 49 pages θα γραψω γενικα την αποψη μου...αρχιζοντας ομως με το βιντεο της χρυσης αυγης...πισω απο της πορειες...τα ομορφα εθνηκα λογια...την υπερασπιση του ελληνισμου και αλλες τοσες παπαριες..κρυβετε πολυ ωραια οτι κρυβονταν πισω απο το εθνοσοσιαλιστικο κομα γερμανιας το 33 οτι κριβονταν στα ομορφα λογια του μουσολινι,μεταξα,χουντας και λιπα χαζα...δεν χρειαζεται να εισαι χρυσαυγητης για να τιμας καπιους ανθρωπους...ουτε ολοι οι χρυσαυγητες εχουν ςριμη πολιτικη σκεψη ωστε να στηριξουν τον λογο τους...τεσπα..

Ωντας λιπον αλλοδαπος..και για την ακριβεια αλβανακι οπως πολυ ωραια αναφερθηκε καπου...θα μπορουσα να πω οτι ειμαι ΚΑΤΑ της ελληνοπιοισης ΥΠΕΡ μιας χωρις ληξη αδειας παραμονης...για πολλους λογους...λογο υπεριφανειας λογο αναγνωρισης ριζων και αλλα τοσα που αν σινεχισω θα ακουστω εθνηκιστης και ειμαι το ακριβως αντιθετο(οχι αναρχοhool).Μου αρεσει ο ελληνικος πολιτισμος εχω λαβει ελληνικη παιδεια οι φιλοι μου ειναι καθολικα ελληνες...δεν σημαινει οτι ουτε το πεζω ελληνας ουτε οτι θελω να γινω ελληνας οχι γιατι υποτιμαω κατι ..καμια σχεση...απλως ξερω οτι ειμαι αλβανος και δεν εχει νοημα να το πεζω ελληνας με τα ελληνικα χαρτια(ο μονος λογος ποθ θα επερνα ελληνικα χαρτια ειναι για να μιν μπλεξω με γραφειοκρατια και αδειες παραμονης).τεσπα...καλη ειναι η ομονοια μεταξυ των εθνων αλλα επισης καλος και ο διαχωρισμος για να ξερουμε πιοι ειμαστε...αυτα...

Υ.Γ σορρυ για τα ορθογραφικα αλλα δεν ειναι το φορτε μου..

• J
                            jimdenin last edited by

Ο χρήστης Dixie_Skull έγραψε:
                            Χωρις να εχω την υπομονη να διαβασω τα 49 pages θα γραψω γενικα την αποψη μου...αρχιζοντας ομως με το βιντεο της χρυσης αυγης...πισω απο της πορειες...τα ομορφα εθνηκα λογια...την υπερασπιση του ελληνισμου και αλλες τοσες παπαριες..κρυβετε πολυ ωραια οτι κρυβονταν πισω απο το εθνοσοσιαλιστικο κομα γερμανιας το 33 οτι κριβονταν στα ομορφα λογια του μουσολινι,μεταξα,χουντας και λιπα χαζα...δεν χρειαζεται να εισαι χρυσαυγητης για να τιμας καπιους ανθρωπους...ουτε ολοι οι χρυσαυγητες εχουν ςριμη πολιτικη σκεψη ωστε να στηριξουν τον λογο τους...τεσπα..

**Ωντας λιπον αλλοδαπος..και για την ακριβεια αλβανακι οπως πολυ ωραια αναφερθηκε καπου...θα μπορουσα να πω οτι ειμαι ΚΑΤΑ της ελληνοπιοισης ΥΠΕΡ μιας χωρις ληξη αδειας παραμονης...για πολλους λογους...λογο υπεριφανειας λογο αναγνωρισης ριζων και αλλα τοσα που αν σινεχισω θα ακουστω εθνηκιστης και ειμαι το ακριβως αντιθετο(οχι αναρχοhool).Μου αρεσει ο ελληνικος πολιτισμος εχω λαβει ελληνικη παιδεια οι φιλοι μου ειναι καθολικα ελληνες...δεν σημαινει οτι ουτε το πεζω ελληνας ουτε οτι θελω να γινω ελληνας οχι γιατι υποτιμαω κατι ..καμια σχεση...απλως ξερω οτι ειμαι αλβανος και δεν εχει νοημα να το πεζω ελληνας με τα ελληνικα χαρτια(ο μονος λογος ποθ θα επερνα ελληνικα χαρτια ειναι για να μιν μπλεξω με γραφειοκρατια και αδειες παραμονης).τεσπα...καλη ειναι η ομονοια μεταξυ των εθνων αλλα επισης καλος και ο διαχωρισμος για να ξερουμε πιοι ειμαστε...αυτα...
                            **

Υ.Γ σορρυ για τα ορθογραφικα αλλα δεν ειναι το φορτε μου..

Φίλε μου αν και Αλβανός λές πράγματα που αν τα έλεγε κάποιος Έλληνας θα τον χαρακτήριζε μια συγκεκριμένη ελιτ που επικρατεί εδώ και 15 χρόνια στην Ελληνική κοινωνία, φασίστα, ακροδεξιό, εθνικιστή κλπ. Το θέμα είναι ότι το αυτονόητο που αναφέρεις...καλη ειναι η ομονοια μεταξυ των εθνων αλλα επισης καλος και ο διαχωρισμος για να ξερουμε πιοι ειμαστε...δεν γίνεται αντιληπτό απο όλους αυτούς που πλασάρονται ως προοδευτικοί, ότι η μίξη λαών και πολιτισμών όχι μόνο δεν εξυπηρετεί κάποιου είδους ανθρωπισμό αλλά μπορεί να αποτελέσει εφιάλτη για κάθε κοινωνία.

Και στο παραπάνω απλά θα επισημάνω δυό απλά παραδείγματα κοινωνιών, πολύ πρίν το σημερινό φαινόμενο της μετακίνησης λαών απο την Ασία και την Αφρική, αλλά κοινωνιών που χαρακτηρίζονται απο την απουσία κοινής εθνικής συνείδησης, χαρακτηριστικό που θα συναντιέται πλέον σε όλο και περισσότερα κράτη απο την μεταλλαξή τους σε ποπλυπολιτισμικά μορφώματα. Μιλάω για τις περιπτώσεις Βελγίου και Ισπανίας. Δυό κοινωνίες όπου οι κατοκοί τους νιώθουν περισσότερο Φλαμανδοί, Βαλόνοι, Βάσκοι, Αδαλουσιανοί, Καταλανοί, κλπ παρά Βελγοί και Ισπανοί. Απλά να αναφέρω ως συνέπεια ότι και τα δυό κράτη έχουν βρεθεί με το φάσμα του ακρωτηριασμού τους στο παρελθόν και 'στο παρά πέντε' δεν συνέβει το μοιραίο.

• C
                              coyot last edited by

Δύο νηφάλιες αναλύσεις επιστημόνων, ¨Ελληνα και Άγγλου:
                              http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_389042

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_389043

• D

Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:

Φίλε μου αν και Αλβανός λές πράγματα που αν τα έλεγε κάποιος Έλληνας θα τον χαρακτήριζε μια συγκεκριμένη ελιτ που επικρατεί εδώ και 15 χρόνια στην Ελληνική κοινωνία, φασίστα, ακροδεξιό, εθνικιστή κλπ. Το θέμα είναι ότι το αυτονόητο που αναφέρεις...καλη ειναι η ομονοια μεταξυ των εθνων αλλα επισης καλος και ο διαχωρισμος για να ξερουμε πιοι ειμαστε...δεν γίνεται αντιληπτό απο όλους αυτούς που πλασάρονται ως προοδευτικοί, ότι η μίξη λαών και πολιτισμών όχι μόνο δεν εξυπηρετεί κάποιου είδους ανθρωπισμό αλλά μπορεί να αποτελέσει εφιάλτη για κάθε κοινωνία.

Και στο παραπάνω απλά θα επισημάνω δυό απλά παραδείγματα κοινωνιών, πολύ πρίν το σημερινό φαινόμενο της μετακίνησης λαών απο την Ασία και την Αφρική, αλλά κοινωνιών που χαρακτηρίζονται απο την απουσία κοινής εθνικής συνείδησης, χαρακτηριστικό που θα συναντιέται πλέον σε όλο και περισσότερα κράτη απο την μεταλλαξή τους σε ποπλυπολιτισμικά μορφώματα. Μιλάω για τις περιπτώσεις Βελγίου και Ισπανίας. Δυό κοινωνίες όπου οι κατοκοί τους νιώθουν περισσότερο Φλαμανδοί, Βαλόνοι, Βάσκοι, Αδαλουσιανοί, Καταλανοί, κλπ παρά Βελγοί και Ισπανοί. Απλά να αναφέρω ως συνέπεια ότι και τα δυό κράτη έχουν βρεθεί με το φάσμα του ακρωτηριασμού τους στο παρελθόν και 'στο παρά πέντε' δεν συνέβει το μοιραίο.

ειναι λιγο δυσκολο να διαχωριστει πλεον ενας απλος ανθρωπος που σεβεται την πολυμορφια των πολιτισμων και ενας εθνηκιστης λογο της μεγαλητερης διαφιμησης του δευτερου και των εν μερι κοινων επιχειριματων...υπαρχει βεβεα η ταχα μοντερνα αποψη οτι ολοι οι καλοι χωρανε και πολοι ξενοι εγκληματιες αγιοποιουνται γιατι πολυ απλα ειναι ξενοι και το κακο συστημα και λιπα...αν οντος εισαι προοδευτικος ζιτας ΙΣΗ μεταχειριση προσ ολους τους παρευσρισκομενους στην χωρα αυτη ελληνες,αλβανοι,βουλγαροι,τουρκοι και λιπα...δεν καταλαβενω επισης γιατι στης μειονοτητες δινετε το ηθικο δικαιωμα να παινευωνται και να ζητανε εθνηκα και θρησκευτικα δικαιωματα(υποστηριζομενη απο διαφορους προοδευτικους αριστερους βλεπε αναρχικοι συριζα κκ και λιπα) ενω για τους ελληνες θεωρειτε ντροπη...και το αντιστροφο καπιοι ταχα μου εθνηκοφρονουντες να διατυμπανιζουν πως υπαρχει μια μυστικη συνωμοσια απο ευραιωμπολσεβικους και αμερικανοσιωνιστες και τους κακους λαθρομεταναστες για να ριξουν τον πολιτισμο της ελλαδας ενω ειανι ι ιδιοι αυοι οι δεξιοι που ριχνουν το πολιτισμενο πνευμα το ακομα πιο αστειο ειναι οτι καταντισε πλεον μια εθνηκη τραγωδια να τιματε μονο απο καπιους φασιστες...ακομα και αυτο εγινε μια πολι ορεα πρακτικη στης θεωρειςεσ προπαγανδας του γκεμπελς..προπαγανδα σκετη..εχουμε χασει το μπουσουλα και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν φταινει ουτε οι αλβανοι ουτε οι εβριαοι ουτε οι κομουνιστες για τα χαλια αυτα...τα μυαλα ολλων μας φταινε

σορρυ για το μεγαλο ποστ.

• M
                                  monika last edited by

Ο χρήστης Coyot έγραψε:
                                  Δύο νηφάλιες αναλύσεις επιστημόνων, ¨Ελληνα και Άγγλου:
                                  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_389042

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_389043

Ενδιαφέροντα άρθρα. Ευχαριστούμε

Όποιος αναρωτήθηκε σε προηγούμενες σελίδες για το τι συνιστά την εθνική ταυτότητα, ας κοιτάξει στο πρώτο άρθρο την παράγραφο α'.

'Ο σεβασμός της δημοκρατίας επιβάλλει να μη ξεχνούμε ότι οι κοινωνικές πλειοψηφίες επιζητούν και περιβάλλουν με στοργή τις εθνικές ταυτότητες που νοηματοδοτούν ατομικές και συλλογικές υπάρξεις και προσφέρουν πυξίδες αναγνώρισης του συλλογικού εαυτού. Αυτή η συναισθηματική ανάγκη των κοινωνιών οφείλει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και σεβασμό και η εθνική ταυτότητα και οι ευαισθησίες που τη συνοδεύουν πρέπει να προσεγγίζονται χωρίς την ολέθρια υπεροψία των διανοουμένων, ιδίως των προοδευτικών, αλλά με γνώση των λεπτομερειών της ιστορίας που την παρήγαγε και του πολιτισμικού κεκτημένου που προϋποθέτει' (απόκομμα από το άρθρο)

• C
                                    coupeas last edited by

Aγαπητε Dixie-Skull χαιρωμαι να ακουω οτι θελετε να ξεχωριζετε.Φυσικα και πρεπει να ξεχωριζουν οι πολιτισμικές κουλτουρες και ατομα .
                                    Θα εκπλησώμουν αν διαβαζα το αντιθετο απο εναν αλβανο υπηκοο.
                                    Θελετε και απαιτητε σεβασμο στην δουλεια στο δρομο στην γραφειοκρατια και παντού και πανω απόλα θελετε να ειστε αλβανοι.Συμφωνοι λοιπόν.
                                    Τα δικαιώματα που αναφερεις ως προς αφορα τα χαρτια παραμονης και της διαβίωσής σας νομιζω οτι τα εχετε κατωχηρωσει.Θα και ειστε μεσα στην ελληνικη κουλτουρα ,εκπαιδευση ,μορφωση,οποτε ωφειλετε να προσαρμοστείτε σε αυτή.
                                    Τα υπόλοιπα περι συνομοσιών ας τα αφησετε ,,σουμε καλύτερα γιατι δεν μας σας ενδιαφέρουν.Κοιταξτε να κανετε την δουλειά σας οσο καλα γινεται να μεγαλωσετε τα παιδιά σας οπως νομιζετε και με υγεία.
                                    Ειχατε την ατυχια να ειστε απο μια χωρα που καποιοι με σχεδιο ή οχι την κρατησαν πίσω σε ολα.Αυτο δυστιχως δεν διορθώνεται .Τουλάχιστον άμεσα!
                                    Aντίθετα ανοιξαν ή σας άνοιξαν την πορτα της εξόδου απο την στατικότητα και μιζερια.Οτι και να σημαίνει αυτό ωφειλετε να το σεβεστε.

• D

Ο χρήστης coupeas έγραψε:
                                      Aγαπητε Dixie-Skull χαιρωμαι να ακουω οτι θελετε να ξεχωριζετε.Φυσικα και πρεπει να ξεχωριζουν οι πολιτισμικές κουλτουρες και ατομα .
                                      Θα εκπλησώμουν αν διαβαζα το αντιθετο απο εναν αλβανο υπηκοο.
                                      Θελετε και απαιτητε σεβασμο στην δουλεια στο δρομο στην γραφειοκρατια και παντού και πανω απόλα θελετε να ειστε αλβανοι.Συμφωνοι λοιπόν.
                                      Τα δικαιώματα που αναφερεις ως προς αφορα τα χαρτια παραμονης και της διαβίωσής σας νομιζω οτι τα εχετε κατωχηρωσει.Θα και ειστε μεσα στην ελληνικη κουλτουρα ,εκπαιδευση ,μορφωση,οποτε ωφειλετε να προσαρμοστείτε σε αυτή.
                                      Τα υπόλοιπα περι συνομοσιών ας τα αφησετε ,,σουμε καλύτερα γιατι δεν μας σας ενδιαφέρουν.Κοιταξτε να κανετε την δουλειά σας οσο καλα γινεται να μεγαλωσετε τα παιδιά σας οπως νομιζετε και με υγεία.
                                      Ειχατε την ατυχια να ειστε απο μια χωρα που καποιοι με σχεδιο ή οχι την κρατησαν πίσω σε ολα.Αυτο δυστιχως δεν διορθώνεται .Τουλάχιστον άμεσα!
                                      Aντίθετα ανοιξαν ή σας άνοιξαν την πορτα της εξόδου απο την στατικότητα και μιζερια.Οτι και να σημαίνει αυτό ωφειλετε να το σεβεστε.

δεν καταλαβα την θεση σου...αυτο που λες για τον σεβασμο..απαιτουμε σεβασμο με την καλη ενοια εγω θα εβαζα στην θεση του ισοτητα..ισοτητα και οχι εκμεταλλευση ενως μεταναστη επειδη ειναι μεταναστης.
                                      κανεις δεν μιλισε για μη προσαρμοση(αλλα μεχρι εκει οχι αλλαγη εθνηκης ταυτοτηασ απο χαρτια) και οπιος δεν συμφςνει με εχει εναντιων του
                                      σεβασμος στο σεβασμο φιλε μου..δεν μπορει καπιος καυ..μενος χρυσαυγιτιης να με μειωνει και να αναφερει ως σκλαβο του και εγω να το σεβομαι μονο και μονο ειμαι μεταναστης στην χωρα του...μεταναστες ειμαστε οχι σκλαβοι...δεν ψοφαμαι για ενα κοματι ψωμη ουτε ειμαστε μη ενεργα μελοι της κοινωτητας που ζουμε...γιατι λιπον επειδη οταν ανοιξαν τα συνορα και μπικαν ολοι οι εγκλιματιες στην ελλαδα να καταδικαζομαι εγω και ο καθε πολιτικοποιιμενος και σωστος πολιτης ανεξαρτητως εθνηκοτητας για λαθη που ουτε καν τα εγκρινω ουτε ηταν στο χερι μου??τεσπα νωμιζω βγηκα

τελως παντων.

• M
                                        monika last edited by

http://www.youtube.com/watch?v=ke-gfc67 ... re=related

• J
                                          j-marr last edited by

Ο χρήστης Monika έγραψε:
                                          Youtube Video

**edit ....[MOD]**και θα νοιώσεις καλύτερα

• S
                                            skye last edited by

εγω την ειδα πρωτος

μονικα μην ακους κανεναν κοριτσαρα μου

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 35
                                            • 36
                                            • 37
                                            • 38
                                            • 39
                                            • 497
                                            • 498