Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Στο site του Μοναχου γραφω και εγω και φυσικα οταν καποιος με ρωτησει πως να ρυθμισει πιεσεις κλπ φυσικα και θα παρει αυτη την απαντηση...
Δεν υπερασπιζομαι το συναφι μου αλλα οταν καποιος ειναι ΖΩΟ ναι θα τον εκθεσω..
Δεν ειναι πλακακια να ξεκολλησουν ουτε επιπλα.. Απο το νερο μπορει να παθεις απο μια ζημια στα παντα μεχρι και να ανατιναχτεις..
Διοτι αν εγω σου πω και γινει το τσαφ εμενα θα κυνηγας...
Με λεβητοστασια, θερμοσιφωνα, αερια δεν παιζουμε...
Δυστηχως στην Ελλαδα εισαι οποτε η πιθανοτητα λαμογιας ειναι μεγαλη..
Το να παραμεινεις στο φθηνο η στην 'ασφαλεια' του οτι εχεις μαστορα δεν βγαζει καπου...
Πριν τον βαλεις στο σπιτι σου ρωτα παρε μια γνωμη.. Δες τι θελει να κανει και πως..
Η πολυκατοικια εχει συνελευσημ πας με στοιχεια, κραζεις, και αν καποιοι επιμενουν γραπτως αναφερεις οτι δεν πληρωνεις γι αυτα και τους λογους και φερνεις και εναν μηχανολογο να κανει μια αναφορα...
Αν παλι επιμενουν?? Πας με την αναφορα στην πολεοδομια και να σου πω μετα αν θα στρωσουν...
Δεν ειναι παντα θεμα τιμης ειναι και αν παιρνει και ο διαχειριστης το μεριδιο του απο το ντηλ με τον εκαστοτε μαστορα...
Ο τεχνικος σας (καυστηρατζης?? φυλλο ελεγχου εχεις στα χερια σου??) προφανως και επρεπε να ελεγξει και να αναφερει ολα αυτα στο φυλλο ειτε να ζητησει να φερετε εναν υδραυλικο διοτι να υποψιαζεται κατι..
Για το θεμα που ακους νερο στις σωληνωσεις... Οταν ενας κυκλοφορητης καει ή κολλησει δεν περπαταει το νερο στο κυκλωμα οποτε κανενα σωμα δεν θα ζεστενεται..
Κυκλοφορητης που απλα εχει φαει τα χρονια του αλλα δουλευει φενεται αλλιως...
Απειροελαχιστες περιπτωσεις να ζεσταθουν καποια με φυσικη κυκλοφορια και αυτο σε εγκαταστασεις πριν το 1960..
Οποτε αλλου ειναι η ζημια σου και οχι σε κυκλοφορητη..
ΟΚ, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Να ξεκαθαρίσω, αν δεν φάνηκε από το αρχικό post, ότι σκοπός μου ήταν να μην αλλαχτούν εξαρτήματα που δεν χρειάζεται να αλλαχτούν. Σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα χέρι στο σύστημα - η εξαέρωση νομίζω ότι είναι μια διαδικασία που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε.
Για την πολυκατοικία, δυστυχώς το σύστημα παραδόθηκε όπως παραδόθηκε, ο 'μάστορας' είχε αφήσει το σύστημα μισοτελειωμένο και εμάς χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο, σε καινούργια πολυκατοικία με τους τοίχους ακόμα να βγάζουν υγρασία, επειδή του τη βάρεσε να πάει στο χωριό του για τα Χριστούγεννα. Στου Μοναχού έχω ανεβάσει και φωτο από την υπέροχη δουλειά που έκανε. Στην Πολεοδομία δεν πας εύκολα, ακόμα και όταν έχεις δίκιο, γιατί μετά δεν θα σου μιλάει κανένας από την πολυκατοικία...
Όσον αφορά στο καλοριφέρ, ο τύπος είναι μάλλον καυστηρατζής, φύλλο ελέγχου δεν εξέδωσε ποτέ και τελικά έκανε όλη τη δουλειά (του υδραυλικού , ε; ) μονοκόμματα. Ο συγγενής μου λέει ότι είδε τα εξαρτήματα που αφαιρέθηκαν και ήταν 'όλα σάπια από τη σκουριά'. Τώρα το σύστημα δουλεύει κανονικά, εκτός από ένα σώμα που μάλλον ήταν τρύπιο από πριν και, 'με την αυξημένη πίεση του νέου κυκλοφορητή, παρουσιάζει διαρροή'.
Όταν λες 'Κυκλοφορητης που απλα εχει φαει τα χρονια του αλλα δουλευει φενεται αλλιως...' και 'Οποτε αλλου ειναι η ζημια σου και οχι σε κυκλοφορητη..', τι ακριβώς εννοείς; Και η δική μου λογική λέει ότι ένας κυκλοφορητής (απλή ηλεκτροκίνητη αντλία;) είτε δουλεύει (οπότε ζεσταίνονται όλα τα σώματα) είτε δεν δουλεύει καθόλου (οπότε δεν ζεσταίνεται κανένα). Εξάλλου, η οικοδομή είναι ουσιαστικά μονοκατοικία (σε δύο επίπεδα, που έχουν περίπου 1 μέτρο υψομετρική διαφορά) και δεν δικαιολογείται να ζεσταίνονται μόνο τα μισά σώματα, χωρίς μάλιστα λογική ομαδοποίηση (π.χ. μόνο τα 'κοντινά' στον καυστήρα ή μόνο του 'κάτω' επιπέδου).
Πιστεύω ότι αρκούσε να αλλαχτεί ο αυτόματος πλήρωσης ή/και να γεμίσει πάλι το κύκλωμα για να δουλέψει σωστά το σύστημα. Δεν λέω ότι τα εξαεριστικά ή ο κυκλοφορητής δεν θα χρειαζόταν αλλαγή σε ένα-δυο μήνες, αλλά άλλο να σκας 600 μαζεμένα εν όψει της κακοκαιρίας και άλλο σιγά-σιγά...
Με βάση αυτά που έγραψες και ξέρω: αυτόματος πλήρωσης ~ 70 €, 4 εξαεριστικά=160 €, εργασία 150 €, σύνολο 600 €, άρα ο κυκλοφορητής πήγε 220 €, ίσως και παραπάνω. Μήπως αυτός έδινε το καλό το κέρδος;