-
Και γω navigon έχω και μια χαρά έκανα τη δουλειά μου 3 φορές που κατέβηκα Αθήνα και μπλέχτηκα στα άπειρα στενά .
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω έξοδα.(χωρίς πλάκα, παίζει να είμαι από τους ελάχιστους που αγόρασαν το Navigon για iPhone στην Ελλάδα)
Οχι....
Ξερω αλλον ενα. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ότι επιβράβευσα την προσπάθεια μιας εταιρίας να δραστηριοποιηθεί στον Ελληνικό χώρο προσφέροντας ένα προϊόν με σεβασμό στον καταναλωτή (στην γλώσσα μου και με πανευρωπαϊκή κάλυψη). Την ικανοποίηση ότι κάποιοι θα εξακολουθήσουν να έχουν το κίνητρο για συνεχή και ουσιαστική βελτίωση των χαρτών, ότι κάποια άτομα θα έχουν δουλειά στην Ελλάδα επειδή εγώ τους στηρίζω.Επιστημονική φαντασία, ε;
Οχι, και χαιρόμαστε που μας στηρίζεις γιατί το κόστος για αυτό που ακοκαλείτε ενημερωμένοι χάρτες είναι αρκετά μεγάλο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ότι επιβράβευσα την προσπάθεια μιας εταιρίας να δραστηριοποιηθεί στον Ελληνικό χώρο προσφέροντας ένα προϊόν με σεβασμό στον καταναλωτή (στην γλώσσα μου και με πανευρωπαϊκή κάλυψη). Την ικανοποίηση ότι κάποιοι θα εξακολουθήσουν να έχουν το κίνητρο για συνεχή και ουσιαστική βελτίωση των χαρτών, ότι κάποια άτομα θα έχουν δουλειά στην Ελλάδα επειδή εγώ τους στηρίζω.
Επιστημονική φαντασία, ε;
Οχι, και χαιρόμαστε που μας στηρίζεις γιατί το κόστος για αυτό που ακοκαλείτε ενημερωμένοι χάρτες είναι αρκετά μεγάλο.
Να σημειωσω οτι ειχα Destinator PN σπασμενο για κανα 6μηνο, ειδα οτι ειναι πολυ καλο, και πηγα στο πλαισιο και το αγορασα.
Μετα ειχα το MLS Destinator 4800 που.... πηγε βολτα απο το παραθυρο του αυτοκινητου σε μια λακουβα και εχω MLS Destinator 4810 μονο και μονο γιατι πιστευα οτι τα λεφτα που δινω, πιανουν τοπο
Αλλα για το iPhone δεν παιρνω πλοηγιση.... Με τιποτα!! -
βλέπω ότι υπάρχουν χαρτεςα από Navteq_2009.Q4 για destinator , είναι καλύτεροι της Gi (2008.Q4) ?
-
Πρώτα απ' όλα είναι αγγλικοί (λατινικές ονομασίες οδών, θέλουν αγγλικό πληκτρολόγιο για να βρεις κάτι) και λιγάκι κουλοί στην αναζήτηση (βρίσκεις πάντως αυτό που θες, αν και ψιλομπερδεύεσαι). Καλύτεροι δεν ξέρω, η navteq δεν έχει (ως τώρα) την καλύτερη φήμη. Αλλά αν πχ παραδόθηκε τμήμα εθνικής οδού αρχές 2009, ο παλιός της NGI σίγουρα δεν θα τον έχει, ενώ ο άλλος κατά πάσα πιθανότητα θα τον έχει.
-
Α! μειονέκτημα η αναζήτηση ... οπότε παραμένουμε στους Gi.
το iGO συνδυάζεται καλύτερα με τους TeleAtlas?
-
Autodrive 1.91 με ενημερωση για το κλεισιμο των Τεμπων http://www.eranet.gr/geodata/el/dset_v191.html
-
Για κατόχους συσκευών με λογισμικό Navigon, κυκλοφόρησαν οι χάρτες Q1 2010 από το Navigon fresh.
-
Προφανώς αυτό δεν ισχύει για το Navigon for iPhone, έτσι;
-
Παραδόξως, οι χάρτες της Navigon Q1 2010 περιλαμβάνουν -προς το παρόν- την Ανατολική Ευρώπη (+Ελλάδα), αλλά όχι τη Δυτική Ευρώπη.
Θα ήθελα πάντως να αναφέρουν όσοι βγάζουν νέους (ή 'νέους' ) χάρτες ποιες προσθήκες ή αλλαγές έγιναν. Για να ξέρουμε ποιος δουλεύει για την ανάπτυξη των χαρτών και ποιος αλλάζει στο γραφείο του 2 νουμεράκια στην έκδοση κάθε 3-4 μήνες. -
Είμαι πολύ περίεργος αν ο Q1/2010 της Navigon έχει επιτέλους ολόκληρη την Εγνατία Οδό, καθώς και τα τμήματα των καθέτων αξόνων της που έχουν παραδοθεί σχετικά πρόσφατα (Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή και Θεσσαλονίκη-Σέρρες).
Θα το τσεκάρω σε πρώτη ευκαιρία..
-
Υποθέτω ότι εδώ θα είναι το σωστό μέρος να ρωτήσω και ίσως να ξέρετε να μου απαντήσετε.
Διαθέτω κινητό με GPS της Nokia. Έχω αναβαθμίσει τους χάρτες στην έκδοση 3 που έχει απίστευτα στενά και χωματόδρομους. Έχω ζητήσει να μην συνδέεται μόνο του πουθενά και να βολεύεται μόνο με τους δορυφόρους. Ενώ όλα όμως τα δείχνει καλά και μου λέει αν πάω πιο γρήγορα από το όριο ταχύτητας και μου δείχνει και τη διαδρομή που φτιάχνει, όταν του ζητάω να με οδηγήσει μετά από λίγα δευτερόλεπτα ζητάει να συνδεθεί (και να με χρεώσει υποθέτω) και αν του πω όχι παύει η πλοήγηση.
Αυτό είναι περιορισμός (του προγράματος ή της Nokia ;;) για να με χρεώνει με σύνδεση ή κάποια ρύθμιση που μπορώ να ελέγξω; Υπάρχει τρόπος να συνεχίζει την πλοήγηση, την οποία όπως είπα ξεκινάει, χωρίς να συνδέεται στο δίκτυο;
Στην ανάγκη μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο πρόγραμμα πλοήγησης που να λειτουργεί σε αυτό το τηλέφωνο (Nokia N85 με λειτουργικό S60 3ης γενιάς 2η έκδοση) και που να μην θέλει σύνδεση;
Ευχαριστώ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Υποθέτω ότι εδώ θα είναι το σωστό μέρος να ρωτήσω και ίσως να ξέρετε να μου απαντήσετε.
Διαθέτω κινητό με GPS της Nokia. Έχω αναβαθμίσει τους χάρτες στην έκδοση 3 που έχει απίστευτα στενά και χωματόδρομους. Έχω ζητήσει να μην συνδέεται μόνο του πουθενά και να βολεύεται μόνο με τους δορυφόρους. Ενώ όλα όμως τα δείχνει καλά και μου λέει αν πάω πιο γρήγορα από το όριο ταχύτητας και μου δείχνει και τη διαδρομή που φτιάχνει, όταν του ζητάω να με οδηγήσει μετά από λίγα δευτερόλεπτα ζητάει να συνδεθεί (και να με χρεώσει υποθέτω) και αν του πω όχι παύει η πλοήγηση.
Αυτό είναι περιορισμός (του προγράματος ή της Nokia ;;) για να με χρεώνει με σύνδεση ή κάποια ρύθμιση που μπορώ να ελέγξω; Υπάρχει τρόπος να συνεχίζει την πλοήγηση, την οποία όπως είπα ξεκινάει, χωρίς να συνδέεται στο δίκτυο;
Στην ανάγκη μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο πρόγραμμα πλοήγησης που να λειτουργεί σε αυτό το τηλέφωνο (Nokia N85 με λειτουργικό S60 3ης γενιάς 2η έκδοση) και που να μην θέλει σύνδεση;
Ευχαριστώ!Η συνδεση γινεται για να αγορασεις αδεια.Η φωνητική καθοδηγηση πληρωνεται ακομα για τα δικα μας μοντελα.Ελπιζουμε οτι συντομα θα αναβαθμισουν στην νεα εκδοση που ειναι δωρεαν η καθοδηγηση http://maps.nokia.com/ovi-services-and- ... #/default/
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην ανάγκη μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο πρόγραμμα πλοήγησης που να λειτουργεί σε αυτό το τηλέφωνο (Nokia N85 με λειτουργικό S60 3ης γενιάς 2η έκδοση) και που να μην θέλει σύνδεση;+1 για αυτό που λέει ο bill33
Κατά τα λοιπά ξέρω ότι για Symbian υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα πλοήγησης
εκτός από το επίσημο Maps της Nokia,
δεν ξέρω όμως σίγουρα για τη συγκεκριμένη έκδοση που έχει το Ν85 :
Navigon, Garmin, Tomtom, Sygic, Route66, Ndrive και πολλά άλλα... -
Εχω δοκιμασει το garmin & sygic και εχω κρατησει το garmin kai to nokia maps πλεον.To nokia maps χρησιμοποιω πιο συχνα καθως ειναι αρκετα ευχρηστο ,ελαφρυ και με πολυ καλους χαρτες οπου το χρησιμοποιησα τουλαχιστον.Το garmin ειναι πιο βαρυ και αυτο με καλους χαρτες (autodrive) .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η συνδεση γινεται για να αγορασεις αδεια.Η φωνητική καθοδηγηση πληρωνεται ακομα για τα δικα μας μοντελα.Ελπιζουμε οτι συντομα θα αναβαθμισουν στην νεα εκδοση που ειναι δωρεαν η καθοδηγηση....Δεν θέλω φωνητική καθοδήγηση, μου αρκεί να βλέπω που είμαι ενώ ταυτόχρονα φαίνεται η διαδρομή, γίνεται;;
Κατάλαβα ότι με την έκδοση 303 θα είναι δωρεάν η ιστορία και περιμένουμε να αναβαθμιστεί το λογισμικό του τηλεφώνου ώστε να είναι συμβατό με την 303. Για να δούμε... -
η ουσία του gps στο αυτοκίνητο είναι η φωνητική καθοδήγηση όμως.
δεν παίρνουμε τα μάτια μας από τον δρόμο κτλ κτλ κτλ.
-
+1
-
Δυστυχώς όμως η φωνητική καθοδήγηση σε περιοχές με άναρχη ρυμοτομία είναι λίγο σα να παίζεις τυφλόμυγα. Προσωπικά, χωρίς φωνητική καθοδήγηση μπορώ. Με φωνητική χωρίς οπτική καθοδήγηση, με τίποτα (ιδιαίτερα στο destinator.... στο igo παλεύεται κάπως καλύτερα).
Το πηρα αποφαση...GPS