-
Ο χρήστης Crocodile23 έγραψε:
Αυτο καταλαβες?
Αυτο που προτεινω ειναι να παμε και σε ψηφιακη και σε αναλογικη και να μην κοπει η αναλογικη απο πουθενα αμεσα και η μεταβαση να γινει πολυ ομαλοτερα.
Να υπαρξει ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ καλυτερη πληροφορηση απο την μηδενικη που υπαρχει εως τωρα για το ολο θεμα.Στις περιοχές όπου κόβεται η αναλογική, κόβεται αναγκαστικά δίοτι δεν υπάρχουν ελεύθερες συχνότητες για την ψηφιακή.
Άρα ή κόβεται η αναλογική για μια μικρή μερίδα ή δεν πάμε καθόλου σε ψηφιακή. Διάλεξε.
50 ευρώ σε 3+ χρόνια. πόσο πιο ομαλά να πάει;Δεν ειπα αυτο.
Ειπα οτι ολη η αντιμετωπιση του θεματος αυτου και απο τους υπευθυνους για το θεμα αυτο(digea, κρατος, κλπ) και απο εσενα ειναι καπιταλιστικη. Οποιος δεν εχει €€€ τοτε ας μην δει τηλεοραση. Τον αγνοουμε.
Να μεινουμε πισω επειδη μερικοι δεν γνωριζουν ή επειδη δεν εχουν φραγκα? Οχι βεβαια, να παει να πνιγει. Ας μην δει τηλεοραση.Αυτό σου λέω.
Αν τα 50 (τώρα, λογικά θα πέσουν κι άλλο) ευρώ σε τρία(και βάλε, για 2015 λένε) χρόνια για μια αναβαθμισμένη υπηρεσία είναι καπιταλιστική αντιμετώπιση, τότε δώστε μου καπιταλισμό.
Στην καπιταλιστική κοινωνία μας, το να διαμαρτύρεσαι για αυτό τον λόγο είναι αστείο. Έχεις χιλιάδες άλλα χειρότερα για να διαμαρτυρηθείς.Για εμενα και εσενα(νεοι) δεν ειναι βασικη αναγκη. Για μερικους ηλικιωμενους ειναι. Τελεία. Αν σε μπερδευει το 'μερικους' και δεν σε νοιαζει, δεν με ενδιαφερει.
Βασική ανάγκη η τηλεόραση δεν είναι για κανέναν, όσο και να χτυπιέσαι. Ο κόσμος πεθαίνει απο την πείνα.
-
Το πιο σωστό είναι αυτό που ειπώθηκε:
πιο ομαλή μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα.
Το γιατί δεν έγινε είναι κτλ πραγματικά δικαιολογίες του κ@λου.ΑΝ ήθελαν γινόταν.-Ερώτηση: αυτό που έχει στα κρατικά κανάλια (όταν πατάς το info) και σου βγάζει πόσο κρατάει η ταινία, μία μπάρα για το πόσο περίπου έχει παίξει ως τώρα, τι έχει μετά κτλ θα ισχύει και στα άλλα κανάλια??? (υποθέτω πως ναι όπως γίνεται όταν πιάνεις πχ star (κάτι λέγαμε για τη Λαμπίρη ) μέσω nova (δορυφόρο).
Προσωπικά μου φαίνεται πάρα πολύ εξυπηρετικό.
-
και το teletext μια χαρα ειναι
-
Θα εκπαιδεύσω τη γιαγιά να γράφει τη Λαμπίρη σε σκληρό δίσκο για να τη σχολιάζει μετά με την άνεσή της, χωρίς να χάνει τίποτα!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ερώτηση: αυτό που έχει στα κρατικά κανάλια (όταν πατάς το info) και σου βγάζει πόσο κρατάει η ταινία, μία μπάρα για το πόσο περίπου έχει παίξει ως τώρα, τι έχει μετά κτλ θα ισχύει και στα άλλα κανάλια??? (υποθέτω πως ναι όπως γίνεται όταν πιάνεις πχ star (κάτι λέγαμε για τη Λαμπίρη ) μέσω nova (δορυφόρο).Προσωπικά μου φαίνεται πάρα πολύ εξυπηρετικό.
Θα υπάρχει. EPG λέγεται, είναι ένα από τα καλά της ψηφιακής.
Όσοι πιάνουν ήδη ψηφιακή από Βόρεια Έλλάδα, σε ποιες συχνότητες εκπέμπουν τα κανάλια;
-
Η επιλογή του MPEG4 από τα ιδιωτικά κανάλια έγινε για έναν και μόνο λόγο: Για να μπορούν με μία συχνότητα να εκπέμπουν όλοι μαζί, αφού επιτρέπει 7 παράλληλες εκπομπές. Αντίστοιχα η ΕΡΤ έμεινε στο MPEG2 γιατί της αρκούν οι 4 παράλληλες εκπομπές.
Υψηλής ανάλυσης σήμα (που επιτρέπει το MPEG4) δεν προβλέπεται να δούμε στην Ελλάδα. Θα μείνουμε στην ίδια ποιότητα εικόνας με την αναλογική, απλά θα έχουμε καλύτερη λήψη. Ούτε καν για 16:9 δεν προβλέπεται κάτι.
Στην καπιταλιστική Αμερική υπάρχει επιδότηση για να αγοράσει κάποιος τον αποκωδικοποιητή!
Οι αποκωδικοποιητές θα φθηνίνουν γρήγορα. Τώρα μπορείς να αγοράσεις PVR (με εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος σε σκληρό δίσκο) με κάτω από 100 ευρώ. Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια η τιμή θα είναι κάτω από το μισό. Για όσους δεν θέλουν κουτιά, τα CI modules μετατρέπουν το MPEG4 σε MPEG2, αλλά δεν είναι συμβατά με όλες τις τηλεοράσεις (και κοστίζουν ακριβότερα από έναν εξωτερικό δέκτη).
Α, και το DVB-T2 δεν έχει καμμία σχέση. Το πρότυπο εξελίσσεται, αλλά δεν προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί στο ορατό μέλλον σε καμία χώρα. -
Στην Γαλλία είναι 25 ευρώ ,για τον αποκωδικοποιητή, έως 120 αν μιλάμε για πληρη εγκατάσταση.
Το βοήθημα των 25 ευρώ αφορά τα εισοδήματα κάτω των 8000 ευρώ. Για μεγαλύτερα εισοδήματα το ποσό μειώνεται. Απο τα 26000 ευρώ και πάνω είναι μηδενικό -
Θα έπρεπε να βοηθήσει και το κράτος. Ας βάλει αυτο τα 25 ευρώ και να βάλουν οι πολίτες τα υπόλοιπα.
-
Τι είναι το CI module;
Ξέρει κανείς πού μπορώ να δω αν η τηλεόρασή μου πιάνει mpeg4. Πάντως στα χαρτιά της και στο site της εταιρείας δεν βρήκα κάτι... Το ότι είναι του 2007 μήπως ξεκαθαρίζει αρνητικά τα πράματα....;;
Σε τηλεοράσεις ή και σε αποκωδικοποιητές μπορεί να γίνεται αναβάθμιση μέσω τηλεοπτικού σήματος για να γίνει mpeg4 (αν μπορεί και αν το εκπέμπει κανένας...); Μπορεί να γίνει αναβάθμιση γενικά;Και ερωτώ κι εγώ σε ποιο κανάλι εκπέμπονταιή θα εκπέμπονται τα ψηφιακά (κρατικά και μη) σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα; Στην Αθήνα τα κρατικά είναι στο 48 μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις μου...
Απαράδεκτο να μην αναβαθμιστούν σε 16:9 ... και να μην σκοπεύουν καν....Από www.sat.gr σχετικά με τα κρατικά (δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να μην εκπέμπουν αν δεν λαμβάνουν το σήμα από το δορυφόρο):
Τα σημεία που διαθέτουν ήδη ενεργοποιημένους πομπούς είναι τα εξής : Θάσος στο κανάλι 47, Ακαρνανικά στο κανάλι 28, Μυτιλήνη (Προφήτης Ηλίας) στο κανάλι 31, Ηράκλειο Κρήτης (Ροδιά) στο κανάλι 42, Ιωάννινα (Λυγκιάδες) στο κανάλι 49, Χανιά (Μαλάξα) στο κανάλι 32, Καστοριά (Βίτσι) στο κανάλι 23, Αρκαδία (Δολιανά) στο κανάλι 21 και Παναχαϊκό Όρος στο κανάλι 37. Μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου θα λειτουργήσει και ο πομπός στην Πλάκα Αλεξανδρούπολης στο κανάλι 41. Ο πομπός στην Αρκαδία λειτουργεί ήδη με αναμετάδοση από το Λεκανοπέδιο. -
Τα δεδομένα στο θέμα μέχρι τώρα είναι:
- Ιούλιος 2007: Δημοσιεύεται ο Ν.3592/2007 που καθορίζει τα της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση
- Αύγουστος 2008: Δημοσιεύεται η ΚΥΑ 21161/08 που καθορίζει τις τεχνικές λεπτομέρειες της εκπομπής, μεταξύ άλλων και το MPEG-2 ως πρότυπο εκπομπής. Το καταναλωτικό κοινό δεν ενημερώνεται , αλλά τα καταστήματα ηλεκτρονικών αρχίζουν να πουλάνε τηλεοράσεις με δέκτες DVB-T/MPEG-2.
- (δεν έχω ιδέα πότε, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία): Η ΕΡΤ αρχίζει ψηφιακές εκπομπές σε MPEG-2, δίνοντας την εντύπωση ότι 'αυτό είναι το πρότυπο και τέρμα'.
- Νοέμβριος (?) 2008: Η Digea αποφασίζει (μόνη της) ότι θα υιοθετήσει το MPEG-4. Το καταναλωτικό κοινό δεν ενημερώνεται.
- Σεπτέμβριος 2009: Αρχίζουν οι εκπομπές στον Κορινθιακό. Το καταναλωτικό κοινό δεν ενημερώνεται.
- Μέσα Δεκεμβρίου 2009: Αρχίζει η ενημέρωση των καταναλωτών.
- Μέσα Ιανουαρίου 2010: Ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη, με παράλληλη παύση της αναλογικής εκπομπής από το Φιλίππειο.
Να διευκρινίσω ότι ως ενημέρωση θεωρώ αποκλειστικά τις διαφημίσεις στην TV. H γιαγιά συνταξιούχος που ενημερώνεται γενικά μόνο από το χαζοκούτι, μόνο από εκεί θα πρέπει να ενημερωθεί και για την ψηφιακή. Ούτε εφημερίδες, ούτε το Internet είναι αποδεκτοί τρόποι ενημέρωσης, για προφανείς λόγους.
Πάνω από 200.000 τηλεοράσεις πουλήθηκαν (και ακόμα πουλιούνται) με δέκτες DVB-T/MPEG-2. Ο κοινοτικός προγραμματισμός προβλέπει παύση αναλογικών εκπομπών τέλος του 2012 και όχι το 2015. Σε τρία χρόνια, αυτές οι τηλεοράσεις θα είναι ακόμα καίνουργιες αλλά άχρηστες.
Οι μη ενημερωμένοι τηλεθεατές που λάμβαναν εικόνα αποκλειστικά από το Φιλίππειο, από αύριο θα είναι χωρίς τηλεόραση, εκτός και αν εκταμιεύσουν άμεσα και επειγόντως το πενηντάρικο. Η προειδοποίηση που είχαν ήταν μόνο ενός μηνός.
Ναι, η ψηφιακή τηλεόραση πρέπει κάποια στιγμή να έρθει και στη χώρα μας και, αναγκαστικά, θα πρέπει να αλλάξουμε τους δέκτες μας ή να αγοράσουμε αποκωδικοποιητές. Ναι, το MPEG-4 ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή, για να μην αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε πάλι δέκτες σε 4-5 χρόνια. ΟΜΩΣ, το ερώτημα είναι: **Ήταν έγκαιρη και πλήρης η ενημέρωση των καταναλωτών; **
-
αμα δούνε τα κανάλια οτι χάνουν τηλεθέαση σε λίγο θα στην κάνουν δώρο την τηλεόραση/αποκωδικοποιητή
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αλήθεια, τι θα λέγατε αν αύριο έβγαινε νόμος που θα έλεγε ότι θα πρέπει ΟΛΟΙ να έχουν ζάντες ελαφρού κράμματος στ' αυτοκίνητα κι όποιος δεν έχει ΠΡΕΠΕΙ να βάλει;;;;Για πολύ κόσμο, η υποχρεωτική αγορά αποκωδικοποιητή είναι το ίδιο με την υποχρεωτική αγορά ζαντολάστιχων για το αμάξι => άχρηστη.
Μάρκο, το παράδειγμα σου δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Ούτε και το αντιπαράδειγμα του ripper με τις δισκέτες (κανείς δεν 'κατάργησε' τις δισκέτες, ούτε τις κασέτες ολοκληρωτικά και όποιος έχει ανάλογες συσκευές μπορεί ακόμα να τις χρησιμοποιεί).
Μια πιο σωστή με το θέμα αναλογία είναι όταν έγινε η αλλαγή πλευράς οδήγησης στη Σουηδία τη δεκαετία του '50. Είναι μια ριζική αλλαγή συστήματος που αναγκαστικά ήταν καθολική και άμεση. Κάποιοι αναγκάστηκαν να οδηγούν τα δεξιοτίμονα αμάξια τους στη δεξιά πλευρά μέχρι να τα αντικαταστήσουν, όλα τα καινούρια ήταν αριστεροτίμονα και όλοι έπρεπε να οδηγήσουν στη δεξιά πλευρά.
Φαντάζομαι ότι θα υπήρχαν και εκεί διαμαρτυρίες του τύπου 'ο παππούς μου έμαθε να οδηγεί με δεξιοτίμονο Model T και πάει μια χαρά τόσα χρόνια, που να αλλάζει τώρα' κλπ.Ξαναεπισημαίνω ότι για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού η αλλαγή θα είναι σταδιακή και θα υπάρχει 'περίοδος χάριτος' με ταυτόχρονη εκπομπή και των 2 τεχνολογιών. Τώρα για όσους μένουν σε περιοχές όπως η ζώνη εκπομπής του Φιλίππειου, ίσως το κράτος να μπορούσε να επιδοτήσει με κουπόνια ένα μέρος του κόστους για τα χαμηλά εισοδήματα (όπως έγινε στις ΗΠΑ), αλλά το ταμείο έχει στερέψει (και όταν η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να κουτσουρεύει ακόμη και τα επιδόματα ανεργίας τότε ναι, η τηλεόραση είναι πολυτέλεια), χώρια που είμαι σίγουρος ότι θα γίνονταν οι άπειρες λαμογιές για να βγάλουν κάποιοι τζάμπα λεφτά από την υπόθεση (όπως λχ. έγινε με τα μαθητικά netbook...)
Θα ηθελα παντως να βγει παρομοιος νόμος για ολα τα τροφιμα και να κοστιζουν πχ 10000€ το ενα κιλο ντοματες, να κοστιζει 70000€ το χοιρινο και 20000€ η μια σοκολατα κλπ. Και τοτε εσυ και τα παιδια σου και οι γονεις σου κλπ να ψωμολυσατε και να ειστε στα ορια σας.
Και εγω(που θα ειμαι στην ιδια κατασταση) να βγω και να σας πω:
Αν δεν μπορεις, μην τρως. Και άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν.Και μαμώ τα επιχειρήματα, εξισώνεις την τηλεόραση με το φαγητό!
Ο stam69 από την άλλη έχει δίκιο στο ότι δεν υπήρξε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση για το γενικό πληθυσμό.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Θα ηθελα παντως να βγει παρομοιος νόμος για ολα τα τροφιμα και να κοστιζουν πχ 10000€ το ενα κιλο ντοματες, να κοστιζει 70000€ το χοιρινο και 20000€ η μια σοκολατα κλπ. Και τοτε εσυ και τα παιδια σου και οι γονεις σου κλπ να ψωμολυσατε και να ειστε στα ορια σας.
Και εγω(που θα ειμαι στην ιδια κατασταση) να βγω και να σας πω:
Αν δεν μπορεις, μην τρως. Και άλλοι δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν.Και μαμώ τα επιχειρήματα, εξισώνεις την τηλεόραση με το φαγητό!
Οχι, δεν καταλαβες τιποτα.
Δεν εξισωνω τιποτα. Αυτο που λεω ειναι οτι ο ripper εχει μια καπιταλιστικη προσεγγιση στο ολο θεμα του τυπου: 'Εγω μπορω να πληρωσω για τις νεες εξελιξεις, και δεν με νοιαζει για μια μικρη μεριδα ανθρωπων που δεν θα μπορεσουν να το κανουν, οποτε αφου οι νεες εξελιξεις φερνουν καλυτερο σημα εικονας ας γινουν.'
Αδιαφορωντας για καποιο τμημα ανθρωπων που δεν μπορουν να ακολουθησουν τις εξελιξεις.Και οχι μονο ο ripper αλλά δυστυχως και αυτοι(κρατος κλπ) που θα φερουν τις εξελιξεις με αυτον τον τραγικο τροπο/οργανωση του ολου θεματος, και εδω μπαινουν αυτα που λεει ο stam69.
-
Ripper παλιοκαπιταλιστικέ σκώλικα ουου. Καλά σας ξηγήθηκε ο Κατσικ-Άρης
-
Δεν εξισωνω τιποτα. Αυτο που λεω ειναι οτι ο ripper εχει μια καπιταλιστικη προσεγγιση στο ολο θεμα του τυπου: 'Εγω μπορω να πληρωσω για τις νεες εξελιξεις, και δεν με νοιαζει για μια μικρη μεριδα ανθρωπων που δεν θα μπορεσουν να το κανουν, οποτε αφου οι νεες εξελιξεις φερνουν καλυτερο σημα εικονας ας γινουν.'
Αδιαφορωντας για καποιο τμημα ανθρωπων που δεν μπορουν να ακολουθησουν τις εξελιξεις.Μα, είναι αγαθό πρώτης ανάγκης η τηλεόραση;
Ακόμη, μπορούν να αντέξουν κάποιοι συνάνθρωποι το κόστος μίας TV (ας πούμε, τα 30 ευρώ που μπορεί να κοστίζει μία παλιά CRT 14') και του λογαριασμού ρεύματος για να έχουν αυτήν την TV (πολλά ευρώ ανά δίμηνο...) αλλά δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος ενός DVB-T decoder των 40 ευρώ;
Κατά τη γνώμη μου κάπου πάσχει αυτή η λογική.
-
Αδιαφορωντας για καποιο τμημα ανθρωπων που δεν μπορουν να ακολουθησουν τις εξελιξεις.Σαν άλλο παράδειγμα μπορώ να αναφέρω και ότι η χώρα μας ολόκληρη οικονομικά δεν μπορεί να ακολουθήσει αλλά δεν θα μας πετάξουν στα σκουπίδια. Θα μας φροντίσουν λιγάκι αλλά ούτε όμως και θα μας βοηθήσουν και πολύ....
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να μείνουν στάσιμα. Καλό βέβαια είναι να υπάρχει μια ισορροπία ώστε να μην διευρύνεται πολύ και η ψαλίδα. Και το ότι η ενημέρωση ήταν πολύ μικρής διάρκειας και πολύ καθυστερημένη (too little, too late) χειροτέρεψε και την κατάσταση και σίγουρα την εντύπωση... -
Λοιπόν παιδιά δεν ξέρω για εσάς προσωπικά, αλλά εγώ χέστ@@@@ ειλικρινά για την κρυστάλλινη ποιότητα, για τον απαράμιλο ήχο και τα υπόλοιπα 'πλεονεκτήματα΄' που προσφέρει η ψηφιακή τηλεόραση αφού και πάλι την ίδια trash tv θα μου δείχνουν.........
Εδώ που γελάω στην περίπτωση μου είναι ότι μένω σε 7οροφη πολυκατοικία και ο χορτιάτης απο την ταράτσα είναι πεντακάθαρος(δεν παρεμβάλει ούτε ένα κτίριο).
Τι διαφορά θα δω εγώ δηλαδή; Εντάξει είμαι η εξαίρεση το ομολογώ.
Αν όμως σε αυτά τα μπου@@@καναλα(trash tv) που υπάρχουν υπήρχε και κανα animal planet,κανα history(ας ανεβάζανε έλαφρώς και το ποσό που μας χρεώνουνε για ΕΡΤ, η οποία ΕΡΤ είναι άχρηστη ούτως η άλλως) τότε ναί θα έλεγα ότι αξίζει τον κόπο.
Ενα μπορώ να σας πω.
Αισθάνθηκα άσχημα όταν πριν 2 χρόνια πήγα Ρουμανία στο νονό μου, και ανακάλυψα ότι πέρα απο τα βασικά κανάλια εκπέμπαν(δεν ξέρω αν ήταν ψηφιακά η αναλογικά) και 2-3 κανάλια ντοκιμαντέρ και κάποια άλλα κανάλια παιδικά αν θυμάμαι καλά(ενδεχομένως cartoon network) και όλα αυτά με ένα τυπικό κόστος(σαν την ΚολοΕΡΤ που πληρώνουνε και οι στάβλοι εδώ).
Εκεί κατάλαβα ακόμα παραπάνω πόσο πίσω ήταν η Ελλαδίτσα μας. -
Καθομαι και διαβαζω τα απιστευτα.... την υπερασπιση ενος τροπου μεταδοσης 60 χρονων... ελεος... Και επειδη μερικοι δεν γουσταρουν... ας μην δουνε!
Το κοστος του αποκωδικοποιητη ειναι ξεφτυλα! Οποιος εχει προβλημα με αυτο... τοτε δεν εχει τηλεοραση πολυ πιθανα, η εχει αλλα πολυ σοβαροτερα προβληματα επιβιωσης για να καθετε να ασχολειτε με το κονσερβοκουτι.
Επισης, οι γιαγιαδες 80 χρονων... εχουν 5 χρονια ακομα στην διαθεση τους για να πεθανουν και οποτε δεν χρειαζεται να τους νοιαζει το DVB. Οσοι δεν εχουν DVB... εχουν επισης 5 χρονια ακομα μπροστα τους για να χαλασει η τηλεοραση τους και να παρουν νεα με DVB...
Παντως επειδη επεσε πολυ απαξιωση για το τι θελει ενας συνταξιουχος... για την ιστορια εξω οι συνταξιουχοι και καλωδιακη τηλεοραση εχουν, και ιντερνετ μπαινουν και απο ολα...
Ελεος με την μιζερια... και σιγα μην τραβαμε την εξελιξη πισω επειδη το 1% του πληθυσμου τραβαει ζορι, και σιγα μην δεσμευουμε το φασμα εκπομπης επειδη μερικοι τραβανε ζορι. Και ναι ειμαστε απολυτα δημοκρατικοι και στην δημοκρατια ειθιστε να ικανοποιητε η πλειοψηφια τελος παντων... και οχι ειναι απλως ακατορθωτο να τους εχεις ολους χαρουμενους. Καποιοι θα πρεπει να προσαρμοστουν!
Τελος τελος για την DIGEA και επειδη ειπωθηκε οτι ειναι παρανομη, για να μην λεμε οτι θελουμε... η DIGEA εγινε με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ! Και με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ επισης η εκπομπες που ξεκινησαν πλεον ειναι επισης παρανομες γιατι πολυ απλα.... το κρατος ακομα δεν φροντισε να προμηθευσει με αδειες τα καναλια... Δεν εκανε και δεν κανει οτι θελει η DIGEA... ολα γινονται σε συννενοηση με το κρατος...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τελος τελος για την DIGEA και επειδη ειπωθηκε οτι ειναι παρανομη, για να μην λεμε οτι θελουμε... η DIGEA εγινε με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ! Και με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ επισης η εκπομπες που ξεκινησαν πλεον ειναι επισης παρανομες γιατι πολυ απλα.... το κρατος ακομα δεν φροντισε να προμηθευσει με αδειες τα καναλια... Δεν εκανε και δεν κανει οτι θελει η DIGEA... ολα γινονται σε συννενοηση με το κρατος...
Φυσικα και ειναι παράνομη η digea φιλαρακο. Με ποιο δικαιωμα θα μου στερησουν εμενα τα είδωλα και τα χιονια στην εικονα? Τσαμπα εβαλα ιστο 20 μετρα στη ταρατσα για να βελτιωσω το σημα μου; Και αυτά τα ι-πι-τζι, τι βλακειες είναι; Αντε να εξηγησω στη γιαγια μου πως δουλευει.
Οχι στη digea, οχι στο vdsl. Δεν μας αρμοζουν τετοια πραγματα εμας.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Καθομαι και διαβαζω τα απιστευτα.... την υπερασπιση ενος τροπου μεταδοσης 60 χρονων... ελεος... Και επειδη μερικοι δεν γουσταρουν... ας μην δουνε!Το κοστος του αποκωδικοποιητη ειναι ξεφτυλα! Οποιος εχει προβλημα με αυτο... τοτε δεν εχει τηλεοραση πολυ πιθανα, η εχει αλλα πολυ σοβαροτερα προβληματα επιβιωσης για να καθετε να ασχολειτε με το κονσερβοκουτι.
Επισης, οι γιαγιαδες 80 χρονων... εχουν 5 χρονια ακομα στην διαθεση τους για να πεθανουν και οποτε δεν χρειαζεται να τους νοιαζει το DVB. Οσοι δεν εχουν DVB... εχουν επισης 5 χρονια ακομα μπροστα τους για να χαλασει η τηλεοραση τους και να παρουν νεα με DVB...
Παντως επειδη επεσε πολυ απαξιωση για το τι θελει ενας συνταξιουχος... για την ιστορια εξω οι συνταξιουχοι και καλωδιακη τηλεοραση εχουν, και ιντερνετ μπαινουν και απο ολα...
Ελεος με την μιζερια... και σιγα μην τραβαμε την εξελιξη πισω επειδη το 1% του πληθυσμου τραβαει ζορι, και σιγα μην δεσμευουμε το φασμα εκπομπης επειδη μερικοι τραβανε ζορι. Και ναι ειμαστε απολυτα δημοκρατικοι και στην δημοκρατια ειθιστε να ικανοποιητε η πλειοψηφια τελος παντων... και οχι ειναι απλως ακατορθωτο να τους εχεις ολους χαρουμενους. Καποιοι θα πρεπει να προσαρμοστουν!
Πάντα σε συννενόηση με το κράτος.... Με την ανάλογη μίζα φαντάζομαι φυσικά.
Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις