-
Ο χρήστης technik έγραψε:
μεταξύ Α3 1.6, 147 και C Sportscoupe. Νικητής ; Το Α3.
Έχουμε το σπόρ, το κυριλέ και αυτό που συνδυάζει και τα δυό.Εγώ δεν το κατάλαβα ακριβώς έτσι.
Το συνδυάζει και τα δύο το αντιλήφθηκα σαν υποκαθιστά και τα δύο αλλά δεν φτάνει την 147 σε σπόρ χαρακτήρα ούτε την C-SC σε κυριλέ. Σαν καλύτερη μέση λύση ναι αλλά όχι σαν απόλυτο νικητή.
Και δεν κολλάει και με την Compact που είναι στο θέμα που συζητάμε.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
μεταξύ Α3 1.6, 147 και C Sportscoupe. Νικητής ; Το Α3.
Έχουμε το σπόρ, το κυριλέ και αυτό που συνδυάζει και τα δυό.Εγώ δεν το κατάλαβα ακριβώς έτσι.
Το συνδυάζει και τα δύο το αντιλήφθηκα σαν υποκαθιστά και τα δύο αλλά δεν φτάνει την 147 σε σπόρ χαρακτήρα ούτε την C-SC σε κυριλέ. Σαν καλύτερη μέση λύση ναι αλλά όχι σαν απόλυτο νικητή.
Και δεν κολλάει και με την Compact που είναι στο θέμα που συζητάμε....Κολάει στο θέμα και το αναφέρω, επειδή αναφέρθηκε κάποιος στα συγκριτικά που κατά καιρούς κάνουν τα περιοδικά και βγάζουν το Α3-συνήθως-πιο ολοκληρωμένο.
Ασφαλώς και όταν λέω ''νικητής'' εννοώ ότι κατάλαβα από τα συμφραζόμενα, πως το Α3 συνδυάζει περισσότερα πράγματα καλύτερα.
Τον ''απόλυτο'' νικητή τον κρίνει ο καθένας ανάλογα με το τί ζητά από ένα αμάξι.
Κατάλαβα επίσης ότι λόγω της ιδιότητας αυτής, το Α3 απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καλύπτοντας πολλούς τομείς ικανοποιητικά. -
Εγώ από τα τεστ που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής (και από ένα τεστ drive με το α3) είμαι της γνώμης ότι το τιμόνι του Α3 είναι ελαφρός απαράδεκτο με μηδενική αίσθηση. Άλλο ένα μελανό σημείο είναι η πολύ σφιχτή ανάρτηση που για τους ελληνικούς δρόμους δεν συνίσταται. Και επίσης ο κινητήρας του αυτοκινήτου ειδικά ότι αφορά τα ρεπρίζ είναι πάρα πολύ λίγος(ειδικά με τα 225 λάστιχα και την 17 ζάντα). Και τέλος η τιμή του που στην σπορ έκδοση με κλιματισμό και cd έχει 27.000εuro. Σε αυτούς όλους τους τομείς η compact έχει καθαρά προβάδισμά και γιαυτό την προτίμησα.
-
Παιδιά έχω μια απορία . Το Cruise control kai to traction control τι είναι? και πως ακριβός λειτουργούν????
-
Το Cruise Control είναι για να μπορείς να διατηρείς μια επιθυμητή ταχύτητα σε ένα ταξίδι. Πιο κάτω μπορείς να πάς πιο πάνω όχι. Το Traction control είναι το αντισπίν εκτός αν η BMW εννοεί με αυτό τον όρο το ESP. Σε κάθε περίπτωση RTFM και σίγουρα θα βρείς όλες τις πληροφορίες που επιθυμείς.
-
Εχθές είχα την ευκαιρία να οδηγήσω για 2 ώρες το Α3 Audi . Λοιπόν το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο και εξωτερικά και εσωτερικά. Στον δρόμο με στροφές δεν έχει κλίσης και μπορεί να κινηθεί αρκετά γρήγορα. Η ταχύτητες έχουν καλή αίσθηση αν και θα της ήθελα λίγο πιο κοντές. Το τιμόνι είναι ακριβές αλλά δεν σου δίνει καλή αίσθηση για τον δρόμο . Δεν έχει της τρελές επιδόσεις (1.6fsi) αλλά πήγαινε πολύ ικανοποιητικά . Η ανάρτηση για μένα ήταν πολύ καλή (σπορ έκδοση) και πατάει πολύ καλά πάνω στην άσφαλτο. Στο εσωτερικό πνέει δόση πολυτέλειας και άνεσης. Το κλιματιστικό δουλεύει άψογα και έχει πολλές ρυθμίσεις. Το ηχοσύστημα είναι απλός ικανοποιητικό.
-
Τα 1.6αρια που πουλάνε οι ακριβές εταιρείες είναι απο τις χειρότερες αγορές που μπορεί να κανει καποιος που σέβεται τα λεφτά του και του αρεσει η οδήγηση.
Και το bmw και το audi A3 ειναι απλως απαράδεκτα ακριβά και περιέχουν ψήγματα μόνο από την τεχνολογία που κατέχουν οι άνωθεν εταιρείες.
Δώστε τα ίδια λεφτά και παρτε κατι καλύτερο που θα χαίρεστε εξίσου να οδηγείτε,και δεν θα σιχτιρίζετε όπως όταν ανακαλυψετε ότι με το Α3 δεν μπορείτε να προσπεράσετε ούτε τρακτέρ. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Cruise Control είναι για να μπορείς να διατηρείς μια επιθυμητή ταχύτητα σε ένα ταξίδι. Πιο κάτω μπορείς να πάς πιο πάνω όχι. Το Traction control είναι το αντισπίν εκτός αν η BMW εννοεί με αυτό τον όρο το ESP. Σε κάθε περίπτωση RTFM και σίγουρα θα βρείς όλες τις πληροφορίες που επιθυμείς.Μου πήρε κάτι λιγότερο από 3 μήνες αλλά το είδα...
Το 'Πιο κάτω μπορείς να πάς πιο πάνω όχι' δεν είναι απόλυτα σωστό. To cruise control κρατάει σταθερή την ταχύτητα που έχεις επιλέξει αλλά με μικρές διακυμάνσεις κυρίως προς τα πάνω. Σε κατηφόρα με αρκετά μεγάλη κλίση (τόση που να μην μπορεί να κρατήσει ο κινητήρας) υπάρχει περίπτωση να υπερβείς την ταχύτητα που έχεις ορίσει. Αυτό ισχύει για αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Εάν είναι αυτόματο κατεβάζει ταχύτητα και δεν αφήνει το αυτοκίνητο να υπερβεί το όριο. Πιο αργά μπορεί να πάει σε περίπτωση που συναντήσει μεγάλη ανηφόρα και λόγω αδυναμίας κινητήρα δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερή την ταχύτητα που έχουμε ορίσει. Αλλά κι αυτό είναι λίγο δύσκολο.... εκτός αν έχεις βάλει να κρατήσει τα 60 χλμ/ώρα με 5η και συναντήσεις ανηφόρα... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα 1.6αρια που πουλάνε οι ακριβές εταιρείες είναι απο τις χειρότερες αγορές που μπορεί να κανει καποιος που σέβεται τα λεφτά του και του αρεσει η οδήγηση.
Και το bmw και το audi A3 ειναι απλως απαράδεκτα ακριβά και περιέχουν ψήγματα μόνο από την τεχνολογία που κατέχουν οι άνωθεν εταιρείες.
Δώστε τα ίδια λεφτά και παρτε κατι καλύτερο που θα χαίρεστε εξίσου να οδηγείτε,και δεν θα σιχτιρίζετε όπως όταν ανακαλυψετε ότι με το Α3 δεν μπορείτε να προσπεράσετε ούτε τρακτέρ.Πάντως ειδικά για τα ρεπρίζ της bmw compact 316 έχω να πω μόνο θετικά πράγματα. Και άμα δεις μερικές μετρήσεις σε περιοδικά θα δεις ότι έχει από της καλύτερες επιδόσεις στα μικρομεσαία. μικρομεσαία Και για οδιγική ευχαρίστηση δεν νομίζω να σε προσφέρει κανένα άλλο στην κατηγορία του περισσότερο από την bmw
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Cruise Control είναι για να μπορείς να διατηρείς μια επιθυμητή ταχύτητα σε ένα ταξίδι. Πιο κάτω μπορείς να πάς πιο πάνω όχι. Το Traction control είναι το αντισπίν εκτός αν η BMW εννοεί με αυτό τον όρο το ESP. Σε κάθε περίπτωση RTFM και σίγουρα θα βρείς όλες τις πληροφορίες που επιθυμείς.To cruise control και αυξανει και μειωνει την ταχυτητα. Εχει στο τιμονι κουμπακια με + και -. Εχω οδηγησει αμαξι με αυτο το συστημα (grand cherokee & A3 νεο). Πατας το + και επιταχυνει κανονικα σαν να πατας το γκαζι.
Το Traction control η ASC+T που το λεει η BMW ειναι το αντισπιν. Και το ESP η BMW το λεει DSC (Dynamic Stability Control)!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και το bmw και το audi A3 ειναι απλως απαράδεκτα ακριβά και περιέχουν ψήγματα μόνο από την τεχνολογία που κατέχουν οι άνωθεν εταιρείες.Για να δούμε... Η Compact μου έχει Valvtronic (όπως και οι μεγάλοι V8 και V12), τα ίδια φρένα, αναρτήσεις, κιβώτιο, ηλεκτρονικά, εσωτερικό με τη δίλιτρη Coupe. Δεν μου φαίνεται ότι αυτό είναι ψήγμα τεχνολογίας. Και παρότι από γκάζι είναι τεμπέλικο, είναι και πολύ οικονομικό. Το Αθήνα-Βόλος πλέον το κρατάω κάτω από τα 7lt/100.
Στην πράξη είναι ένα 'μεγάλο' αυτοκίνητο με 'μικρό' κινητήρα, κι όχι ένα 'μικρό' αυτοκίνητο με 'μεγάλο' κινητήρα. Ή να το πω αλλιώς, ένα κουτσουρεμένο μεγάλο κι όχι ένα πουσαρισμένο μικρό.
-
TGD: αυτό το valvetronic κάνει τίποτα εκτός από οικονομία καυσιμων?
-
Υποτίθεται ότι προσφέρει πιο άμεση απόκριση στο γκάζι, αλλά δεν έχω οδηγήσει κάτι παρόμοιο (πχ την 1.6) που να μην έχει Valvetronic για να έχω μέτρο σύγκρισης. Η ροπή του 1.8 κάτω από τις 2000 στροφές είναι για τα κλάματα, αλλά εκεί στο 3500 είναι μια χαρά. Και χάρη στη σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου, όταν πηγαίνεις με 130-140 με 5η πέφτεις ακριβώς στη μέγιστη ροπή! Αντίστοιχα γίνεται και με τις άλλες ταχύτητες, πράγμα που βοηθάει τις ρεπρίζ του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Η ροπή του 1.8 κάτω από τις 2000 στροφές είναι για τα κλάματα, αλλά εκεί στο 3500 είναι μια χαρά.Δεν θα έλεγα ότι είναι για κλάμματα. Το αντίθετο μάλιστα.
Λίγο όμως η καλή ηχομόνωση, λίγο το ηλεκτρονικό γκάζι, λίγο που και αυτός ο κινητήρας, τη χρειάζεται τη 'super' αμόλυβδή του και τελικά σου δίνει την εντύπωση ότι δεν πάει μία, όχι μόνο κάτω από τις 2000σαλ αλλά σε όλη την κλίμακα του στροφομέτρου.
Και εγώ όταν την οδήγησα είπα: 'Τι καρβούνι είναι αυτό?' μέχρι που κοίταξα το κοντέρ και διαπίστωσα ότι 'είχα' 160km/h χωρίς να καταλάβω το πότε και πως.... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και εγώ όταν την οδήγησα είπα: 'Τι καρβούνι είναι αυτό?' μέχρι που κοίταξα το κοντέρ και διαπίστωσα ότι 'είχα' 160km/h χωρίς να καταλάβω το πότε και πως...Χε, χε, αυτό είναι αλήθεια. Το έδψσα στη φιλενάδα μου μετά τα διόδια της Τραγάνας, και ξαφνικά ανεβαίνοντας τις στροφές του Θεολόγου πατάει μια φωνή 'μαμάκα μου πάω με 150!'.
Πάντως η τελική 'γράφει' 215 στο κοντέρ, άρα έχει το πολύ 7% σφάλμα (τελική εργοστασίου 201). -
Sorry για το off topic αλλά αν υπάρχει κάποιος κάτοχος BMW θα παρακαλούσα να μου απαντήσει στο εξής:
Ενδιαφέρομαι για ένα καλό εξουσιοδοτημένο συνεργείο BMW. Το καλό αναφέρεται περισσότερο στο θέμα εξυπηρέτηση και ικανότητα αντιμετώπισης τεχνικών θεμάτων παρά στο οικονομικό. Μέχρι τώρα έχω πάει σε 2 αντιπροσωπείες, στην athenscar στη Βουλιαγμένης και στον Σπανό στη Συγγρού, χωρίς να έχω μείνει ικανοποιημένος (ειδικά για τον 2ο).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Eμεις την παμε στον Κουλουρη στην Κηφησιας.. Επειδη το αυτοκινητο ειναι του πατερα μου καυτος την πηγαινει εκει δεν 3ερω λεπτομεριες αλλα δεν εχω ακουσει τιποτα το αρνητικο οσο καιρο την πηγαινει εκει..
-
Αναφορικά με τα σχόλια σχετικά με τον ψόφιο κινητήρα της Compact σε δυναμομέτρηση του περιοδικού Power Tecn. που θα δημοσιευτεί σε 1-2 μήνες μαμά 316 compact έβγαλε 123 ίππους και 318 valvetronic 127. Και με επίπεδη σχεδόν καμπύλη ροπής και στα δύο. 147 κολλητού φίλου με 120 ίππους από τα 5000χλμ καίει πιο πολύ λάδι από βενζίνη.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
και στον Σπανό στη Συγγρού, χωρίς να έχω μείνει ικανοποιημένοςΓιατί; Το μόνο κακό είναι ότι λόγω πολλής δουλειάς δεν έχουν χρόνο να σου εξηγήσουν 2-3 πράγματα παραπάνω για το τι έκαναν. Αν θέλεις στείλε PM να μην ενοχλούμε τους άλλους.
-
Ο χρήστης tupac έγραψε:
Πάντως ειδικά για τα ρεπρίζ της bmw compact 316 έχω να πω μόνο θετικά πράγματα. Και άμα δεις μερικές μετρήσεις σε περιοδικά θα δεις ότι έχει από της καλύτερες επιδόσεις στα μικρομεσαία. μικρομεσαία Και για οδιγική ευχαρίστηση δεν νομίζω να σε προσφέρει κανένα άλλο στην κατηγορία του περισσότερο από την bmwΤα παραπάνω αναφέρονται σε 147...
Σύγκριση: A3 - Compact 316ti