-
Υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιαχτούν οι γρατσουνιές σε 18αρα αλουμινένια ζάντα;;;;
Σήμερα εκεί που είχα παρκάρει με έκλεισαν με αποτέλεσμα για να μπορέσω να βγω να θυσιάσω την ωραία μου ζάντα. Είναι 18αρα μαμά στην MB CLC Sport pack. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επισκευαστεί, γιατί η κατάσταση της είναι άθλια; έχω ακούσει κατά διαστήματα ότι μπορούν να βαφτούν εκ νέου. Διορθώνει κάτι τέτοιο το πρόβλημα; Είναι αξιόπιστη μια βαφή; Που μπορεί να γίνει και ποιο το κόστος της;
Πολλές οι ερωτήσεις μου...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!! -
Υπάρχει κάποιος τρόπος να φτιαχτούν οι γρατσουνιές σε 18αρα αλουμινένια ζάντα;;;;
Σήμερα εκεί που είχα παρκάρει με έκλεισαν με αποτέλεσμα για να μπορέσω να βγω να θυσιάσω την ωραία μου ζάντα. Είναι 18αρα μαμά στην MB CLC Sport pack. Υπάρχει κάποιος τρόπος να επισκευαστεί, γιατί η κατάσταση της είναι άθλια; έχω ακούσει κατά διαστήματα ότι μπορούν να βαφτούν εκ νέου. Διορθώνει κάτι τέτοιο το πρόβλημα; Είναι αξιόπιστη μια βαφή; Που μπορεί να γίνει και ποιο το κόστος της;
Υπαρχει ο Πέτας στην Λ. Καβαλας (Αθηνων) διπλα στην γεφυρα του Κηφισσου στο ρευμα εισοδου προς Αθηνα οπως ερχεσαι απο Χαιδαρι. Θα σου δανεισει αν εχει μια δικη του ζαντα μεταχειρισμενη, προκειμενου να κυκλοφορει το αμαξι μεχρι να διορθωθει η ζημια. Μπορεις βεβαια να την βγαλεις και να του την πας με αλλο αυτοκινητο. Τιμες κτλ καλυτερα να ρωτησεις ο ιδιος.
-
Σίγουρα χρειάζεται επισκευή? Μήπως είσαι υπερβολικός ή είναι καινούριο το αμάξι? Βάλε μια φωτό...
-
Ο χρήστης GA14DE έγραψε:
Υπαρχει ο Πέτας στην Λ. Καβαλας (Αθηνων) διπλα στην γεφυρα του Κηφισσου στο ρευμα εισοδου προς Αθηνα οπως ερχεσαι απο Χαιδαρι. Θα σου δανεισει αν εχει μια δικη του ζαντα μεταχειρισμενη, προκειμενου να κυκλοφορει το αμαξι μεχρι να διορθωθει η ζημια. Μπορεις βεβαια να την βγαλεις και να του την πας με αλλο αυτοκινητο. Τιμες κτλ καλυτερα να ρωτησεις ο ιδιος.Είναι πριν ή μετά την Εθνική? Δηλαδή, εγώ μπαίνω Αθηνών από την Εθνική, να στριψω προς Αθήνα ή προς Κόρινθο?
Σίγουρα χρειάζεται επισκευή? Μήπως είσαι υπερβολικός ή είναι καινούριο το αμάξι? Βάλε μια φωτό...
Αν ήταν μικρή δεν θα ψαχνόμουν. Εξάλλου την έχω ψιλοχτυπήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Αυτή την φορά όμως παραέγινε, βγάζει μάτι.
-
Θα στριψεις προσ Κόρινθο αλλά είναι στο άλλο ρεύμα προς αθήνα, κάτω από την γεφυρα
-
Ετσι ακριβως. 50 μετρα απο την εθνικη ειναι, λιγο πριν απο την Hyundai.
-
Ευχαριστώ Πολύ!
-
Για γρατσουνιές (κυρίως στα χείλη της ζάντας που είναι εκτεθειμένα στα πεζοδρόμια) εγώ προμηθεύτηκα από το ebay ειδική βαφή σε μικρό μπουκαλάκι που είναι για ζάντες.
Όταν το δοκίμασα σε μία ζάντα που είχε μία καλή γρατσουνιά, δεν πίστευα το αποτέλεσμα. Απλά καταπληκτικό. Κάλυψε και την γρατσουνιά και έγινε μία επιφάνεια το χρώμα με το υπόλοιπο της ζάντας.
-
Ακόμα να βάλεις το λινκ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ακόμα να βάλεις το λινκ;http://cgi.ebay.co.uk/Alloy-Wheel-Rims- ... 3c9a6c37b9
Και για πολύ βαθιές γρατζουνιές:
http://cgi.ebay.co.uk/Alloy-Wheel-Rim-S ... 587dd49154 -
Σήμερα πήγα στον Πέττα, τέσσερις 13άρες για βάψιμο και επισκευή (η μία είναι στραβή, όπως μου είπε) κόστος 170+ΦΠΑ.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για γρατσουνιές (κυρίως στα χείλη της ζάντας που είναι εκτεθειμένα στα πεζοδρόμια) εγώ προμηθεύτηκα από το ebay ειδική βαφή σε μικρό μπουκαλάκι που είναι για ζάντες.Όταν το δοκίμασα σε μία ζάντα που είχε μία καλή γρατσουνιά, δεν πίστευα το αποτέλεσμα. Απλά καταπληκτικό. Κάλυψε και την γρατσουνιά και έγινε μία επιφάνεια το χρώμα με το υπόλοιπο της ζάντας.
Αν κατάλαβα καλά απ'τις φωτό στο e-bay πρόκειται για κάποιο είδος στόκου
που πρέπει να βαφτεί από πάνω?
Αν μπορείς δώσε μερικές πληροφορίες ακόμη. Ευχαριστώ -
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Για γρατσουνιές (κυρίως στα χείλη της ζάντας που είναι εκτεθειμένα στα πεζοδρόμια) εγώ προμηθεύτηκα από το ebay ειδική βαφή σε μικρό μπουκαλάκι που είναι για ζάντες.
Όταν το δοκίμασα σε μία ζάντα που είχε μία καλή γρατσουνιά, δεν πίστευα το αποτέλεσμα. Απλά καταπληκτικό. Κάλυψε και την γρατσουνιά και έγινε μία επιφάνεια το χρώμα με το υπόλοιπο της ζάντας.
Αν κατάλαβα καλά απ'τις φωτό στο e-bay πρόκειται για κάποιο είδος στόκου
που πρέπει να βαφτεί από πάνω?
Αν μπορείς δώσε μερικές πληροφορίες ακόμη. ΕυχαριστώΣτο ebay έχω δώσει δύο Links...
http://cgi.ebay.co.uk/Alloy-Wheel-Rims- ... 3c9a6c37b9Στο πρώτο Link αφορά σκέτο χρώμα... Αυτό πήρα εγώ. Είναι ένα μπουκαλάκι με ειδικό χρώμα για ζάντες ασημένιες εργοστασίου... Αν δεις τις εργοστασιακές ζάντες των κατασκευαστών όλες έχουν το ίδιο ασημί χρώμα.
Κάποια στιγμή σε κάποιο πεζοδρόμιο 'έφαγα' μία ζάντα στο χείλος περίπου 6 εκατοστά. Έφυγε το χρώμα και εμφανίστηκε το λευκό κράμα αλουμινίου.
Το χρώμα στο μπουκαλάκι κάλυψε τα πάντα και το χρώμα έγινε πάλι ενιαίο. Στο μάτι δεν φαινόταν εύκολα.http://cgi.ebay.co.uk/Alloy-Wheel-Rim-S ... 587dd49154
Στο δεύτερο link είναι ολόκληρο ΚΙΤ επισκευής για βαθιά χτυπήματα. Εδώ πράγματι δίνουν και κράμα αλουμινίου σε πηχτή υγρή μορφή ώστε να γεμίσεις τα βαθιά γδαρσίματα. Φυσιολογικά όταν στεγνώσει απλά το βάφεις με το ασημένιο χρώμα. Δίνουν και βερνίκι σε περίπτωση που αφορά γυαλιστερή ζάντα αλουμινίου και όχι ματ...
Εγώ πήρα απλά το χρώμα.
Είχα γδάρσιμο και όχι πολύ βαθιά γρατζουνιά ώστε να χάσω και κράμα αλουμινίου. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν μπορείς δώσε μερικές πληροφορίες ακόμη. Ευχαριστώ
Στο ebay έχω δώσει δύο Links...
http://cgi.ebay.co.uk/Alloy-Wheel-Rims- ... 3c9a6c37b9Στο πρώτο Link αφορά σκέτο χρώμα... Αυτό πήρα εγώ. Είναι ένα μπουκαλάκι με ειδικό χρώμα για ζάντες ασημένιες εργοστασίου... Αν δεις τις εργοστασιακές ζάντες των κατασκευαστών όλες έχουν το ίδιο ασημί χρώμα.
Κάποια στιγμή σε κάποιο πεζοδρόμιο 'έφαγα' μία ζάντα στο χείλος περίπου 6 εκατοστά. Έφυγε το χρώμα και εμφανίστηκε το λευκό κράμα αλουμινίου.
Το χρώμα στο μπουκαλάκι κάλυψε τα πάντα και το χρώμα έγινε πάλι ενιαίο. Στο μάτι δεν φαινόταν εύκολα.http://cgi.ebay.co.uk/Alloy-Wheel-Rim-S ... 587dd49154
Στο δεύτερο link είναι ολόκληρο ΚΙΤ επισκευής για βαθιά χτυπήματα. Εδώ πράγματι δίνουν και κράμα αλουμινίου σε πηχτή υγρή μορφή ώστε να γεμίσεις τα βαθιά γδαρσίματα. Φυσιολογικά όταν στεγνώσει απλά το βάφεις με το ασημένιο χρώμα. Δίνουν και βερνίκι σε περίπτωση που αφορά γυαλιστερή ζάντα αλουμινίου και όχι ματ...
Εγώ πήρα απλά το χρώμα.
Είχα γδάρσιμο και όχι πολύ βαθιά γρατζουνιά ώστε να χάσω και κράμα αλουμινίου.Μόλις παρέλαβα κι εγώ το Alloy wheel touch up από το λινκ που έδωσε ο Storm, μια που έχω κάποια ακουμπήματα στις ζάντες. Μόλις πλύνω το αμάξι και το δοκιμάσω θα ποστάρω αποτελέσματα.
Udpate
Το δοκίμασα, κάνει δουλειά, αλλά για πολύ ελαφρά κτυπηματάκια. Δλδ. αν έχεις επαφή με πεζοδρόμιο, θα κάνει την ίδια δουλειά με ένα σπρευ αλουμινίου.
Επισκευή ζάντας