Παιδιά καλημέρα,
όπως θα δείτε και στο κατάλληλο topic, εχθές το πρωί φόρεσα καινούργια παπά (ακα παπούτσια) στο Foci μου, δλδ άλλαξα ελαστικά.
Αυτό που δεν έγραψα εκεί, είναι ότι όταν πήγα να φύγω, όταν ο επιλογέας ταχυτήτων 'πέτρα'.
Μπήκα στο αυτοκίνητο, το κλειδί στη μίζα, πατάω συμπλέκτη και προσπαθώ να βάλω νεκρά στο κιβώτιο. Πέτρα ο επιλογέας, με το ζόρι βάζω νεκρά, γυρίζω μίζα, όλα οκ. Πάω να βάλω κάποια ταχύτητα, τπτ, πέτρα, σαν να μην πατούσα συμπλέκτη. Έμπαινε η πρώτη με το ζόρι, για όπισθεν (που ήθελα να πάω) ούτε λόγος, γρατσουνούσε.
Βγαίνω έξω, τσουλάω πίσω το αμάξι και προσπαθώ να δω τυγχόν διαρροές στο δάπεδο (κλειστό γκαράζ). Τπτ από διαρροές, ξαναμπαίνω στο αμάξι, που είχε δουλέψει στο ρελαντί 2-3 λεπτά, όλα καλά. Οι ταχύτητες έμπαιναν κανονικότατα, ίσως μία ελάχιστη σκληρότητα, αλλά τπτ το ανησυχητικό.
Παρ'όλα αυτά ανοίγω καπό και ελέγχω τα υγρά φρένων (το ίδιο κύκλωμα χρησιμοποιείται για τον υδραυλικό συμπλέκτη). Επειδή το κουτί είναι λευκό, δεν φαίνεται καλά αν έχει υγρό μέσα, και σε συνδυασμό με την έλλειψη φωτός στο γκαράζ, δεν κατάλαβα αν έχει υγρά ή όχι.
Τέλοσπάντων, επειδή όλα φαινόντουσαν κανονικά, πήγα στον Χοϊμέ, έβαλα τα νέα ελαστικά και επέστρεψα σπίτι, δίχως κανένα άλλο πρόβλημα.
Σήμερα το πρωί που πήγα πάλι να πάρω το αμάξι, όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια. Προσπάθησα να ξαναδώ αν έχει υγρό το κλειστό κύκλωμα φρένων, αλλά επειδή πάλι δεν κατάφερα να σιγουρευτώ, μου 'μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά' και σταμάτησα σε μία αντιπροσωπεία στο δρόμο μου.
Ο μηχανικός άνοιξε το καπάκι (είχα προσπαθήσει και εγώ, αλλά επειδή ήταν αρκετά σκληρό δεν θέλησα να το 'βιάσω'), και αντικρύζουμε άδειο δοχείο, είχε λίγα υγρά μέσα (προφανώς κάτω από το min) που κάλυπταν ίσα-ίσα τον πάτο του δοχείου.
Ο άνθρωπος μου συμπλήρωσε τα απαραίτητα ml και μου εξήγησε ότι προφανώς υπάρχει διαρροή. Το κύκλωμα αυτό είναι για τον υδραυλικό συμπλέκτη και για τα φρένα.
Αν υπάρχει διαρροή από τα φρένα (πτώση στάθμης λόγω φθοράς στο τακάκι δεν παίζει, τα άλλαξα πριν 8 μήνες, άσε που είναι και μεγάλη η πτώση), θα είναι στα 4 ρακόρ που καταλήγουν στα φρένα.
Αν υπάρχει διαρροή από τον υδραυλικό συμπλέκτη, θα είναι ή στην ένωση με το πετάλ συμπλέκτη (οπότε και θα δακρύζει πίσω από το πετάλ, εμφανίζοντας κηλίδα στο πατάκι), ή στην ένωση με την χελώνα του σασμάν (οπότε και θα έχει τη διαρροή μέσα στην στεγανοποιημένη χελώνα, και δεν θα στάζει πουθενά στο έδαφος).
Εν τέλει ο άνθρωπος μου είπε εντατική παρακολούθηση (μην μείνουμε και χωρίς φρένα) και να κλείσω ένα ραντεβού για να εντοπίσουμε την διαρροή και να την επισκευάσουμε.
Σε ερώτησή μου για την εγγύηση, μου είπε το κλασσικό τροπάρι της προνομιακής ....
Ότι αν δω το βιβλιαράκι της εγγύησης λέει ότι στα +3 χρόνια δεν καλύπτονται διαρροές από το σύστημα αυτό!! Αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε, να το περάσουμε στο σύστημα κτλ...
Εν τέλει, υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα αυτό που χρήζει επισκευής.
Απλώς ενημερώνω το forum, μήπως έχει αντιμετωπίσει κι άλλος το πρόβλημα αυτό, και αν ναι, τι ακριβώς έγινε με την επισκευή.
Το αυτοκίνητο είναι Focus II, 1.6lt, μοντέλο 2006 με 45.000km.
Ευχαριστώ.
(Αν δεν είμαι στο κατάλληλο topic, παρακαλώ μετακινήστε το παρόν κείμενο)