-
Τα διόδια, και για τις δυο κατευθύνσεις, θα βρίσκονται από την πλευρά του Αντιρρίου, και θα είναι 10 ταμεία, τα οποία θα εναλλάσσουν την κατεύθυνση τους ανάλογα με την φόρτο κίνηση των οχημάτων, εξάλλου για αυτό θα είναι και στην ίδια πλευρά και όχι και στις 2 όπως θα περίμενε κανείς!!!
Παίρνοντας τώρα τα νούμερα που αναμμένη ο κατασκευαστής έχουμε 10,000 αυτοκίνητα ημερησίως μέσα σε 12 ώρες και όχι 24(το κάνω λίγο πιο δύσκολο) κάνω τον εξής υπολογισμό
10,000 οχήματα /(12 ώρες *60 λεπτά)/10 ταμεία=1,3 λεπτά το αυτοκίνητο στο ταμείο.
Όποιος κάνει τόσο πολύ μάλλον θα φαει ξύλο , άρα δεν βρίσκω πρόβλημα.......Ποιο πιθανο θεωρώ να πηγαινουν ολοι πανω στην γέφυρα με 5 χλμ/ωρα για να θαυμασουν την θέα, και να κανουμε 10 λεπτά να περάσουμε απέναντι
-
αποτι εχω ακουσει πανω απο τη γεφυρα δεν θα μπορεις να δεις τιποτα... θα εχει τοιχακι τοσο ψηλο, που δεν θα μπορεις να δεις κατω...
Δεν ξερω αν ειναι αληθεια... διαφωτιστε μας! -
[>quote='Spiros19']αποτι εχω ακουσει πανω απο τη γεφυρα δεν θα μπορεις να δεις τιποτα... θα εχει τοιχακι τοσο ψηλο, που δεν θα μπορεις να δεις κατω...
Δεν ξερω αν ειναι αληθεια... διαφωτιστε μας!
[/quote]
Αν ειναι ετσι δεν μου αρέσει καθόλου
-
E οποιος θελει θεα, ας παει πεζος!!!
ΕΙναι και ΤΖΑΜΠΑ!! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
[>quote='Spiros19']αποτι εχω ακουσει πανω απο τη γεφυρα δεν θα μπορεις να δεις τιποτα... θα εχει τοιχακι τοσο ψηλο, που δεν θα μπορεις να δεις κατω...Δεν ξερω αν ειναι αληθεια... διαφωτιστε μας!
Αν ειναι ετσι δεν μου αρέσει καθόλου
[/quote]
Μπορείτε να περάσετε πεζοί και να θαυμάσετε τη θέα!
Αντίθετα με το Άκτιο, που δεν μπορείς να περάσεις απέναντι πεζός και πρέπει να κάνεις οτοστόπ. -
[>quote='Spiros19']E οποιος θελει θεα, ας παει πεζος!!!
ΕΙναι και ΤΖΑΜΠΑ!!
[/quote]
Μην το φωναζεις και σε ακούσουν και τους ερθει να βάλουν και στους πεζούς!!!!!!
-
Ξέρει κανείς το όριο ταχύτητας που θα βάλουν;
-
Απο το 1978,που κατέρευσε η γέφυρα στην Ταχόμα της πολιτείας Ουάσιγκτον (Crazy Betty) λόγω της ύπαρξης τοιχίων που δημιουργούσαν διαφορά πίεσης ανάμεσα στο πάνω και το κάτω μέρος της γέφυρας όταν φυσούσε άνεμος...δεν εχουν ξαναχρησιμοποιηθεί τοιχία!
Είναι επικίνδυνα!!Οπότε η θέα θα είναι απλετη!!
-
Αληθεια το ΚΤΕΛ θα ανεβασει τιμες λογω γεφυρας η θα εχει δρομολογια τυπου Μεσολογγι μεσω Gefyras και Μεσολογγι Classic??
Δεν νομιζω να αφησουν την ευκαιρια ανεκμεταλευτη...
Τωρα περι φερυ vs γεφυρα τα 9Ε συμφερουν σε σχεση με ταλαιπωρια αλλα οχι οτι ειναι και λιγα... Απλα συνηθισαμε τα 7Ε του φερυ και δεν κανουν εντυπωση τα 9Ε...
Σαν εργο η γεφυρα πρωτοποριακο και μεγαλειωδες αλλα πρωτα θα επρεπε να φτιαχτει δρομος Κορινθος-Πατρα, Αντιρριο-Ηγουμενιτσα και μετα να ασχολουμαστε με γεφυρα... Τουλαχιστον θα σωζονταν ζωες τοτε ενω τωρα γλυτωνεις ταλαιπωρια μονο... Προσωπικα εγω θα προτιμουσα να φαω 40 λεπτα στο φερυ αλλα να υπαρχει αψογη εθνικη μετα παρα να ειμαι με το χαρο απο πανω μου να περναω νταλικες, τρακτερ κλπ.....
Anyway...Περι Ναυπακτου ποσα χρονια φτιαχνεται κ τιποτα δεν ανοιγει..
Δεν συμφαιρει τους Ναυπακτιωτες να μην περνανε οχηματα απο μεσα.
Θα χασουν πελατεια.... Κλασσικα πραγματα. . .
Γι αυτο και ακομα δεν ανοιγει ο δρομος... -
Στη Ταχόμα άν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα ήταν η ιδιοσυχνότητα της γέφυρας με αποτέλεσμα να συντονίζεται πανεύκολα.
Για όριο δέν έχω ακούσει κάτι αλλά όσο και νά είναι δέν παίζει και τόσο ρόλο για 2χλμ. και κάτι μέτρα.
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Περι Ναυπακτου ποσα χρονια φτιαχνεται κ τιποτα δεν ανοιγει..
Δεν συμφέρει τους Ναυπακτιωτες να μην περνανε οχηματα απο μεσα.
Θα χασουν πελατεια.... Κλασσικα πραγματα. . .
Γι αυτο και ακομα δεν ανοιγει ο δρομος...Κατάλαβα, ό,τι έγινε και στην Αράχωβα πριν γίνει διάσημη... Τότε η Αράχωβα στηριζόταν στις φλοκάτες και στη φορμαέλλα και σε κανένα καφενείο-κοψίδι σε περαστικούς οπότε είχε γίνει τεράστιο θέμα για τη διαδρομή του νέου δρόμου.... Τελικά λόγω πιέσεων των τοπικών εμπόρων τα λεφτά ξοδεύτηκαν για να γίνει ο μισός μόνο δρόμος απ'έξω και παρέμεινε το στενό μέρος που υπάρχει μέχρι τώρα....
Βέβαια μετά ήρθε το χιονοδρομικό και τέρμα οι φλοκάτες και είναι ο ένας πάνω στον άλλο και βλαστημάνε όλοι αλλά τώρα άντε να ξαναβρεθούν λεφτά για δρόμο απ' έξω....Το όλο θέμα για την τιμή του διοδίου είναι απελπιστικά ίδιο με το θέμα της Αττικής οδού....και εδώ υπάρχει εναλλακτικός τρόπος που μάλλον θα επηρεαστεί αρνητικά (αραιότερα και όχι συνεχή δρομολόγια) αλλά και πάλι όποιος θέλει να κάνει οικονομία και επιλέγει την εναλλακτική μέθοδο έχει κέρδος αφού θα υποστεί λιγότερη κίνηση στο μέσο της επιλογής του αφού το φορτίο μοιράζεται σε δύο τρόπους περάσματος....
-
οριο ηλεκτρονικα ρυθμιζομενο, 80χλμ/ω κατω απο τα 7 μποφορ, και 40χλμ/ω πανω απο τα 7 μποφορ...
ΠΗΓΗ star channel!! -
Θα είναι ωραίο το σημείο και για φιλικά ανοίγματα........ Καλή ευθεία, δεν πετάγεται τίποτα, και ανηφορίτσα κατηφορίτσα για κανά πεταγματάκι
Αμά έχει πολλούς θεατές θα κρέμονται και από τα καλώδια
Τι θα ακούμε.....
Με πόσα περνάς πρώτη κολώνα από Αντίριο?
Πρώτη κολώνα με 150 χλμ δεύτερη με 210χλμ τρίτη και τέταρτη flat out. -
Μην ξεχνάτε ότι οι γέφυρες έχουν ιστορία στα φωτγραφικά ραντάρ.
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Στη Ταχόμα άν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα ήταν η ιδιοσυχνότητα της γέφυρας με αποτέλεσμα να συντονίζεται πανεύκολα.Οχι geko!Το πρόβλημα ηταν οτι ο άνεμος δημιουργούσε στροβιλισμούς πίσω απο τα τοιχία που είχε η γέφυρα,με αποτέλεσμα να αλλάζει η πίεση πάνω και κάτω απο την γέφυρα.
Ετσι η γέφυρα άρχιζε να κλυδωνίζεται μέχρις ότου έσπασε! Στην συνέχεια έφτιαξαν άλλη γέφυρα σε αλλο σημείο του κόλπου του Seattle χωρίς τοιχία και χωρίς πρόβλημα!! -
Υπάρχει και το site:
το οποίο προς το παρόν δεν έχει και τίποτε το ενδιαφέρον και σαν site είναι κάπως μέτριο και αργό...
-
Σε αυτήν την εικόνα φαίνονται τα μελλοντικά διόδια:
http://www.gefyra.gr/Greek/WorksProgres ... ay04_4.htm
-
Γκρρρ, τις φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης τις έχουν χωμένες σε ένα .zip κάτω από το 'Δημόσιες Σχέσεις - Έτοιμο Υλικό'. Δεν ξέρουν ότι δεν κερδίζουν τίποτε με zipάρισμα ενός JPEG?? Ποιος έφτιαξε αυτό το site...
Λοιπόν εδώ έχω τοποθετήσει το ζουμί της υπόθεσης. Η τελευταία φωτό είναι αυτή με τα διόδια.
(edit) η σελιδα δεν ειναι τωρα πια διαθεσιμη
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Να προσθέσω επίσης οτί επειδή πολλοί ατζαμήδες αναγκάζονται να κάνουν πιεσμένα ελιγμούς μπροστά στα καράβια για να μπουν τελευταία στιγμή σε μέρες με κόσμο υπάρχει χαλαρά κίνδυνος γρατζουνιών και μικροατυχημάτων. Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχουν φορές που είναι τίγκα και δεν μπορείς καν να βγεις να πάρεις ανάσα. Επίσης πως η ίδια πίεση επικρατεί βγαίνοντας από το καράβι...
Ε αυτά όλα αξίζουν (για μένα πάντα) χαλαρά τα 3 και 4 ευρώ (που στην τελική αν τα πληρώνεις μία φορά σου έρχεται τελικά φθηνότερα)...Στην Τουρκία, όπως πήγαινα απο Σμύρνη προς Κωνσταντινούπολη, ήταν ένα σημείο με ένα μεγάλο κόλπο. Μπορούσες είτε να πάρεις τον κόλπο οδικώς αλλά να κάνεις ένα μεγάλο κύκλο, ή να πάρεις το φέρυ μπότ και να περάσεις απ ευθείας απέναντι.
Επέλεξα το φέρυ μπότ. Είχαν ένα τεράστιο χώρο με διαγραμίσεις, οπου το κάθε αυτοκίνητο έμπαινε στη σειρά του. Μετά, όταν ερχόταν το φέρυ, ένα ένα τα αυτοκίνητα έμπαιναν μέσα με τάξη, χωρίς φασαρίες και βρισίδι!
Τα φέρυ ήταν ανοιχτά και απο τις δύο μεριες. Οπότε το αυτοκίνητο έμπαινε με τη μούρη και έβγαινε με τη μούρη.
Επίσης, δεν στρίμωχναν τα αυτοκίνητα. Δεν χρειαζόταν στρίμωγμα, γιατι τα φέρυ ήταν πολύ μεγαλύτερα απο αυτά στο Ριο, και επιπλέον, αν έχανες το ένα, το επόμενο συνήθως περίμενε δίπλα. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μπορείτε να περάσετε πεζοί και να θαυμάσετε τη θέα!
Αντίθετα με το Άκτιο, που δεν μπορείς να περάσεις απέναντι πεζός και πρέπει να κάνεις οτοστόπ.Στο Άκτιο, μπορείς να περάσεις πεζός.
Υπάρχει μικρό πεζοδρόμιο, εκατέρωθεν του δρόμου, μέσα στην υποθαλάσσια.
Έγινε η ζεύξη!!!!