Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Οι αμοιβή του δικηγόρου ειναι η μικρότερη αμοιβή συγκριτικά με αυτή που λαμβάνει η συμβ/φος και ο μηχανικός για τα σχεδια σε πολεοδομία κλπ Έχεις υπόψιν σου τί αμοιβή πρέπει να προκατατεθεί σε μηχανικό για να βγει η άδεια? Καλά κάνουν οι μηχανικοί δεν λέω όχι αλλά μην βαράτε άδικα εμάς.
Είσαι σοβαρός ή να βάλω τις φωνές....???
Όταν η δική σου ευθύνη τελειώνει με την υπογραφή του συμβολαίου και την κάνεις (με το 1% της αξίας του συμβολαίου) εγώ έχω ευθύνη για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα (ποινική και αστική).
Δύο δικηγόροι (1% έκαστος) + Συμβολαιογράφος (2%) ήτοι 4% επί της αξίας του ακινήτου για κάποιους που ελέγχουν και μόνον το νομικό της υπόθεσης (και αυτό κάθε φορά που γίνεται αγοραπωλησία) έναντι του 4+3=7% στο κόστος κατασκευής (που κυμαίνεται από το 50% ως και το 20% της εμπορικής) για τη μελέτη και την επίβλεψη. Ήτοι από 3.5% ως 1.4% της εμπορικής αξίας η άπαξ αμοιβή των κάθε λογής μηχανικών και αυτοί είναι το κόστος έεε??? Που και στο κάτω κάτω της γραφής είναι αυτοί που διασφαλίζουν την ασφάλεια του Κτηρίου. Τι στο διάολο διασφαλίζει ο Δικηγόρος πέρα από έναν έλεγχο τίτλων??? Να μην μιλήσουμε δε, για την απίστευτη ικανότητα των Συμβολαιογράφων να σου σπάνε τα @@ ειδικά στην καταγραφή ποσοστών γιατί δεν νοούν να καταλάβουν τη διαφορά από τις εκατό και από το επί τοις χιλίοις
Αλλά τώρα μιλάμε για κλάδο με εκπρόσωπο τον Μητσοτάκη.... (μπρρρ....) είναι αδύνατο να τους αντιμετωπίσεις....
ΥΓ. Δεν είναι ενάντια στην παρουσία δικηγόρων. Είμαι απλά ενάντια στο γεγονός ότι η αμοιβή τους υπολογίζεται γραμμικά όταν για κάθε άλλο επάγγελμα η αμοιβή ως επί τις εκατό ποσοστό μειώνεται όσο το αξία του έργου αυξάνεται. Το 7% αφορά ένα μικρό έργο (μελέτη και επίβλεψη) και πέφτει χαμηλότερα όσο το έργο μεγαλώνει.
ΥΓ (2) Δεν θα μιλήσω για εκπτώσεις επί της νόμιμης αμοιβής των μηχανικών γιατί απλά αυτό δείχνει την κατάντια του κλάδου.
ΥΓ (3) Δεν μπορείς από το κόπο άλλου να βγάζεις πιο πολλά χρήματα εσύ. Θα ήταν όπως αν οι μηχανικοί είχαν υψηλότερη αμοιβή από τα ποινικά δικαστήρια. Θα σου άρεσε ο Πολ. Μηχ. πχ να κερδίζει τα διπλάσια από εσένα για κάθε έναν που θα πήγαινε φυλακή γιατί έχει φτιάξει τη φυλακή και πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο βαρυποινίτης δεν θα βγει από εκεί???