-
Αν γνωρίζεις για τα μυστικά της δουλειάς και συγκεκριμένα για την 320i ανά περιόδους /αγορές,μπορείς να απαντήσεις εσύ αν ξέρεις αφού αμφιβάλεις για το αντίθετο,και άσε να το ελέγξουν όσοι μπορούν και ενδιαφέρονται.
Μπορείς να θεωρείς λοιπόν ότι θέλεις,αλλά εσύ υποννοείς ότι γνωρίζεις τα μυστικά της δουλειάς περί αυτοκινήτων ΒΜW ενώ εγώ αναφέρω τι έχει πέσει στην αντίληψη μου.Εχει διαφορά....
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Πάρε κατά σειρά τι αναφέρθηκε ξεχώρισε στις σκέψεις σου τι είναι προδιαγραφές,γραμμή παραγωγής και τι δες τι κυκλοφορεί στην αγορά κι ότι αναφέρονται γι'αυτά που διαβάζεις κάθε περίοδο.
Αν είναι κοινά σε διάφορες περιοχές αφορούν την αξιοπιστία της εταιρίας,αν δεν είναι αφορούν κάποια παρτίδα για κάποιους λόγους θεμιτούς και μη,αν είναι απλά μεμονωμένα απλά έτυχαν σε κάποιους....Πες μας τι ξερεις...δεν λενε κατι το οποιο δε μπορουν να το αποδειξουν...
Ειναι απλο..εγω σου λεω οτι μπορω να πεταξω εσυ μου λες οχι αυτο δεν ισχυει και σου απαντω πως δεν ξερεις και δεν εχεις ψαχτει αλλα μια επιδειξη αρνουμαι να σου την κανω...Δεν ξέρουν τίποτε να αποδείξουν γιατί δεν εξαρτάται από αυτούς.Δεν αφορά κάτι μεταξύ μας.
Σε κάτι που αφορά τρίτους κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι κάνουν μεταξύ τους αυτοί.Πόσο μάλλον όταν αφορούν και κέρδος.Αρα αν καταλαβα καλα λες οτι κατ ιισχυει επειδη εισαι σιγουρος και εχεις ακουσε ιοτι παιζουν απατεςσ το κλαδο αλλα επι της ουσιας τιποτα..? πες μας τι ξερεις τοτε..τι εχεις ακουσει απο ποιους ποτε και γιατι..
Αν γνωρίζεις για τα μυστικά της δουλειάς και συγκεκριμένα για την 320i ανά περιόδους /αγορές,μπορείς να απαντήσεις εσύ αν ξέρεις αφού αμφιβάλεις για το αντίθετο,και άσε να το ελέγξουν όσοι μπορούν και ενδιαφέρονται.
Αφου αυτος ρωταει επειδη δε ξερει και ρωταει εσενα να του απαντησεις αφου λες οτι ξερεις..Γιατι δεν απαντας λοιπον...?
-
Πάρε κατά σειρά τι αναφέρθηκε ....
Στα υπόλοιπα...δεν είναι παράνομο να γίνονται εμπορικές συμφωνίες ,ούτε σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις κάτι αν δεν σε ικανοποιεί σ'αυτα που θέλεις. -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Πάρε κατά σειρά τι αναφέρθηκε ....
Στα υπόλοιπα...δεν είναι παράνομο να γίνονται εμπορικές συμφωνίες ,ούτε σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις κάτι αν δεν σε ικανοποιεί σ'αυτα που θέλεις.Τα διαβασα ολα πριν αρχισω να γραφω..τεσπα δεν εχει νοημα..
-
Δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια για αποδείξεις του Ιντερνετ. Ασε να το ελέγξουν όσοι μπορούν και ενδιαφέρονται για κάτι στην πράξη.
-
Δεν εχει νοημα να απαντω σε πραγματα τα οποιο ειναι λογια του αερα εννοουσα..ΤΕΛΟΣ
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δεν εχει νοημα να απαντω σε πραγματα τα οποιο ειναι λογια του αερα εννοουσα..ΤΕΛΟΣΧαίρομαι που έχεις αυτογνωσία σε θέμα που αφορά κατασκευαστές και εισαγωγείς ανά περίοδο,και όχι κάτι μεταξύ μας όπως νόμισες, ήθελες, ποιός ξέρει...
Ειναι απλο..εγω σου λεω οτι μπορω να πεταξω εσυ μου λες οχι αυτο δεν ισχυει και σου απαντω πως δεν ξερεις και δεν εχεις ψαχτει αλλα μια επιδειξη αρνουμαι να σου την κανω...
-
Kara ρε φιλαρακι πραγματικα καλυτερα ηχογραφησε αυτο που θελεις να πεις και ανεβασε το στο youtube και βαλε λινκ εδω να σε ακουμε γιατι το γραπτο ΔΕΝ το εχεις με τιποτα. διαβαζω και ξαναδιαβαζω και βρισκω εναν αχταρμα! Δεν υπαρχει ουτε αρχη ουτε μεση ουτε τελος σε οτι λες....
Σορυ no offence δηλαδη αλλα αστο το θεμα, οκ ?
Δεν θα ανακαλυψουμε σημερα οτι οι αντιπροσωποι ειναι ερασιτεχνες και βλεπουν εμενα εσενα το Νικο (που μπορει να εχουμε τελειωσει πανεπιστημια και να ξερουμε πολυ περισσοτερα πραγματα) σαν μηδαμινα βλαχαδερα που ψωμολυσσανε και ονειρευονται μια Μπεν βε 316 η 320... και γιαυτο νομιζουν οτι μας κοροιδευουν
-
@karas: Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι διαφορές υπάρχουν και πώς το ξέρεις? Γιατί έχω φίλο τεχνικό Δ/ντη σε αντιπροσωπεία, έχω 3 φίλους πωλητές και έχω κάνει και εργασία στην BMW Hellas για το Μεταπτυχιακό...τίποτα από όλα αυτά που λές δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου, ούτε στων ανθρώπων που δουλεύουν χρόνια στην BMW, ότι ισχύει.
-
Δεν ξέρω για τα Β ποιότητας
Για τα τα Α πάντως όρκο δεν παίρνω. (οτι το αμάξι ειναι πολυτελές και ΑΑΑ ποιότητας. κανονικό μου φαίνεται με λίγη χλίδα)
Τώρα ο Καρας μάλλον λέει ότι κανά 500αρικο προσπαθεί να γλιτώσει η BMW Hellas και παραγγέλνει ότι τις δίνουν.
Συμφωνώ μαζί του στο πλαίσιο ότι ότι ε90 ήρθε στην Ελλάδα ήταν ότι τους έστειλε η Γερμανία χωρις επιλογές. Τους είπε,θέλετε για παράδειγμα 2500 αμάξια κουκουρού εξοπλισμό σε καλή τιμή... και είπαν ΝΑΙ
Αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό... αυτό πιστεύω ότι έγινε (και έτσι άκουσα για το δεκέμβριο του 2008 και πριν).
Αλλιως δεν εξηγούνται τόσα πολλά confort με κάποια εξτρα... παραγωγής oct2008 και μετά
Οσοι έχουν φίλους μπορούν να ρωτήσουν... γι αυτό προέκυψε και το -20%.... για να ξεστοκάρουν τις μεγάλες παραγγελίες
-
Εσύ το κατάλαβες σαν πρόσφατος αγοραστής ότι είναι καθαρά εμπορικό θέμα,άσχετα αν κοστίζουν κάποια σημαντικά χρήματα τα αμάξια.Τους αντιπροσώπους-εμπόρους δεν τους νοιάζει.Σου λένε αυτό είναι τώρα με εγγύηση,αν θες πάρτο,αν δεν θες θα το δώσω σε άλλον που δεν τον νοιαζει...
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Kara ρε φιλαρακι πραγματικα καλυτερα ηχογραφησε αυτο που θελεις να πεις και ανεβασε το στο youtube και βαλε λινκ εδω να σε ακουμε γιατι το γραπτο ΔΕΝ το εχεις με τιποτα. διαβαζω και ξαναδιαβαζω και βρισκω εναν αχταρμα! Δεν υπαρχει ουτε αρχη ουτε μεση ουτε τελος σε οτι λες....Σορυ no offence δηλαδη αλλα αστο το θεμα, οκ ?
Δεν θα ανακαλυψουμε σημερα οτι οι αντιπροσωποι ειναι ερασιτεχνες και βλεπουν εμενα εσενα το Νικο (που μπορει να εχουμε τελειωσει πανεπιστημια και να ξερουμε πολυ περισσοτερα πραγματα) σαν μηδαμινα βλαχαδερα που ψωμολυσσανε και ονειρευονται μια Μπεν βε 316 η 320... και γιαυτο νομιζουν οτι μας κοροιδευουν
Αν δεν ξέρεις να διαβάζεις δεν με αφορά,ούτε σου επέβαλα να διαβάζεις τι γράφω.
Αν εσένα σε αφορά η παιδεία καθενός για να γράφει κάποιος κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί αυτός ο καθένας ξέρει και κρίνει ένα θέμα ή τι γίνεται στην πράξη σε ένα θέμα σαν γεγονός.@karas: Πραγματικά θα ήθελα να μάθω τι διαφορές υπάρχουν και πώς το ξέρεις? Γιατί έχω φίλο τεχνικό Δ/ντη σε αντιπροσωπεία, έχω 3 φίλους πωλητές και έχω κάνει και εργασία στην BMW Hellas για το Μεταπτυχιακό...τίποτα από όλα αυτά που λές δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου, ούτε στων ανθρώπων που δουλεύουν χρόνια στην BMW, ότι ισχύει.
Τα μυστικά της δουλειάς κάθε επαγγέλματος λες να τα ξέρουν πολλοί ή να τα λένε σε άλλους ;
Ανέφερα συγκεκριμένα για κάποιες διαφορές που έχω αντίληψη ,και γενικά ότι έχουν διαφορές περίοδο ανά περίοδο, και ποιοτικές πολλές φορές, που είναι θέμα συμφωνίας για κάθε αγορά ( και όχι διαδικασιών όπως προδιαγραφές ,γραμμές παραγωγής κλπ).Αυτές οι διαφορές φαίνονται και στην χρήση για τον κάτοχο, και στην μεταπώληση από κάποιον που ξέρει να ελέγξει.(και έτσι ξεκίνησε το θέμα
viewtopic.php?f=15&t=21470&start=12735#p1696595) -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δεν ξέρω για τα Β ποιότηταςΓια τα τα Α πάντως όρκο δεν παίρνω. (οτι το αμάξι ειναι πολυτελές και ΑΑΑ ποιότητας. κανονικό μου φαίνεται με λίγη χλίδα)
Τώρα ο Καρας μάλλον λέει ότι κανά 500αρικο προσπαθεί να γλιτώσει η BMW Hellas και παραγγέλνει ότι τις δίνουν.
Συμφωνώ μαζί του στο πλαίσιο ότι ότι ε90 ήρθε στην Ελλάδα ήταν ότι τους έστειλε η Γερμανία χωρις επιλογές. Τους είπε,θέλετε για παράδειγμα 2500 αμάξια κουκουρού εξοπλισμό σε καλή τιμή... και είπαν ΝΑΙ
Αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει αυτό... αυτό πιστεύω ότι έγινε (και έτσι άκουσα για το δεκέμβριο του 2008 και πριν).
Αλλιως δεν εξηγούνται τόσα πολλά confort με κάποια εξτρα... παραγωγής oct2008 και μετά
Οσοι έχουν φίλους μπορούν να ρωτήσουν... γι αυτό προέκυψε και το -20%.... για να ξεστοκάρουν τις μεγάλες παραγγελίες
Άλλο πράγμα ο εξοπλισμός. Εδώ ο άνθρωπος γράφει ότι υπάρχει διαφορετική γραμμή παραγωγής για Ελλάδα.
-
Συγκεκριμένα είχες γράψει αυτό:
Ο χρήστης Karas έγραψε:
στο 1ο χρόνο αναλογικά, η απαξίωση που ¨τρώει¨ ένα καινούριο όχημα είναι πολύ μεγάλη.
H απαξίωση ενός αμαξιού είναι standard 13% το πρώτο έτος και μετά από 10% για το 2-3 έτος επίσημα από το κράτος και ισχύει για τις ασφαλιστικές εταιρίες και από τους εισαγωγείς σαν μεταχειρισμένα οχήματα.Μετά η τιμή είναι ανάλογα της κατάστασης.
Τα παραπάνω είναι όμως γενικά...
Στα μεταχειρισμένα έστω για να τσεκάρεις τιμές, κοιτάς και στις αγγελίες και σε σοβαρά καταστήματα που θα σε ξέρουν και μετά την πώληση,και επιδιώκουν να σε θέλουν πελάτη και στο μέλλον...
Αν μπορείς αν κρίνεις ,όλα τα προιόντα δεν είναι το ίδιο.Το ίδιο συμβαίνει και στα αμάξια.
-Τα λεγόμενα πακέτα εξοπλισμού δεν έχουν σχέση με αυτά που έχουν καλό γνήσιο εξοπλισμό,γιατί συνήθως είναι από άλλη γραμμή παραγωγής και καλύτερων προδιαγραφών.Τέτοια αμάξια δεν βρίσκεις εύκολα στην αγορά με φθηνές τιμές.
-Επίσης ρόλο παίζει και η υπόλοιπη κατάσταση,συντήριση κλπ όπως και κόστος service που θάχεις μετά την αγορά με βαση την κατάσταση που είναι,χωρίς να βασίζεται κανείς σε δηθεν εγγυήσεις κλπ διαφημιστικά κόλπα,όλα δήθεν καλά σαν ευκαιρία λόγω τιμής.Οπως λέει και ο σοφός λαός 'ότι λάμπει δεν είναι χρυσός' και ένας λόγος παραπάνω όταν υπάρχει και οικονομική κρίση,στοκ.... γιατί η αγορά έτσι θα κινούνταν βασικά στα μεταχειρισμένα και όχι σε καινούρια.
Με απλά λόγια...εξήγησε το υπογραμμισμένο παρακαλώ. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Τα μυστικά της δουλειάς κάθε επαγγέλματος λες να τα ξέρουν πολλοί ;
Ανέφερα συγκεκριμένα για κάποιες διαφορές που έχω αντίληψη ,και γενικά ότι έχουν διαφορές περίοδο ανά περίοδο, και ποιοτικές πολλές φορές, που είναι θέμα συμφωνίας για κάθε αγορά ( και όχι διαδικασιών όπως προδιαγραφές ,γραμμές παραγωγής κλπ)Τώρα μπερδεύτηκα! Δηλαδή τα μυστικά της δουλειάς τα ξέρεις εσύ (μπορεί, δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις, οπότε ίσως να τα ξέρεις) αλλά δεν τα ξέρουν (ούτε το έχουν καταλάβει) 4 άνθρωποι που δουλεύουν χρόνια στην BMW?
Επίσης, πως γίνεται να υπάρχουν διαφορές ποιοτικές χωρίς να αλλάξουν προδιαγραφές, γραμμή παραγωγής κλπ? Δεν είναι οικονομοτεχνικά συμφέρον, εκεί που έχεις μια γραμμή παραγωγής, ξαφνικά αν λές στον εργάτη ή στο ρομπότ να μην βάλει το Χ ανταλλακτικό αλλά να βάλει το Ψ....όλα από ένα ''κουβά'' τα παίρνουν.
@coyote: Το 20% ήταν για να πουληθούν τα αυτοκίνητα που είχε το εργοστάσιο stock και τα έδωσε (σχεδόν υποχρεωτικά) στις διάφορες χώρες...ο εξοπλισμός ήταν αυτό που κατά μέσο όρο έχει την μεγαλύτερη ζήτηση σε κάθε χώρα.
-
Οπως έχω πεί, ποιος ξέρει τι συμφωνίες παίζονται ανά περίοδο μεταξύ εισαγωγέα και εργοστασίου,και τι συμφέρει το εργοστάσιο κάθε φορα, αλλά και που να παραχθεί κάτι κλπ.Αν το ξέρεις εσύ το λες...όπως και το πραγματικό κόστος αυτών ,όχι αυτό που κρίνουμε από τιμές λιανικής.
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Συγκεκριμένα είχες γράψει αυτό:-Τα λεγόμενα πακέτα εξοπλισμού δεν έχουν σχέση με αυτά που έχουν καλό γνήσιο εξοπλισμό,γιατί συνήθως είναι από άλλη γραμμή παραγωγής και καλύτερων προδιαγραφών.
Με απλά λόγια...εξήγησε το υπογραμμισμένο παρακαλώ. Ευχαριστώ.
Για ακόμα μια φορά : oταν μιλάμε για γραμμές παραγωγής είναι μια αλυσίδα μηχανημάτων που παράγει κάτι συγκεκριμένο και μόνο αυτό (και όταν χρειάζεται).Ολα γίνονται αυτόματα με κουμπιά και υλικά που θα του βάλεις,τίποτε σύνθετο. (ισχύει για όλα τα προιόντα ,όχι μόνο τα αμάξια)
Αν το κάθε εργοστάσιο για κάθε παραγγελία κάνει ή όχι ένα είδος διαχωρισμό για κάποιο λόγο (οπως πχ να έχει συμφωνηθεί έτσι,ή βαζει επίσης κάτι που είναι και για άλλες χώρες κλπ ) αυτό το συμπεραίνεις από το τελικό προιόν που βλέπεις όπως πχ επένδυση που ανέφερα σαν παράδειγμα, γιατί τ'αμάξια είχαν στην αρχή .....Αν όμως αυτό το κάτι στην κατασκευή αφορά θέμα ποιότητας (πχ μπαταρία) θα έχεις πρόβλημα κάποια στιγμή,και εκεί είναι το πρόβλημα με ότι μας πουλάνε
-
Καλά ακόμα με τον Kara ασχολείστε;
Δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε ρε παιδιά;;;
-
Mήπως όποιος δεν ξέρει τι να πεί ή θίγεται από επιλογές του.... ενοχλείται με τους άλλους ;
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Mήπως όποιος δεν ξέρει τι να πεί ή θίγεται από επιλογές του.... ενοχλείται με τους άλλους ;Για ποιες επιλογές να θίγομαι;
Ένα μεταχειρισμένο Fiat Punto έχω και ούτε σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον να πάρω BMW.Σε έχουν ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο και ακόμα απάντηση δεν έχεις δώσει άρα μάλλον άλλος είναι αυτός που δεν ξέρει τι να πει.
Από μία επένδυση στο καπό και μια μπαταρία(χωρίς αυτό να είναι σίγουρο) έβγαλες κατώτερων ή έστω διαφορετικών προδιαγραφών τα αυτοκίνητα που έρχονται Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Για ποιες επιλογές να θίγομαι;
Ένα μεταχειρισμένο Fiat Punto έχω και ούτε σκέφτομαι στο άμεσο μέλλον να πάρω BMW.Σε έχουν ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο και ακόμα απάντηση δεν έχεις δώσει άρα μάλλον άλλος είναι αυτός που δεν ξέρει τι να πει.
Από μία επένδυση στο καπό και μια μπαταρία(χωρίς αυτό να είναι σίγουρο) έβγαλες κατώτερων ή έστω διαφορετικών προδιαγραφών τα αυτοκίνητα που έρχονται Ελλάδα.
Για να μετέχεις σε BMW φορουμ κάτι ξέρεις προφανώς ή κάπου την έχεις πατήσει όπως δείχνουν μερικοί εδώ μέσα ....γιατί αλλιώς θα ρώταγες και θα έλεγες κάτι συγκεκριμένο σε τι γνωρίζεις ....δεν θα κριτίκαρες και θα σεβόσουν τους άλλους όποια γνώμη και να έχουν.
Απάντηση λοιπόν έχω δώσει γι αυτούς που ξέρουν να διαβάσουν και τι και πως και να ψάξουν....και αν μπορούν.Σε όποιον δεν αρέσει να μην διαβάζει τι γράφω γιατί δεν επέβαλα σε κανένα τίποτε.
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Για να μετέχεις σε BMW φορουμ κάτι ξέρεις προφανώς ή κάπου την έχεις πατήσει ....γιατί αλλιώς θα ρώταγες κάτι ....δεν θα κριτίκαρες και θα σεβόσουν τους άλλους όποια γνώμη και να έχουν.Aπάντηση λοιπόν έχω δώσει γι αυτούς που ξέρουν να διαβάσουν και τι και πως και να ψάξουν....και αν μπορούν.Σε όποιον δεν αρέσει να μην διαβάζει το γράφω γιατί δεν επέβελα σε κανένα τίποτε.
Ναι την έχω πατήσει με την προηγούμενη Μ3.
Έλειπε η επένδυση από το καπό και την έδωσα και πήρα το Punto.Αρκετά ασχολήθηκα.
Αν είχες απάντηση θα την είχες δώσει ήδη.
BMW FORUM