Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]
    • 1
    • 2
    • 132
    • 133
    • 134
    • 135
    • 136
    • 254
    • 255
    • 134 / 255
    Αντίλογος
    150
    5088
    7208
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • elteo
      elteo last edited by

http://taxalia.blogspot.com/2009/12/taxalia_03.html

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        pathos last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:

Επειδή μιλάς σα να γνωρίζεις καλά τη νοοτροπία των μουσουλμάνων, το ερώτημα είναι απλό:

Μήπως η πιθανότητα ο μαροκινός μουσουλμάνος να είναι 'μ@λ@κ@ς και γαιδούρι' ως προς τη γυναίκα του είναι (αρκετά/πολύ) αυξημένη (σε σχέση με τον Ολλανδό άθεο/καθολικό) ακριβώς λόγω των αρχών της θρησκείας του και τον βαθμό που η τελευταία επηρεάζει την κοινωνία στην οποία έχει μεγαλώσει;

Συγγνώμη αλλά αν κάποιος βαράει την γυναίκα του, για εμένα τουλάχιστον, είναι καθίκι. Το αν είναι Μουσουλμάνος, Καθολικός, Άθεος είναι λεπτομέρειες.

Επίσης επέτρεψε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν το Ισλάμ σαν θρησκεία μισεί τις γυναίκες. Πάρα πολύ καλός μου φίλος κάνει μεταπτυχιακό στο Islamic Studies, έχει αφιερώσει αμέτρητες ώρες διαβάσματος και έρευνας πάνω στο Ισλάμ και δεν συμφωνεί στο ότι ο Μουσουλμανισμός θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες. Ο γνώμη του σε εμένα μετράει. Φυσικά ο ίδιος παραδέχεται ότι υπάρχουν διάφορες 'σχολές' που ερμηνεύουν διαφορετικά η μια από την άλλη του τι λέει το Κοράνι. Αινιγματική θρησκεία IMO. Τώρα επειδή υπάρχουν χαρέμια και μερικοί λιθοβολούν γυναίκες κλπ δεν νομίζω ότι μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα Προτιμώ ειδικότερους να μου απαντήσουν.

BTW δεν έχω διάθεση να συνεχίσω την κουβέντα περί Ισλάμ γιατί έχω ελάχιστες γνώσεις. Απλά κρατάω αυτό που μου έχει πει ο κολλητός τον οποίο και εμπιστεύομαι.

Στα περί μουσουλμάνων μεταναστών στην Ευρώπη: Αυτό που μου την δίνει είναι ότι κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζονται ως Β' Κατηγορίας Πολίτες. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να γίνουν αποδεκτοί, κινήματα επίσης, άνθρωποι που αποφάσισαν να μορφωθούν να να να και πάλι από πολλούς είναι Β' Κατηγορίας Πολίτες. Στην τελική οι Ευρωπαίοι τους φέραν στις χώρες τους να κάνουν δουλειές που οι ίδιοι δεν ήθελαν να κάνουν. Αν δεν υπήρχε τόσος σκεπτικισμός εναντίον τους θα υπήρχε περισσότερο 'interaction' μεταξύ αυτών και των ντόπιων και έτσι θα έρχονταν σε επαφή με νέες και διαφορετικές ιδέες για αυτούς.
        Φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους αλλά και για λοιπούς (από Κονγκο, Cote d'Ivoire, Σενεγάλη etc) στο ίδιο καζάνι βράζουν και αυτοί.

• P
          pathos last edited by

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
          Στα πολύ τελευταία χρόνια όμως

Επιμένω ότι η κοινωνίας μας κρύβει πάρα μα πάρα πολλά κάτω απ το χαλί, τόσο καλά που και υποψιασμένος να είσαι δεν το παραδέχεσαι...

+marc dutroux, andras pandy, jack unterweger κλπ

• R
            rx8_drifter last edited by

pathe συμφωνώ με όσα λές, ήθελα να γράψω κάτι περι ισλάμ, με τις λίγες γνώσεις που έχω, γιατί κι εγώ δεν ξέρω δυστυχώς, αλλά είμαι
            α)ντίρλα
            β)πτώμα

οπότε άλλη φορά

• P
              pathos last edited by

pathe συμφωνώ με όσα λές, ήθελα να γράψω κάτι περι ισλάμ, με τις λίγες γνώσεις που έχω, γιατί κι εγώ δεν ξέρω δυστυχώς, αλλά είμαι
              α)ντίρλα
              β)πτώμα

οπότε άλλη φορά

λιώνεις στις μπύρες; Δεν ξέρω αν μπορείς να την βρεις στην ολλανδία αλλά αν πας σε καμιά μπυραρία δοκίμασε StBernardus
              http://www.sintbernardus.be/fr/bieres.html

Την Abt12 κατά προτίμηση

• K
                koutsan last edited by

Να γίνεσαι λιάρδα με μπύρες είναι μεγάλη κατάντια, μόνο με αλκοολούχα 40ρια
                Τι σκατά, πως να μεθύσω με μπύρες, δεν μπορώ να φανταστώ πού θα έχει χωρέσει όλη αυτή η μπύρα που χρειάζομαι

• P
                  pathos last edited by

Ο χρήστης koutsan έγραψε:
                  Να γίνεσαι λιάρδα με μπύρες είναι μεγάλη κατάντια, μόνο με αλκοολούχα 40ρια
                  Τι σκατά, πως να μεθύσω με μπύρες, δεν μπορώ να φανταστώ πού θα έχει χωρέσει όλη αυτή η μπύρα που χρειάζομαι

Είναι απλό: πας συνέχεια τουαλέτα.
                  Πάντως αν μεθύσεις με μπύρες το hangover είναι

• R

έχω βουλώσει με τις μπύρες εδώ πάνω, όχι άλλο

Κρασί και ουίσκι

Λοιπόν, θέλω να σας ενημερώσω ότι στην Ολλανδία ήρθε ο αϊ βασίλης

http://www.nu.nl/slideshow/1879839/popup.html#

σχεδόν όλες οι κάμερες της ολλανδίας χτες το βράδυ συσκευάστηκαν

• G
                      giorgos123 last edited by

Μην ξανοιγομαστε γιατι θα εκτεθουμε ,κυκλοφορει μπυρα με 40%αλκοολ με φαρμακευτικες ιδιοτητες ,φτιαγμενη με βοτανα κ αλλα πολλα τα οποια δεν θυμαμαι .
                      Δεν την εχω δοκιμασει κ δεν πρεπει να εχει εισαχθει στη χωρα μας

• R

είχαν άρθρο και τα νέα σήμερα για την εφαρμογή της Σαρίας στην Ελλάδα

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 49216&ct=1

για να είμαι ειλικρινής δεν το ήξερα.

Εϊναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, για να μην πώ τπτ άλλο...

• J
                          j-marr last edited by

είχαν άρθρο και τα νέα σήμερα για την εφαρμογή της Σαρίας στην Ελλάδα

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&a ... 49216&ct=1

για να είμαι ειλικρινής δεν το ήξερα.

Εϊναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, για να μην πώ τπτ άλλο...

να Edit...MOD παρθένα ήθελε ο ανθρωπας μην το κάνουμε θεμα

• R

πόσο καημένος μπορεί να είσαι που για να Edit...MOD πρέπει να τάξεις γάμο

• J
                              j-marr last edited by

πόσο καημένος μπορεί να είσαι που για να Edit...MOD πρέπει να τάξεις γάμο

παρθένα λέμε

• G
                                gto250swb last edited by

Διεθνές Συνέδριο: Εξεγερσιακές Συλλογικές Δράσεις (ΠΑΝΤΕΙΟ, 9-11 Δεκεμβρίου)

Οσοι πιστοι προσελθετε...εχω και το προγραμμα αλλα υποθετω οτι το βρισκει κανεις ευκολα στο site του Παντειου Π.

Για το θεμα του ισλαμ να πω οτι συμφωνω και με τον pathos μεσες ακρες ,απο την αλλη διαβαζω τον skye και νομιζω οτι αν ζουσε 200 πριν θα εμοιαζε με τον Marat πραγμα οχι απαραιτητα καλο

, απο που πηγαζει αυτη η αισιοδοξια του διαφωτισμου ?Exει ετοιμο στρατο καβατζα?

καμια ανασφαλεια αυτο το παιδι...και ζει σε μια εποχη που το πραγματικο λιωνει απο το ψηφιακο, νεοφιλελευθερισμο κλπ...

Τελικα κατα ποσο νομιμοποιουμαστε να ειμαστε τοσο απολυτα προσηλωμενοι σε μια τετοια ηθικη ? Μηπως θα επρεπε να νιωθουμε διλημματα ή να δρουμε ανεξαντλητα μεσα σε ενα πλαισιο στο οποιο ειναι χτισμενη η π.χ. γαλλικη δημοκρατια αυτη που στην τελικη γινεται σκληρη απεναντι σε ισλαμικες μειοψηφιες ανενταχτες στις παρυφες μιας παρακμαζουσας πρωτευουσας(και για αυτο δεν φταιει το ισλαμ μη γελιομαστε)...αν τα ελεγε καποιος πριν το 1986 θα ηταν οκ αλλα απο τοτε εχουμε την οικονομια σε ενα παγκοσμιο δικτυο και εγω αγοραζω βιβλια απο το amazon...κατι δεν παει καλα...

Απο την αλλη μια μεσοβεζικη απαντηση δεν ειναι η λυση ,σε μια ακομα πιο πλαδαρη δημοκρατια π.χ. ελληνικη...γινονται τα πραγματα χειροτερα, αλλα ο φοβος για το αλλο και ειδικοτερα για το ισλαμ ακομα και κατω απο το φως του δυτικου λογου δεν ενθουσιαζει, ισως να κρυβει και μια δεινοσαυρικη αντιμετωπιση του θεματος αποφευγοντας να απαντησει επι της ουσιας. Σε μια ευρωπη που βλεπει μεταναστες να πνιγονται κολυμπωντας προς αυτη εγω δεν μπορω να πω μπραβο στον ελβετο των 30.000ευρω κατα κ. εισοδημα επειδη απαγορευει την αντιδραστικη εκφραση του ισλαμ στα προαστια της Ζυριχης... σιγα τα αυγα στην τελικη, να γινουμε ολοι επαναστατες υπερ του διαφωτισμου με 200 χρονια αδρανεια...με την ασφαλεια μιας αστικης συνειδησης, δημοκρατιας, παιδειας κλπ. Εμπρος μαρς...

• R

Να πω κι εγώ την παπαριά μου, σε ένα θέμα που με προβληματίζει πάρα πολύ...

1)όντας άθεος και πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι θρησκείες κάθε είδους αποτελούν τροχοπέδη στην εξέλιξη της κοινωνίας σε κάτι προοδευτικότερο
                                  2)Βλέποντας ότι σε αστικά κράτη (πχ Γαλλία) η δύναμη του ισλάμ έχει αρχίσει και ανεβαίνει

ποιά μπορεί να είναι η στάση σου ώς αριστερού?
                                  Δέχομαι a priori το γεγονός ότι τα αστικά κράτη λούζονται τώρα τα φτηνά εργατικά που κουβαλάγαν εδώ (πχ ολλανδία) αλλά τί σημαίνει αυτό, ότι θα αφήσεις να εξελιχθεί μια κατάσταση που απεχθάνεσαι εν ονόματι μιας άλλης που έχει συντελεστεί?
                                  Προφανώς δεν μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό του φασισταριού και η κριτική πρέπει να είανι απόλυτα στοχευμένη, αλλά να λές ότι θα δεχτείς ένα πισογύρισμα σε τέτεια θεμελειώδη θέματα, εμένα μου φαίνεται κάπως...

ψήνεστε να ανοίξουμε ένα θέμα περί ισλάμ, αν και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος με σοβαρές γνώσεις να μας πει...

• S
                                    skye last edited by

Αγαπητε Pathos, με εχεις παρεξηγησει --περα απ'το οτι αναρωτιεμαι γιατι θα σου φανει σαν.. αντιπαραθεση η συζητηση, βλεπω οτι μου μιλας σα να ειμαι ρατσιστης και ξενοφοβος, μη ανεκτικος στο 'διαφορετικο' επειδη μονο και μονο ειναι διαφορετικο ενω δεν ειναι ετσι. Αυτη ειναι ακριβως και η παγιδα που πεφτουν πολλοι φιλοι οταν συζηταμε για το ισλαμ. Ενω το αντιμετωπιζω με την ιδια αντιπαθεια που αντιμετωπιζω και τον χριστιανισμο, μονο στο ισλαμ γινεται αυτη η κουβεντα για τα δηθεν στερεοτυπα που κ συ αναφερεις (βλ παρακατω).

Οφειλω να απαντησω στα λεγομενα σου για να λυθει αυτη η παρεξηγηση λοιπον

Το ότι μισούν τις γυναίκες και ότι είναι εξτρεμιστές είναι ψέματα. Αυτά είναι γενικεύσεις της κακιας ώρας.

O πιστος ειναι παντα εξτρεμιστης, ειναι παντα ακραιος καθως ακολουθει την παραλογη 'πιστη' και οχι την κοινη λογικη. Ειναι εξτριμ να μην τρως ολη μερα, οπως ειναι εξτριμ να νηστευεις 40 μερες για να μη θυμωσει καποιος Θεος (λες και αν υπηρχε θεος θα ηταν τοσο μπουφος που δεν θα ειχε καλυτερη δουλεια να κανει απ'το να παρακολουθει ποιος τρωει τι και ποτε). Αν δεν τρως για να μη θυμωσει καποιος θεος εισαι εξτρεμιστης._

Για το κατα ποσο μισουν τις γυναικες, εφοσον επιβαλλουν συγκεκριμενους ρολους, το μοντελο εξ ορισμου ειναι ανελευθερο και αρα φυσικα το ισλαμ ειναι μισογυνιστικο οσο και ο χριστιανισμος. Η παρθενια και η αγνοτητα ως προτυπα ειναι φασιστικα χαρακτηριστικα, εναντια στη θεληση και εναντια στην ιδια τη φυση. Το προβλημα λοιπον και ο στοχος επιθεσης ειναι η θρησκεια, δεν τιθεται θεμα ρατσισμου ποσο μαλλον ξενοφοβιας. Δε με πειραζει αν ειναι ξενοι, αν ειναι μαυροι, αν ειναι αφγανοι, αν ειναι κινεζοι. Τι με πειραζει λοιπον;
                                    Εδω πρεπει να περασω στο αλλο βασικο αντεπιχειρημα στις επιθεσεις μου στο ισλαμ το οποιο ειναι το 'ωραια, και τι σε νοιαζει εσενα εφοσον δεν ειναι ολοι οι μουσουλμανοι εναντια στα 'βασικα' (... λεμε τωρα) ανθρωπινα δικαιωματα'.
                                    Η θρησκευτικη πιστη συνανθρωπων μου με νοιαζει καθως με επηρεαζει και επηρεαζει την ταξικη παλη καθως (α) ενωνει ανθρωπους που εξ ορισμου εχουν αντιθετα συμφεροντα στις πατριδες τους και τους κρατα δουλους σε μια ιδεα ανυπαρκτη, φαντασιακη για συμφεροντα τριτων (βλ παρακατω*) (β) δημιουργει εργατες -ρομποτ, δουλους χαμηλου maintenance στην ευρωπη στην υπηρεσια του καπιταλισμου και τους κανει ανημπορους να αποταξουν τα δεσμα τους λογω του θρησκευτικου εκβιασμου και (γ) ακομα χειροτερα: ετσι οπως ειναι φτιαγμενοι απ'το συστημα, υπερσυντηρητικοι, θα στραφουν σαν τα ζομπι εναντια στο αναρχικο ιδεωδες αν τους δοθει η αφορμη.
                                    Ο σκοπος της θρησκειας ειναι εξορισμου ο ελεγχος των μαζων και η διατηρηση της ταξης. Οι πιστοι λοιπον, κατα μια εννοια, ειναι σαν τα εκπαιδευμενα σκυλια. Και ειναι τοσο καλα εκπαιδευμενοι, που δε θα διστασουν να δαγκωσουν ακομα και το χερι που τους ταιζει.
                                    Γι'αυτο δεν ειναι φιλοι μου εξ ορισμου. Οπως και οι χριστιανοι, οι μουσουλμανοι ειναι αλλη οψη του ιδιου ιεραρχικου -ιδεολογικα- συστηματος. Ειμαι ο πρωτος που θα δειξει αλληλεγγυη στους μεταναστες οπως και σε καθε ανθρωπο και θα σταθει απεναντι σε καθε ειδους ρατσισμο. Πιστευω οτι χωρις αλληλεγγυη η αταξικη κοινωνια δεν εχει καμια ελπιδα ουτε για μια μερα. Δεν ειμαι ουτε σταλινικος ουτε αναρχοκαπιταλιστης. Ειμαι ομως ο πρωτος που θα σπασει το κεφαλι ενος μεταναστη οταν

1. αυτος θα ειναι ο ιδιος ρατσιστης. Πιστεψε με το φαινομενο ειναι πολυ πιο γενικευμενο απ'οτι φανταζεσαι. Δεν εχεις ιδεα για παραδειγμα ποσους αλβανους εχω ακουσει να ειναι ρατσιστες με τους Πακιστανους ή τους Ελληνες, φαντασου ποσο γενικευμενο θα ειναι στις περιπτωσεις οπου εφαρμοζεται η γκετοποιηση (ή η αυτογκετοποιηση.)
                                      Δεν τους δινει κανενα αλλοθι το γεγονος οτι ειναι μεταναστες, οπως δε δινει αλλοθι στο μπατσο που δεν εχει να φαει οτι εγινε μπατσος επειδη δεν εχει να φαει (καλυτερα ανεργος..)
                                      Οπως δε συζητας με τον ελληνα φασιστα, ετσι δε συζητας και με τον μεταναστη ρατσιστη.
                                      Ειδικα η αυτογκετοποιηση ειναι μια μορφη ακρατου ρατσισμου!

2. αυτος ο ιδιος θα εκπροσωπει ως σταση ζωης ταξικα και ιεραρχικα μοντελα. 'Μα', μου λενε, 'αυτος δεν εχει καν να φαει, περιμενεις να εχει ταξικη συνειδηση;'
                                      Απο τη στιγμη που δεν ενδιαφερεται να αποκτησει, δεν ενδιαφερεται να υπαρξει ζυμωση ιδεων, ανταλλαγη αντιληψεων και θελει να κλειστει στο μικροκοσμο του και να ειναι δουλος, τοτε δε με ενδιαφερει η περιπτωση του (οπως δε με ενδιαφερει η περιπτωση του μπατσου που αναφερω παραπανω) για τον απλο λογο οτι το να εισαι εθελοδουλος ειναι επιλογη.
                                      Η αλληλεγγυη αξιζει στους εξεγερμενους, οχι στους βολεμενους και αυτους που θα ηθελαν να βολευτουν, τους μελλοντικους στυλοβατες του συστηματος (να εισαι σιγουρος οτι αυτου του τυπου οι ανθρωποι, αν αυριο επαιρναν full δικαιωματα ελληνα πολιτη, θα ηταν αυτοι που πρωτοι θα καταδικαζαν τα εκτροπα στην καλυτερη, πρωτη γραμμη με τους χρυσαυγιτες το Δεκεμβρη να δερνουν εξεγερμενους και αντιεξουσιαστες στη χειροτερη!) Οι λοιποι μεταναστες το δρομο θα τον βρουν, οπως τον βρηκαν πολλοι συντροφοι αλβανοι, απαλλαγμενοι απο τα δεσμα της δογματικης θρησκειας, εχοντας ξεπερασει την προπαγανδα του συστηματος για την ιεραρχικη δομη της ανθρωπινης κοινωνιας.

Και σ'αυτο το σημειο, μιας και μιλαμε για ρατσισμο, μου δινεται η ευκαιρια να το παω ενα βημα παραπερα.
                                    Το ολο ζητημα του ρατσισμου ειναι πλεον και αυτο εμποδιο στη σωστη αξιολογηση καταστασεων και ζητηματων. Η μη αποδοχη της εθελοδουλικης ποσοστωσης ονομαζεται συχνα 'ρατσισμος', η μη αποδοχη των υποστηρικτων της ιεραρχικης δομης ονομαζεται 'μη αποδοχη του διαφορετικου'. Καπως σαν το Νεοναζι λοιπον, που φοβαται καθετι εβραϊκο, ετσι και πολλοι αναρχοκομμουνιστες, φοβουνται μη γινουν... ρατσιστες! Φοβερη και τραγικη ειρωνεια, να εχει καταντησει ο χωρος ερμαιο ιδεαλιστων ανοητων που σκοπο εχουν να σε βγαλουν ρατσιστη με καθε τροπο και για καθε λογο. Σε λιγο θα κανεις βολτα το γερμανικο ποιμενικο σου και θα σε δερνουν 'αντιεξουσιαστες' επειδη ειχε και ο Χιτλερ!
                                    Στην τελικη, φυσικα ειμαι κατα του ρατσισμου και του σεξισμου. Υπαρχει ρατσισμος και σεξισμος στην Ελλαδα και στις δυτικες κοινωνιες σημερα; Σαφως. Ειναι αυτο ομως το βασικο προβλημα του δυτικου κοσμου; Ε οχι, δεν ειναι. Αυτα ειναι παραμυθια για να ριξεις καμια συνασπισμενη γκομενα, κανοντας τον 'προοδευτικο'. Μακαρι το βασικο προβλημα του δυτικου κοσμου να ηταν οτι ο μεσηλικας πατερας ενοχλειται οταν η 16χρονη κορη του πηδιεται αλλα γουσταρει οταν ο 16χρονος γιος του γαμαει. Μακαρι να ηταν το βασικο προβλημα του δυτικου κοσμου ο ανοητος ελβετος που δε θελει μουσουλμανους στη χωρα του. Ολα αυτα ειναι φυσικα δειγματα ιεραρχικης λογικης, ειναι ομως πταισματα μπροστα στην ανακυκλωση φθηνων δουλων του συστηματος. Οι δουλοι αυτοι εχουν απολυτη πιστη στο σκοπο, στα ιδεωδη τους. Και η κοσμοθεωρια τους ειναι [b]συνολικα ταξικη[b], πολυ πιο επικινδυνη απ'τον ελβετο που δε θελει τους ξενους και τον Ολλανδο που βαραει τη γυναικα του. Δε χρειαζεται να εισαι καμικαζι ή να φορας μπουργκα στη γυναικα και την κορη σου για να εισαι αυτο που με ενοχλει. Φτανει να στηριζεται η ζωη σου στο ταξικο μοντελο του Αλλαχ.
                                    Ξερω λοιπον οτι ο Ελβετος δε γουσταρει μιναρεδες σε καποια απ'τα 300 τζαμια που εχει στη χωρα του γιατι ειναι ρατσιστης, μην αγχωνεσαι. Απο την αλλη, οταν οι αντιπαθητικοι νικητες του β' ΠΠ πατησαν το ποδι τους στο Βερολινο, δε με χαλασε κιολας... δεν τους υποστηριζω, αλλα μου αρεσε το γεγονος οτι ο Χιτλερ αυτοκτονησε. Ουτε τους Ελβετους ρατσιστες υποστηριζω, αλλα μου αρεσε η αποφαση τους. Priorities...

*Περι Ισλαμ γενικως ο Παπαρηγας τα ειχε πει πολυ ωραια, πιστεψτε με αξιζει να διαβαστει

http://www.dokimio.com/node/159

ελπιζω τα παραπανω (μαζι με το link που παραθετω) να εξηγουν και στον gto τον τροπο που βλεπω την αποφαση αυτη.

Σε μια ευρωπη που βλεπει μεταναστες να πνιγονται κολυμπωντας προς αυτη εγω δεν μπορω να πω μπραβο στον ελβετο των 30.000ευρω κατα κ. εισοδημα επειδη απαγορευει την αντιδραστικη εκφραση του ισλαμ στα προαστια της Ζυριχης...

αρα επειδη ο ελβετος παιρνει 30000 ευρω, για να του τη σπασουμε (;) θα υποστηριξουμε την αυτογκετοποιηση των ισλαμιστων μεταναστων; θα αφησουμε τους καπιταλιστες να τους χρησιμοποιησουν (γιατι ετσι ακριβως τους γουσταρουν, δουλους που να αντιδρουν μονο αν τους βρισουν τον μωαμεθ ενω δεν τους ενδιαφερει να ειναι εξαθλιωμενοι στα χερια των κεφαλαιοκρατων αρκει να εχουν τους μιναρεδες τους); θα τους αφησουμε να ειναι εχθρικοι προς το αταξικο ιδεωδες και μαλιστα θα διαμαρτυρηθουμε που παραβιαζεται το δικαιωμα τους στη θρησκευτικη εκφραση; ειναι το προβλημα ποσα παιρνει ο ελβετος ή οτι οι μεταναστες ειναι δουλοι και η πιστη τους διαιωνιζει τη δουλεια τους; ειναι, εν τελει, σημαντικοτερο ζητημα στο συγχρονο κινημα να δειξουμε οτι η ξενοφοβια του ελβετου ειναι λαθος ακομα κι αν με αυτον τον τροπο θα βοηθησουμε ουσιαστικα αυτους τους ανθρωπους να ειναι δουλοι του συστηματος που τους χρησιμοποιει και γκετοποιημενοι;
                                    λυπαμαι, αλλα πιστευω πραγματικα το τελευταιο που θα επρεπε να μας απασχολει ειναι η θρησκευτικη ελευθερια αυτων των ανθρωπων. το βασικο που θα επρεπε να μας απασχολει ειναι η συνειδηση αυτων των ανθρωπων.
                                    Το οτι ηρθαν.. κολυμπωντας, ισα ισα δειχνει οτι πρεπει να προσπαθησουμε ακομα περισσοτερο προς αυτην την κατευθυνση και να μην τους υποστηριξουμε στο να κλειστουν στον μικροκοσμο τους και την ασυνειδητη υπαρξη κ επιβιωση τους.

• M
                                      manosk last edited by

Έχετε μπλέξει τα μπούτια σας βλέπω.

• R

Γενικά άμα σκέφτεσαι και προβληματίζεσαι μπλέκεις, τπτ σοβαρό δεν είναι straight forward

• M
                                          manosk last edited by

Αυτό είναι το θέμα. Όταν πάμε στο άσπρο-μαύρο (αυτοί καλοί, εκείνοι κακοί), όπως συμβαίνει συνήθως με τις ακραίες πτέρυγες, χάνεται η πραγματική εικόνα.
                                          Με τα παραπάνω του skye συμφωνώ κατά ~70%.

• L
                                            lokatzis last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                            Αυτό είναι το θέμα. Όταν πάμε στο άσπρο-μαύρο (αυτοί καλοί, εκείνοι κακοί), όπως συμβαίνει συνήθως με τις ακραίες πτέρυγες, χάνεται η πραγματική εικόνα.
                                            Με τα παραπάνω του skye συμφωνώ κατά ~70%.

Μην τα λες αυτά γιατί θα 'αναγκαστεί' να αναθεωρήσει το 70% των απόψεών του επί του θέματος

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 132
                                            • 133
                                            • 134
                                            • 135
                                            • 136
                                            • 254
                                            • 255