-
Στο αλοδαπών έχουν μαζευτεί τα μεγαλύτερα τσογλάνια της αστυνομίας. Εύχομαι να τους σκίσει ο φίλος σου με οποιον τρόπο μπορεί.
-
Όντως η τροχαία δεν αποδίδει ευθύνες απλά καταγράφει, η διατύπωση μου είναι λάθος. Ο γνωστός μου τους ανέφερε πως συνέβει το ατύχημα καθώς και τις απειλές για αυτόφωρο που είχε ακούσει και τους ζήτησε τη γνώμη τους. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν είναι σε θέση να πουν ποιος ευθύνεται για το ατύχημα, κανένα άλλο σχόλιο πέρα από το ότι ζημιές από κρατικά οχήματα δεν καλύπτονται.
Τα περί αυτοφώρου και μηνύσεων θεωρώ και εγώ πως είναι απειλές χωρίς αντίκρυσμα, με μόνο σκοπό να τον εκφοβίσουν ώστε να μην λάβει διαστάσεις το θέμα.
Μάρτυρες δεν γνωρίζω αν υπάρχουν, θα προσπαθήσω να μάθω.
-
Σε μία πορεία είχα φάει ξύλο και με είχαν συλλάβει, το κεφάλι μου αιμορραγούσε συνέχεια και με είχαν κρατήσει 4 ώρες καθισμένο στο πάτωμα μέχρι να αξιωθούν να με πάνε στο νοσοκομείο. Αυτοί δεν είναι αστυνομικοί, νταβατζήδες είναι.
Εφόσον ο φίλος σου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους κυνηγήσει, πες του να το κάνει θέμα στα ΜΜΕ. Να στείλει τα γεγονότα σε κανένα tvxs που τσουτσουρώνουν οι ρώγες τους με κάτι τέτοια. Έτσι θα φτάσει και στα αυτιά του Χρυσοχοϊδη (πως βάζουμε διαλυτικά και τόνο μαζί; ). -
Μήνυση δεν παίζει σε τέτοιες φάσεις;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
(πως βάζουμε διαλυτικά και τόνο μαζί; ).ΐ =shift+ς (W)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μήνυση δεν παίζει σε τέτοιες φάσεις;Παίζει! Η Αστυνομία καταθέτει μήνυση εναντίον του άλλου οδηγού ό,τι και αν γίνει. Ο αδερφός μου είχε πέσει πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Πλήρωσε κανονικά της ζημίες η ασφαλιστική εταιρεία του αλλά κατατέθηκη και μήνυση εναντίον του με αποτέλεσμα να καταδικαστέι σε φυλάκιση με αναστολή για πρόκληση ατυχήματος.
-
Μήνυση που ενώ είσαι τραυματισμένος, σε κρατάνε στο τμήμα εννοώ. Πού ξέρανε αν το παιδί είχε κάποια εσωτερική αιμορραγία πχ.
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Σήμερα το πρωί γνωστός μου ενεπλάκει σε ατύχημα στην Καλλιθέα, Αθήνα, δυστηχώς με όχημα της αστυνομίας. Βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα με τη μοτοσυκλέτα του, όταν το αστυνομικό όχημα (χωρίς διακριτικά, της διεύθυνσης αλλοδαπών όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) που εκινείτο στη μεσαία, άλλαξε αψυχολόγητα λωρίδα με αποτέλεσμα η μηχανή του γνωστού μου να συγκρουστεί μαζί του στο ύψος του καθρέπτη του οδηγού.
Από την πτώση της μοτοσυκλέτας ο γνωστός μου χτύπησε με το κεφάλι και το γόνατο στο κράσπεδο, με το κράνος να αποτρέπει κάποιο σοβαρό τραυματισμό.Η πρώτη αντίδραση των αστυνομικών ήταν να αρνηθούν κάθε ευθύνη και να τον ενημερώσουν ότι θα τον περάσουν από αυτόφωρο (!) και ότι θα του ασκήσουν μήνυση για επικίνδυνη οδήγηση (!).
Το πλήρωμα της τροχαίας που έφτασε λίγο αργότερα απέφυγε να αποδώσει ευθύνες σε κάποια πλευρά και ανέφερε μόνο ότι τα κρατικά οχήματα δεν καλύπτουν ζημιές, ανεξάρτητα από το αν ευθύνονται ή όχι - δεν είναι ασφαλισμένα;Η συνέχεια έλαβε χώρα όχι σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά στο αστυνομικό τμήμα όπου ο γνώστος μου οδηγήθηκε για εξακρίβωση στοιχείων, χωρίς όμως διαδικασία αυτοφώρου αλλά με την βεβαίωση από μέρους των αστυνομικών ότι θα του ασκηθεί μήνυση. Τον κράτησαν αρκετές ώρες και του επέτρεψαν να φύγει μόνο όταν οι πόνοι στο γόνατό του ήταν τόσο έντονοι που με δυσκολία περπατούσε. Στο νοσοκομείο όπου πήγε μόνος του, οι γιατροί διέγνωσαν κακώσεις και έλαβε φαρμακευτική αγωγή καθώς και εντολή για ακινησία για περίπου 10 μέρες.
Η μοτοσυκλέτα έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από τη σύγκρουση, το περιπολικό επιφανειακή.
Δεν έχω ιδέα τι άλλες επιλογές έχει σε αυτή την περίπτωση πέρα από την προφανή του να συμβουλευτεί δικηγόρο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο διατίθεται να το κάνει, γιατί λόγω προβλημάτων υγείας τα οικονομικά του είναι σε άθλια κατάσταση, ουσιαστικά με τα βίας επιβιώνει.
Το αστυνομικό σώμα δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά δεν περίμενα πότε πως άτομο που έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, έχει υποστεί τραυματισμό και διαμαρτύρεται ότι πονάει οδηγείται για εξακρίβωση στοιχείων και όχι στο νοσοκομείο και μέσα στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται για ώρες δεν αντιδρά κανείς.
Σε αναμονή τώρα για την εξέλιξη της υπόθεσης.
εγώ στην θέση του θα καλούσα δικηγόρο στο τμήμα και θα κατέθετα επιτόπου μήνυση κατά αυτών που με απείλησαν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...
εγώ στην θέση του θα καλούσα δικηγόρο στο τμήμα και θα κατέθετα επιτόπου μήνυση κατά αυτών που με απείλησαν.
εγω θα εκανα οτι λιποθυμησα στο τμημα,η στο δρομο,οπουδηποτε,κατευθειαν νοσοκομειο και εκει τηλ σε δικηγορο
-
Γενικα, να βρει ενα δικηγορο που ασχολειται με τροχαια θεματα κ να τους σκισει τον πατο...
-
ας στείλει και μια επιστολή στο Χρυσοχοΐδη -με ονόματα κλπ-
ποτε δεν ξέρεις μπορεί και να τη διαβάσει
-
Δεν είναι λίγο δύσκολο να πέσει δίτροχο στο μέσο αυτοκινήτου (καθρέπτη οδηγού), ενώ το τελευταίο κινείται ευθεία, χωρίς αλλαγή πορείας;
Σ' αυτό θα μπορούσε να πατήσει.Τους αστυνομικούς που πήραν σηκωτό τραυματία κι αντί να τον πάνε στο νοσοκομείο, τον μπαγλάρωσαν, μπορεί να κάνει μήνυση για πολλούς λόγους. Δεν χρειάζεται δικηγόρος (προς το παρόν), αρκεί να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά γραμμένη από τον ίδιο στην εισαγγελία πρωτοδικών.
Οι απειλές από τους μπάτσους (εδώ αρμόζει ο χαρακτηρισμός, αν τα πράγματα έγιναν έτσι που τα διηγήθηκε ο πολίτης) έγιναν για να 'μαλακώσει' το θύμα και να μην τους κυνηγήσει.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Σήμερα ήμουν συνοδηγός σε αμάξι φίλου (OPC) και πηγαίναμε χαλαρά εντός πόλης με μόλις 35χλμ εκείνη τη στιγμή. Σε μια καμπή του δρόμου η άσφαλτος είναι ΟΙΚΤΡΗ και γλιστράει σαν γυαλί, το πίσω μέρος άνοιξε απότομα και αναγκάστηκε να διορθώσει με τιμονιές. Παρακάτω ήταν σταματημένοι αστυνομικοί που μας είδαν, μας έκαναν νόημα να σταματήσουμε και αφού έκαναν τον γνωστό έλεγχο ήθελαν να κόψουν κλήση για επικίνδυνη οδήγηση με 800 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας Μετά από έντονη διαμαρτυρία και αφού τονίσαμε ότι η ταχύτητα ήταν 35χλμ ακριβώς, η απάντηση του αστυνόμου ήταν 'Σε τέτοιο αμάξι αν δεν το επιδιώξεις δεν φεύγει απ το δρόμο' Τελικά μας το 'χάρισε' και περίμενε να ακούσει κι ευχαριστώ απ τον οδηγό που δεν πήρε κλήση ενώ παραλίγο να σκοτωθούμε λόγω άθλιας ασφάλου!Tα 35 χλμ, ακουγονται πολυ λιγα, αλλα μπορει να ειναι και πολλα, για μια στροφη δειαρκειας που κλινει. Με 35 χλμ σε μια απλη καμπη ας πουμε δεν φευγεις με τα 4ρα, εκτος αν εχεις φορτισει σκοπιμα την αναρτηση και πανω στο απεξ αφησεις το γκαζι.
-
Οφείλω να ευχαριστήσω όλους σας για τις απαντήσεις σας.
Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να είχε καλέσει νομικό ενώ ήταν ήδη στο τμήμα, το πιθανότερο θα ήταν να είχαν περιοριστεί οι τραμπουκισμοί των αστυνομικών, αν και τώρα φυσικά δεν είναι αργά.
Θεωρώ πως μάλλον αποδεικνύεται εύκολα ποιος ευθύνεται για το ατύχημα, οπότε και για αυτό ο εκφοβισμός από μέρους των αστυνομικών. Θα προσπαθήσω να του μεταφέρω τις προτάσεις σας και θα περιμένω τις επιλογές του.
Το σημαντικότερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική του κατάσταση που δεν του αφήνει πολλά περιθώρια κινήσεων.
Η συμπεριφορά των πληρωμάτων δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη, μάλλον αναμενόμενη, αλλά το ότι σε ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα δεν βρέθηκε ένας μπάτσος (επιεικής χαρακτηρισμός) να δεχθεί να μεταφερθεί ο άνθρωπος στο νοσοκομείο, ενώ διαμαρτυρόταν συνεχώς ότι πονούσε δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήταν πιθανό.
Βέβαια μετά από την παραπάνω ιστορία και την αφήγηση του FestoNero για την συμπεριφορά αστυνομικών απέναντί του μετά από πορεία, είναι προφανές πως είχα υπερβολικές προσδοκίες από το Σώμα. -
Να αναφερθεί στον συνήγορο του πολίτη.
-
Έχω την εντύπωση (manosk, kon5, koutsan, ... ισχύει;) ότι υπάρχουν δικηγόροι που δέχονται να αναλάβουν υποθέσεις αγωγών χωρίς πάγια αμοιβή, παρά μόνο με ποσοστό επί των επιδικασθέντων χρημάτων. Προϋπόθεση, προφανώς, αποτελεί το να κρίνουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να θεωρείται 'σίγουρη' η υπόθεση.
-
Δεν είμαι σίγουρος αν ανήκει στο παρόν thread :
Χτες το απόγευμα (6:15) επέστρεφα σπίτι και περίμενα σε φανάρι στη γειτονιά μου. Από απέναντι έρχεται Cayenne με εκτυφλωτικά HID (αμέσως σκέφτομαι ζώο), φώτα ομίχλης αλλά και headlight modulators. To επόμενο αμάξι (δεν μπόρεσα να διακρίνω μοντέλο, είχαν καεί οι αμφιβληστροειδείς από το Cayenne) επίσης με headlight modulators, μετά μια S-Class με headlight modulators και τέλος ένα Hummer με φώτα ομίχλης, headlight modulators και μπλέ φάρο στο παρμπρίζ. Όλα με HID.
Κατά πάσα πιθανότητα ήταν συνοδεία VIP (στη γειτονιά έχω πετύχει ακόμα και πρωθυπουργούς και γαλαζοαίματους), αλλά τέτοια κονβόι σχεδόν πάντα έχουν και τουλάχιστον ένα περιπολικό και συνήθως και Ζητάδες. Οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να μην ήταν ασφαλίτικα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ζητάνε τα χαρτιά σου, ρωτάνε κάτι όπως πού πας, από που έρχεσαι κλπ και αν είσαι εντάξη όλα τελειώνουν εκεί.
Οκ με τα χαρτιά, αλλά πόσο εντάξει μπορεί να είναι δηλαδή το από πού έρχεσαι και πού πας;
Καθυστερημένη απάντηση μεν...
Από το να σε ρωτήσουν τί νούμερο παπούτσι φοράς, αν προτιμάς μπόξερ ή σώβρακα και τί ζώδιο είσαι είναι ποιό λογικό το παραπάνω.
Ο λόγος που κάνουν κουβέντα μαζί σου είναι προφανώς για να «μυρίσουν» την αναπνοή σου (για ευνόητους λόγους) και για να καταλάβουν αν βρίσκεσαι στον πλανήτη ή ταξιδεύεις σε καμμιά άλλη διάσταση.
Το να τους πείς ότι έρχεσαι από π.χ. την Ζουαζιλάνδη και πηγαίνεις στο π.χ. Ροβανιέμη είναι δικαίωμα σου αφενώς και δεν μπορούν να το διασταυρώσουν οπότε όντως δεν έχει νόημα αλλά είναι ποιό «λογικό» από το τί καιρό κάνει και το «how you see Chelsea this year».
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Σήμερα το πρωί γνωστός μου ενεπλάκει σε ατύχημα στην Καλλιθέα, Αθήνα, δυστηχώς με όχημα της αστυνομίας. Βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα με τη μοτοσυκλέτα του, όταν το αστυνομικό όχημα (χωρίς διακριτικά, της διεύθυνσης αλλοδαπών όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) που εκινείτο στη μεσαία, άλλαξε αψυχολόγητα λωρίδα με αποτέλεσμα η μηχανή του γνωστού μου να συγκρουστεί μαζί του στο ύψος του καθρέπτη του οδηγού.
Από την πτώση της μοτοσυκλέτας ο γνωστός μου χτύπησε με το κεφάλι και το γόνατο στο κράσπεδο, με το κράνος να αποτρέπει κάποιο σοβαρό τραυματισμό.Η πρώτη αντίδραση των αστυνομικών ήταν να αρνηθούν κάθε ευθύνη και να τον ενημερώσουν ότι θα τον περάσουν από αυτόφωρο (!) και ότι θα του ασκήσουν μήνυση για επικίνδυνη οδήγηση (!).
Το πλήρωμα της τροχαίας που έφτασε λίγο αργότερα απέφυγε να αποδώσει ευθύνες σε κάποια πλευρά και ανέφερε μόνο ότι τα κρατικά οχήματα δεν καλύπτουν ζημιές, ανεξάρτητα από το αν ευθύνονται ή όχι - δεν είναι ασφαλισμένα;Η συνέχεια έλαβε χώρα όχι σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά στο αστυνομικό τμήμα όπου ο γνώστος μου οδηγήθηκε για εξακρίβωση στοιχείων, χωρίς όμως διαδικασία αυτοφώρου αλλά με την βεβαίωση από μέρους των αστυνομικών ότι θα του ασκηθεί μήνυση. Τον κράτησαν αρκετές ώρες και του επέτρεψαν να φύγει μόνο όταν οι πόνοι στο γόνατό του ήταν τόσο έντονοι που με δυσκολία περπατούσε. Στο νοσοκομείο όπου πήγε μόνος του, οι γιατροί διέγνωσαν κακώσεις και έλαβε φαρμακευτική αγωγή καθώς και εντολή για ακινησία για περίπου 10 μέρες.
Η μοτοσυκλέτα έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από τη σύγκρουση, το περιπολικό επιφανειακή.
Δεν έχω ιδέα τι άλλες επιλογές έχει σε αυτή την περίπτωση πέρα από την προφανή του να συμβουλευτεί δικηγόρο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο διατίθεται να το κάνει, γιατί λόγω προβλημάτων υγείας τα οικονομικά του είναι σε άθλια κατάσταση, ουσιαστικά με τα βίας επιβιώνει.
Το αστυνομικό σώμα δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά δεν περίμενα πότε πως άτομο που έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, έχει υποστεί τραυματισμό και διαμαρτύρεται ότι πονάει οδηγείται για εξακρίβωση στοιχείων και όχι στο νοσοκομείο και μέσα στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται για ώρες δεν αντιδρά κανείς.
Σε αναμονή τώρα για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Ο φίλος σου δεν έπρεπε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο τμήμα αλλά να ζητήσει κατευθείαν νοσοκομείο.
Σε περίπτωση τραυματισμού έχει διακίωμα αυτός να υποβάλει μήνυση ότι και αν λένε οι άλλοι.Τώρα μόνο με δικηγόρο θα μπορέσει να βρεί άκρη και τουλάχιστον να απαιτήσει αποζημίωση για την μηχανή, για τα χαμένα μεροκάματα και για ψυχική οδύνη...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ζητάνε τα χαρτιά σου, ρωτάνε κάτι όπως πού πας, από που έρχεσαι κλπ και αν είσαι εντάξη όλα τελειώνουν εκεί.
Οκ με τα χαρτιά, αλλά πόσο εντάξει μπορεί να είναι δηλαδή το από πού έρχεσαι και πού πας;
Καθυστερημένη απάντηση μεν...
Από το να σε ρωτήσουν τί νούμερο παπούτσι φοράς, αν προτιμάς μπόξερ ή σώβρακα και τί ζώδιο είσαι είναι ποιό λογικό το παραπάνω.
Ο λόγος που κάνουν κουβέντα μαζί σου είναι προφανώς για να «μυρίσουν» την αναπνοή σου (για ευνόητους λόγους) και για να καταλάβουν αν βρίσκεσαι στον πλανήτη ή ταξιδεύεις σε καμμιά άλλη διάσταση.
Το να τους πείς ότι έρχεσαι από π.χ. την Ζουαζιλάνδη και πηγαίνεις στο π.χ. Ροβανιέμη είναι δικαίωμα σου αφενώς και δεν μπορούν να το διασταυρώσουν οπότε όντως δεν έχει νόημα αλλά είναι ποιό «λογικό» από το τί καιρό κάνει και το «how you see Chelsea this year».
xaxa!!
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4