Σήμερα το πρωί γνωστός μου ενεπλάκει σε ατύχημα στην Καλλιθέα, Αθήνα, δυστηχώς με όχημα της αστυνομίας. Βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα με τη μοτοσυκλέτα του, όταν το αστυνομικό όχημα (χωρίς διακριτικά, της διεύθυνσης αλλοδαπών όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) που εκινείτο στη μεσαία, άλλαξε αψυχολόγητα λωρίδα με αποτέλεσμα η μηχανή του γνωστού μου να συγκρουστεί μαζί του στο ύψος του καθρέπτη του οδηγού.
Από την πτώση της μοτοσυκλέτας ο γνωστός μου χτύπησε με το κεφάλι και το γόνατο στο κράσπεδο, με το κράνος να αποτρέπει κάποιο σοβαρό τραυματισμό.
Η πρώτη αντίδραση των αστυνομικών ήταν να αρνηθούν κάθε ευθύνη και να τον ενημερώσουν ότι θα τον περάσουν από αυτόφωρο (!) και ότι θα του ασκήσουν μήνυση για επικίνδυνη οδήγηση (!).
Το πλήρωμα της τροχαίας που έφτασε λίγο αργότερα απέφυγε να αποδώσει ευθύνες σε κάποια πλευρά και ανέφερε μόνο ότι τα κρατικά οχήματα δεν καλύπτουν ζημιές, ανεξάρτητα από το αν ευθύνονται ή όχι - δεν είναι ασφαλισμένα;
Η συνέχεια έλαβε χώρα όχι σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά στο αστυνομικό τμήμα όπου ο γνώστος μου οδηγήθηκε για εξακρίβωση στοιχείων, χωρίς όμως διαδικασία αυτοφώρου αλλά με την βεβαίωση από μέρους των αστυνομικών ότι θα του ασκηθεί μήνυση. Τον κράτησαν αρκετές ώρες και του επέτρεψαν να φύγει μόνο όταν οι πόνοι στο γόνατό του ήταν τόσο έντονοι που με δυσκολία περπατούσε. Στο νοσοκομείο όπου πήγε μόνος του, οι γιατροί διέγνωσαν κακώσεις και έλαβε φαρμακευτική αγωγή καθώς και εντολή για ακινησία για περίπου 10 μέρες.
Η μοτοσυκλέτα έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από τη σύγκρουση, το περιπολικό επιφανειακή.
Δεν έχω ιδέα τι άλλες επιλογές έχει σε αυτή την περίπτωση πέρα από την προφανή του να συμβουλευτεί δικηγόρο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο διατίθεται να το κάνει, γιατί λόγω προβλημάτων υγείας τα οικονομικά του είναι σε άθλια κατάσταση, ουσιαστικά με τα βίας επιβιώνει.
Το αστυνομικό σώμα δεν το έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά δεν περίμενα πότε πως άτομο που έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, έχει υποστεί τραυματισμό και διαμαρτύρεται ότι πονάει οδηγείται για εξακρίβωση στοιχείων και όχι στο νοσοκομείο και μέσα στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται για ώρες δεν αντιδρά κανείς.
Σε αναμονή τώρα για την εξέλιξη της υπόθεσης.