Χμμ...δεν είμαι βέβαιος γι αυτό. Υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για μη χρήση των V12 και όχι μόνο οι ρύποι...
Το βάρος. Οι 12κύλινδροι είναι εξαιρετικά βαρείς και ογκώδεις. Ένας 8κύλινδρος υπερτερεί εδώ.
Το 'ταβάνι' εξέλιξης των ατμοσφαιρικών. Με δεδομένη την εξαιρετική απόδοση του κινητήρα της Ενζο, πόσο ποαραπάνω θα έφτανε ένας ατμοσφαιρικός; άλλωστε θεωρείται ιδανικό τα 500κ.εκ. ανά κύλινδρο, δηλ όσα έχουμε τώρα...Και με τα στροφόμετρα να φθάνουν τις 9000σαλ, δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα από μια παρόμοια διάταξη.
Οι V8 (με τούρμπο προφανώς) έχουν άμεσα διαθέσιμη ροπή. Και τι ροπή! Τεράστιες ποσότητες...
Θεωρώ οτι είναι πολύ πιθανό (και δεν έχω καμία πηγή γι αυτό-απλώς θεωρώ) οτι θα παρουσιάσουν ένα αυτοκίνητο κοντά στη νοοτροπία της F40. Ελαφριά και απίστευτα γρήγορη. Και δε νομίζω κανείς να χαλάστηκε που η F40 είχε V8...Ένας σύγχρονος V8 θα μπορούσε άνετα από 5λίτρα πχ να παράγει 750-800ίππους...
Οι V12 θα υπάρχουν για να τοποθετούνται στα 2θέσια και 4θέσια GT της φίρμας.
Αν εν τέλει παρουσιάσουν έναν ακόμη V12, προβλέπω περίπου 6.5 - 6.6 λίτρα και 800 ίππους (με ολίγη από FXX δλδ)