-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Τα συγκριτικα που εχουν γινει με την GTA και τον ανταγωνισμο τα εχετε διαβασει??Ποιά ακριβώς εννοείς ;
Στην προηγούμενη σελίδα, αν είδες, παραθέτω κάποιες συγκριτικές τιμές επιδόσεων μεταξύ των δύο αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τα συγκριτικα που εχουν γινει με την GTA και τον ανταγωνισμο τα εχετε διαβασει??
Ποιά ακριβώς εννοείς ;
Στην προηγούμενη σελίδα, αν είδες, παραθέτω κάποιες συγκριτικές τιμές επιδόσεων μεταξύ των δύο αυτοκινήτων.
περα απο τα νουμερα, υπαρχουν και τα νουμερα σε πιστα και το πιο σημαντικο, οι εντυπωσεις απο τους δοκιμαστες που εχουν οδηγεισει τα αυτοκινητα
το drive ειχε κατι σχετικο σε πιστα με δοκιμαστες οδηγους αγωνων -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Συγκρίνω με Golf γιατί δεν μπόρεσα να βρώ τιμές για Α3.
Αρχική τιμή για Α3 (με τον κλασσικό 1,6 8ν - 100ps) είναι περί τα 23Κ αν δεν με απατά η μνήμη μου. Και χωρίς A/C (προσοχή, όχι Klima, το βασικό δεν έχει καν απλό A/C - και το klima κάνει 3Κ περίπου... ) και χωρίς ζάντες...
Η αλήθεια είναι ότι η GTA είναι υπερτιμημένη και το Α3 3,2 σε πολύ καλή τιμή, αλλά στις φθηνότερες εκδόσεις η κατάσταση είναι αντίστροφη εις βάρος σαφώς του AUDI...
Να σημειώσω ότι η 147 1,6 (120ps) κάνει περί τα 18,5Κ... Κι έχει τα πάντα...πλην ζαντών αλουμινίου. -
Πάντως τα νούμερα που αναφέρθηκαν στην πρώτη σελίδα αντιστρέφονται -υπέρ της GTA- σε τεστ του Autocar ή autoexpress -νομίζω- (αν τα βρω θα τα παραθέσω), οπότε μην τα πολυεμπιστεύεστε...
Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να ξέραμε τις τιμές σε άλλες χώρες...
Πχ. Στην Βρετανία οι τιμές είναι
GTA 22.750
Audi 24.125
(Τιμές αντιπροσωπείας σε λίρες) -
Εγώ πιστεύω πως βάζεις τον εαυτό σου σε ένα κλασσικό δίπολο δίλλημα:
Να πάρω αυτό που ενδεχομένως λέει η καρδιά μου (Αλφα 147 GTA) ή αυτό που μου λέει η τευτονική λογική.
Το Αλφα σου μιλάει, το ακούς, του μιλάς, σου απαντάει. Και με τέτοιο κινητήρα, έστω και μπροστοκίνητο, άν είσαι ο οδηγός στον οποίο αναφέρεται η GTA (βλέπε τί σημαίνει GTA...) θα περάσεις ζωή χαρισάμενη.
Άλλωστε Οι Ιταλοί δεν δεν βλάκες για να το βγάλουν έτσι στην κυκλοφορία.Από την άλλη πλευρά, το Audi A3 3.2 Q, έστω και με το Haldex, είναι αυτό που θέλει απλά να κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, και την κάνει... Εκτελεστικό όργανο.-
Διαλέγεις και παίρνεις. Προσωπικά επειδή διακατέχομαι από ένα ψιλοσύνδρομο αποστασιοποίησης από το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, θα προτιμούσα το GTA. Καθόλα τίμιο και πολύ καλοστημένο μπροσθοκίνητο αυτοκίνητο, ταχύτατο, ερεθιστικότατο ήχο, πολύ καλά φρένα, πολύ αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής. Ένα άριστο πακέτο δηλ. που σου κάνει και για το δρόμο και για τη ψυχούλα σου.
Από την άλλη το Α3 τα κάνει όλα καλά, έχει και μια 'φωνούλα' που πλησιάζει την Αλφα, είναι και Audi, αλλά σε πολλά είναι σαν αποστειρωμένο χειρουργικό εργαλείο.Follow your heart. Ενημερώσου, και μην αποφασίζεις βάσει των κριτηρίων που είχες συνηθίσει για αμάξια 1.6-2.0λ. Εδώ μιλάμε μεν για τα ίδια σκαριά με τα αυτοκίνητα χαμηλότερους κυβισμού αλλά ουσιαστικά για άλλη κατηγορία αυτοκινήτου.
-
Τα συγκριτικα που εχουν γινει με την GTA και τον ανταγωνισμο τα εχετε διαβασει??
Ποιά ακριβώς εννοείς ;
χμμμ οπως παντα ολα σχετικα ειναι...
Στo τεστ του best motoring η αλφα τελικα νικαει το golfR32 παρα οτι η πιστα ηταν ελαφρως υγρη...
Και τα δυο βεβαια χανουν κατα κρατος απο το RX-8 SPEC-A (ειδικη εκδοση), απο το S2000 (αλοιμονο), και απο ενα ιντεγκρα ημιαγωνιστικο. -
Ποιά η διαφορά μεταξύ A3 και της πιο σπόρ 147 ;
**Απλά πιστεύω ότι στόχος της Αudi είναι η δημιουργία του πιο γρήγορου και πολιτισμένου hatchback στον πλανήτη **8)
Υ.Γ. Εν αναμονή, βέβαια, των κορυφαίων της σειράς, S3 κ RS3
-
**Απλά πιστεύω ότι στόχος της Αudi είναι η δημιουργία του πιο γρήγορου και πολιτισμένου hatchback στον πλανήτη **8)Κρίμα που τον στόχο εκπλήρωσε πρώτη η Alfa Romeo ε?
Πάντως ελπίζω κάποια στιγμή να οδηγήσω και το A3 για να έχω μια πιο συνολική άποψη... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
**Απλά πιστεύω ότι στόχος της Αudi είναι η δημιουργία του πιο γρήγορου και πολιτισμένου hatchback στον πλανήτη **8)
Κρίμα που τον στόχο εκπλήρωσε πρώτη η Alfa Romeo ε?
Έχω αντίθετη άποψη.
Πιστεύω πως με το χέρι στην καρδιά, επιλέγεις 147 GTA, ένα πιο σπόρ αυτοκίνητο, πιο 'ψαγμένο' στο δρόμο, για αλλεπάλληλα στροφιλίκια, με λίγα λόγια, πλησιάζει πιο πολύ στην έννοια 'απόλυτο όπλο'.
Με ορθολογικά κριτήρια, το Α3 3,2 είναι συνολικά καλύτερο, πιο ολοκληρωμένο.
Είναι το αυτοκίνητο το οποίο είναι ιδιαίτερα φιλικό και εύχρηστο για οποιονδήποτε, εντός και εκτός πόλεως, το αυτοκίνητο που ο όρος 'απώλεια πρόσφυσης' δεν υπάρχει στο λεξικό του.
Ο συνδυασμός του γρήγορου και πολιτισμένου συγχρόνως, είναι στοιχεία που το αντιπροσωπεύουν και δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλα hatchback. -
Σωστός ο technik!!!
Συμφωνώ απόλυτα έχοντας εμπειρία και από τα 2 (είμαι ιδιοκτήτης S3 και φίλος ιδιοκτήτη 147GTA) ... -
Πραγματικά έχοντας συμβιώσει με μια GTA για δύο μήνες (σε ελληνικούς δρόμους) μου έδωσε την εντύπωση ιδιαίτερα πολιτισμένου αυτοκινήτου που μπορεί να οδηγήσει ο καθένας.
Ίσως το Audi να είναι ακόμα καλύτερο σ'αυτόν τον τομέα, δυστυχώς δεν μπορώ να έχω συνολική άποψη ακόμα, διότι δεν έχω οδηγήσει το δευτερο...
-
Mα ασφαλώς και η 147 GTA είναι ένα πολιτισμένο αυτοκίνητο. Κανείς δεν είπε το αντίθετο
Απλά στον τομέα αυτό, από ανάλογη εμπειρία, φαίνονται οι διαφορές.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Πραγματικά έχοντας συμβιώσει με μια GTA για δύο μήνες (σε ελληνικούς δρόμους) μου έδωσε την εντύπωση ιδιαίτερα πολιτισμένου αυτοκινήτου που μπορεί να οδηγήσει ο καθένας.Ίσως το Audi να είναι ακόμα καλύτερο σ'αυτόν τον τομέα, δυστυχώς δεν μπορώ να έχω συνολική άποψη ακόμα, διότι δεν έχω οδηγήσει το δευτερο...
μπορει να ειναι πιο αοσμο το Α3 αλλα το πλαισιο που εχει δεν θα το εχει η αλφα ουτε το 2014....
-
Είναι πάντως παρήγορο το γεγονός ότι, αν και το θέμα ξεκίνησε σαν καθαρή προβοκάτσια, και έγιναν προσπάθειες να πυροδοτηθούν εντάσεις, το κλίμα διατηρήθηκε υψηλό και παραγωγικό.
Αυτό στοιχειοθετεί την ωριμότητα και το επίπεδο του φόρουμ κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Είναι πάντως παρήγορο το γεγονός ότι, αν και το θέμα ξεκίνησε σαν καθαρή προβοκάτσια, και έγιναν προσπάθειες να πυροδοτηθούν εντάσεις, το κλίμα διατηρήθηκε υψηλό και παραγωγικό.Αυτό στοιχειοθετεί την ωριμότητα και το επίπεδο του φόρουμ κατά τη γνώμη μου.
Μπα, απλώς είναι βαρετή μια αντιπαράθεση χωρίς επιχειρήματα.
Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος που έχει οδηγήσει το Α3 στην εκδοση 3.2 να μας πεί την γνώμη του για το αυτοκίνητο !
-
Δεν έχω οδηγήσει την GTA, αλλά με την εμπειρία προσθιοκίνητου με 180 άλογα και με (μεγαλύτερη) εμπειρία σε πισωκίνητα αυτοκίνητα με 180+, έχω αποφασίσει οτι μεγάλη υπποδύναμη+μπροστινή κίνηση παραείναι προβληματικός συμβιβασμός.
Είμαι σίγουρος οτι το ίδιο πιστεύει και η Alfa. Πολύ απλά όμως, δεν υπάρχει τρόπος να βγάλει την 147 με πίσω κίνηση....
Αυτά.
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Είναι πάντως παρήγορο το γεγονός ότι, αν και το θέμα ξεκίνησε σαν καθαρή προβοκάτσια, και έγιναν προσπάθειες να πυροδοτηθούν εντάσεις, το κλίμα διατηρήθηκε υψηλό και παραγωγικό.
Αυτό στοιχειοθετεί την ωριμότητα και το επίπεδο του φόρουμ κατά τη γνώμη μου.
Μπα, απλώς είναι βαρετή μια αντιπαράθεση χωρίς επιχειρήματα.
Μπορεί σας παρακαλώ κάποιος που έχει οδηγήσει το Α3 στην εκδοση 3.2 να μας πεί την γνώμη του για το αυτοκίνητο !
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει την GTA, αλλά με την εμπειρία προσθιοκίνητου με 180 άλογα και με (μεγαλύτερη) εμπειρία σε πισωκίνητα αυτοκίνητα με 180+, έχω αποφασίσει οτι μεγάλη υπποδύναμη+μπροστινή κίνηση παραείναι προβληματικός συμβιβασμός.- Fiat Coupe Turbo
- Honda Civic TypeR
- Focus RS
-
Καποτε η saab ειχε δηλωσει οτι το οριο για ενα προσθιοκινητο ειναι 250 αλογα.Και μετα εμφανιζεται η 147 GTAm με 333 αλογα.Κατα της 9 χτες το βραδυ στην εκπομπη του BBC TOP GEAR που παρουσιαζει ο Jeremy clarkson η 147 gtam εριξε 1.8 στον γυρο σε S3 kai M3.Κατι λεγεται οτι στη κοντρα ηταν και ενα impreza.Σε λιγες μερες ελπιζω να μπορω να βαλω το Link με το video.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Καποτε η saab ειχε δηλωσει οτι το οριο για ενα προσθιοκινητο ειναι 250 αλογα.Και μετα εμφανιζεται η 147 GTAm με 333 αλογα.Κατα της 9 χτες το βραδυ στην εκπομπη του BBC TOP GEAR που παρουσιαζει ο Jeremy clarkson η 147 gtam εριξε 1.8 στον γυρο σε S3 kai M3.Κατι λεγεται οτι στη κοντρα ηταν και ενα impreza.Σε λιγες μερες ελπιζω να μπορω να βαλω το Link με το video.Τι βλέπω; Ο Ιερεμίας και ο brand new white Stig; Δεν τον 'σκότωσαν' ακόμα αυτόν;
Να το βάλεις το link οπωσδήποτε!
-
Alfa 147 3.2 GTA vs Audi A3 3.2 quattro