-
Christine
-
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Κοπελιά, δεν με παραξενεύει το πρόβλημα με το παράθυρο του fiesta μιας και τα ford το' χουν το θεματάκι, μικρό μεν αλλά το' χουν, με τα παράθυρα.
Ο πατέρας μου έχει πάρει το mondeo και όταν πάταγε τον αυτόματο να κατέβει το παράθυρο, αυτό κατέβαινε αλλά αμέσως ανέβαινε και έκλεινε. Αν το άνοιγε χωρίς το αυτόματο δεν είχε πρόβλημα.
Το πήγε στο εξουσιοδοτημένο κάτι με τον συναγερμό, αν θυμάμαι καλά, εντόπισαν και το έλυσαν επι τόπου.
Ούτε ...20 ημέρες μέσα, ούτε αλλαγές μηχανισμών, ούτε τπτ απ' αυτά. Βέβαια το πρόβλημα παρουσιαζόταν συνέχεια και ήταν εύκολα εντοπίσιμο.
Εσένα το κάνει όποτε θέλει γι' αυτό δεν το βρίσκουν.
Να παρακαλάς την επομένη να το κάνει μπροστά στα μάτια του μάστορα.Μου είπαν ότι δεν υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα με άλλο Fiesta.
Τη φύση του προβλήματος την ξέρουν. Την προτελευταία φορά που το έιχα στο συνεργέιο για 4-5 ημέρες, με παίρνει τηλ. ο υπεύθυνος του συνεργείου να πάω να το πάρω. Την επόμενη ημέρα το πρωί που έστειλα τον αδερφό μου για να τους επιστρέψει και τό όχημα εξυπηρέτησης, του είπαν ότι λίγη ώρα πριν που το είχαν δοκιμάσει ξαναπαρουσιάσε το πρόβλημα (και υποτίθεται με έπαιρναν τηλ. να μην πάω να το παραλάβω. Το ότι δεν είχα καμία κλήση από αυτούς είναι άλλο θεματάκι!). -
Οπως ειπα και στην αρχη αφου εχετε δοκιμασει τα παντα γιατι δεν αλλαζετε και τους διακοπτες???
-
Σαν πρωτη φαση δοκισε κατι απλο να ανεβασεις το παραθυρο τερμα και να κρατησεις τον διακοπτη πατημενο για δυο τρια δευτερολεπτα σε κατι οπελ φτιαχνει ετσι
Αλλιως οπως σου ειπαν και πιο πανω καθαρισμα καλο εκει που παταει το τζαμι και βεβαια αλλαγη διακοπτη .......
Δεν πιστευω να φορας ανεμοθραυστεςΚαι κατι ακομα ταπετσαρια εχουν βγαλει να δουν μεσα μηπως βρισκει πουθενα ?:hmmm:
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Σαν πρωτη φαση δοκισε κατι απλο να ανεβασεις το παραθυρο τερμα και να κρατησεις τον διακοπτη πατημενο για δυο τρια δευτερολεπτα σε κατι οπελ φτιαχνει ετσι
Αλλιως οπως σου ειπαν και πιο πανω καθαρισμα καλο εκει που παταει το τζαμι και βεβαια αλλαγη διακοπτη .......
Δεν πιστευω να φορας ανεμοθραυστεςΚαι κατι ακομα ταπετσαρια εχουν βγαλει να δουν μεσα μηπως βρισκει πουθενα ?:hmmm:
Έχω μάθει να κάνω σετάρισμα... τζίφος! Έχουν κοιτάξει στο συνεργείο μήπως βρίσκει πουθενά αλλά δεν ανέφεραν κάτι. Τώρα όσον αφορά στους διακόπτες, λες να είναι τόσο απλό και να μην τους έχει κόψει μετά τις τόσες φορές που έχω πάει; Από τη στιγμή που δεν μπορώ κι εγώ να είμαι σίγουρη ότι είναι από αυτό, πώς μπορώ να απαιτήσω να μου αλλάξουν διακόπτες; Μπορεί να το κολλάει κάποια πλακέτα, π.χ. συναγερμού, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την τάση της μπαταρίας, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει... κι ακριβώς επειδή δεν ξέρω, δεν μπορώ να τους κάνω υποδείξεις. Γνωρίζω άτομα που θα μπορούσαν να το κοιτάξουν αλλά δε θέλω αυτοί από το συνεργείο να βρουν πάτημα και να μου πουν ότι μπήκε χέρι (από τεχνικό μη εξουσιοδοτημένου συνεργείου) για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα...
-
Ο χρήστης kalokyra έγραψε:
Έχουμε συζητήσει και με τους υπεύθυνους του συνεργείου περί φυσικών φαινομένων, γιατί το πρόβλημα υπάρχει κυρίως Καλοκαίρι.
Στο Accent που είχα σαν προηγούμενο αμάξι, το καλοκαίρι, επειδή προφανώς ζεστένονταν πλαστικά και μη εξαρτήματα του μηχανισμού του παραθύρου, όταν ανέβαζα το τζάμι αυτό έβγαινε εκτός της διαδρομής του (έβγαινε δηλαδή έξω από το λαστιχένιο πλαίσιο), με αποτέλεσμα να προεξέχει και να μην ανεβαίνει σωστά (πάνω πάνω είχε απόσταση 2-3 πόντων από το λαστιχένιο πλαίσιο)... Αυτό γινόταν μόνο καλοκαίρι που είχε υψηλότερη θερμοκρασία. Μήπως είναι κάτι ανάλογο??
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Έχουμε συζητήσει και με τους υπεύθυνους του συνεργείου περί φυσικών φαινομένων, γιατί το πρόβλημα υπάρχει κυρίως Καλοκαίρι.
Στο Accent που είχα σαν προηγούμενο αμάξι, το καλοκαίρι, επειδή προφανώς ζεστένονταν πλαστικά και μη εξαρτήματα του μηχανισμού του παραθύρου, όταν ανέβαζα το τζάμι αυτό έβγαινε εκτός της διαδρομής του (έβγαινε δηλαδή έξω από το λαστιχένιο πλαίσιο), με αποτέλεσμα να προεξέχει και να μην ανεβαίνει σωστά (πάνω πάνω είχε απόσταση 2-3 πόντων από το λαστιχένιο πλαίσιο)... Αυτό γινόταν μόνο καλοκαίρι που είχε υψηλότερη θερμοκρασία. Μήπως είναι κάτι ανάλογο??
Απ' ό,τι ξέρω αυτό το προβληματάκι είναι χαρακτηριστικό στη ΗYUNDAI. Τα φυσικά φαινόμενα αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων αλλά π.χ. μου το έκανε αυτή την εβδομάδα με 22 βαθμούς θερμοκρασία και υπήρχαν μέρες με καύσωνα που δεν το έκανε μέσα στο καλοκαίρι. Μπορεί να είναι και τυχαίο. Το 2007 παρουσιάστηκε από Ιούνιο μέχρι αρχές Οκτώβρη. Τώρα κοντεύει να βγει και ο Νοέμβρης και εξακολουθεί να το κάνει, αν και όχι τόσο συχνά πλέον.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Αυτό γίνεται και στο δικό μας Accent (01) ανεξαρτήτως καιρού.
Ξήλωσα το εσωτερικό κάλυμμα της πόρτας για να το τσεκάρω και μάλλον φταίνε τα λάστιχα πάνω στα οποία κινείται το παράθυρο. -
Πλέον αλλάχτηκε και ο διακόπτης... τζίφος!
-
Μου φαινεται οτι πρεπει να μαθεις να ζεις μ' αυτο. Δεν ειναι και κατι τραγικο,απλα καταλαβαινω οτι οταν ειναι καινουριο το αμαξι θελεις να λειτουργουν ολα στην εντελεια.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Μου φαινεται οτι πρεπει να μαθεις να ζεις μ' αυτο. Δεν ειναι και κατι τραγικο,απλα καταλαβαινω οτι οταν ειναι καινουριο το αμαξι θελεις να λειτουργουν ολα στην εντελεια.Δεν είμαι εγώ υποχρεωμένη να μάθω να ζω με αυτό, σε αντίθεση με το'εξουσιοδοτημένο' συνεργείο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να μου το διορθώσει...
-
Πλέον αλλάχτηκε και ο διακόπτης... τζίφος!Άρα κάνεις μια λίστα με το τι δεν έχετε αλλάξει πλέον και τους την τρίβεις στην μούρη.
Επίσης, ζητάς αμάξι αντικατάστασης και τους αφήνεις το δικό σου εκεί μέχρι να το φτιάξουν.
Αν ήμασταν αλλού βέβαια πλέον ο τύπος θα είχε φάει τα 3 strikes του, αλλά τέσπα...
-
Μου φαινεται οτι πρεπει να μαθεις να ζεις μ' αυτο. Δεν ειναι και κατι τραγικο,απλα καταλαβαινω οτι οταν ειναι καινουριο το αμαξι θελεις να λειτουργουν ολα στην εντελεια.
Δεν είμαι εγώ υποχρεωμένη να μάθω να ζω με αυτό, σε αντίθεση με το'εξουσιοδοτημένο' συνεργείο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να μου το διορθώσει...
Και γω μαζί σου για το τελευταίο, αλλά μην ασχολείσαι με αυτό το πράγμα δυο χρόνια... κάνει κακό στην υγεία (χωρίς πλάκα-ειρωνεία). Κατά τη γνώμη μου έχεις δύο επιλογές: ή ξέχνα το γιατί δεν είναι πια και τόσο σημαντικό (εγώ αυτό θα έκανα), ή πήγαινε με τσαμπουκά... (όχι απαραίτητα δικαστικά αλλά έτσι έχεις σχεδόν σίγουρο αποτέλεσμα αν φυσικά έχεις αποδείξεις για τη βλάβη) και απαίτησε την αντικατάσταση της πόρτας για να ησυχάσεις μια και καλή και να μην σε ξαναπασχολήσει το θέμα. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από αυτό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πλέον αλλάχτηκε και ο διακόπτης... τζίφος!
Άρα κάνεις μια λίστα με το τι δεν έχετε αλλάξει πλέον και τους την τρίβεις στην μούρη.
Επίσης, ζητάς αμάξι αντικατάστασης και τους αφήνεις το δικό σου εκεί μέχρι να το φτιάξουν.
Αν ήμασταν αλλού βέβαια πλέον ο τύπος θα είχε φάει τα 3 strikes του, αλλά τέσπα...
...πήγα σε άλλο συνεργείο -'εξουσιδοτημένο'- και μου άλλαξαν διακόπτη. Εκεί που το πήγαινα, ισχυρίζονται ότι το διάστημα που το είχα αφήσει στο συνεργείο τους, το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε. Απλώς με πήραν τηλέφωνο να πάω να το πάρω 3 εβδόμάδες μετά, επειδή χρειάζονταν το όχημα εξυπηρέτησης. Στο συνεργείο που πηγαίνω τώρα τους έχω δώσει το ιστορικό από το προηγούμενο συνεργείο με όλες τις εργασίες που έγιναν, ωστόσο, δε γνωρίζω τι άλλο μπορεί να αλλαχθεί ώστε να τους πιέσω προς αυτή την κατεύθυνση.
-
Ο χρήστης n00b έγραψε:
Δεν είμαι εγώ υποχρεωμένη να μάθω να ζω με αυτό, σε αντίθεση με το'εξουσιοδοτημένο' συνεργείο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να μου το διορθώσει...
Και γω μαζί σου για το τελευταίο, αλλά μην ασχολείσαι με αυτό το πράγμα δυο χρόνια... κάνει κακό στην υγεία (χωρίς πλάκα-ειρωνεία). Κατά τη γνώμη μου έχεις δύο επιλογές: ή ξέχνα το γιατί δεν είναι πια και τόσο σημαντικό (εγώ αυτό θα έκανα), ή πήγαινε με τσαμπουκά... (όχι απαραίτητα δικαστικά αλλά έτσι έχεις σχεδόν σίγουρο αποτέλεσμα αν φυσικά έχεις αποδείξεις για τη βλάβη) και απαίτησε την αντικατάσταση της πόρτας για να ησυχάσεις μια και καλή και να μην σε ξαναπασχολήσει το θέμα. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από αυτό.
Συμφωνώ ότι το θέμα δεν είναι τόσο σημαντικό αλλά εσύ πιστεύεις ότι αν το αφήσω να περάσει έτσι το θεματάκι, την επόμενη φορά που θα πάω στο συνεργείο με ένα ίσως πιο σημαντικό πρόβλημα, θα με αντιμετωπίσουν όπως θα έπρεπε ή θα με 'ξεπετάξουν'; Το γεγονός ότι είμαι γυναίκα ήδη είναι μειονέκτημα σε σχέση με το πώς μας αντιμετωπίζουν στα συνεργεία. Πόσο μάλλον αν τους δείξω ότι είμαι διατεθειμένη να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. 'Εχω πάρει ήδη τηλέφωνο στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, από όπου μου ζητήθηκε να συντάξω μία λεπτομερής αναφορά με το πρόβλημα και να τους τη στειλώ. Όταν ενημέρωσα το συνεργείο για την κίνησή μου και μάλιστα τους είπα ότι σκοπεύω να μεταφράσω και να στείλω και την αναφορά στα κεντρικά της Ford Motor Company, μου ζήτησαν να τους ξαναπάω το αυτοκίνητο να το δουν. 3 εβδομάδες τους το άφησα και υποτίθεται ότι δεν είδαν τίποτε - τι περίμεναν να βρουν αν τους το ξαναπήγαινα;
"η τρελή με το παράθυρο"