-
Το κουτάκι έχει μέσα συρματάκια (από μαλακό πλαστικό) σε διάφορα πάχη (χρώματα για να ξεχωρίζουν) - δεν ξέρω αυτά τα καινούρια κουτιά πόσα χρώματα έχουν μέσα.
Βάζεις ένα κομμάτι συρματάκι ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ του κουζινέτου και συναρμολογείς σφίγγοντας κανονικά. Μετά καθώς το βγάζεις, το πλαστικό έχει πατηθεί και έχει απλώσει. Μετράς πόσο έχει απλώσει με τον ειδικό χάρακα και διαβάζεις αμέσως το διάκενο. Επίσης, επειδή το βάζεις σε όλο το μήκος βλέπεις αν είναι κωνικό.
Πιο χοντρά σύρματα πατιούνται περισσότερο και τα μετράς με άλλο χάρακα. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ μέτρημα και σου δείχνει αν υπάρχει κάποιο λοξό κουζινέτο.
Είναι ακριβό αλλά ένα κουτί κρατάει πάρα πολύ, πολλές μηχανές.
-
Μάλιστα. Δεν ήξερα καν την ύπαρξη τους!!!
-
Μεγάλη ευκολία στο μέτρημα και περιορίζει τα λάθη.
-
Φοβερή πατέντα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μεγάλη ευκολία στο μέτρημα και περιορίζει τα λάθη.Αρκεί να μη κουνηθεί ο στρόφαλος στο σφίξε - ξέσφιξε...
Speedy
-
Oι φωτό που ακολουθούν δείχνουν τον κινητήρα F4R της Renault που τον φοράνε τα Laguna 2.0 - Laguna turbo - Laguna GT - Megane GT - Megane turbo 225 - Megane turbo 250 - Clio II 172 - CLIO II 182 - CLIO III 197 - CLIO III 200. Δομικά είναι ίδιοι, μπλόκ / μπιέλες / έχουν ίδιο κωδικό, υπάρχουν διαφορές στα βάρη των στροφάλων ( ίδιες οι διαστάσεις τους σε όλα τα έδρανα, και βέβαια στους εκκεντροφόρους και το managment. O συγκεκριμένος είναι από Clio II 172 και έχει κάνει 100.000 χλμ, ανοίχτηκε γιατί προέρχεται από αυτοκίνητο που τουμπάρισε και καταστράφηκε χωρίς να πάθει τίποτα κανείς από τους 3 επιβαίνοντες ( τα αστέρια της παθητικής δούλεψαν ) και είχε σπάσει σε 2 σημεία η εισαγωγή και υπήρχε ο φόβος της αναρρόφησης κάποιων κομματιών.
Επί τη ευκαιρία θα γίνει και ένα μικρό καθάρισμα πραγματικά λίγες στις ατέλειες του καπακιού, λέω λίγες γιατί το εργοστάσιο έχει κάνει καλή δουλειά δεδομένου ότι είναι κινητήρας παραγωγής, προσέξτε λοιπόν τα φρεζαρίσματα της Renault με φρέζα CNC στην εισαγωγή - εξαγωγή, τις βαλβίδες με στέλεχος μόνο 5.5mm, τα κοκκοράκια που έχουν ρουλεμάν για την επαφή τους με τους εκκεντροφόρους για σημαντική μείωση των τριβών, και τα σημάδια του Honning στους κυλίνδρους που μαρτυρούν ένα πολύ ποιοτικό μπλόκ ( τα μαντεμένια μπλόκ της Renault περιέχουν χρώμιο ) για αυξημένη σκληρότητα και γιαυτό βγάζουν άνετα 400.000 χλμ.
Στη φωτό ο μικρός μου γιός έχει αρχίσει το καθάρισμα, είναι για το δικό του αυτοκίνητο το μοτέρ αυτό, ένα Clio I με πλήρη μετατροπή Williams θα αλλάξει το μοτέρ και την ECU που φοράει τώρα και θα βάλει αυτό με την δική του ECU( σαλόνι, ψαλίδια, όργανα, ταμπλώ, φοράει Bilstein Coil over ) -
Το εργοστάσιο έκανε καλή δουλειά σ' αυτό τον κινητήρα. Δεν βλέπεις τέτοια δουλειά σε κινητήρες της σειράς.
-
άλλη μια βελτιώσει ...
http://www.theoldone.com/articles/Larry ... _Civic.htm -
Μια λεπτομερεια.
Στα Clio RS III δεν ειναι ιδια,μαλιστα δεν εχουν καμια σχεση σε στροφαλο/μπιελες/πιστονια... -
Ωραία δουλεία φιλε Κουαντα.
-
ΓΕΙΑ ΣΟΥ,
ΛΕΓΟΜΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑΝΣΗ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ.
ΕΧΩ ΕΝΑ YAMAHA R6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΝΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΩΣΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ 12500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΒΑΖΕ ΑΛΛΟ ΣΤΡΟΦΕΣ ΝΟΡΜΑΛ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΙΣ 15500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΛΥΣΑΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙΚΑΘΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΡΜΑΛ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ
ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ email : christos617@gmail.com ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ -
21 Quadra η στάση του γιού σου δεν είναι καθόλου σωστή. Καλό θα ήταν να βελτιώσεις τις συνθήκες εργασίας του!
Γιατί καλές οι βελτιώσεις κινητήρων αλλά μη χαλάσουμε το δικό μας το 'σασί'! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
21 Quadra η στάση του γιού σου δεν είναι καθόλου σωστή. Καλό θα ήταν να βελτιώσεις τις συνθήκες εργασίας του!
Γιατί καλές οι βελτιώσεις κινητήρων αλλά μη χαλάσουμε το δικό μας το 'σασί'!Έχεις δίκηο ...γιατρέ.
-
Ο χρήστης christosioannou έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΟΥ,
ΛΕΓΟΜΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑΝΣΗ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ.
ΕΧΩ ΕΝΑ YAMAHA R6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΕΝΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΩΣΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ 12500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΒΑΖΕ ΑΛΛΟ ΣΤΡΟΦΕΣ ΝΟΡΜΑΛ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΙΣ 15500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΛΥΣΑΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙΚΑΘΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΡΜΑΛ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ
ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ email : christos617@gmail.com ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ
ΧΡΗΣΤΟΣΈχεις μήνυμα - pm
-
Ο χρήστης christosioannou έγραψε:
ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΩΣΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ 12500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΒΑΖΕ ΑΛΛΟ ΣΤΡΟΦΕΣ ΝΟΡΜΑΛ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΙΣ 15500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΛΥΣΑΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙΚΑΘΗΣΕΙΣVALVE FLOAT
Βάλατε μεγαλύτερες βαλβίδες και μάλλον τα ελατήρια των βαλβίδων δεν έχουν αρκετή δύναμη για να τις γυρίσουν πίσω στις ψηλές στροφές (μπορεί και να αναπηδούν).
Ο 'κόφτης' που λες είναι ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ VALVE FLOAT.
Καμία σχέση με επικαθήσεις. -
αμα το δει κανεις με επιληψια αυτο θα ξεφυγει...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΩΣΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ 12500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΒΑΖΕ ΑΛΛΟ ΣΤΡΟΦΕΣ ΝΟΡΜΑΛ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΤΙΣ 15500 ΣΤΡΟΦΕΣ ΛΥΣΑΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΠΙΚΑΘΗΣΕΙΣVALVE FLOAT
Βάλατε μεγαλύτερες βαλβίδες και μάλλον τα ελατήρια των βαλβίδων δεν έχουν αρκετή δύναμη για να τις γυρίσουν πίσω στις ψηλές στροφές (μπορεί και να αναπηδούν).
Ο 'κόφτης' που λες είναι ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ VALVE FLOAT.
Καμία σχέση με επικαθήσεις.αυτο σε καποια μοντελα-κινητηρες συμβαινει ακομα και χωρις να βαλεις μεγαλυτερες-βαρυτερες βαλβιδες.Το εχω δει να συμβαινει με μαμα ελατηρια ,απλα ηθελαν να γυρισουν 1000-1500 στροφες παραπανω.
Απο την μια μπορει τα ελατηρια να ειναι κουρασμενα απο χρηση πολλων χλμ,η να εχουν δουλεψει με αγριοτερους εκκεντροφορους με μεγαλυτερο βυθισμα,συν την ταση των κατασκευαστων να χρησιμοποιουν οσο το δυνατον μαλακοτερα ελατηρια για την αποφυγη πολλων τριβων για οικονομια.
Εχω δει κινητηρα που χωρις αλλαγη σε προγραμμα μονο με αλλαγη ελατηριων βαλβιδων πηρε γυρω στα 25 αλογα(σε συνολο 350 περιπου) αφου σταματησε το valve float. -
Ας μην κάνουμε υποθέσεις, το παιδί είπε ότι άλλαξαν βαλβίδες, δεν μας είπε αν κατέβασαν έστω και ελάχιστα το καπάκι, δεν γέρουμε αν άλλαξαν εκκεντροφόρους, ή αν άλλαξαν και τα διάκενα τους.
Δεν ξέρουμε αν οι έδρες των βαλβίδων με το άνω μέρος της βαλβίδας ( εκεί που πατάνε οι εκκεντροφόροι, υποθέτω ότι ανοίγουν απευθείας με καπελώτα και όχι με κοκκοράκια, αφού γυρνάει / γύρναγε το μοτέρ στις 15.500 σαλ ), δεν ξέρουμε αν άλλαξαν και έδρες όπως δεν ξέρουμε και τη θέση τους, δηλαδή αν έκατσαν στο αυτό ύψος, ίσως να δημιουργούν μεγάλη σκίαση οι νέες βαλβίδες και να έχει μειωθεί ο στροβιλισμός του μίγματος μέσα στο θάλαμο καύσης, αν είναι διαφορετικά αυτά τα ύψη υπάρχει πρόβλημα, ίσως να ακουμπάνε στα ελατήρια οι σπείρες μεταξύ τους όταν είναι τελείως βυθισμένες οι βαλβίδες, μιλάμε και ψάχνουμε τα εκατοστά του χιλιοστού, θέλουν όλα μέτρημα από την αρχή σύμφωνα με τις ανοχές του κατασκευαστή, αυτά είναι μοτέρ που δεν τα πειράζουμε σε αυτό τον βαθμό αν δεν έχουμε όλη τη γνώση και τα όργανα, αν έχουν κατεβάσει έστω 0.3mm το καπάκι και έχει αλλάξει το διάκενο στις squish band ποιός μπορεί να μας το πεί ?
Η καταστροφή των squish band αλλοιώνει τον στροβιλισμό του μίγματος στο θάλαμο καύσης και μπορεί να επιφέρει από πειράκια μέχρι απομάκρυνση του μίγματος από την περιοχή που βρίσκεται το μπουζί.Ας μάθουμε με λεπτομέρειες τι ακριβώς έχουν κάνει και μετά όλοι μαζί οι γιατροί θα σκύψουμε πάνω από το προσκέφαλο του ασθενούς για να τον ξεσκίσουμε.
Επαναλαμβάνω, τα μοτέρ αυτά δεν τα αγγίζουμε αν δεν έχουμε την αντίστοιχη εμπειρία χρόνων των μηχανικών - εξελικτών αγωνιστικών κινητήρων, και τη γνώση της λειτουργίας της καύσης σε βάθος, δεν υπάρχουν οι ανοχές που θα κρύψουν τη μικρή ή τη μεγάλη πατάτα στην αλλοίωση του θαλάμου καύσης.
Στην Αμερική οι εκεί μηχανικοί χτίζουν κατά το ήμισυ τους αυλούς εισαγωγής ( μικραίνοντας τους ) για να αυξήσουν την ταχύτητα του μίγματος και κατ΄επέκταση το στροβιλισμό του μέσα στο θάλαμο καύσης λεπτοδιαμοιράζοντας ακόμα περισσότερο το μέγεθος των σταγόνων του καυσίμου για ταχύτερη καύση. Μη μπερδεύεστε με τα δικά μας μοτέρ που σούρνωνται με 6.000 - 7.000 σαλ, τα μοτέρ αυτά έχουν τις 14-15.000 για κολατσιό και σε αυτές τις στροφές ο χρόνος που έχει η σπινθήρας και το μέτωπο της φλόγας για να διασκορπιστεί στο θάλαμο καύσης είναι υποδιπλάσιος, εκεί μέσα είναι διαφορετικές οι συνθήκες, εκεί δεν παίζουμε μαθαίνω τις μηχανές, εκεί στροφάρουν ανελέητα.
-
πολλοι βελτιωσαν την ροη στο καπακι και το αποτελεσμα ηταν χειροτερο απο το νορμαλ, ολα τα εξαρτηματα πρεπει να συνεργαζονται μεταξυ τους αψογα για να εχουμε το σωστο αποτελεσμα, οι μεγαλυτερες βαλβιδες ειναι και πιο βαριες απο τις προηγουμενες αρα εχουν μεγαλυτερη αδρανεια καναν τιπουα γιαυτο? μεγαλωσαν μονο τις εδρες χωρις ροικη στο καπακι? χαλασαν το βεντουρι που εχει ο αυλος εισαγωγης ? τι εκκεντροφορους εβαλαν αν εβαλαν? προγραμμα φτιαχτηκε με τα νεα δεδομενα? πολλα δεδομενα δεν ξερουμε, πως θα πουμε μια γνωμη σωστη?
-
Μιας και μιλάμε για γυάλισμα εισαγωγων/εξατμίσεων να ανεβάσω και εγώ μερικές δικές μου φωτό απο το μπόξερ κινητήρα που αναβάθμισα. Για να είμαι ειλικρινής , η δουλειά που εκανα ήταν αρκετά βιαστική και πιεσμένη λόγο χρόνου μιας και κράταγα πιασμένο το δικώλονο αλλά είναι ενδεικτικό της ποιότητας κατασκευής από εργοστάσιο και πόσο καλύτερο θα μπορούσε να γίνει.
Γυαλισμα με Dremmel και μετά πέρασμα με λίγο πιο άγριο με το χέρι για να διατηρηθουν κάποιες στροβιλώσεις αέρα..
Εδω φαίνεται πιο καθαρά πόσες ανωμαλίες έχουν οι ειδσαγωγές των καρμπυρατερ ακόμα και μετά το γυάλισμα.
Ομοίως έτριψα με το Dremmel όσο μπορούσα και στις εξατμίσεις. Εκει η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη , πέρα από λακούβες είχε και φοβερά εξογκώματα...
Τώρα , το αν έχω δει διαφορά , δεν ξέρω ακόμα , μένει να ζιγκλωρώσω σωστά τα καρμπυρατερ για να αποδώσει. Πάντως είναι βελτίωση σε σχέση με πρίν.....
Bελτίωση κινητήρα