-
Καλησπέρα,
Είμαι καινούριος στην παρέα αν και χρόνια αναγνώστης του περιοδικού!Παρατήρησα το εξής πριν 2 βδομάδες, ανάβω καλοριφέρ στο αυτοκίνητο και δεν έβγαζε καθόλου ζεστό, και μετά από λίγα λεπτά ανέβασε θερμοκρασία ο κινητήρας. Επειδή κάτι τετοιο είχε συμβει και πριν κανα 6μηνο είχα μαζί μου λίγο αντιπυκτικό και έβαλα, ήθελε λίγο συμπλήρωμα απ'οτι φαίνεται και σταμάτησε να ανεβάζει θερμοκρασία, και ξαναλειτούργησε πάλι το καλοριφέρ.
Σήμερα όμως στο άσχετο και χωρίς να ανάψω καλοριφέρ ανέβασε θερμοκρασία αλλά δεν πήγε στο τέρμα, λίγο πριν τα κόκκινα. Συνέχισα να οδηγάω επειδή ημουν παραλιακή και έψαχνα βενζινάδικο για να δω με ησυχία λάδια κλπ, και έπεσε πάλι στη μέση. 3-4 χιλιόμετρα πιο κάτω, πάλι το ίδιο, ξαναπέφτει στη μέση. Έφτασα γραφείο και δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω αλλά έχω ταξιδάκι αύριο για Πάτρα και πρέπει να το δω άμεσα. Τί πιστεύετε ότι μπορεί να είναι? Θα ενημερώσω το τοπικ το απόγευμα που θα έχω τσεκάρει λάδια...
Το αυτοκίνητο είναι ενα Toyota MR2 του 2001, 115,000χλμ και του έκανα σέρβις τον Ιούνιο.
Λαδάκι δεν καίει, τελευταία φορά που τσέκαρα τουλάχιστον..Heeeeelp!!!
-
Καλησπέρα,
Είμαι καινούριος στην παρέα αν και χρόνια αναγνώστης του περιοδικού!Παρατήρησα το εξής πριν 2 βδομάδες, ανάβω καλοριφέρ στο αυτοκίνητο και δεν έβγαζε καθόλου ζεστό, και μετά από λίγα λεπτά ανέβασε θερμοκρασία ο κινητήρας. Επειδή κάτι τετοιο είχε συμβει και πριν κανα 6μηνο είχα μαζί μου λίγο αντιπυκτικό και έβαλα, ήθελε λίγο συμπλήρωμα απ'οτι φαίνεται και σταμάτησε να ανεβάζει θερμοκρασία, και ξαναλειτούργησε πάλι το καλοριφέρ.
Σήμερα όμως στο άσχετο και χωρίς να ανάψω καλοριφέρ ανέβασε θερμοκρασία αλλά δεν πήγε στο τέρμα, λίγο πριν τα κόκκινα. Συνέχισα να οδηγάω επειδή ημουν παραλιακή και έψαχνα βενζινάδικο για να δω με ησυχία λάδια κλπ, και έπεσε πάλι στη μέση. 3-4 χιλιόμετρα πιο κάτω, πάλι το ίδιο, ξαναπέφτει στη μέση. Έφτασα γραφείο και δεν έχω προλάβει να το κοιτάξω αλλά έχω ταξιδάκι αύριο για Πάτρα και πρέπει να το δω άμεσα. Τί πιστεύετε ότι μπορεί να είναι? Θα ενημερώσω το τοπικ το απόγευμα που θα έχω τσεκάρει λάδια...
Το αυτοκίνητο είναι ενα Toyota MR2 του 2001, 115,000χλμ και του έκανα σέρβις τον Ιούνιο.
-
Καλησπέρα,
-
Το πιθανοτερο ειναι να υπαρχει διαρροη: απο καποιο κολαρο, απο το ψυγειο κτλ.
-
To νερο στο ψυγειο να κοιταξεις και ασε τα λαδια....
-
Λοιπον επειδη δεν αντεξα την αγωνια, πηγα και τσεκαρα τα λαδια και δεν ειχε τιποτα..
Σερβις του ειχα κανει τον Ιουνιο, οποτε καταλαβαινετε δεν ειμαι καθολου ικανοποιημένος απ'την εξυπηρετιση. Αποκλειω το να εχει πιει 4 λιτρα λαδι μεσα σε 4-5 μηνες, διαρροη δεν εχω (εχω συγκεκριμενη θεση και στην πιλωτη αλλα και στο παρκινγκ της εταιριας) οποτε μαλλον δεν μου αλλαξε καθολου λαδια.. Θα το παρατηρησω πως παει και πλεον θα ειμαι καθε μηνα με τη μεζουρα στο χερι να τσεκαρω..Προφανως καιει λιγο λαδι, ο τυπος μαλλον δεν θα μου αλλαξε τον Ιουνιο, και φταιω και εγω που επαναπαυτηκα και δεν τσεκαρα! Ευτυχως απεφυγα τα χειροτερα!
-
Ο χρήστης nmavra έγραψε:
Λοιπον επειδη δεν αντεξα την αγωνια, πηγα και τσεκαρα τα λαδια και δεν ειχε τιποτα..
Σερβις του ειχα κανει τον Ιουνιο, οποτε καταλαβαινετε δεν ειμαι καθολου ικανοποιημένος απ'την εξυπηρετιση. Αποκλειω το να εχει πιει 4 λιτρα λαδι μεσα σε 4-5 μηνες, διαρροη δεν εχω (εχω συγκεκριμενη θεση και στην πιλωτη αλλα και στο παρκινγκ της εταιριας) οποτε μαλλον δεν μου αλλαξε καθολου λαδια.. Θα το παρατηρησω πως παει και πλεον θα ειμαι καθε μηνα με τη μεζουρα στο χερι να τσεκαρω..Προφανως καιει λιγο λαδι, ο τυπος μαλλον δεν θα μου αλλαξε τον Ιουνιο, και φταιω και εγω που επαναπαυτηκα και δεν τσεκαρα! Ευτυχως απεφυγα τα χειροτερα!
5 μηνες δεν εχεις ελενξει τα λαδια ;
-
τι σχεση εχουν τα λαδια τωρα με την θερμοκρασια νερου
-
Ο χρήστης nmavra έγραψε:
Εννοείς δεν είχε λάδι στη βέργα, έτσι; Άλλο αυτό και άλλο δεν έχει καθόλου λάδια μέσα.
-
Δεν ειναι οτι δεν ειχα ελέγξει, αλλά στο MR2 το μεταλικο αυτο που μπαινει μέσα είναι λίγο περιεργο γιατι το βαζεις υπο γωνια επειδη εχει περιεργη θεση ο κινητηρας με αποτελεσμα να 'λερωνεται' το μεταλικο και να μην καταλαβαίνεις ακριβως τη στάθμη.Οταν το τσεκαρα λοιπον αρχες σεπτεμβριου μετα τις διακοπες μου φανηκε (προφανως εσφαλμένα) ότι ειχα λάδι.
Αυτο εννοω οτι δεν το τσεκαρα καλα, επαναπάυτηκα οτι αλλαξε λαδια οποτε ειμαι οκ.
Και παλι ξαναλεω αποκλειεται να εκαψε 4 λιτρα λαδι σε 5 μηνες. Προφανως καιει λαδια καιρο και δεν το ειχα παρει χαμπάρι εγω!Οσο για το τι σχεση εχει το νερο με τη θερμοκρασια, αφου δεν ειχα σχεδον καθολου λαδι φανταζομαι οτι και ο κινητηρας ζεστενοταν περισσοτερο (τα μεταλα του) οποτε ποσο να ψυχθει..?
Νερο παντως και αντιπυκτικο κλπ εχω φουλ!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εννοείς δεν είχε λάδι στη βέργα, έτσι; Άλλο αυτό και άλλο δεν έχει καθόλου λάδια μέσα.
Ναι στη βέργα εννοω, προφανως μεσα είχε λίγο αλλιως θα μου είχε κολήσει και θα τον ειχα παρει στο χέρι.
Αλλα στη βέργα που έχει το σηματακι του μινιμουμ εγω ημουν ΠΟΛΥ πιο κατω απο αυτο...
Προφανως λοιπον το ελαχιστο που ειχε μεσα υπερθερμανθηκε και αρα ανεβασε θερμοκρασια.Η απορια μου ομως παραμένει πως γινεται να ανεβοκατεβαινει η θερμοκρασια. Απτο νορμαλ ανέβηκε στο κοκκινο μέσα σε 2 λεπτα, εκατσε εκει 3 λεπτα και κατεβηκε μετα στο νορμαλ μεσα σε 1 λεπτο.
-
Το βεντιλατερ σου δουλευει;
-
Ο χρήστης nmavra έγραψε:
Δεν ειναι οτι δεν ειχα ελέγξει, αλλά στο MR2 το μεταλικο αυτο που μπαινει μέσα είναι λίγο περιεργο γιατι το βαζεις υπο γωνια επειδη εχει περιεργη θεση ο κινητηρας με αποτελεσμα να 'λερωνεται' το μεταλικο και να μην καταλαβαίνεις ακριβως τη στάθμη.Οταν το τσεκαρα λοιπον αρχες σεπτεμβριου μετα τις διακοπες μου φανηκε (προφανως εσφαλμένα) ότι ειχα λάδι.Αυτο εννοω οτι δεν το τσεκαρα καλα, επαναπάυτηκα οτι αλλαξε λαδια οποτε ειμαι οκ.
Και παλι ξαναλεω αποκλειεται να εκαψε 4 λιτρα λαδι σε 5 μηνες. Προφανως καιει λαδια καιρο και δεν το ειχα παρει χαμπάρι εγω!Οσο για το τι σχεση εχει το νερο με τη θερμοκρασια, αφου δεν ειχα σχεδον καθολου λαδι φανταζομαι οτι και ο κινητηρας ζεστενοταν περισσοτερο (τα μεταλα του) οποτε ποσο να ψυχθει..?
Νερο παντως και αντιπυκτικο κλπ εχω φουλ!
Τα αμαξια δεν τα 'μετρανε' μονο με τους μηνες αλλα κυριως με τα χιλιομετρα.Μπορει σε 4 μηνες να εχεις κανει 2000χλμ αλλα μπορει να εχεις κανει και 12000χλμ.Επισης μην αποκλείεις τιποτα ,ολα μπορουν να συμβουν.
-
Ο χρήστης nmavra έγραψε:
Η απορια μου ομως παραμένει πως γινεται να ανεβοκατεβαινει η θερμοκρασια. Απτο νορμαλ ανέβηκε στο κοκκινο μέσα σε 2 λεπτα, εκατσε εκει 3 λεπτα και κατεβηκε μετα στο νορμαλ μεσα σε 1 λεπτο.Αυτό γίνεται όταν έχεις λίγο νερό στο ψυγείο.
Είτε έχεις διαρροή ή θέλει εξαέρωση το κύκλωμα ή χάλασε η φλάντζα κεφαλής.
Να συμπληρώνεις - το πρωί να είναι τουλάχιστον στο ΜΙΝ (ή στο ΜΑΧ όταν είναι ζεστό).Επειδή σου άλλαξαν λάδια αλλά τα έχασε/έκαψε, να κοιτάζεις και να συμπληρώνεις συχνά.
-
Ο χρήστης nmavra έγραψε:
Η απορια μου ομως παραμένει πως γινεται να ανεβοκατεβαινει η θερμοκρασια. Απτο νορμαλ ανέβηκε στο κοκκινο μέσα σε 2 λεπτα, εκατσε εκει 3 λεπτα και κατεβηκε μετα στο νορμαλ μεσα σε 1 λεπτο.
Με τα συμπτώματα που περιγράφεις θα έλεγα μάλλον να κοιτάξεις τον θερμοστάτη. Καλού κακού θα σου έλεγα να τον αντικαταστήσεις. Δεν είναι ακριβό ανταλλακτικό.
-
Ευχαριστω παιδια, εχτες τελικα πρέπει να ηταν η ελειψη ψυκτικού στο ψυγειο, δυστυχως δεν ειχε σχεδον καθολου! Σιγουρα υπαρχει καποιο προβλημα ΚΑΠΟΥ γιατι το ειχα ανοιξει και ειχα προσθεσει πριν 2 βδομαδες.
Θα το παω αυριο τωρα να το κοιταξουν γιατι δεν προλαβαινω σημερα, για καλο και για κακο εφοδιαστηκα με ενα μπουκαλι ακομα να προσθεσω αν χρειαστει μεχρι τοτε!! Καμια τρυπα στο ψηγειο τηα ειναι! Παντως παλι καλα, αυτη η τρυπα ισως με γλιτωσε απτα χειροτερα με τα λαδια!!!
-
Ουτε λαδια ουτε νερα.
-
Δεν προβλέπεται σε σύγχρονο αυτοκίνητο να προσθέτεις ψυκτικό μέχρι να το αλλάξεις κάθε λίγα χρόνια. Άρα από κάπου το χάνει καλύτερα από κανένα κολλάρο και όχι από φλάντζα.
Τελικά αν ούτε λάδια έχει ούτε νερά έχει μάλλον παίζεις στα ίσια με κάτι πειραματικούς κεραμικούς κινητήρες... και πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά μπας και προλάβεις τα χειρότερα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν προβλέπεται σε σύγχρονο αυτοκίνητο να προσθέτεις ψυκτικό μέχρι να το αλλάξεις κάθε λίγα χρόνια. Άρα από κάπου το χάνει καλύτερα από κανένα κολλάρο και όχι από φλάντζα.Τελικά αν ούτε λάδια έχει ούτε νερά έχει μάλλον παίζεις στα ίσια με κάτι πειραματικούς κεραμικούς κινητήρες... και πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά μπας και προλάβεις τα χειρότερα...
Αυτο για το ψυκτικο δεν το ήξερα ομολογουμενως, το αυτοκινητο το έχω 2.5 χρονια αν και ειναι μοντελο 2001 και του εχω βαλει ψυκτικο 2 φορες, μία φορά τον Ιανουάριο-Φεβρουαριο και μία τώρα.
Ιστορικά, τα ΜR2 είχαν μέχρι το 2005 που βγηκε το facelift πρόβλημα με τους 2 προ-καταλυτες. Δεν ξερω αλλο αμαξι που να εχει προκαταλύτες αλλα στο δικό μου έχει τους 2 'μικρούς' που ήταν κεραμικοί και τον κανονικό. Το 2006 λιγο πριν το παρω εγω (το ειχε φιλος μου πιο πριν) οι προκαταλύτες πάθανε βλάβη και μικροθρύψαλα μπήκαν στο θάλαμο κάυσης, δεν ξέρω πώς και γιατί αλλά κατι εχει να κανει με το μεταβλιτο χρονισμο των βαλβίδων απ'οτι έχω ψάξει. Η εγγύηση ισχυε οποτε αλλαχτηκε κινητηρας. Μαρτιο 2006 αυτο, με 70,000χλμ. Εκει αλλάχτηκε και ο ιμαντας εκκεντροφόρων. Τον Απριλιο πήρα το αμάξι εγω και το έστρωσα, και Σεπτεμβριο ΞΑΝΑ οι προκαταλυτες εκαναν ζημια, αλλά αυτή τη φορά ευτυχως τα θρυματα μπηκαν στον καταλύτη και δεν ρουφηχτηκαν παλι μεσα.
Καταστραφηκε ο καταλυτης, και ψαχνοντας εγω σε forum UK & USA ειδα οτι οι προκαταλύτες τελικα φταινε και τους ξυλωσα, βαζοντας εναν καταλύτη κανονικό, όπως εχουν κανει παρα πολλοί κατοχοι πριν το 2005 στο εξωτερικο. 400 ευρω συνολο ζημια δηλαδη.
Αυτά για την ιδιαιτεροτητα του συγκεκριμένου κινητήρα.
Τώρα θα το παρακολουθω γιατι οντως ΚΑΙ λάδια ΚΑΙ ψυκτικο να χάνω ειναι λιγο φοβιστικό..
Θα δουμε, εδω ειμαστε να τα λεμε!
-
Γιατι δεν θετεις το ερωτημα σου στο mr2 club ωστε να λαβεις πιο σιγουρες απαντησεις απο κατοχους? Εδω ο καθενας θα σου λεει τα δικα του..
Ανεβοκατεβαίνει η θερμοκρασία..