-
πεφτω απ'τα συννεφα - κ εχω κουραστει να πεφτω συνεχεια απ'τα συννεφα-
εκει που λεω 'επιτελους, βρηκα κ γω ενα συννεφακι να αραξω λιγο', συμβαινει κατι τετοιο και με ταρακουνα
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
2 και σήμερα
+1
κάτσε φίλε, τα μπερδεύουμε...
εγώ για να μπω είμαι...άρα προσλαμβάνεσαι... που?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
2 και σήμερα
+1
εγώ για να μπω είμαι...Κι εγώ για να μπώ
StavrosG, φαντάζομαι θα υποστείς αυτό που περνούν όλοι οι Ροδίτες? Δλδ θα μπεις Ρόδο, θα πάρεις 1η μετάθεση Ρόδο και μετά επιτέλους θα πας Ρόδο?
(95αδτε λέμε... )
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
+1
εγώ για να μπω είμαι...Κι εγώ για να μπώ
StavrosG, φαντάζομαι θα υποστείς αυτό που περνούν όλοι οι Ροδίτες? Δλδ θα μπεις Ρόδο, θα πάρεις 1η μετάθεση Ρόδο και μετά επιτέλους θα πας Ρόδο?
(95αδτε λέμε... )
95 ΕΑΡΜΕΘ θα πάει! Νόμιζε ότι θα την έβγαζε στο Τάγμα Εξυπηρέτησης Τουριστριών...
*Παιδιά, είδα φως και λέω να μπω κι εγώ αύριο!
Βρέχει φωτιά στη στράτα μου
φωτιά που μ' έχει κάψει
για τα φτωχά τα νιάτα μου
κανένας δε θα κλάψειΗ ζωή, η ζωή εδώ τελειώνει
σβήνει το καντήλι μου
κι η ψυχή, η ψυχή σαν χελιδόνι
φεύγει απ' τα χείλη μου* -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Είναι τεράστιο σφάλμα η κατάργηση της θητείας στην Π.Α. Υπάρχουν τόσες εγκαταστάσεις εδάφους με υπερπολύτιμο και ακριβό υλικό που εννοείται ότι έχουν ανάγκη φύλαξης και εννοείται ότι το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί και δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά. Από τους 50 ναύτες σε ένα γραφείο που χωρά 1 και από κάτι τρελά 1 μέσα 5-6-7-μη χανόμαστε έξω φτάσαμε σε αυτό.H ΠΑ εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί σκυλιά για φύλαξη με άριστα αποτελέσματα. Υπάρχουν επίσης τεχνολογικά μέσα (κάμερες κτλ.) πολύ καλύτερα από τον κάθε φαντάρο ή και μόνιμο. Ελεος με τις σκοπιές!
-
20μέρες άδεια just begun
-
тролер ис бак
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
H ΠΑ εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί σκυλιά για φύλαξη με άριστα αποτελέσματα. Υπάρχουν επίσης τεχνολογικά μέσα (κάμερες κτλ.) πολύ καλύτερα από τον κάθε φαντάρο ή και μόνιμο. Ελεος με τις σκοπιές!Οι κάμερες συνδέονται σε καταγραφικά, η εικόνα των οποίων φτάνει στις οθόνες, τις οποίες κοιτάει (συνήθως) στρατιώτης.
Στη θητεία μου πέρασα αμέτρητα τρίωρα μπροστά σε τέτοιες οθόνες. Όταν μάλιστα έγινε η αναβάθμιση και μπήκαν lcd 42'', με HDMI σύνδεση και USB έγινε
Αναστέναξαν τα torrents και το http://www.imdb.com/ -
Same here! Οποιος ηθελε εμπαινε στο στρατοπεδο, εκλεβε και εμας τους σμηνιτες και εμεις ακομα στο facebook θα ημασταν με το laptop και το δωρεαν wi-fi της μοναδας παρακαλω!
Θα καταλαβαινα οτι με ειχαν κλεψει μονο οταν κοβωταν το ιντερνετ...
Αν θα εβλεπα κανα Lost δεν θα επαιρνα χαμπαρι!!! -
Κλέφτης εντοπίζεται μόνο αν αρπάξει ρούτερ!
-
Αρα επειδή ΕΝΑΣ σμηνίτης χειριστής του συστήματος, ας κάνουν σκοπιά 10 σμηνίτες (οι οποίοι ως γνωστόν είναι και κομάντα και δεν αφήνουν να περάσει κουνούπι αν θέλει να περάσει ένας σαμποτέρ τις σκοπιές των μπατζήδων και λοιπών ταλαίπωρων θα φοβηθεί... )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αρα επειδή ΕΝΑΣ σμηνίτης χειριστής του συστήματος, ας κάνουν σκοπιά 10 σμηνίτες (οι οποίοι ως γνωστόν είναι και κομάντα και δεν αφήνουν να περάσει κουνούπι αν θέλει να περάσει ένας σαμποτέρ τις σκοπιές των μπατζήδων και λοιπών ταλαίπωρων θα φοβηθεί... )Δεν είπα αυτό...
Μακάρι (όλες?) οι σκοπιές να αντικατασταθούν από Ηλεκτρονικά Συστήματα Ασφαλείας (κάμερες, αισθητήρες κίνησεις, κλπ).
Ωστόσο, όπως ο φαντάρος κωλοβαράει στη σκοπιά μέσα στο κρύο και ασχολείται με τον σκύλο του στρατοπέδου, έτσι και ο αντίστοιχος στο δωμάτιο του big brother με τις κάμερες μπορεί αντί για τον εισβολέα να βλέπει Prison Break.
Για μένα η λύση είναι η σωστή αξιοποίηση του δυναμικού κάθε μονάδας. Π.χ. δεν μπορεί να υπάρχει κινητή σκοπιά δύο ατόμων γύρω-γύρω από έναν θάλαμο οπλιτών και μια αποθήκη ιματισμού (!!! ), οι οποίοι φυλάνε τον θαλαμοφύλακα του θαλάμου, ο οποίος φυλάει τα όπλα!!! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αρα επειδή ΕΝΑΣ σμηνίτης χειριστής του συστήματος, ας κάνουν σκοπιά 10 σμηνίτες (οι οποίοι ως γνωστόν είναι και κομάντα και δεν αφήνουν να περάσει κουνούπι αν θέλει να περάσει ένας σαμποτέρ τις σκοπιές των μπατζήδων και λοιπών ταλαίπωρων θα φοβηθεί... )Εγω πραγματικα εγραφα τα παντα και τους παντες εκει που δεν πιανει μελανι... Οι μερες να περνουσαν και ολα τα αλλα μου ηταν αδιαφορα! Ειτε εκλεβαν μια καναδεζα, ειτε εκλεβαν ολοκληρο το διοικητηριο με τον διοικητη και τους μονιμαδες ποσως με ενδιεφερε! Τιποτα απο αυτα δεν ηταν δικα μου...
Το ρουτερακι και η κεραια να ηταν στην θεση τους που με διευκολυναν μονο με ενδιεφεραν!
Λες και αν αντι για εμενα υπηρχε ενας εφεδρος φανταρος/σμηνιτης/ναυτης και δεχοταν επιθεση θα εκανε κατι διαφορετικο απο το να πεταξει το οπλο και να σηκωθει να φυγει...
Οσο πιο γρηγορα καταλαβει η στρατιωτικη ηγεσια οτι ολοι οι εφεδροι βλεπουν τον στρατο ως μια υπερτατη βλακεια και ενα ,προσωρινο οπως δειχνουν τα πραγματα ευτυχως, καταλοιπο του παρελθοντος και συνεχιζουν να γραφουν ολες τις καταστασεις που συναντουν εκει μεσα στο ιδιο σημειο που δεν πιανει μελανι τοσο το καλυτερο για την συνολικη ασφαλεια των στρατοπεδων και των εξοπλισμων! -
Ευτυχώς που οι πόλεμοι είναι πλέον παρελθόν και δεν απειλεί κανείς τα σύνορα της Ελλάδας. Ούτε casus belli υπάρχει, ούτε έμπρακτες διεκδικήσεις, ούτε απειλές.
Γι' αυτό τα περί στρατού κλπ είναι 'κατάλοιπα του παρελθόντος'.Κι αν κ. melos έκλεβαν χειροβομβίδες ή ρουκέτες για να τις χρησιμοποιήσουν ακόμα και σε υποθέσεις του κοινού εγκλήματος, σκοτώνοντας κοσμάκη, εσύ θα ενδιαφερόσουν για το ρουτεράκι σου μόνο;
Αν γινόταν πόλεμος, με το που θα έβλεπες ότι έρχεται εχθρός, θα έλεγες στους μαλάκες 'βγάλτε τα πέρα μόνοι σας' και θα έφευγες με τα πόδια στην πλάτη για να πας στη μαμά ή τη γκόμενα να σε παρηγορήσει; Ξέρεις πως λέγεται αυτό, έτσι δεν είναι;Ούτε στο τυπικό μέρος τα λες σωστά. Αν είσαι σκοπός και κλαπεί υλικό, περνάς από στρατοδικείο, που δεν χαρίζει κάστανα, ούτε μασάει από τηλεδικηγόρους και παρόμοια καραγκιοζιλίκια. Τυχερός ήσουν που δεν σου κάθισε η στραβή, αλλά μη λες τέτοια γιατί μπορεί να πάρεις κανένα στο λαιμό σου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευτυχώς που οι πόλεμοι είναι πλέον παρελθόν και δεν απειλεί κανείς τα σύνορα της Ελλάδας. Ούτε casus belli υπάρχει, ούτε έμπρακτες διεκδικήσεις, ούτε απειλές.
Γι' αυτό τα περί στρατού κλπ είναι 'κατάλοιπα του παρελθόντος'.αφου ρε μανο κινδυνεύει η παρτίδα γιατί δεν πας να γίνεις αρχικομάντο στο στράτευμα να την υπερασπιστείς
μπορώ βέβαια να σε διαβεβαιώσω οτι ο μέσος τουρκος ξυπνάει κάθε πρωί και έχει στο μυαλό του πως θα μπεί στη Λάρισα
-
Βρε jmarr, απλή ερώτηση: αν αύριο, για οποιουσδήποτε λόγους, βγει ο τάδε Τούρκος αξιωματούχος και απαιτήσει συνδιαχείριση των πόρων του Αιγαίου από τα 6 ως τα 12 ν.μ., τι θα κάνουμε; Θα το δώσουμε; Αν όχι, που είναι το δίκαιο, ποια θα είναι η απάντηση; Πώς διώχνεις τον άλλο από την επικράτειά σου, αν χρησιμοποιήσει βία; Και γιατί ισχύει, παρά τα ζεϊμπέκικα και τα στεφάνια, το casus belli στο Αιγαίο;
-
τα δίνεις στους αμερικάνους και καθαρίζουν αυτοί
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Αρα επειδή ΕΝΑΣ σμηνίτης χειριστής του συστήματος, ας κάνουν σκοπιά 10 σμηνίτες (οι οποίοι ως γνωστόν είναι και κομάντα και δεν αφήνουν να περάσει κουνούπι αν θέλει να περάσει ένας σαμποτέρ τις σκοπιές των μπατζήδων και λοιπών ταλαίπωρων θα φοβηθεί... )
Δεν είπα αυτό...
Μακάρι (όλες?) οι σκοπιές να αντικατασταθούν από Ηλεκτρονικά Συστήματα Ασφαλείας (κάμερες, αισθητήρες κίνησεις, κλπ).
Ωστόσο, όπως ο φαντάρος κωλοβαράει στη σκοπιά μέσα στο κρύο και ασχολείται με τον σκύλο του στρατοπέδου, έτσι και ο αντίστοιχος στο δωμάτιο του big brother με τις κάμερες μπορεί αντί για τον εισβολέα να βλέπει Prison Break.Kαλά, με αυτή τη λογική δεν θα καταργήσουν ποτέ τις σκοπιές κ λογικό μου φαίνεται, γιατί αν νομίζεις ότι ο άλλος που μέσα στη νύχτα κ το κρύο βγαίνει έξω και μλκίζεται όπως λες, τότε εσύ τι κάνεις?
-
@jmarr:
Δικά τους θα είναι και πάλι, θα τους τα έχουν δώσοι οι Τούρκοι από πριν. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει το 10-20% των κερδών. Και οι ΗΠΑ δεν θα ενοχληθούν ιδιαίτερα αν 'αναγκαστούν' να αντικαταστήσουν τα αεροπλάνα κάθε πλευράς που θα καταρριφθούν ή να εγκαταστήσουν 1-2 βάσεις στις άκρες του Αιγαίου για να τηρείται η ανακωχή. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γι' αυτό τα περί στρατού κλπ είναι 'κατάλοιπα του παρελθόντος'.Κι αν κ. melos έκλεβαν χειροβομβίδες ή ρουκέτες για να τις χρησιμοποιήσουν ακόμα και σε υποθέσεις του κοινού εγκλήματος, σκοτώνοντας κοσμάκη, εσύ θα ενδιαφερόσουν για το ρουτεράκι σου μόνο;
Αν γινόταν πόλεμος, με το που θα έβλεπες ότι έρχεται εχθρός, θα έλεγες στους μαλάκες 'βγάλτε τα πέρα μόνοι σας' και θα έφευγες με τα πόδια στην πλάτη για να πας στη μαμά ή τη γκόμενα να σε παρηγορήσει; Ξέρεις πως λέγεται αυτό, έτσι δεν είναι;Ούτε στο τυπικό μέρος τα λες σωστά. Αν είσαι σκοπός και κλαπεί υλικό, περνάς από στρατοδικείο, που δεν χαρίζει κάστανα, ούτε μασάει από τηλεδικηγόρους και παρόμοια καραγκιοζιλίκια. Τυχερός ήσουν που δεν σου κάθισε η στραβή, αλλά μη λες τέτοια γιατί μπορεί να πάρεις κανένα στο λαιμό σου.
Λαικισμος, δημιουργια εντυπωσεων και συνεχεις επικλησεις στην εθνικη υπρηφανεια... Δεν κουνηθηκε ουτε τριχα απο τα μαλλια μου! Εγω παλι συνεχιζω να τους γραφω ολους και ολα που αφορουν τον στρατο εκει που δεν πιανει μελανι! Αν ηθελαν να εχουν ρουκετες και χειροβομβιδες ασφαλεις να μην εβαζαν εμενα η τον οποιοδηποτε εφεδρο φανταρο να τις φυλαει! Ας εβαζαν τον μονικο λοχια, σμηνια η κελευστη ο οποιος πληρωνεται για αυτο το πραγμα και ειναι η δουλεια του...
Πως θα περιμεναν απο εμενα αραγε να υπερασπιστω τις ρουκετες και τις χειροβομβιδες απο καποιος που θα βρισκοταν μπροστα μου με ενα πιστολι... Την στιγμη που το G3A3 το επιασα στα χερια μου 2 φορες, μια εκ των οποιων ηταν για να κανω βολη 10 φυσιγγιων και την αλλη απλα για να κανω την λυση και την αρμωση! Παρε οτι θελεις φιλε θα του ελεγα, παρε και το οπλο μου και αφησε με ησυχο! (αν δεν υπηρχε ο σκοπος εκει τουλαχιστον θα γλιτωναμε και ενα G3!)
Βεβαια στα ελληνικα στρατοπεδα συμβαινει το ακριβως αντιθετο! Φυλανε σκοπιες και ο μεγαλυτερος φοβος των σκοπων βρισκεται ΜΕΣΑ στο στρατοπεδο και φερει το ΙΔΙΟ εθνοσημο με αυτον, ενω τις περισσοτερες φορες οι σκοποι φυλανε πραγματα αχρηστα, αχρειαστα απλα για να μην εχουν αρκετες εξοδους!
Αυτα και αλλα πολλα τρελα συμβαινουν στα Ελληνικα Σκατα, εχμ συγνωμη Στρατα εννοουσα... Το μονο ευχαριστο ειναι οτι περασα, ειδα και εφυγα! Δεν ξανασχολουμε με καθυστερημενους καραβαναδες (γιατι τετοιους ειδα ως επι τω πλειστον πλην ελαχιστων εξαιρεσεων!)
Περί Θητείας [#3]