@ rx8_drifter
Δες:
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δεν ξέρω τι καθυστερήσεις ή τι προβλήματα υπάρχουν σε άλλα λιμάνια του εξωτερικού, μπορώ όμως να σας υπογράψω ότι ποτέ δεν έχουμε παραλάβει εμπορεύματα νωρίτερα από 7 εργάσιμες(κι αυτό στο τσακίρ κέφι) από την άφιξη του καραβιού στον Πειραιά.
Όπως σου έχω πει ΠΟΛΛΕΣ φορές, πριν την Κινεζική κόσκο υπήρχε η Ευρωπαϊκή MSC. Μια χαρά εταιρεία,που ήθελε να κάνει τον Πειραιά έδρα της και το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων στην Μεσόγειο. Έκανε πολλά χρόνια υπομονή, ανεχόμενη τον κλεφτοπόλεμο των 'εργατών' (τα '' επειδή με τέτοιες απολαβές μόνον εργάτες δεν είναι), αλλά κάποια στιγμή αποχώρησε.
Το Gioia Tauro, λιμάνι στην Ν Ιταλία, έγινε γνωστό όταν μαθεύτηκε ότι το έλεγχε η μαφία. Η μαφία, λοιπόν, πουλούσε προστασία (πράγματι τόσα χρόνια στο λιμάνι αυτό δεν άνοιξε μύτη κ οι δουλειές πήγαιναν περίφημα) χρεώνοντας 1 Δολλάριο Αμερικής ανά container. Κι αυτό έκανε τον κόσμο άνω κάτω, και όλοι μιλούσαν για την μαφία του λιμανιού του Gioia Tauro. Οι χειριστές των γερανών του Πειραιά ήθελαν ένα πεντοχίλιαρο (δρχ) ανά container, αλλιώς, απλά, δεν το ξεφόρτωναν. Ήσαν ικανοί ν' αφήσουν το φοτηγό φορτωμένο μέρες, μέχρι ο οδηγός να υποκύψει. Και η Ελληνική Κοινωνία ήταν με το μέρος τους!
Όσο για το αν το λιμάνι έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί (δλδ ... να μπει στο χρηματιστήριο, ας καταλαβαίνουμε κάποτε τι λέμε) υπάρχει απάντηση: Ναι (θα πουν μερικοί), όχι (θα πούνε άλλοι). Κάποιος, όμως, πρέπει να επενδύσει! Ο ΟΛΠ, αν και μάζεψε ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, δεν έκανε την επένδυση που χρειαζόταν. Τα περί (όποιας) κυβέρνησης είναι ασόβαρα, μπορούσε να υποβάλει την μελέτη του στην ΕΕ κ να προχωρήσει κανονικά. Αφού 25 χρόνια δεν το έκανε, μένοντας πίσω στην εποχή της πέτρας συγκρινόμενο με άλλα λιμάνια του πολιτισμένου κόσμου, το να συνεχίζεις να λες (εσύ ή ο οποιοσδήποτε συνδικαλιστής) ότι κάποιος εμπόδισε τον ΟΛΠ, παρομοιάζει μόνο με το να πουλάς χάντρες στους ιθαγενείς.
10 χρόνια φαγούρα, λέω εγώ, θίχτηκα που έθιξες τη ΝΔ λες εσύ. Τι να πω; Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε!