-
...και εμείς μια φορά θα κάψουμε εγκέφαλο.
-
Εχω κουραστει πολυ με ολους αυτους τους ανεγκεφαλους οδηγους που εκτος του οτι οδηγουν σαν να ειναι ο δρομος δικος τους, πανε και βαζουν σε καθε σαραβαλο που εχει ο καθενας και φυσικα χωρις σωστα φαναρια ,λαμπες ξενον και τυφλωνουν ολους τους υπολοιπουν και το χειροτερο ειναι πως γινονται ολο και περισσοτεροι, μακαρι να ξαναβγαιναν οι τροχονομοι και να εκοβαν κολαρακια με μηχανηματα να ελεγχουν τα φωτα, οσους αναβουν προβολακια γιατι εχει παραγινει το κακο. Μου εχει περασει και εμενα να βαλω τετοιες λαμπες αλλα απο την μια ειναι ακριβες και δεν ξερω αν θα εχω καλυτερο αποτελεσμα η απλα αντι να βλεπω καλυτερα θα τυφλωνω και εγω τους υπολοιπους μιας και το προβλημα μου δεν ειναι τα φωτα του δικου μου αυτοκινητου που ειναι μια χαρα αλλα τα φωτα πολλων απο τους αλλους. Χειροτερη περιοχη ειναι κοντα στην αττικη, βορεια δεν υπαρχει τετοιο χαλι.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
...και εμείς μια φορά θα κάψουμε εγκέφαλο.
Σου δίνει την απάντηση, αυτός που πρωτοβρήκε την ηλεκτρική αυτήν διάταξη, το 1971!!.
Antonis-team.Αντώνη μιλάω για τον εγκέφαλο που βρίσκεται πίσω από τα μάτια μου - δέκτες της αστρικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν αυτά τα άθλια after market χenon
-
Αντώνη καλώς ήρθες στην παρέα των τυφλωμένων.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αντώνη καλώς ήρθες στην παρέα των τυφλωμένων.Γράψτε με και μένα σας παρακαλώ εδώ
Έχει δει κανείς μηχανή με σωστά xenon για να πάω κι εγώ σ΄ αυτόν που του τα ΄βαλε;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Αντώνη καλώς ήρθες στην παρέα των τυφλωμένων.
Γράψτε με και μένα σας παρακαλώ εδώ
Έχει δει κανείς μηχανή με σωστά xenon για να πάω κι εγώ σ΄ αυτόν που του τα ΄βαλε;
υπαρχει μηχανη με εργοστασιακα xenon?
νομιζω πως οχι επειδη ειναι πολυ ψηλα και οπως και στα suv ο,τι και να κανουν θα ενοχλουν
-
Aυτα τα αμαξια που λετε οτι τυφλωνουν πολυ(smart, jimny), αραγε εχουν και αποδοση? Δηλαδη αυτος που τα βαλε βλεπει διαφορά σε σχεση με πριν? Γιατι αμα ειναι να χτυπανε στις ταρατσες των σπιτιων τοτε λογικα δεν θα εχουν αποδοση στον δρομο...
-
Σου δίνει την απάντηση, αυτός που πρωτοβρήκε την ηλεκτρική αυτήν διάταξη, το 1971!!.
Για μεγαλύτερη ακρίβεια, ηλεκτρικοηλεκτρονική, γιατί περιείχε και τρίποδες διόδους, ελαχίστης τάσης, καθώς και ορισμένες αντιστάσεις ισχύος, αλά μικρής εντάσεις. Antonis-team.Αγαπητέ φίλε, μήπως θα μπορούσες να μας πεις τι πράγματα είναι αυτές οι 'τρίποδες δίοδοι';
-
Ειδικά για BMW, για στείλε λινκ?
Σε παρακαλώ γράψε μου με ΡΜ πως γίνετε αυτό. Δεν ξέρω ευχαριστώ ΑΝΤΩΝΗΣ
Αγαπητέ Αντώνη, πολύ ευχαρίστως να σου πώ εγώ πως κάνεις copy-paste ένα link.
Επιλέγεις με το ποντίκι σου όλη την διεύθυνση που φαίνεται στην γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος που χρησιμοποιείς (συνήθως έχει την μορφή http://www.blabla.com/...), με δεξί κλίκ του ποντικιού σου διαλέγεις 'αντιγραφή', μετά πηγαίνεις στο παράθυρο που γράφεις το κείμενό σου και με δεξί κλικ επιλέγεις 'επικόλληση'.Τώρα σε παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ τι πράγμα είναι οι 'τρίποδες δίοδοι ελάχιστης τάσης' που χρησιμοποίησες στην 'ηλεκτρικοηλεκτρονική' διάταξη που ανακάλυψες το '71;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Τώρα σε παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ τι πράγμα είναι οι 'τρίποδες δίοδοι ελάχιστης τάσης' που χρησιμοποίησες στην 'ηλεκτρικοηλεκτρονική' διάταξη που ανακάλυψες το '71;Triac?
-
παίζει και thyristor
-
η ηλεκτρονική έχει συγκεκριμένες ονομασίες για συγκεκριμένα εξαρτήματα
δίοδος είναι κάτι διαφορετικό απο το θυρίστορ
αυτό είναι ολο
-
παίζει και thyristor
Ίσος έχω γεράσει, και δεν καταλαβαίνω το λεπτό σου χιούμορ. Σίγουρα έχεις δίκιο, για thyristor μιλάω. Μα πες μου σε παρακαλώ, δεν είναι ωραία λέξεις, που την καταλαβαίνουν όλοι η ΔΙΟΔΟΣ?.
ΑΝΤΩΝΗΣΜωρέ πολύ ωραία είναι η λέξη και όλοι καταλαβαίνουν το νόημά της, γι' αυτό σε ρωτάω...
Οι δίοδοι ημιαγωγοί έχουν πάντα δύο ποδαράκια. Αν μιλάμε για ημιαγωγούς, αυτοί που έχουν τρία ποδαράκια ('τρίποδες' όπως λές) δεν λέγονται δίοδοι ούτε τρίοδοι, αλλά transistor, triac, thyristor κλπ.
Σε ρώτησα γιατί η εποχή στην οποία αναφέρεσαι ήταν μεταβατική και θυμάμαι ότι δύσκολα βρίσκαμε τότε ημιαγωγούς και σε συνδυασμό με το 'ηλεκτρικοηλεκτρονική' που είπες, θεώρησα ότι ίσως εννοούσες 'τρίοδη' λυχνία.
Μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο, γι' αυτό και επέμενα...
-
Αντώνη παραμένει η απορία...
Τι είναι αυτά τα ειδικά για BMW? Που μπορώ να τα δω? σε εικόνα και σε μαγαζί?Αυτό εννοούμε όταν λέμε δώσε λίνκ...
δωσε μου τη διεύθυνση www... -
Έχουμε μπερδέψει το τρανζίστορ (npn? pnp? jfet? ) με τη δίοδο (απλή? zener?) και την δίοδο με την περίοδο!
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Aυτα τα αμαξια που λετε οτι τυφλωνουν πολυ(smart, jimny), αραγε εχουν και αποδοση? Δηλαδη αυτος που τα βαλε βλεπει διαφορά σε σχεση με πριν? Γιατι αμα ειναι να χτυπανε στις ταρατσες των σπιτιων τοτε λογικα δεν θα εχουν αποδοση στον δρομο...Φιλος με Audi Α3 8ετων αν δεν κανω λαθως ειχε βαλει λαμπες Χ αλλα μετα απο καποιο διαστημα, μετα απο καποια ταξιδια που επρεπε να κανει βραδυ τια εβγαλε γιατι κοντα εβλεπε σαν να ηταν μερα αλλα λιγο πιο μακρυα, αν ηταν τιποτα στον δρομο οπως μου ειχε πει χαρακτηριστικα δεν εβλεπε οπως με τις κανονικες λαμπες του, σημειωση, ειχε αλλαξει μονο λαμπες οχι φαναρια.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ναι
Πλάκα θα είχε να έγραφα τη συνομιλία, και να την ανέβαζα στο YouTube!
η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να τον γράψει.
Κι αν υποθέσουμε ότι προσπαθήσουν να τον γράψουν για τα xenon.Με τι δικαιολογία?
(εκτός του δολοφόνου )Αυτοί που είναι αρμόδιοι για να τον 'κόψουν' είναι οι υπάλληλοι του kteo αλλά...'ποιός ασχολείται μωραδερφάκι μου?'
Υπαρχουν ειδικα οργανα για ελεγχο φωτων αλλο που στο ελλαδισταν δεν τα χρησιμοποιουμε. Οπως επρεπε να γινεται ελεγχος στα Κτεο.. τι λεω τωρα... ετσι θα μπορουσαν και στο δρομο να σταματουν και να κανουν φωτομετρηση αλλα και να ελεγχουν το υψος που φεγγουν.. αλλα εδω περιοριζονται μονο στο να φτιαχνουν νεα διοδια και νεους φορους στα αυτοκινητα για να πληρωνουμε τα κοροιδα.
-
Ο χρήστης bmad έγραψε:
Aυτα τα αμαξια που λετε οτι τυφλωνουν πολυ(smart, jimny), αραγε εχουν και αποδοση? Δηλαδη αυτος που τα βαλε βλεπει διαφορά σε σχεση με πριν? Γιατι αμα ειναι να χτυπανε στις ταρατσες των σπιτιων τοτε λογικα δεν θα εχουν αποδοση στον δρομο...
Φιλος με Audi Α3 8ετων αν δεν κανω λαθως ειχε βαλει λαμπες Χ αλλα μετα απο καποιο διαστημα, μετα απο καποια ταξιδια που επρεπε να κανει βραδυ τια εβγαλε γιατι κοντα εβλεπε σαν να ηταν μερα αλλα λιγο πιο μακρυα, αν ηταν τιποτα στον δρομο οπως μου ειχε πει χαρακτηριστικα δεν εβλεπε οπως με τις κανονικες λαμπες του, σημειωση, ειχε αλλαξει μονο λαμπες οχι φαναρια.
Είναι λογικό. Όταν το μάτι συνηθίσει στην ένταση των Χ μέχρι εκεί που φτάνει η δέσμη όλα πάνε καλά, αλλά στην επαρχιακή οδό με ελάχιστο φωτισμό η διαφορά ανάμεσα στην περιοχή που φωτίζει η δέσμη και στο σκοτάδι είναι τόσο μεγάλη που τα μάτια δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν. Είναι προτιμότερο να έχεις τα απλά αλογόνου ώστε να μην υπάρχει τεράστιο κενό.
Κάνω πολλά ταξίδια, πολλές φορές τις βραδινές ώρες, και οφείλω να ομολογήσω ότι τα καλορυθμισμένα Χ σε φανάρια με projector (ακόμη και aftermarket) δεν με ενοχλούν τόσο όσο εκείνα που στο απλό το κάτοπτρο βάζουν ότι νάναι λάμπες και βγαίνουν να 'διασκεδάσουν' το σκοτάδι. -
Έτυχε και είχα ταυτόχρονα στη κατοχή μου το ίδιο αυτοκίνητο (Ford Mondeo) και στις δύο εκδόσεις του, το 1.8 με αλογόνου και το 3.0 με εργοστασιακά xenon. Εντύπωση μου ότι τα αλογόνου με λάμπες philips+50% ήταν καλλίτερα. Τώρα προσπαθώ να βρώ μια λύση βελτίωσης για τα xenon πάντα στα 4300Κ. Μήπως αναβάθμηση της λάμπας απο 35w σε 55w;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
... Όταν το μάτι συνηθίσει στην ένταση των Χ μέχρι εκεί που φτάνει η δέσμη όλα πάνε καλά, αλλά στην επαρχιακή οδό με ελάχιστο φωτισμό η διαφορά ανάμεσα στην περιοχή που φωτίζει η δέσμη και στο σκοτάδι είναι τόσο μεγάλη που τα μάτια δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν. Είναι προτιμότερο να έχεις τα απλά αλογόνου ώστε να μην υπάρχει τεράστιο κενό....To ίδιο είχα παρατηρήσει πριν από χρόνια στη Γαλλία που όλα τα αυτοκίνητα είχαν υποχρεωτικά κίτρινα φανάρια (που φωτίζουν αρκετά λιγότερο από τα άσπρα). Συνηθίζεις το σκοτάδι και βλέπεις πολύ καλά εντός και εκτός δρόμου... μόλις ερχόταν κανένας τουρίστας με άσπρα φώτα θυμάμαι τον βρίζαμε όλοι μαζί, έμοιαζε πολύ δυνατό το φως του και έχανες την ικανότητα νυχτερινής όρασης για λίγη ώρα.
Φώτα Xenon...