-
Να πώ πρώτα απ'όλα οτι δεν υποστηρίζω ούτε τους Εβραίους, ούτε τους Παλαιστίνιους. Η μεταξύ τους διαμάχη μου είναι παντελώς αδιάφορη.
Έπειτα, αν και αναμφισβήτητα οι Εβραίοι έχουν κάνει τα δικά τους εγκλήματα, πιστεύω οτι η αντιπάθειά σου προς τους Εβραίους σε κάνει να παραβλέπεις τα εγκλήματα των Παλαιστινίων.
-
Δεν είναι θέμα αντιπάθειας προς τους Εβραίους, είναι θέμα αντιπάθειας προς κάθε καταπατητή - και σε όποιον καταπιέζει λαούς αξίζουν μόνον τα χειρότερα.
-
Παιδιά το ξεχειλώσαμε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Παιδιά το ξεχειλώσαμε...Ως συνήθως!!!
-
Πίσω λοιπόν στους Ολυμπιακούς.
Δυστυχώς αυτοί που αποφάσισαν να διεκδικήσουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες, το 96, δεν υπολόγισαν και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα σε βάθος χρόνου.
Εννοώ ότι ενώ σαν αρχική σκέψη ήταν καλή, να διεκδικήσουμε τους Ολυμπιακούς για διαφήμηση της πατρίδας μας, εντούτοις δεν υπολόγισαν το κόστος που θα είχε αυτό το εγχείρημα σε βάθος χρόνου και με μεταβλητή τις διεθνείς εξελίξεις.
Το '97 που τους αναλάβαμε, ήμουν παιδάκι και πολύ χαρούμενος που τους κερδίσαμε. Όμως δεν καταλάβαινα ποιά τα έξοδα για ένα τέτοιο εμπορικό γεγονός, γιατί πιά δεν πιστεύω ότι σκοπός του είναι η προώθηση του Ολυμπιακού ιδεώδους. Και δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είμαστε η μοναδική μικρή και ανίσχυρη χώρα που (όπως εξελίχθησαν σε μάσα δισεκατομμυρίων οι Αγώνες), τους αναλάβαμε.
Με τόσα χρήματα που ξοδεύονται για να τρώει ο Καλατράβα (και γιατί όχι παρακαλώ οι δικοί μας αρχιτέκτονες; Τί καλύτερο έχει ο Καλατραβα που υπερηφανευόμαστε για τις σκεπές του;) και για την ασφάλεια, αλλά και για τα άλλα χίλια δυό, θα μπορούσαμε να κάνουμε υποδομές που θα έμεναν και θα προωθούσαν το βιοτικό μας επίπεδο πολύ περαιτέρω...
Εντάξει θα δείχνεται η Ελλάδα στις τηλεοράσεις για καμιά δεκαπενταριά μέρες. Ε και; Ουαί κι αλοίμονο όμως αν συμβεί κάποια στραβή. Θα μας την έχουν στημένη οι πάντες, όσοι δε φάγανε. Πιστεύω πως τα περισσότερα αρνητικά σχόλια από την Αυστραλία έχουν να κάνουν με το ότι δεν έχουν αναλάβει κάποιες δουλειές/ έργα, εταιρείες τους. Και τα σχόλια για την ασφάλεια αποσκοπούν, πιστεύω, στον εξαναγκασμό από μέρους μας στην ανάθεση της ασφάλειας σε ξένες εταιρείες. Μήπως και το κτύπημα στην Καλλιθέα ήταν προβοκάτσια; Δεν αποκλείεται, πολλά μπορεί κανείς να περιμένει, όταν χορεύουν γύρω του εκατομμύρια.
Το σίγουρο είμναι ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια θα τα πληρώσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές.
Ας είναι, τώρα που μπήκαμε στο χορό θα πρέπει να τον χορέψουμε και μάλιστα καλά.Α! Και κάτι άλλο: Ισχυρή χώρα με βάση της οικονομίας τον τουρισμό δε νοείται, γιατί ο τουρισμός βασίζεται εν πολλοίς στον αστάθμητο παράγοντα που λέγεται άνθρωπος και στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις παγκοσμίως. Μια ισχυρή χώρα βασίζεται στο τί μπορεί να παράξει η ίδια για να είναι αυτοδύναμη.
Με βάση το παραπάνω, η Ελλάδα χτίζει εύθραυστες βάσεις. -
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Α! Και κάτι άλλο: Ισχυρή χώρα με βάση της οικονομίας τον τουρισμό δε νοείται, γιατί ο τουρισμός βασίζεται εν πολλοίς στον αστάθμητο παράγοντα που λέγεται άνθρωπος και στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις παγκοσμίως. Μια ισχυρή χώρα βασίζεται στο τί μπορεί να παράξει η ίδια για να είναι αυτοδύναμη.
Με βάση το παραπάνω, η Ελλάδα χτίζει εύθραυστες βάσεις.Πολύ σωστά.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τι έκανε λέει; Οι αμερικάνοι έχουν περισσότερα θύματα απ'τους Ιρακινούς;Τα 1.000.000+ θύματα του εμπάργκο (μεταξύ αυτών 500.000 παιδιά) και του απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν τα μετράς, έτσι; Σε κάθε επίθεση οι αμερικάνοι σκοτώνουν 50 αμάχους χαλαρά κι εσύ μας λες ότι οι 740 ως τώρα γιάνκηδες είναι περισσότεροι από την εκατόμβη που προκάλεσαν;
Τα δε κίνητρα των γιάνκηδων:
- Πετρέλαια
- Μπάζα από δημόσια έργα ανοικοδόμησης
- Μετατροπή του Ιράκ σε προτεκτοράτο
- Ο θρησκευτικός φανατισμός του επιτελείου του Μπους που ελπίζει να... φέρει τη Δευτέρα Παρουσία! Και το λένε και σοβαρά αυτό!
Τα γνωριζω τα κινητρα.Εκανα την ερωτηση επειδη ανεφερες οτι το κανουν μονο και μονο απο μαγκια...
Ποτε η βια δεν ειναι καλη λυση.Ομως,σε ορισμενες περιπτωσεις,μοιαζει να ειναι αναγκαιο κακο.Γνωριζουμε τα εργα του Μιλοσεβιτς,οπως και του Σανταμ.Δυστυχως,οταν δεν υπαρχει αλλη λυση,πρεπει να καταφευγεις στην βια,για να ανατρεψεις μια κατασταση,η οποια στοιχιζε και θα στοιχιζε πολλα θυματα για αρκετα χρονια ακομη.
Προσωπικα,δεν εχω προβλημα να κερδισουν οικονομικα οι Αμερικανοι,αν μεσα απο αυτη τους την προσπαθεια,μεγαλωσουν κατω απο καλυτερες συνθηκες οι επομενες γενιες Ιρακινων.
Επαναλαμβανω οτι η βια ειναι η εσχατη λυση και μακαρι να μην χρειαστει να ασκηθει ποτε και πουθενα... -
Έλα όμως που η 'λύση' που έφεραν οι θεούσες του Λευκού Οίκου έκανε τα πράγματα τρισχειρότερα.
Έλα που, πιο πριν, στο Ιράκ, το εμπάργκο έκανε το Σαντάμ πιο δημοφιλή.
Έλα που οι Γιουγκοσλάβοι σήμερα έχουν ταπεινωθεί και φτωχύνει ΚΑΙ τους έχουν φορτώσει με καρκίνους από τα 'υγιεινά' πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Κι επιτέλους, ποιος είναι ο αμερικάνος που θα αποφασίζει ΑΥΤΟΣ για τις τύχες άλλων λαών; Οι Ιρακινοί και οι Γιουγκοσλάβοι δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα τους κυβερνάει; Ή θα πάμε στις ημέρες του Κίσινγκερ που έλεγε 'δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην τάδε χώρα να γίνει κομμουνιστική απ'την ανευθυνότητα του ΛΑΟΥ ΤΗΣ';
Τι σόι ηλίθιοι ρεβιζιονισμοί είναι αυτοί που διαβάζω εδώ μέσα;
Και μετά μου λένε ότι γίνομαι κακός...
-
Έχεις απόλυτο δίκιο ρε skullone...
Dog80 από τα όσα ανέφερες παραπάνω συμπεραίνω οτι ελάχιστα πράγματα γνωρίζεις για την ιστορία και την ουσία του παλαιστινιακού προβλήματος. Γενικά όταν θες να έχεις άποψη για ένα θέμα καλό είναι να γνωρίζεις έστω και στοιχειωδώς ορισμένες βασικές αρχές που διέπουν αυτό το θέμα. Σε αντίθετη περίπτωση οι απόψεις σου θα ακούγωνται κάπως...παράξενα και είναι κρίμα.
Το ζήτημα πάντως αυτό καλύπτεται εξαιρετικά μονόπλευρα (και) από τα εγχώρια μέσα 'ενημέρωσης' και πάντα με έναν συγκεκριμένο τρόπο: παρουσιάζονται οι 'τρομοκρατικές' πράξεις των Παλαιστινίων και στην συνέχεια τα (υποτίθεται δικαιολογημένα) αντίποινα των Ισραηλινών. Ουδείς βέβαια ασχολείται με τους λόγους που οδηγούν τους Παλαιστινίους στις πράξεις αυτές όπως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παλαιστινιακών πληθυσμών, η κακομεταχείριση από τους εποίκους (οι οποίοι δολοφονούν κατά βούληση και με την ανοχή των δυνάμεων κατοχής παλαιστινίους χωρίς να υφίστανται πρακτικά καμία συνέπεια) κλπ.
Έτσι διατηρείται μια κατάσταση βίας που εξυπηρετεί ουσιαστικά τους στόχους των Ισραηλινών, δηλαδή την αποφυγή των διαπραγματεύσεων με την Παλαιστινιακή Αρχή και βέβαια την με κάθε τρόπο** αποφυγή της πολιτικής διευθέτησης** του προβλήματος.
Όσον αφορά τώρα τους Ολυμπιακούς, φοβάμαι οτι αυτό το θέμα μας απασχολεί πολύ περισσότερο απ'οτι θα έπρεπε. Εντάξει, κι εγώ θέλω να πιστεύω οτι τελικά θα διεξαχθόυν χωρίς απρόοπτα (κυρίως για τις συνέπειες που θα υποστούμε) αλλά αυτό το γεγονός δεν πάυει να είναι μια πρώτης τάξεως αρπαχτή που θα ευνοήσει συγκεκριμένους κύκλους, η χώρα μας και ο μέσος πολίτης ελάχιστα θα ωφεληθούν (το αντίθετο μάλιστα) οπότε σε τελευταία ανάλυση το αν έρθουν ή όχι οι ξένοι λόγω προβλημάτων 'ασφαλείας' τελικά ελάχιστα με απασχολεί.
-
Οι Παλαιστινιοι πρεπει να καταλαβουν ενα πραγμα(και πολλοι αλλοι.) Μπορει να κανουν επιθεσεις αυτοκτονιας μεχρι τον αιωνα τον απαντα και η χαμας να απειλει θεους και δαιμονες οσο θελει. Το Ισραηλ ειναι εκει. Θα μεινει εκει. Και κατα μαγαλο ποσοστο θα κανει του κεφαλιου του. Μπορουμε να φωναζουμε, να διαφωνουμε και να βριζουμε για τα επομενα 50 χρονια και θα αλλαξει ουτε ενα λιθαρακι. Αφου το καταλαβουν αυτο (δεν ειπαμε να τους αρεσει) πρεπει να δουλεψουν με οτι υπαρχει. Να κανουν σκληρες διαπραγματευσεις αλλα και να ειναι ετοιμοι να θυσιασουν πολλα πραγματα και εδαφη αν θελουν να εχουν ενα δικο τους κρατος που θα ειναι ενα πραγματικο κρατος. Οταν ειναι ετοιμοι να το κανουν αυτο τοτε θα δουν ασπρη μερα. Και τοτε το Ισραηλ θα παψει να κανει οτι θελει.
Παμε παρακατω..
Γιατι ρε παιδια πρεπει να ειμαστε ειδικοι στο Παλαιστινιακο προβλημα για να εκφερουμε γνωμη; Και μερικοι αυτο-ονομαστικαν επαϊοντες. Οπως τα βλεπει καθαρα ο ενας ετσι τα βλεπουμε και εμεις. Μονο που το ενος το καθαρο ειναι διαφορετικο απο τα δικα μας. Αντε αρχισαμε παλι με ολαξεριδισμο και ποιος ανακαλυψε την μπαρουτι. Και στο κλασικη διευχολογια στο τελος και την μυωπικη αντιμετωπιση αν θελουν ας μην ερθουν. Ξανα αν μπατηρησει η χωρα ποιος θα την ξελασπωσει οι φορολογουμενοι δηλαδη εσυ και εγω(ναι ακομα πληρωνω φορους). >Ο χρήστης VIRSS έγραψε:Οποτε σε τελευταία ανάλυση το αν έρθουν ή όχι οι ξένοι λόγω προβλημάτων 'ασφαλείας' τελικά ελάχιστα με απασχολεί.
θα πρεπει να μας απασχολει πολυ περισσοτερο απο τι θα παθουν οι Παλαιστινιοι και οι Ισλραηλινοι και οι Ιρακινοι και οι Αμερικανοι. Καιρος να κοιταξουμε τη γινεται στο δικο μας χωραφι πριν ξεμπροστιασουμε τα χωραφια των αλλων. Οι Ολυμπιακοι ειναι υποθεση ολων των Ελληνων. Δεξιων αριστερων βορειων και νοτιων. Ειτε το πιστευουμε ειτε οχι οταν υπογραψαμε(και πανηγυρισαμε) το 97 που τους παρουμε επρεπε να το σκεφτομαστε καλυτερα αν ειχαμε αμφιβολιες. Καιρος λοιπον να βαλουμε το κεφαλι κατω και να αποδειξουμε με εργα το φιλοτιμο και το δαιμονιο της φυλης τωρα που φτασαμε στην τελικη ευθεια αλλοιως μας βλεπω να τρεχουμε και να μην προλαβαινουμε.
Νικος
-
Αν σταματήσουν οι ΗΠΑ να σιγοντάρουν τους τρομοκράτες (ναι, εννοώ το Ισραήλ), τότε θα ηρεμήσει η περιοχή της Παλαιστίνης.
-
Δεν συνηθίζω να γράφω συχνά , αλλά το αντιαμερικανικό μένος του skallone με ανάγκασε να εκφράσω τις αντιρήσεις μου - κυρίως στην γενικότερη φιλοσοφία την οποία αντιπροσωπεύει και αποτελεί δυστηχώς την κυρίαρχη στην Ελλάδα. Πρέπει να καταλλάβεις αγαπητε skallone ότι ο άκρατος αντιαμερικανισμός μπορεί να θεωρείτε μαγκιά καλό θα έιναι όμως να αφήσεις λίγο τους κακούς αμερικανούς και την θεωρία της συνομοσίας (για όλα φταίνε οι κακοί αμερικανοί) και να κοιτάξεις λίγο το χάλι της χώρα σου. Οι μεγάλες δυνάμεις πάντα θα καταδυναστεύουν τους λιγότερο δυνατούς και καμία ψευτοηθικολογία σου δεν θα το αλλάξει αυτό. Η ηθική των ελλήνων φαίνεται καθημερινά στον δρόμο, στην συμπεριφορά μας στους αλβανούς , στους μεγαλύτερους σε ηλικία, γενικά σε όλους τους πιο αδύνατους από εμάς . Φαντάζεσαι πως θα συμπεριφερόμασταν εαν είχαμε και οικονομική / στρατιωτική δύναμη . Το θέμα είναι να μην ζηλεύεις την αμερική για τα όσα έχει επιτύχει αλλά να προσπαθήσεις και εσύ να έχεις μία στοιχειώδη προόδο σαν οικονομία, σαν πολιτισμός, σαν χώρα. Όταν ο Bill Gates με τους φίλους του δημιουργούσε την microsoft από το πουθενά , και έκανε την αρχή για την μεγάλη επανάσταση της πληροφορικής και την εκλαϊκευσή της εσύ μάλλον θα έπινες φραππέ σε κάποια παραλία. Κοίτα καλός ο καφές και η παραλία , αλλά όλοι είναι επεύθυνοι των πραξεών τους και πάνω απ` όλα οι λαοί. Ας μείνουμε λοιπόν στο φραπεδάκι μας και την παραλία και ας αφήσουμε τους αμερικανούς να κολλάνε μπρίκια, να δημιουργούν εταιρείες κολοσούς (microsoft, intel, sisco) , να καινοτομούν, να εφευρίσκουν, να δουλεύουν και όχι να γλύφουν τον κάθε βουλευτάκο για να τους βολέψει σε καμιά θεσούλα , έτσι ώστε να την πέφτουν με την ησυχία τους.
Πραγματικά θλίβομαι που αυτός ο λαός δεν μπορεί να είναι καινοτόμος σε τίποτα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αντιγράφει (συνήθως τους κακούς αμερικανούς και συνήθως με λάθος τρόπο). -
Δηλαδή μας λες να ασπασθούμε τον ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Προτιμώ να ζήσω και να πεθάνω ασυμβίβαστος, σαν ένας Λεωνίδας ή σαν ένας Συρανό ντε Μπερζεράκ, παρά να ζήσω ζωντανός-νεκρός χατζηαβάτης.
Λοιπόν, Λεωνίδα, μπορούμε να επικεντρωθούμε στο θέμα που είναι για την ασφάλεια των αγώνων και να μην λύσουμε από το φόρουμ όλα μαζί τα προβλήματα της ανθρωπότητας? Ευχαριστώ. [moderator]
-
skullone, είσαι πράγματι ασυμβίβαστος
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Dog80 από τα όσα ανέφερες παραπάνω συμπεραίνω οτι ελάχιστα πράγματα γνωρίζεις για την ιστορία και την ουσία του παλαιστινιακού προβλήματος. Γενικά όταν θες να έχεις άποψη για ένα θέμα καλό είναι να γνωρίζεις έστω και στοιχειωδώς ορισμένες βασικές αρχές που διέπουν αυτό το θέμα. Σε αντίθετη περίπτωση οι απόψεις σου θα ακούγωνται κάπως...παράξενα και είναι κρίμα.Ομολογώ οτι δεν γνωρίζω σε βάθος το Παλαιστινιακό ζήτημα, όμως πανω στην τρομοκρατία μπορώ να εκφέρω γνώμη λόγω και των σπουδών μου πάνω στο security.
Ο ορισμός που δίνει το FBI για την τρομοκρατία: 'The unlawful use of force or violence against persons or property to intimidate or coerce a Government, the civilian population, or any segment thereof, in furtherance of political or social objectives.'
Modus operandi των Παλαιστινίων: Σποραδικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον αμάχων.
Κάνουν οι Παλαιστίνιοι 'πόλεμο' ή 'αντίσταση' με αυτό τον τρόπο? Όχι βέβαια. Δέν χτυπούν οικονομικούς/στρατιωτικούς στόχους. Χτυπούν τον άμαχο πληθυσμό ωστε να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να ενδώσει στους πολιτικούς τους σκοπούς. Ο ορισμός της τρομοκρατίας δηλαδή.
Δεν εξετάζω αν οι πολιτικοί τους σκοποί είναι σωστοί ή λάθος, εξετάζω μόνο τον τρόπο που ενεργούν. Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έλα όμως που η 'λύση' που έφεραν οι θεούσες του Λευκού Οίκου έκανε τα πράγματα τρισχειρότερα.Έλα που, πιο πριν, στο Ιράκ, το εμπάργκο έκανε το Σαντάμ πιο δημοφιλή.
Έλα που οι Γιουγκοσλάβοι σήμερα έχουν ταπεινωθεί και φτωχύνει ΚΑΙ τους έχουν φορτώσει με καρκίνους από τα 'υγιεινά' πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Κι επιτέλους, ποιος είναι ο αμερικάνος που θα αποφασίζει ΑΥΤΟΣ για τις τύχες άλλων λαών; Οι Ιρακινοί και οι Γιουγκοσλάβοι δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα τους κυβερνάει; Ή θα πάμε στις ημέρες του Κίσινγκερ που έλεγε 'δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην τάδε χώρα να γίνει κομμουνιστική απ'την ανευθυνότητα του ΛΑΟΥ ΤΗΣ';
Τι σόι ηλίθιοι ρεβιζιονισμοί είναι αυτοί που διαβάζω εδώ μέσα;
Και μετά μου λένε ότι γίνομαι κακός...
Πρωτα απ'ολα,δεν αποφασιζουν μονο οι Αμερικανοι.Στο θεμα της Γιουγκοσλαβιας,ενεπλακησαν πολλες χωρες,ασχετα αν εμεις συνεχιζουμε να καιμε μονο αμερικανικες σημαιες.
Οι Γιουγκοσλαβοι εχουν δικαιωμα να αποφασιζουν για την κυβερνηση τους,αλλα δεν εχουν δικαιωμα να σφαζουν τους Αλβανους...
Εισαι σιγουρος οτι οι Ιρακινοι ηθελαν τον Σανταμ;Εισαι σιγουρος οτι ζουσαν σε μια καλη κοινωνια;Το οτι εμεις εχουμε την δυνατοτητα να επιλεγουμε αυτους που θα μας κυβερνησουν,δεν σημαινει οτι την εχουν και αλλοι λαοι.Επι χουντας,με ανακουφιση θα δεχομουν εξωτερικη επεμβαση προκειμενου να ανατραπει το καθεστως...
Μην βλεπουμε την κατασταση οπως θελουμε να την δουμε.Ας την αντιμετωπισουμε απ'ολες τις πλευρες...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δηλαδή μας λες να ασπασθούμε τον ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Προτιμώ να ζήσω και να πεθάνω ασυμβίβαστος, σαν ένας Λεωνίδας ή σαν ένας Συρανό ντε Μπερζεράκ, παρά να ζήσω ζωντανός-νεκρός χατζηαβάτης.Λοιπόν, Λεωνίδα, μπορούμε να επικεντρωθούμε στο θέμα που είναι για την ασφάλεια των αγώνων και να μην λύσουμε από το φόρουμ όλα μαζί τα προβλήματα της ανθρωπότητας? Ευχαριστώ. [moderator]
Για να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα. Στις ΗΠΑ το 15-20% της οικονομίας/παραοικονομίας βασίζεται στις ασφάλειες και ότι έχει σχέση με αυτές. Το κόστος ασφάλισης τα τελεύταια χρόνια (ΗΠΑ) έχει υπερδιπλασιαστεί. Τώρα ποιά χρειάζεσαι 2000$ για να ασφαλίσει ένα αμάξι 3-4 χρόνων, 800$ τον μήνα για να ασφαλίσεις την οικογένια σου.,50-60$ τον μήνα γι να ασφαλίσεις το σπίτι σου. Και πάντα ζείς με τον φόβο να μην σκοντάψει κανένας μ@λ@κας στο πεζοδρόμιο έξω απο το σπίτι σου και σου κάνει μύνηση.
Από προσωπική εμπειρίας σε συγγενή μία μεθυσμένη γειτόνισα 'υποτίθεται' οτι σκόνταψε στο πεζοδρόμια της θείας μου στο Νew Jersey το 1997 και μετά απο κάμποσους μήνες λαμβάνει στο ταχυδρομίο ειδοποίηση για μύνηση 300,000$ γιατί λέει οτι αυτή η γυναίκα δεν μπορούσε να σηκώσει βάρη. Κάτα καποιο τρόπο κατάφερε να έρθει με λογαριασμό νοσοκομείου 60,000$ (Υπάρχουν και οι βρόμογιατροί) τελικά οι δικηγόροι συμβιβάστηκαν για 120,000$ (τα οποία πλήρωσε η ασφάλεια του σπιτιού). Μετά απο ορισμένους μήνες βλέπω την δήθεν ανάπηρη γειτόνισα να βγαίνει απο το καινούργιο 40Κ$ SUV της και να περπατάει μια χαρά φορτωμένη με 2 τσάντες τρόφημα. Κατά την ασφαλιστική το θέμα τελείωσε.
Απο την άλλη πλευρά τραβάω τα μαλλία μου όταν βλέπω στον Αντενα η Μεγα Satelite όταν έλληνες συμπολίτες μα υποφέρουν χωρίς καμία βοήθεια λόγο λάθοι γιατρών. Aπό το ένα άκρο στο άλλο.
Σε ότι έχει σχέση με τους ολυμπιακούς εύχομαι να μην γίνει τίποτα..διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φτάσουμε το 'Αμερικάνικο' μοντέλο το οποίο κατά την γνώμη μου θα καταρεύσει μαζί με την κατάρρευση της Αμερικάνικης οικονομίας οι οποία δεν μπορεί να αναβάλετε για πολλή ακόμα.
-
Οι ασφαλειες ειναι ακριβες γιατι δουλευουν και προστατευουν τον ιδιοκτητη οπως ακριβως πρεπει. Το τριων χρονων αυτοκινητο κοστιζει $800 με $1500 και εξαρταται ποσες κλησεις, ατυχηματα, που ζεις αν εχεις γκαραζ και αλλα. Κανεις δεν σε αναγκαζει να εχεις μικτη σαφαλεια αλλα βεβαια αν τρακαρεις το αυτοκινητο θα σου στοιχισει πολλυ περισσοτερα απο $800 για να το φτειαξεις. Και φυσικα μετα ακιρβαινει η ασφαλεια τι νομιζεις δηλαδη οι ασφαλειες ειναι για να βλογανε τα γενεια τους; Να μας πληρωνουν και να χανουν λεφτα; Αν εχεις μεσο ορο αυτοκινητο και δεν εχεις ατυχηματα και ζεις σε μεσο ορο προαστειο με γκαραζ κτλ δεν πληρωνεις πολλα καθολου. Αν τωρα θες να εχεις Πορσε η σπορτικο αυτοκινητο ξερεις τι λενε you want to play you got to play.
Την ασφαλεια του σπιτιου πρεπει να την πληρωνεις γιατι αν οχι θα σου παρουν το σπιτι. Και η θεια σου δεν εκανε τιποτα δηλαδη οταν η γυναικα εμφανιστηκε μια χαρα και με καινουργιο τουτουνι; Η ηταν pain and suffering αλλα οχι καμμια ζημια. Για πες της να παρει ενα τηλεφωνακι και να δει τι γινεται.
Στην Ελλαδα ναι ρε συ τι λες; Εχουμε προβληματα για την απερισκεψια των γιατρων
Ποσα φακελακια ειχα δωσει στον διευθυντη της κλινικης σε κρατικο νοσοκομειο για να προσεξουν τον πατερα μου. Τριχες δεν κανανε τιποτα. Η γυναικα μου που ειταν μαζι μου για 2 εβδομαδες (και εχει σχεση και με την ιατρικη και με τις νομικες διαδικασιες) δεν πιστευε στα ματια της.Αν γινει κατι θα ακολουθησουμε το Αμερικανικο μοντελο; Εννουμε για την τρομοκρατια; Και το Αμερικανικο μοντελο θα καταρευσει; Η ΑΜρικανικη οικονομια; Καλα ξυπνησαμε απο την λαθος μερια του κρεβατιου σημερα; Κοιταμε τους οικονομικους δεικτες; Βλεπουμε τις εκατονταδες χιλιαδες δουλειες που δημιουργηθηκαν το περασμενο μηνα στις ΗΠΑ; Κοιταμε που η οικονομια ειναι πιο ευρωστη απο πολλους μηνες;
Αυτα ακουνε στην Ελλαδα και ειναι ετοιμοι για το κραχ της Αμερικης. Παραμυθια τουμπανα αγαπητε μου. Και εγω που το ακουσα ειπα να ανανεωσω το Ελληνικο διαβατηριο για να ψαξω για δουλεια στην παραδεισενια Ευρωπη οταν θα χασω την δουλεια μου με το κραχ που ερχεται απο στιγμη σε στιγμη. (καλα μιλαμε εχετε την παραμικρη ιδεα τι θα γινει αν η Αμερικανικη οικονομια εκανε κραχ; Τι αποτελεσμα θα εχει στην παγκοσμια οικονομια; Ποσο συνυφασμενη ειναι παγκοσμια οικονομια με την μεγαλυτερη οικονομια τους κοσμου;)Ολοι μας κανουμε τρισαγια για να μην γινει τιποτα στους Ολυμπιακους και για να ειναι επιτυχια(και εγω μεσα) αλλα ειμαστε ετοιμοι να το εμπιστευτουμε στο Εληνικο φιλοτιμο και στο δαιμονιο τη φυλης(και με ακομα περισσοτερη σκληρη δουλεια και με την νοοτροπια οτι θα ειμαστε οι καλυτεροι και θα το αποδειξουμε με τα εργα μας και οχι με τις ποδαρες μας στις καρεκλες του καφενειου ).
Νικος
-
οκ πάμε πάλι...
titsataki
Γιατι ρε παιδια πρεπει να ειμαστε ειδικοι στο Παλαιστινιακο προβλημα για να εκφερουμε γνωμη; Και μερικοι αυτο-ονομαστικαν επαϊοντες. Οπως τα βλεπει καθαρα ο ενας ετσι τα βλεπουμε και εμεις. Μονο που το ενος το καθαρο ειναι διαφορετικο απο τα δικα μας. Αντε αρχισαμε παλι με ολαξεριδισμο και ποιος ανακαλυψε την μπαρουτι.
-
Δεν έγραψα πουθενά οτι πρέπει κάποιος να είναι ειδικός για να μπορεί να εκφέρει άποψη πάνω σ'ένα ζήτημα και ειδικά στα πλαίσια ενός φόρουμ. Είπα πολύ απλά οτι πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον ορισμένα στοιχειώδη πράγματα, κάτι που θεωρώ αυτονόητο, ειδικά σε μια χώρα που όλοι θέλουν και νομίζουν οτι έχουν άποψη για τα πάντα. Μπορώ να σου εξηγήσω γιατί τα όσα ανέφερε ο dog80 απέχουν πολύ από την πραγματικότητα επειδή όμως έχουμε βγεί ήδη off topic και επειδή βλέπω τον moderator να μου τη λέει, εάν ενδιαφέρεσαι ν'ασχοληθείς με το θέμα μπορώ να σου προτείνω σχετική βιβλιογραφία.
-
Ένα διεθνές πρόβλημα χαρακτηρίζεται από ορισμένα δεδομένα και γεγονότα τα οποία εάν είναι στο σύνολό τους γνωστά και ερμηνευτούν με τον σωστό τρόπο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για διαφορετικές προσεγγίσεις. Το εάν κάποιος αντιλαμβάνεται το μεσανατολικό πρόβλημα διαφορετικά, αυτό είναι αποτέλεσμα κακής, ελλειπούς ή ανύπαρκτης πληροφόρησης (και δικαιολογημένα, αφού πολλά από τα γεγονότα δεν φτάνουν ποτέ στις σελίδες των εφημερίδων ή της επίσημης ιστορίας) καθώς και του γεγονότος οτι η χειραγώγηση της σκέψης επί του θέματος έχει φτάσει πλέον σε πρωτοφανή επίπεδα. Είναι πάντως απορίας άξιο το οτι οι Αμερικανοί πληροφορούνται τα γεγονότα (κυρίως) από τα θεωρητικά όργανα του κατεστημένου (βλέπε CNN, N.Y Times etc.) και έχουν την ψευδαίσθηση οτι 'ενημερώνονται'
Αφου το καταλαβουν αυτο (δεν ειπαμε να τους αρεσει) πρεπει να δουλεψουν με οτι υπαρχει. Να κανουν σκληρες διαπραγματευσεις αλλα και να ειναι ετοιμοι να θυσιασουν πολλα πραγματα και εδαφη αν θελουν να εχουν ενα δικο τους κρατος που θα ειναι ενα πραγματικο κρατος. Οταν ειναι ετοιμοι να το κανουν αυτο τοτε θα δουν ασπρη μερα. Και τοτε το Ισραηλ θα παψει να κανει οτι θελει
Πολύ φοβάμαι οτι αγνοείς ορισμένα βασικά πράγματα...
Τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του '70, η (τότε) PLO προωθούσε τις διαπραγματεύσεις για την πολιτική διευθέτηση του παλαιστινιακού προβλήματος ενώ το Ισραήλ μαζί με τις ΗΠΑ αρνούνταν συστηματικά κάθε τέτοιου είδους προοπτική. Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο 'παλιές και νέες τάξεις πραγμάτων' του Noam Chomsky (το οποίο περιλαμβάνει μια light αλλά αρκετά περιεκτική αναφορά στο παλαιστινιακό) που νομίζω οτι είναι ενδεικτικό:
*Τον Ιανουάριο του 1976, 'τα κράτη που ήταν υπέρ της αντιπαράθεσης', η Αίγυπτος, η Συρία και η Ιορδανία πρότειναν στον ΟΗΕ έναν διακανονισμό με διεθνή συναίνεση, με την υποστήριξη των περισσότερων χωρών του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και της ΕΣΣΔ και της PLO. (...) H προτεινόμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλίας όριζε επιστροφή στα προ του Ιουνίου 1967 σύνορα, 'με κατάλληλες διευθετήσεις...ώστε να διασφαλίζεται...η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η πολιτική ανεξαρτησία όλων των κρατών της περιοχής και το δικαίωμά τους να ζουν ειρηνικά εντός αναγνωρισμένων και ασφαλών συνόρων'. Ανάμεσα σ'αυτά τα κράτη θα ήταν φυσικά το Ισραήλ και το νέο παλαιστινιακό κράτος. (...)
Το Ισραήλ αντιτάχθηκε μ'όλη του τη δύναμη σ'αυτήν την πρόταση κι αρνήθηκε να παραβρεθεί στη σύνοδο. Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο, όπως έκαναν και το 1980, απομακρύνοντας το Σύμβουλο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τη μεσανατολική διπλωματία. Η Γενική Συνέλευση συνέχισε να προωθεί ειρηνευτικές προτάσεις στις ετήσιες χειμερινές συναντήσεις της. Τον Δεκέμβριο του 1990 ψήφισε 144-2 (Ισραήλ και ΗΠΑ) υπέρ μιας παγκόσμιας συνδιάσκεψης επί του θέματος. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε ψηφίσει 151-3 (Ισρ. ΗΠΑ και Δομιν. Δημ.) υπέρ ενός διακανονισμού που ενσωματώνει τη διατύπωση του ψηφίσματος 242, όπως και υπέρ 'του δικαιώματος αυτοδιάθεσης' των Παλαιστινίων. Το ίδιο είχε συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, το σοβιετικό μπλοκ, τα αραβικά κράτη και οι αδέσμευτες χώρες έχουν από καιρό συμφωνήσει με μια πολιτική διευθέτηση του ζητήματος βάσει των προαναφερθέντων όρων, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το επιτρέπουν. Κι όπως το Σμβούλιο Ασφαλείας έτσι και η Γενική Συνέλευση αποκλείστηκε από τη διπλωματική σκηνή χάρη στο 'βέτο' που άσκησε η Αμερική. Μετά το 1990, η ανάδειξη της Αμερικής σε μόνη υπερδύναμη διέγραψε το θέμα από τη διεθνή ημερήσια διάταξη.*
Όπως βλέπεις οι Παλαιστίνιοι ήταν από καιρό έτοιμοι για 'σκληρές διαπραγματεύσεις' και 'θυσίες', κάποιοι άλλοι ήταν τελικά αυτοί που αντιδρούσαν...Τελικά μετά από πολλές υποχωρήσεις σύρθηκαν σε κάποιες κωμικοτραγικές διαπραγματεύσεις στις οποίες όμως δεν τους παραχωρήθηκε τίποτατο ουσιαστικό. Αυτό βέβαια είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο διότι η ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα κατεχόμενα και κυρίως στη Δυτική Όχθη θα έθετε σε κίνδυνο τον έλεγχο και την διαχείρηση των υδάτινων πόρων της περιοχής από το Ισραήλ. Εκεί βρίσκεται εξάλλου και η ουσία του μεσανατολικού...
Και στο κλασικη διευχολογια στο τελος και την μυωπικη αντιμετωπιση αν θελουν ας μην ερθουν. Ξανα αν μπατηρησει η χωρα ποιος θα την ξελασπωσει οι φορολογουμενοι δηλαδη εσυ και εγω(ναι ακομα πληρωνω φορους).
Ό,τι είχα να πω για τους Ολυμπιακούς το είπα και σε πληροφορώ οτι αυτό δεν είναι 'μυωπική αντιμετώπιση' αλλά έχει προκύψει μετά από αρκετές συζητήσεις με άμεσα εμπλεκόμενους και ώριμη σκέψη. Εκτός κι αν μπορείς να με πείσεις με επιχειρήματα για το αντίθετο (που αμφιβάλλω), η Ολυμπιάδα εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε μιας πρώτης τάξεως αρπαχτή για λίγους, η χώρα μας κανένα ουσιαστικό όφελος δεν πρόκειται ν'αποκιμίσει και αν κι εγώ ως παιδάκι είχα τότε χαρεί θα ευχόμουν τώρα τα πράγματα να είχαν γίνει διαφορετικά. Δες ξανά και το post του tifosarou λίγο πιο πάνω ('Πίσω λοιπόν στους Ολυμπιακούς...') διότι και αυτό με εκφράζει απόλυτα.
Κώστας
-
-
Απο το Eurosport.com:
http://www.eurosport.com/home/pages/V3/L0/S82/E3012/sport_Lng0_Spo82_Evt3012_Sto583336.shtml
GREAT EXPECTATIONS
Adding to this the fact that the main football venue - Olympiakos' Karaiskaki Stadium - is only 70 percent complete; transport links to the new airport are unfinished; and several venues lack finishing touches to a greater or lesser extent and the scale of the problem becomes apparent.Many may say that landscaping, for example, is merely of cosmetic value and non-essential to the Games - this reporter disagrees.
While the odd missing bush or gap in the pavement certainly will not prevent races being run, we are talking about the showcase of world sport. Everything should be - indeed, must be - perfectly prepared.
Perhaps we have been spoiled by the expectations created by the spectacular Atlanta Games in 1996 which, arguably, were an example of overkill in terms of organisation and marketing.
But the Sydney Games were a fantastic success unblemished by the kind of 'will it be, won't it be?' mystery shrouding the Athens debacle.
There is little doubt the Games will go ahead, but the laid-back attitude taken in Greece is explained by Fanny Palli-Pretalia, the government minister overseeing the Games: 'We have lost time, that's certain. Nobody understood what the Games really meant.'
But the Greeks shouldn't carry the can (or dumpster) alone.
Critics have pointed out that the International Olympic Committee should have done more earlier to help.
As early as 2000, the then-IOC president Juan Antonio Samaranch scolded the Greeks, but without helping.
Instead, it was a given that the Greeks would provide the same super-sized carbonated Games that took place at the birthplace of Coca-Cola in 1996 and Down Under in 2000.
But that's not what makes Greece great.Instead of trying to fit a square peg in a round hole, the IOC should have done more to advocate the smaller-scale Games, Olympics that would have been more in tune with the spirit of their birthplace.
Τελικά υπάρχει πάντα και η άλλη άποψη!!
Πανε να μας την πούνε για την ασφάλεια των ολυμπιακών