-
Γεια σας. Ειμαι νεο μέλος στο 4τ φορουμ. Στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω αυτοκινητο. Έχω 2 επιλογες superb 1.8TSI η Avensis 1.8. Έχω ένα παιδί 16 χρονών και δεν έχω πρόβλημα με πάρκινγκ. Το μαξιμουμ μπάτζετ φτανει μέχρι 25000 ευρώ.Μη μου προτεινετε άλλα αμάξια γιατι έχω κλειδώσει σε αυτα τα 2! Οι ανάγκες μου ειναι:
Aξιοπιστια ( ξέρω για την αξιοπιστια της toyota αλλα πειτε μου και τι παίζει με τη skoda)
Αξιοπιστια ηλεκτρικών συστημάτων.
Πολλοί χώροι και άνεση και μεγάλο πορτμπαγκαζ
Κατανάλωση μέχρι 12λίτρα
Σχετική φινέτσα
αντοχή στο χρόνο (θα το κρατησω περιπου 15 χρόνια)
Θέλω να μου πειτε τι γινεται με τους tsi κινητηρες (αν έχουν προβλήματα κλπ)
Το ίματζ δε με ενδιαφέρει
επιδόσεις θέλω αλλά όχι τρελά πράματα (δηλαδη να κάνει μια προσπέραση άνετα με κλιματισμο, 3 άτομα και φορτωμένο.
Τέλος κανονικά σέρβις και εύκολη εύρεση ανταλλακτικωνΕυχαριστω εκ των προτέρων.
Είδα ότι υπάρχει αντοίστιχο θέμα αλλα θέλω να δω αν άλλαξε καμια γνώμη -
Γεια σας. Ειμαι νεο μέλος στο 4τ φορουμ. Στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω αυτοκινητο. Έχω 2 επιλογες superb 1.8TSI η Avensis 1.8. Έχω ένα παιδί 16 χρονών και δεν έχω πρόβλημα με πάρκινγκ. Το μαξιμουμ μπάτζετ φτανει μέχρι 25000 ευρώ.Μη μου προτεινετε άλλα αμάξια γιατι έχω κλειδώσει σε αυτα τα 2! Οι ανάγκες μου ειναι:
Aξιοπιστια ( ξέρω για την αξιοπιστια της toyota αλλα πειτε μου και τι παίζει με τη skoda)
Κατανάλωση μέχρι 12λίτρα
Σχετική φινέτσα
επιδόσεις θέλω αλλά όχι τρελά πράματα (δηλαδη να κάνει μια προσπέραση άνετα με κλιματισμο, 3 άτομα και φορτωμένο.
Κατανάλωση μέχρι 12λίτρα
Σχετική φινέτσα
delete
-
superb από εμένα καλύτεροι χώροι , ποιότητα και οδική συμπεριφορά το avensis είναι καλό αυτοκίνητο αλλά στους παραπάνω τομείς υστερεί.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Και γιατί έχεις 'κλειδώσει' σ' αυτά τα δύο ?
Για να ρωτάς σ' αυτό το φόρουμ, σημαίνει ότι έχεις οδηγικές ανησυχίες οπότε εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε Mazda 6 (για να απολαμβάνεις την οδήγηση που και που βρε αδερφέ!) που καλύπτει όλες τις ανάγκες σου και είναι και ομορφότερο απ' τα 'κλειδωμένα'...
Αν ήταν να κρατούσα ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια, θα πήγαινα οπωσδήποτε σε ατμόσφαιρα και ας λένε οι VAGίτες ό,τι θέλουν !Έχω κλειδώσει σε αυτα γιατι το 6 το χει ο αδερφος μου και insignia όχι γιατι το αντιπαθει αφάνταστα ο γιος μου. Το mondeo δε μ'αρεσει σχεδιαστικα
-
Ο χρήστης iphone3gs έγραψε:
Και γιατί έχεις 'κλειδώσει' σ' αυτά τα δύο ?
Για να ρωτάς σ' αυτό το φόρουμ, σημαίνει ότι έχεις οδηγικές ανησυχίες οπότε εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε Mazda 6 (για να απολαμβάνεις την οδήγηση που και που βρε αδερφέ!) που καλύπτει όλες τις ανάγκες σου και είναι και ομορφότερο απ' τα 'κλειδωμένα'...
Αν ήταν να κρατούσα ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια, θα πήγαινα οπωσδήποτε σε ατμόσφαιρα και ας λένε οι VAGίτες ό,τι θέλουν !Έχω κλειδώσει σε αυτα γιατι το 6 το χει ο αδερφος μου και insignia όχι γιατι το αντιπαθει αφάνταστα ο γιος μου. Το mondeo δε μ'αρεσει σχεδιαστικα
Έχει γούστο ο νεαρός.
-
superb το καινουριο το avensis ειναι κακασχημο.Βεβαια εμενα το mondeo μου αρεσει παραπανω και απο τα δυο αυτα.Το superb παει λιγο περιεργα πισω και ειναι αν σου αρεσει η οχι.Αν σου αρεσει το πισω μερος του superb καλοριζικο τοτε! Ενα αλλο καλο που εχει το superb ειναι οτι μπορει να μετατραπει σε πενταθυρο δηλαδη το τζαμι το πισω να ανεβει μαζι με το πορτ παγκαζ.
-
και τα δυο πρέπει να σου βγούν αξιόπιστα , καίνε λιγότερο από 12 λίτρα,φινέτσα δεν έχουν (βασικά μονο δυο αυτοκίνητα μπορείς να πεις ότι έχουν φινέτσα σε αυτή την κατηγορια αποτε μην απελπίζεσαι), εκτος από την λογική καταπόνηση που θα υποστούν μετά από 15 χρονια χρήσης πιστεύω ότι ότι θα αντέξουν αρκετά καλά, ο tsi δεν έχει προβλήματα,σε επιδόσεις το superb υπερτερεί λόγο περισσοτερων αλόγων και turbo κάτι το οποιο θα εκτιμήσεις σε προσπέρασμα με a/c βαλίτσες και οικογένεια,
για τα service δεν ξέρω να σου πω ακριβώς τιμές αλλα δεν νομίζω να είναι είναι ακριβάνα φανταστώ ότι έχεις κάνει test drive και στα δυο μοντέλα οποτε οποιο και να πάρεις να σου ευχηθώ πολλά ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα
-
δεν με συγκινει κανενα,αλλα σιγουρα αν διαλεγα θα πηγαινα προς τογιοτα.το σκοντα ειναι υπερβολικα μεγαλο,με αχαρο εσωτερικο κ απροσωπο.μονο χωρους.κομματια απο μοντελα του γκρουπ συνδυασαν κ βγηκε αυτο το καραβι.το αβενσις φαινεται πιο ευχαριστο,οπτικα τουλαχιστον..
-
Έχεις δει πόση εγγύηση και τι after-sales έχει η Toyota;
Μα είναι δυνατό να συγκρίνεις Toyota με Skoda;
Όταν μεγάλωνες δεν έβλεπες τα αυτοκίνητα γύρω σου; Έχεις δει κανά Skoda να αντέχει 15 χρόνια;
Αυτό δε σημαίνει ότι τα καινούρια Skoda δεν είναι καλά ή δεν πρόκειται να αντέξουν 15 χρόνια, αλλά προσπαθώντας να κάνω μια προφητεία για το μέλλον κοιτάω το παρελθόν.
-
δεν έχω πρόβλημα με την εγγύηση της skoda γιατι αν και ειναι 2 χρονια την κάνω μια επέκταση και πάω στα 4 χρονια με μια μικρη επιβάρυνση
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Έχεις δει πόση εγγύηση και τι after-sales έχει η Toyota;Μα είναι δυνατό να συγκρίνεις Toyota με Skoda;
Όταν μεγάλωνες δεν έβλεπες τα αυτοκίνητα γύρω σου; Έχεις δει κανά Skoda να αντέχει 15 χρόνια;
Αυτό δε σημαίνει ότι τα καινούρια Skoda δεν είναι καλά ή δεν πρόκειται να αντέξουν 15 χρόνια, αλλά προσπαθώντας να κάνω μια προφητεία για το μέλλον κοιτάω το παρελθόν.
Και τι να το κανω ενα αμαξι τετοιο που ειναι εντελως αμερικανια???Και μη νομιζεις τοσα favorit υπαρχουν αρχαια και ακομα το λεει η καρδουλα τους.Εγω προτεινω Vagελλη απο κινητηρες και αυτα δεν πιανεται το αμαξι μπροστα σε ενα αργο 1.8 toyota.Εχει το toyota τετοιες επιταχυνσεις οσο το superb?Και ειπες κατι για μεταπωληση ποσα λεφτα θα πιασει εκεινο το παλιαμαξο οταν ειναι 15 χρονων τι toyota τι skoda???Το αμαξι αυτο οταν παει 15 χρονων θα παει για αποσυρση.Γιαυτο καλυτερα να παρει τουρμπινα να εχει και τις προσπερασεις του και τα παντα ολα και οχι ενα ατμοσφαιρικο που θα το βαρεθει(πιστευω) πιο γρηγορα.Το saab του πατερα του κολλητου μου 10 χρονων αμαξι μονο με service την εχει βγαλει ουτε ενα προβλημα!!!!!Και πηδηγμενο στα χιλιομετρα.Σημερα μετραει 260.000χλμ και το αμαξι τραβαει λες και το πηρες χτες.
-
Έχεις δει πόση εγγύηση και τι after-sales έχει η Toyota;Μα είναι δυνατό να συγκρίνεις Toyota με Skoda;
ωραία λογική
προσοχή στην 6 έτη εγγύηση της toyota καθώς τα τρία χρονια της εγγύησης είναι του κατασκευαστή και καλύπτουν όλο το αυτοκίνητο ενώ τα αλλα τρία είναι της αντιπροσωπείας που καλύπτει ΜΟΝΟ προβλήματα που θα παρουσιαστούν στον κινητήρα
-
Ο χρήστης nikos_ έγραψε:
Έχεις δει πόση εγγύηση και τι after-sales έχει η Toyota;
Μα είναι δυνατό να συγκρίνεις Toyota με Skoda;
ωραία λογική
προσοχή στην 6 έτη εγγύηση της toyota καθώς τα τρία χρονια της εγγύησης είναι του κατασκευαστή και καλύπτουν όλο το αυτοκίνητο ενώ τα αλλα τρία είναι της αντιπροσωπείας που καλύπτει ΜΟΝΟ προβλήματα που θα παρουσιαστούν στον κινητήρα
Οι vagελιδες ειναι μεγαλα μπ0ΥρδΕλ@!!!Μακρυα λεμεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!Ναι ειδαμε και την 6χρονη εγγυηση και μην νομιζεις δεν θα τα καλυπτει ολα τα μηχανικα.
-
Μα είναι δυνατό να συγκρίνεις Toyota με Skoda;Όταν μεγάλωνες δεν έβλεπες τα αυτοκίνητα γύρω σου; Έχεις δει κανά Skoda να αντέχει 15 χρόνια;
15 χρονών Skoda είναι τα Octavia και απο μεριάς Toyota η Carina E ... κυκλοφορούν ακόμα και σε ταξί έως και σήμερα με τους τότε αδύναμους turbodiesel κινητήρες ... με αμέτρητα χιλιόμετρα στο ενεργητικό τους.
Πάντως ασφαλή συμπαράσματα για την αντοχή, αξιοπιστία, ποιότητα των TSI κινητήρων ... θα ξέρουμε περίπου το 2020 αφού τότε θα κλείνουν 15 χρόνια!
Περι εγγύησης η Skoda στα 2 χρόνια εγγύησης προσφέρει ως extra (= με χρέωση) +2 χρόνια πλήρης εργοστασιακή εγγύηση (ή 60.000 συνολικά χλμ).
-
Mια βολτα σε γειτονικα sites , vw seat....κλπ στο thread προβληματα , θα σε πεισει αν οι tsi εχουν προβληματα η οχι . Τις προαλλες διαφωνουσαμε για τα tsi με το λεον, εκανα ενα μικρο ψαξιμο στο vw k seat club , βρηκα απο missfires kινητηρα sto cupra , τρεμουλα στο ρελαντι ,μεχρι σπασμενο μοτερ με 61 χιλ χλμ στην εγγυηση που δεν καλυπτεται κιολας ...΄κ στο ιδιο thread αναφερεται κ touran 2008 με σπασμενο μοτερ επισης http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php? ... =0&start=0. Ισως βεβαια το 1.8 να ναι καλυτερο αλλα δεν ξερω εχω ακουσει κ εχω δει πολλα , εγω toyota θα παιρνα .
-
καλά 15 χρόνια δεν θα το κρατήσεις...και εσυ να θέλεις δεν θα σε αφήσει κάποιος νόμος τότε...άσε που οι ανάγκες σου θα είναι τότε διαφορετικές..πχ ο γιος σου θα ειναι 31!!!
Πάρε αυτό που σου αρέσει περσσότερο(της συζυγου δηλαδη ) εμφανησιακά. όλα τα αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία καλό είναι -
και εδώ μπορείς να δεις τα προβλήματα των toyota http://toyotaclub.forumup.gr/forum-36-toyotaclub.html
γενικά πάντως (μερικοί θα διαφωνήσουν βεβαια) τα skoda φαίνεται ότι είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα μέσα στο vag ψάξε reliability surveys και θα δεις ότι η εταιρία σχεδόν πάντα είναι μέσα στο top 5
-
ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΖΟΜΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΟ ΕΛΕΓΑ ΑΥΤΟ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖDA 6 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΠΑΡ΄ΑΥΤΑ ΤΟ SKODA ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΤΟΥΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.
superb vs avensis