-
Επιμένω οτι ο ΑΠ ήταν από τους λίγους που δεν μπήκαν στη λογική της αποθέωσης των ρεκόρ και των ολυμπιονικών. Εντάξει, δε θα κατσω να ψαξω να βρω και τεκμήρια γι'αυτό... Ας τον φωνάξει κάποιος να μας τα παραθέσει μόνος του (αν και δε νομίζω να τον νοιάζει και καθόλου)
Ρε συ Αποστόλη, δεν έχω αρχείο αρθρογραφίας Πανούτσου πενταετίας και πίσω, σόρι.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εγώ θυμάμαι γνωστό περιοδικό αυτοκινήτου (ονόματα δεν λέμε-δεν έχει και νόημα) που το Σεπτέμβριο του 2004 είχε κάτι διθυράμβους για τα παληκάρια, τους ΗΡΩΕΣ, τους Κωλοκοτρόνηδες, τους ΤΙΤΑΝΕΣ του ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής ψυχής με φωτογραφίες κλπ +φωτογραφίες των συντακτών από ματς του Euro που παρακολούθησαν (όπου γάμος και χαρά μην ξεχνιόμαστε) και μετά από 4 χρόνια να κράζουν τη Χαλκιά και γενικά την ενασχόληση με τους ολυμπιακούς, τα ρεκόρ κλπ. Σε κάποια χρονική στιγμή βέβαια είχαν κράξει και την εθνική ποδοσφαίρου βέβαια... μην ξεχνιόμαστε.Οι ΜΠΑΜΠΟΧΕΛΑΚΗΔΕΣ είναι for the cock on the ride και ακόμα πιο για το λούτσο τραμπάλα είναι όσοι έσπευσαν να αγοράσουν τα γνωστά cd-dvd για να αντικαταστήσουν τον Πάριο στο στερεοφωνικό με τις αγριοφωνάρες του γνωστού καραγκιοζάκου.
Άμα θέλουν αγριοφωνάρες να τους δώσω ένα κινητό να παίρνουν όποτε έχω νεύρα να φχαριστιόνται και τζάμπα μάλιστα.
Αλλά τόσο ΜΑΛΑΚΕΣ είμαστε σαν λαός που μας αντιμετωπίζουν χειρότερα από τη φυλή των Μπούχλου-Μπούχλου που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την επιτυχία του μάγου της φυλής...εχεις ενα δικιο,δυο δικια,πολλα δικια αλλα γιατι τοσο μισος?
Αν δεν σε ευχαριστει η κατασταση,μην ασχολεισαι μαζι της -
Δεν ασχολούμαι. Απλά εκείνο το καλοκαίρι μου είχαν σπάσει τα νεύρα 1)με το χαζοβιολισμό του κόσμου και 2)με την κατακρεούργηση του δημόσιου συμφέροντος και χρήματος. Εκεί που το Σίδνευ διαμόρφωσε μια αποθήκη για τους αγώνες της άρσης βαρών εμείς χτίσαμε το παλάτι της μαλακίας...
Για τους ΜΠΑΜΠΟΧΕΛΑΚΗΔΕΣ ότι και να πω είναι λίγο. Μου τα είχαν κάνει ζέπελιν οι διαφημίσεις από ραδιόφωνο και τηλεόραση...
Συγνώμη για το ύφος μου αλλά όποτε ασχολούμαι με αυτή την ιστορία (Ολυμπιακοί, Euro και το κακό συναπάντημα) συγχίζομαι σε βαθμό εμφράγματος. -
δες το θετικα:τουλαχιστον ετσι εμαθε μεχρι και η κουτση μαρια για την ελληνικη βιοτεχνια(ουτε καν βιομηχανια)παραγωγης ολυμπιονικων.Πεσαμε βεβαια απο τα συννεφα,αλλα νταξει αλλοι πληρωνουνε για ελευθερη πτωση.
-
Αυτό είναι το καλό σίγουρα, όπως και το ότι κοπήκαν τα πολλά πολλά για τους ολυμπιονίκες. Το κακό είναι ότι η οικονομική πληγή από το πανηγύρι της Γιάννας το 2004 θα αργήσει να κλείσει.
-
Άσχετο, ποιος από σας είχε πάρει σαφή θέση έστω και σε συζητήσεις για τη ΜΗ ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων, αυτής της απόλυτα και κάθετα αντιαθλητικής φιέστας που προσβάλλει την έννοια του αθλητισμού(εννοείται μιλάω για την σημερινή κατάντια ); Η να το πω αλλοιώς ποιος δεν γνωρίζει πως ντόπα και πρωταθλητισμός είναι πακέτο;
Αυτή η γελοία αίσθηση της Πανελλαδικής ευφορίας εκείνης της φάσης μου έχει μείνει καρφωμένη στον εγκέφαλο και μου έρχεται να ξεράσω όσο την σκέφτομαι. Οχι γιατί χαιρόταν ο κόσμος (μακάρι πάντα να χαίρεται) αλλά με τι χαιρόταν. Και σε τι πρόσφερε την εθελοντική του εργασία. Να φτιάχναμε ένα κοκορέτσι απο αθήνα μέχρι Λαμία και να το τρώγαμε όλοι οι έλληνες με μπύρες μαζί θα χαιρόμουνα κι εγώ τρελά. Και όποιος έτρωγε το περισσότερο να του δίναμε και μετάλειο ( ) Και θα φεσωνόμασταν και λιγότερο και δεν θα κλαίγαμε σήμερα τόσο πολύ που χρωστάμε ολόκληρη την κ@λοτρυπίδα μας.
Αλλά να γιορτάζουμε το μεγαλείο των Ρόμποκοπ αθλητών για να κονομάει η πούμα και η αντιντας να πληρώνουμε εμείς...
Ασχετο νο2 Αυτός ο μπολτ τα 0 100 σε πόσα πόσα δεύτερα τα κάνει; Εμαθα θα τρέχει ολυμπιακό χωριό απο του χρόνου με τον πάσχο
-
Φίλε Τάσο δεν ήταν Πανελλαδική η ευφορία που περιγράφεις. Πολλοί ήμασταν κατά της ανάληψης της Ολυμπιάδας και το δηλώσαμε, έστω κι αν πολλοί άλλαξαν αντιλήψεις μέχρι τους αγώνες.
-
+1
κι εγώ
(και δεν άλλαξα άποψη ούτε πριν ούτε μετά τους αγώνες) -
Η κουλτούρα ήταν η εξής. Μια οικογένεια ψωμολυσσάει αγρίως. Αλλά για να δείξει πως 'μετράει' δανείζεται έναν σκασμό λεφτά και κάνει ένα φοβερό τραπέζι στους ΧΑΙ γειτόνους . Και οι γείτονες την ώρα του τραπεζιού λένε τα τυπικά ..τι ωραίο το ένα τι ωραίο το άλλο, όλα τα κάνατε τέλεια, και τελειώνει το τραπέζι και μένει μόνο το χρέος, και φυσικά οι γειτόνοι την άλλη μέρα στο κλάσιμο και πάλι
-
Προσωπικά ήμουν πολύ χαρούμενος που πήραμε τους Ολυμπιακούς γιατί θεωρούσα ότι θα τους εκμεταλλευόμασταν για να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Εντάξει όχι ως το μεδούλι όπως έκαναν οι Ισπανοί αλλά ότι θα εκμεταλλευόμασταν την προβολή.
Αντ΄ αυτού υπερχρυσώσαμε κάποιους εργολάβους, χαρτζηλικώσαμε πάααρα πολύ καλά ένα μάτσο λωποδύτες που στεγάζονταν στο μεγαλοπρεπές κτήριο 'ATHENS 2004' και κάποιους φίλους φίλων τους και φυσικά γαμησοφεσώσαμε το ταμείο...
Απλά ο θυμός μου προκύπτει από το ότι αντί να τους πάρουμε με τις κούπες, στεναχωρηθήκαμε γιατί την είχαν στημένη και καλά στον Κένταυρο Κεντέρη και βρήκαμε θέμα να ασχοληθούμε...ΥΓ: Αν και πολύ μικρός το '93 θυμάμαι κάποιον αθλητή στίβου Κώστα Κεντέρη από τότε. Μιλάμε για ένα τσιλιβιθρόνι. Ε όταν το 2000 άκουσα κάποιον Κεντέρη να κερδάει τους αραπάδες στο ταρτάν και όλους να φωνάζουν το όνομα του είδα ένα ΠΡΑΜΑ με αλογίσια μπούτια και γενικότερα ένα σώμα-στολή batman με ένα κεφαλάκι τόσο δα πάνω σαν τον Σκαθαροζούμη στην τελευταία σκηνή της ταινίας (περιγραφή ε; )... Ήθελε πολύ μυαλό για να καταλάβει και ο πιο στόκος ότι ο άνθρωπος δεν ρούφαγε μόνο τα αυγουλάκια της γιαγιάς από το χωριό αλλά έριχνε βελτιωτικό οκτανίων στον καφέ...;
-
Προσωπικά ήμουν πολύ χαρούμενος που πήραμε τους Ολυμπιακούς γιατί θεωρούσα ότι θα τους εκμεταλλευόμασταν για να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Εντάξει όχι ως το μεδούλι όπως έκαναν οι Ισπανοί αλλά ότι θα εκμεταλλευόμασταν την προβολή.Θυμάμαι τι κράξιμο είχα φάει σε έναν χώρο(μέσα σε ένα πρακτορείο προπο με αρκετό κόσμο ) που πανηγύριζαν μόλις η τηλεόραση ανακοίνωνε την ανάληψη, πανηγύριζαν κλπ και είπα 'να θυμάστε τα πανηγύρια σας όταν θα στήνετε κώλο να ξεχρεώσετε αυτές τις μλκίες'
-
Προσωπικά ήμουν πολύ χαρούμενος που πήραμε τους Ολυμπιακούς γιατί θεωρούσα ότι θα τους εκμεταλλευόμασταν για να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο.Αυτή ήταν η θέση πολλών ανθρώπων, θέση που ήταν εύκολο και τότε και πολύ περισσότερο τώρα να ξεφωνηθεί.
Αν θες να αλλάξεις κάτι το αλλάζεις χωρίς να πληρώσεις την μυθική υπεραξία μιας τέτοιας φιέστας.
Δανείζεσαι και φτιάχνεις πραγματικές υποδομές.Τώρα βλέπετε τα αποτελέσματα. Υποδομές γιοκ, και ρημάζουν και οι αθλητικοί χώροι της φιέστας
-
Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά είχαμε κατηγορηθεί επειδή χλευάζαμε και τους αθλητές
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Άσχετο, ποιος από σας είχε πάρει σαφή θέση έστω και σε συζητήσεις για τη ΜΗ ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων,arρκετοί Τάσο, ανάμεσά τους κι εγώ
-
Εγω ημουνα και θα ειμαι υπερ των ΟΑ,αλλα οχι οπως εγιναν προχειρα και χωρις προβλεψη για το αυριο.
Αυτο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος ειναι οτι χωρις τους ΟΑ δεν θα ειχαμε τοσο κονδυλια απο ΕΕ,αλλο τωρα το πως τα διαχειριστηκαμε. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω ημουνα και θα ειμαι υπερ των ΟΑ,αλλα οχι οπως εγιναν προχειρα και χωρις προβλεψη για το αυριο.
Αυτο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος ειναι οτι χωρις τους ΟΑ δεν θα ειχαμε τοσο κονδυλια απο ΕΕ,αλλο τωρα το πως τα διαχειριστηκαμε.Εννοείς πως υπήρξε ειδική βοήθεια για τους ολυμπιακούς; Οταν λες κονδύλια εννοείς δάνεια η πακέτα επιχορήγησης; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο...
Και έξω απ αυτό, πιστεύεις πως η τοποθέτηση του καθενός για το θέμα δεν θα έπρεπε να προβλέπει και τον τρόπο διαχείρισης; Γιατί λες 'άσχετα πως τα διαχειριστήκαμε'; Υπήρχε η περίπτωση να τα διαχειριστούμε αλλοιώς; -
Επειδή πάει για ψιλο-ΟΤ, ας προσπαθήσω να το βάλω στη γράνα.
Προσωπικά είμαι εναντίον, όχι μόνον των ΟΑ, αλλά και γενικότερα της εμποροπανήγυρης που πλασάρεται με διάφορα ονόματα: Golden League, Super League, Super-Duper League, F1, Super Bowl, Platinum Masters και δε συμμαζεύεται. Και μη μου πει κανείς ότι μόνο στο στίβο, στην άρση βαρών ή στα 'ολυμπιακά αθλήματα' πέφτει ντόπα. Panem et cirnences θέλει ο κόσμος, του τα δίνουμε (ιδιαίτερα το δεύτερο). Θελουμε υπερ-πρωταθλητές, υπερ-ήρωες, υπερ-σώματα, citius-altius-fortius-vyzompalous και οτιδήποτε μας εξιτάρει, εμάς, που το καταναλώνουμε αποχαυνωμένοι. Θέλω να πω ότι δεν είναι μόνο οι ΟΑ το θέμα: ντοπάρισμα γίνεται παντού- και υπάρχει πολύς λαός να το θαυμάσει.. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Η κουλτούρα ήταν η εξής. Μια οικογένεια ψωμολυσσάει αγρίως. Αλλά για να δείξει πως 'μετράει' δανείζεται έναν σκασμό λεφτά και κάνει ένα φοβερό τραπέζι στους ΧΑΙ γειτόνους . Και οι γείτονες την ώρα του τραπεζιού λένε τα τυπικά ..τι ωραίο το ένα τι ωραίο το άλλο, όλα τα κάνατε τέλεια, και τελειώνει το τραπέζι και μένει μόνο το χρέος, και φυσικά οι γειτόνοι την άλλη μέρα στο κλάσιμο και πάλι'Κι εκτοτε η αμοιρη οικογενεια αναγκαζεται να τρωει (φευ!) μονο μακαρονια '
Δε με εκπλησσει η 'αυθεντικοτητα' με την οποια οι επιφανεστεροι εξ'υμων γκουρου,επιχειρουν να εξορθολογισουν την ανικανοτητα αυτης της χωρας να οραματιζεται κατι περα απο τις δυνατοτητες της(αν και δεν αποκλειω την πιθανοτητα,ο μυχιος ποθος του μεσου Γαλλου να ειναι ενα ολυμπιακο éclair,απο τις ακτες της Νορμανδιας μεχρι τη Μαρσειγ).
Με εκπλησσει το οτι πραγματι διοργαν(μ)ωθηκαν Ολυμπιακοι Αγωνες σε μια χωρα που κατα τα φαινομενα,κατι τετοιο θα πρεπε να συζητιεται μοναχα θεωρητικα μαζι με τις προοπτικες λειτουργιας πυρηνικου εργοστασιου. -
Άλλες χώρες διοργάνωσαν καλούς Ολυμπιακούς και τους χρησιμοποίησαν ταυτόχρονα για να αναβαθμίσουν τη εικόνα τους, να αναγεννήσουν ξεπεσμένες πόλεις, να προωθήσουν την εθνική τους οικονομία.
Εμείς, ως συνήθως, τους διοργανώσαμε 'ελληνικά'.Άλλο λοιπόν το να λες ότι δεν γουστάρεις τους Ολυμπιακούς γενικώς, για ιδεολογικούς λόγους, κι άλλο να λες ότι κόστισαν τόσο κλπ κλπ. Να ΜΗΝ κόστιζαν τόσο, να ΗΤΑΝ πιο αποτελεσματικοί για την αναμόρφωση της Αθήνας και άλλων πόλεων, να ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ χρήσιμα κτίρια κι όχι ακριβά κουφάρια. Οι ίδιες κυβερνήσεις που επέτρεψαν σπατάλες κρατικού χρήματος, επέτρεψαν κι επιτρέπουν άλλες σπατάλες για τις οποίες δεν ακούω το ίδιο μένος . Κι ευτυχώς που οι Ολυμπιακοί έγιναν αιτία να φτιαχτούν 5 δρόμοι υψηλών προδιαγραφών, να κατασκευαστεί το μετρό της Αθήνας κλπ, διαφορετικά μάλλον τίποτα τέτοιο δεν θα βλέπαμε πριν περάσουν άλλα 20-30 χρόνια.
Τώρα, όσον αφορά την εμπορευματικοποίηση του αθλητισμού κλπ, πάντα ο αθλητισμός σε υψηλό επίπεδο γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης. ΗΠΑμερικάνοι υπεραθλητές, Ανατολικογερμανικά androids, Σοβιετικές αρκούδες.... Έτσι είναι αυτά. Δεν τα παρακολουθούμε και πάπαλα.
Αααα, στο EURO φώναζα περισσότερο από τον Χελάκη.
-
Το θέμα είναι αν επιλέγεις κάτι συνειδητά η όχι. Ο οπαδός του κατς συνειδητά βλέπει ένα σόου και το φχαριστιέται κιόλας. Αν ο λάτρης των Ολυμπιακών είναι εξ ίσου συνειδητοποιημένος στο τι βλέπει, νο πρόμπλεμ. Αλλά αν τραβάει τα βυζιά του επειδή βρέθηκε ντοπέ ο χ αθλητής να με συμπαθάτε αλλά δηλώνει στεγνά ηλίθιος.
Ντόπινγκ στον αθλητισμό