-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
είναι ιδέα μου ή όχι?
Όταν οδηγ'ω σε επαρχιακό δρόμο νύχτα, πολλά καινούργια προπορευόμενα αυτοκίνητα έχουν ΙΜΟ πολύ δυνατά πίσω φώτα και όταν πλησιάζω να τους προσπεράσω μου μειώνουν την όραση για τον έλεγχο του αντίθετου ρεύματος. Οταν δεν καποιοι φρενάρουν κιόλας χάνεται η μπάλαΚαι εγώ το έχω παρατηρήσει σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα όσο ήταν καινούρια. Το χειρότερο απ όλα ήταν το Santa Fe που έχει μεσαίο STOP με LED. Δέν μπορούσες να κάτσεις πίσω του. Μετά απο λίγο καιρό θαμπώνουν τα φανάρια και πέφτει και η απόδοση των λαμπών οπότε έρχεται στα γνωστά επίπεδα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οταν δεν καποιοι φρενάρουν κιόλας χάνεται η μπάλαΣε Volvo C30 το έχω προσέξει ιδιαίτερα αυτό.
-
Ένας φίλος είχε μια άσχημη εμπειρία από την βροχή καθώς έπεσε σε μια διατομή του δρόμου που ήταν κλεισμένη με χώμα που υποχώρησε λόγω βροχής δημιουργώντας χαντάκι βαθύ. Ένωνε αποχετέυση ή φυσικό αέριο με μια πολυκατοικία καινούργια που δεν μένουν σε όλα τα διαμερίσματα.
Ποιόν να κυνηγήσει? -
Την εταιρεία που έκανε το σχετικό μπάλωμα;
-
@ cpp, dog80, zorz.
Κορυφαίο σε αυτόν τον τομέα είναι το Range Rover. Είχα ένα μπροστά μου για ώρα και νόμιζα ότι τα πίσω φώτα του ήταν λέιζερ που θα μου εξαφάνιζαν τη μυωπία. Τελικά μου έφεραν ζαλάδα, η μυωπία όμως εκεί... -
Τα LED στα πισω φωτα ειναι οντως αρκετα ενοχλητικα.Εμενα τις προαλλες με στραβωσε ενα Infiniti...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Την εταιρεία που έκανε το σχετικό μπάλωμα;Τον εργολαβο που δεν ειχε σωστη σημανση.... ωστε να προειδοποιει για το εγκαρσιο χαντακι... ασε που θα μπορουσε να εχει βαλει χοντρη λαμαρινα ωστε να περνανε απο πανω.. σε περιπτωση βροχης εντονης και με διαρκεια ειναι σιγουρο οτι θα ξεπλυθει το χωμα που εχουν βαλει (και που δεν εχουν 'πατησει' σωστα ) ειναι και θεμα τυχης να πεσεις σε κατι τετοιο.... αλλα οι εργολαβοι σιγουρα δεν τηρουν αυτα τα θεματα ασφαλειας...
-
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?
-
Σε μερικά parking όταν βγαίνει το εισιτήριο κάποιο σύστημα διαβάζει τις πινακίδες και τις γράφει στο εισιτήριο.
Γιατί στα διόδια των ΕΟ δεν υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα που να είναι on line με την αστυνομία και να βρίσκουν κλεμμένα αυτοκίνητα?
-
Καλημέρα,
Ερώτηση προς μηχανικούς αυτ/των - και όχι μόνο - που λογικά θα ξέρουν 'κάτι παραπάνω':
Στην Ε.Ο σήμερα, από το εμπρός Rover 216 ξαφνικά άρχισε να βγαίνει πυκνός άσπρος καπνός από κάτω από το δεξί εμπρός φτερό και σε 2sec μύρισε κάτι καμένο και πετάχτηκε ένας ιμάντας από κάτω από το αμάξι.....
Η οδηγός του δεν νομίζω να κατάλαβε κάτι και συνέχισε απτόητη την πορεία της (με 120Km/h) οπότε να υποθέσω πως δεν είχε πρόβλημα με το μοτέρ??? Αλλά τι ήταν αυτό??
ΥΓ: Ήμουν από πίσω και τα είδα όλα αυτά που περιγράφω....
-
Για να πετάχτηκε ο ιμάντας και να συνέχισε μήπως ήταν του δυναμό?
-
Το να βγαίνει καπνός και να πέφτουν εξαρτήματα είναι φυσιολογικό για Rover, γι αυτό και η οδηγός του δέν αντέδρασε.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Για να πετάχτηκε ο ιμάντας και να συνέχισε μήπως ήταν του δυναμό?Και ο καπνός πως εξηγείται??
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το να βγαίνει καπνός και να πέφτουν εξαρτήματα είναι φυσιολογικό για Rover, γι αυτό και η οδηγός του δέν αντέδρασε. -
Για άλλους ένας ιμάντας είναι αναλώσιμο... στα Rover ολόκληρο το αυτοκίνητο! Όταν σε αφήσει το παρατάς και παίρνεις άλλο... τόσο που τα δίνουν όσοι τα πουλάνε πιο φτηνά σου έρχεται από τα να το φτιάξεις!!
Με πυκνό άσπρο καπνό να βγαίνει δεν θα συνεχίσει για πολύ...
Ίσως κόλλησε το ρουλεμάν της αντλίας νερού έσπασε η αντλία κι έφυγε ο ιμάντας και τα νερά άρχισαν να φεύγουν με τη μορφή ατμού (άσπρος καπνός). Σε λίγα δευτερόλεπτα τα νερά θα έχουν φύγει και το αυτοκίνητο μετατρέπεται σε αερόψυκτο. Αν πηγαίνει σε ίσιο δρόμο χωρίς πολύ ζόρι ο αερισμός στα 120χλμ θα το βοηθήσει λιγάκι....μετά θα πρέπει να συμβεί κάτι σοβαρό... -
Ερώτηση-απορία περί αυτοσχέδιου αντικλεπτικού: Αν έχω μέσα στο αυτοκίνητο, σε κάποιο σημείο κρυμμένο ένα κινητό τηλέφωνο, σε περίπτωση κλοπής είναι δυνατόν να εντοπιστεί το όχημα μέσω του σήματος του κινητού;
Και αν ναί αυτό θα γίνει μέσω αστυνομίας, εισαγγελίας, άρσης απορρήτου κλπ κλπ ή υπάρχει άλλος τρόπος; -
Υποθέτω οτι αν το κινητό είναι απο αυτά τα symbian, WM, κλπ έξυπνα, και έχει δέκτη GPS, και υπάρχει το κατάλληλο πρόγραμματάκι για το κινητό αυτό, θα μπορείς εύκολα να στείλεις ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στο κινητό αυτό και να σου στείλει τις συντεταγμένες του.
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Ερώτηση-απορία περί αυτοσχέδιου αντικλεπτικού: Αν έχω μέσα στο αυτοκίνητο, σε κάποιο σημείο κρυμμένο ένα κινητό τηλέφωνο, σε περίπτωση κλοπής είναι δυνατόν να εντοπιστεί το όχημα μέσω του σήματος του κινητού;
Και αν ναί αυτό θα γίνει μέσω αστυνομίας, εισαγγελίας, άρσης απορρήτου κλπ κλπ ή υπάρχει άλλος τρόπος;διαφημιζοταν σε ενα τευχος autobild ενα παρομοιο συστημα... βασικα ειχε μεσα μια sim και μπορουσες να στειλεις sms και να σου στειλει το κινητο τις συντεταγμενες...
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Και αν ναί αυτό θα γίνει μέσω αστυνομίας, εισαγγελίας, άρσης απορρήτου κλπ κλπ ή υπάρχει άλλος τρόπος;διαφημιζοταν σε ενα τευχος autobild ενα παρομοιο συστημα... βασικα ειχε μεσα μια sim και μπορουσες να στειλεις sms και να σου στειλει το κινητο τις συντεταγμενες...
Αυτο ειναι συστημα gps,με το που ενεργοποιηθει σου στελει sms στον αριθμο που εχεις ορισει και σου λεει τις συντεταγμενες.Αυτο μπορει να γινει και σε ενα PDA κινητο που εχει ενσωματωμενο gps.Με το καταλληλο προγραμμα μπορει να σου στελνει πηλροφοριες για το που βρισκεται το κινητο.
Να ρωτησω εγω κατι αλλο,ισχυει αυτο που λεν οτι δεν πρεπει να σπρωχνεις καταλυτικο σε περιπτωση που δεν παιρνει μπροστα γιατι υπαρχει κινδυνος να χαλασεις τον καταλυτη????
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
...ισχυει αυτο που λεν οτι δεν πρεπει να σπρωχνεις καταλυτικο σε περιπτωση που δεν παιρνει μπροστα γιατι υπαρχει κινδυνος να χαλασεις τον καταλυτη????Και ισχύει και δεν ισχύει.
Ισχύει αν ο καταλύτης είναι ήδη ζεστός γιατί τότε το άκαυτο καύσιμο θα καεί στον καταλύτη και μπορεί να τον καταστρέψει... μπορεί την πρώτη φορά μπορεί και την εκατοστή...
Δεν ισχύει όμως αν το αυτοκίνητο είναι με κρύο καταλύτη γιατί τότε δεν αναφλέγεται η βενζίνη εκεί αλλά απλά εξατμίζεται γρήγορα.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο