Ο χρήστης pik. έγραψε:
εν πασει περιπτωσει που λεει και ενας φιλος μου...( )
325i ειναι η καλυτερη λυση...
Πρέπει όμως να σκεφτείς ότι μετά αν θέλεις να το πουλήσεις στο αγοράζουν κοψωχρονιά (όπως τώρα την 120i) γιατί είναι 3λτ και ειδικό αυτοκίνητο για Ελλάδα...είναι εντελώς αντιπεμπορικό. Ναι μεν 6κυλ, τυπικό μοτέρ BMW και από κράμα αλουμινίου-μαγνησίου κλπ κλπ...αλλά δεν τους απασχολεί καθώς έχεις ένα εντελώς αντιεμπορικό αυτοκίνητο.
Θέλω να πω ότι μπορεί ναι μεν το 320i με το 325i να έχουν 5.000 διαφορά, να είναι ΠΟΛΥ πιο fun το 325i και τυπική BMW...αλλά στη μεταπώληση το 320i φεύγει πολύ πιο εύκολα και κρατάει καλύτερα μεταπώληση από την αντιεμπορική 325i επειδή είναι 3λτ. Τα €5.000 διαφορά μπορεί να είναι δηλαδή και €10.000 διαφορά. Άσε που το μοτέρ του 325i θα το σταματήσει από την επόμενη γενιά και ίσως σταματήσουν και το 330i με τα 272. Άρα μετά θα έχεις θέμα. Δεν είναι δηλαδή το παν τα άλογα, οι ροπές και οι επιδόσεις...υπάρχουν και πιο ουσιαστικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς.
Πήγα πάλι μια βόλτα με καθισματάκι μαζί και είδα και το Insignia.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η 159 έχει ΑΘΛΙΟΥΣ χώρους και ΠΟΛΥ χειρότερους από τη 3άρα...πράγμα απογοητευτικό για μπροστοκίνητο να έχει καλύτερους χώρους από πισωκίνητο. Τα καθίσματα είναι πιο στενά πίσω στην 159, το καθισματάκι του παιδιού μπαίνει αλλά αφενός το κατώφλι τις πίσω πόρτας είναι πιο χαμηλό και κοφτό και το πίσω κάθισμα πιο ψηλό από της 3άρας και αφετέρου έχοντας βάλει το καθισματάκι στο πίσω κάθισμα το εμπρός γίνεται κάπως άβολο γιατί πρέπει να σηκώσεις τη πλάτη για να χωρέσει πίσω. Τέλος, το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ είναι πιο στενό και βεβαίως είναι και πιο μικρό από της 3άρας...50 ολόκληρα λίτρα μικρότερο. Να φανταστείτε ότι στην 159 ΔΕ ΧΩΡΟΥΣΕ να περάσει το καθισματάκι μέσα
Η 3άρα μου έκανε εντύπωση. Δε τη περίμενα να έχει τέτοιους χώρους πίσω. Ρυθμίζω το κάθισμα το οποίο είναι μάλιστα και πιο ξαπλωτό απ'ότι στην 159 και έχει ακόμα χώρο 5 εκατοστά να πάει πίσω και να το σφηνώσει. Στην 159 ήταν πιο άβολα τα πράγματα. Επίσης, το κατώφλι της πόρτας είναι πιο ανοιχτό (λόγω Hofmeister kink ίσως ) και μπαίνει πιο άνετα το παιδί. Τέλος, το πορτ-μπαγκάζ έχει και μεγαλύτερο κατώφλι και χωράει να περάσει το καθισματάκι...είναι πιο βαθύ, πιο πλατύ και μακρύτερο.
Το Insignia μια αηδία σκέτη ...πραγματικά ανακατεύτηκα! Κουμπάκια παντού, φιλέτα αλουμινίου παντού και υπερβολικά, λεπτό τιμόνι και παχύ κέντρο...βρώμαγε και η δερματίνη που είχαν μέσα (ελπίζω να μην ήταν δέρμα)...χάλια σας λέω, χάλια! Από χώρους βεβαίως πίσω κάνεις πάρτι, μεγαλύτερους και από τα δύο (βεβαίως είναι αμάξι κοντά στα 5 μέτρα ) αλλά στο 4θυρο, πορτ-μπαγκάζ έχει ναι μεν ΠΟΛΥΥΥΥ μακρύ αλλά ΠΟΛΥ ρηχό και με μικρότερο άνοιγμα...ενώ το 5θυρο είναι ναι μεν πιο πρακτικό, αλλά είναι η κόρη της ασχήμιας
Αυτά...μάλλον κλείνω προς 320i M-Pack...θα χάσουν που θα χάσουν τα ατμοσφαιρικά αν βγουν τα turbo της BMW, μη μου μείνει το 325i και δε μπορώ να το διώξω μετά...αμαρτία είναι, άλλωστε ΜΙΑ χαρά πάει και το 320i (αν είναι δυνατόν δηλαδή...170 άλογα έχει...μας έχουν πάρει τα μυαλά νομίζω τα περιοδικά με τα supercars) και μια χαρά απολαυστικό είναι στις στροφές, στην Εθνική και παντού.
Περιμένω να δω τι θα γίνει γενικώς και θα περιμένω να μπει το νέο έτος να πράξω ανάλογα, γιατί τώρα πληρώνεις διπλά τέλη...δεν έχει νόημα.
Σας έχω πρήξει...I know...αλλά δεν έχω και σε κανένα να πω το πόνο μου