-
Ο χρήστης glko έγραψε:
Καλησπερα Γιωργο,
οταν λες παρανομα εννοεις οτι το αμαξι δεν θα περναει Κ.Τ.Ε.Ο. η οτι σε γραφει η τροχαια στον δρομο?
Το πρωτο μπορεις να το αντιμετωπισεις με 20-40 € το δευτερο ομως με ανησυχει!Οι καημένοι που θα στραβώνονται όταν είσαι πίσω τους ή απεναντί τους δεν σε ανησυχούν;
-
Καλησπερα και παλι,
μιλησα με την αντιπροσωπεια και μου ειπε οτι εχει αισθητηρες στα φωτα που διαμορφονουν την δεσμη. Ζητησα αν μπαινει απο εργοστασιο και μου ειπε πως δεν μπαινει και πως τα βαζουν εδω.
Της ανεφερα ολα τα παραπανω και μου ειπε οτι η ρυθμιση υψους δεσμης γινεται με αισθητηρα και δεν παυει να λειτουργει οταν μπουν τα XENON.
Μηπως παιζει χοντρο δουλεμα? -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Καλησπερα και παλι,
μιλησα με την αντιπροσωπεια και μου ειπε οτι εχει αισθητηρες στα φωτα που διαμορφονουν την δεσμη. Ζητησα αν μπαινει απο εργοστασιο και μου ειπε πως δεν μπαινει και πως τα βαζουν εδω.
Της ανεφερα ολα τα παραπανω και μου ειπε οτι η ρυθμιση υψους δεσμης γινεται με αισθητηρα και δεν παυει να λειτουργει οταν μπουν τα XENON.
Μηπως παιζει χοντρο δουλεμα?Χαλαρά....
Τι δεν μπαίνει από το εργοστάσιο ; Τα xenon ; Τα AFL xenon ; Ή μήπως τα καγκούρικα xenon που θέλουν να σου βάλουν ; Ρώτα τους για πλυστικό σύστημα , για αισθητήρα ελέγχου ύψους δέσμης και ρώτα τους εάν θα υπάρχουν αυτά στα φώτα που σου προσφέρουν.Εάν σου πουν όχι τότε κάνε τους ρόμπα και πές τους ότι είναι απαράδεκτοι που πουλάνε ψέμματα για να βγάλουν 100 ευρώ παραπάνω ενώ εν γνώσει τους παραβαίνουν οδηγία της ΕΕ για τη χρήση φωτών xenon.
Αισθητήρας κίνησης ( δεξιά - αριστερά ) μπορεί να υπάρχει στα φώτα ( πχ στο Corsa D δεν δίνει xenon η Opel αλλά δίνει AFL στα αλογόνου ). Αυτό δεν κάνει νόμιμο ένα φανάρι με xenon ειδικά ένα φανάρι αλογόνου που έχει πάνω λάμπα xenon. Το φανάρι του τρέχοντος Astra είναι εντελώς διαφορετικό το αλογόνου από το xenon και όχι μόνο στην όψη. Είναι στην καλωδίωση , στο γεγονός ότι και η μεγάλη είναι Η7 ( ενώ στο αλογόνου Η4 ) , στο ότι έχει από την κάτω μεριά έναν ή δύο ( ανάλογα εάν είναι ή όχι AFL ) εγκεφάλους ελέγχου κίνησης της λάμπας και του μηχανισμού.
Αλογόνου ( τρέχον Astra ) : http://www.in.gr/auto/parousiaseis/foto ... 003_07.jpg , http://www.in.gr/auto/parousiaseis/foto ... 003_03.jpg
Xenon ( τρέχον Astra ) : http://i163.photobucket.com/albums/t319 ... 00398a.jpg
Αντίστοιχες αλλαγές έχει και στις λάμπες των VW κτλ.
Ξεμπρόστιασε τους.
-
Το ειδα σημερα απο κοντα...
Ομορφο αμάξι, ποιοτητα ανετα συγκρισιμη με του Golf, ομορφη σχεδιαση μεσα και πολυ καλη εργονομια-πρακτικοτητα, διορθωσανε το κιβωτιο, μαλλον μετριοι πισω χωροι. Με βαση και τις τιμες του, κρινεται ως ευκαιρια! Αυτα εκ πρωτης αποψης...
Θα μοσχοπουλησει γιατι εχει πολυ καλη ποιοτητα, σχεδιαση, τιμη και οχι επειδη θα το παρουν εταιριες...
-
Στην ανάρτηση τί επιλογές έχει ?
4κίνηση υπάρχει όπως το Isignia ?
OPC ? πότε θα βγεί -
στο 1, οπως και παλια με ενα ηλιθιο συστημα ενεργων αμορτισερ (νομιζω -δεν θυμαμαι καλα)
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
στο 1, οπως και παλια με ενα ηλιθιο συστημα ενεργων αμορτισερ (νομιζω -δεν θυμαμαι καλα)Αν εννοείς το IDS+ δε θα έλεγα ότι είναι 'ηλίθιο', ειδικά σε συνεργασία με το spor-switch
GTC/OPC σε 1 χρονο τουλάχιστον.
To OPC θα ειναι τέρας 300-320 hp με συνεργασία Lotus, brembo φρένα κτλ..edit: αυτά με τα 300hp τα λέγανε παλιά...τώρα που έψαξα λίγο μάλλον το πάνε για 1.8 με 240+...
-
Ο χρήστης Dr.Evil έγραψε:
στο 1, οπως και παλια με ενα ηλιθιο συστημα ενεργων αμορτισερ (νομιζω -δεν θυμαμαι καλα)
Αν εννοείς το IDS+ δε θα έλεγα ότι είναι 'ηλίθιο', ειδικά σε συνεργασία με το spor-switch
To OPC θα ειναι τέρας 300-320 hp με συνεργασία Lotus, brembo φρένα κτλ..edit: αυτά με τα 300hp τα λέγανε παλιά...τώρα που έψαξα λίγο μάλλον το πάνε για 1.8 με 240+...
1.8 με 240 και δεν σου φτάνουν ;;; Εγώ για 1800 τα θεωρώ ήδη ΠΟΛΛΑ για αυτό το μοτέρ.
133 άλογα στο λίτρο όταν το «πιεσμένο» Golf 1.4 TurbComp 170 είχε 121. -
Αν εννοείς το IDS+ δε θα έλεγα ότι είναι 'ηλίθιο', ειδικά σε συνεργασία με το spor-switch
θα στριβει η παλι θα πηγαινεις με χιλια στην ευθεια και στις στροφες θα παλευεις.???
καλα το ειπα ηλιθιο γιατι αυτα τα πολλα και μεγαλα λογια που λενε τα ακουω βερεσε . ολοι εχουν γινει σπορ....
εχω μια Α πειρα πανω στο σκληρο σπορ και ολα μου μοιαζουν αφρος και πολυ εφετζιλικια (μπουρδες) ...αλλα επειδη δεν το εχω δοκιμασει αυτο το συστημα σε opel το δεχομαι. -
πλυστικό σύστημα -> δεν εχει σιγουρα.
αισθητήρα ελέγχου ύψους δέσμης -> εχει απο την μανα του και χωρις xenon παλι παιζει ο αισθητηρας ειμαι σιγουρος γι' αυτο γιατι μου το εξηγουσε αρκετη ωρα οτι την δεσμη δεν θα την ανεβοκατεβαζω εγω.
Τους ρωτησα συγκεκριμενα αν θελω να τα βαλω εγω τα xenon και να τα πληρωσω και μου ειπε οτι θα τους τα πληρωσω και θα τα βαλουν εδω.
Σ' ευχαριστω για την βοηθεια σου. -
http://www2.opel.de/astra/
Στη παραπάνω σελίδα (για το εσωτερικό του) δείχνει ότι τη νύχτα στο ταμπλό του φωτίζεται η βάση της κονσόλας και οι χειρολαβές στις πόρτες όπως και η κονσόλα και το καντράν! Εφέ εντυπωσιασμού ή κάποιο χρηστικό τρικ? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
http://www2.opel.de/astra/
Στη παραπάνω σελίδα (για το εσωτερικό του) δείχνει ότι τη νύχτα στο ταμπλό του φωτίζεται η βάση της κονσόλας και οι χειρολαβές στις πόρτες όπως και η κονσόλα και το καντράν! Εφέ εντυπωσιασμού ή κάποιο χρηστικό τρικ?Εννοείς αυτά με το κόκκινο χρώμα?
Και το τρέχον αστρα εχει φωτισμό σε αυτά τα σημεία (εκτός από τη βάση της κονσόλας), δε θεωρώ ότι είναι κάτι φοβερό αλλά φαίνεται πολύ cool.
Αυτά βεβαία παίζουν και με τις εκδόσεις, πχ πριν το facelift σχεδον όλα είχαν τα φωτάκια στα κουμπιά πάνω στις πόρτες, τώρα σε πολλά έχουν βάλει κάτι φωσφοριζέ αυτοκόλιτα... -
Εννοείς αυτά με το κόκκινο χρώμα?Ναι!
-
Ο χρήστης glko έγραψε:
αισθητήρα ελέγχου ύψους δέσμης -> εχει απο την μανα του και χωρις xenon παλι παιζει ο αισθητηρας ειμαι σιγουρος γι' αυτο γιατι μου το εξηγουσε αρκετη ωρα οτι την δεσμη δεν θα την ανεβοκατεβαζω εγω.
Τους ρωτησα συγκεκριμενα αν θελω να τα βαλω εγω τα xenon και να τα πληρωσω και μου ειπε οτι θα τους τα πληρωσω και θα τα βαλουν εδω.
Σ' ευχαριστω για την βοηθεια σου.Εάν δεν έχει πλυστικό τότε δεν είναι νόμιμο. Μου κάνει κάπως όμως να σου λένε ότι έχει αισθητήρα ελέγχου ύψους δέσμης. Γιατί τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για αυτή τη δουλειά ( δεν μιλάω για AFL αλλά για απλά xenon γιατί τότε πάμε ψηλότερα σε κόστος ) κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ καινούρια ενώ πρέπει και τα φανάρια να έχουν μηχανισμούς που υποστηρίζουν την εν λόγω κίνηση ( να έχουν μοτέρ δηλαδή κτλ ). Η καλωδίωση μόνο στον πίσω άξονα ( μία οπτική ίνα περίπου 40 εκατοστών ) κοστίζει περί τα 100 ευρώ για να δώσω μία αίσθηση. Ο αισθητήρας επίσης πίσω άλλα 120 - 140 ευρώ. Ο εγκέφαλος ελέγχου και χειρισμού κοστίζει περίπου 300 ευρώ. Και πάει λέγοντας...Δεν θα τον πίστευα τον αντιπρόσωπο φίλε. Θα πάω να το ελέγξω όμως.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Σ' ευχαριστω για την βοηθεια σου.Εάν δεν έχει πλυστικό τότε δεν είναι νόμιμο. Μου κάνει κάπως όμως να σου λένε ότι έχει αισθητήρα ελέγχου ύψους δέσμης. Γιατί τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για αυτή τη δουλειά ( δεν μιλάω για AFL αλλά για απλά xenon γιατί τότε πάμε ψηλότερα σε κόστος ) κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ καινούρια ενώ πρέπει και τα φανάρια να έχουν μηχανισμούς που υποστηρίζουν την εν λόγω κίνηση ( να έχουν μοτέρ δηλαδή κτλ ). Η καλωδίωση μόνο στον πίσω άξονα ( μία οπτική ίνα περίπου 40 εκατοστών ) κοστίζει περί τα 100 ευρώ για να δώσω μία αίσθηση. Ο αισθητήρας επίσης πίσω άλλα 120 - 140 ευρώ. Ο εγκέφαλος ελέγχου και χειρισμού κοστίζει περίπου 300 ευρώ. Και πάει λέγοντας...Δεν θα τον πίστευα τον αντιπρόσωπο φίλε. Θα πάω να το ελέγξω όμως.
Κοιτα για τους αισθητηρρες δεσμης τον πιστευω γιατι μου το ελεγε απο την αρχη οτι το αυτοκινητο εχει τετοιο συστημα.
Μαλιστα μου ειχε κανει εντυπωση και τον ειχα ρωτησει τι ακριβως ειναι. Βεβαια αυτο το εχει με τα απλα κιτρινα φωτα. Τωρα το οτι θα αλλαξουν οι λαμπες μεσα δεν νομιζω να παψει να λειτουργει. Ελπιζω βεβαια η βλαμενοι να μην εννοουν οτι μπαινεις σε τουνελ και αναβουν τα φωτα μονα τους.
Παντως με εχεις κουφανει. Το εχει ψαξει πολυ το θεμα, εισαι του κλαδου
? -
Δεν είμαι στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Μήπως όντως τελικά εννοεί τα αυτόματα φώτα ; Μπορείς να δεις το αμάξι από κοντά ; Έλεγξε εάν έχει ρυθμιστικό ύψους φωτών.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Δεν είμαι στην αυτοκινητοβιομηχανία.Μήπως όντως τελικά εννοεί τα αυτόματα φώτα ; Μπορείς να δεις το αμάξι από κοντά ; Έλεγξε εάν έχει ρυθμιστικό ύψους φωτών.
Αν εννοεις το κουμπι που ανεβοκατεβαζει την δεσμη εχει σιγουρα. Ειχε και το corsa του 99 που ειχα.
Το θεμα ειναι οτι μου ειπαν πωσ τα φωτα ανεβοκατεβαινουν χωρισ να το καταλαβω οταν συναντησουν απεναντι αλλα φωτα ωστε να μην τυφλωνεται ο απεναντι.
Να το πιστεψω?
Εγω τους ρωτησα αν θα μπορει να περασει ΚΤΕΟ το αυτοκινητο και αυτοι ηταν κατηγοριματικοι οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Σε 4 χρονια που θα το περασω θα μαθουμε.
Παντως και στο astra που μου εδειξες στις photo δεν ειδα κανενα πλυστικο συστημα. Ασε που αμα ειχε δεν θα μου αρεσε. -
Ο χρήστης glko έγραψε:
Δεν είμαι στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Μήπως όντως τελικά εννοεί τα αυτόματα φώτα ; Μπορείς να δεις το αμάξι από κοντά ; Έλεγξε εάν έχει ρυθμιστικό ύψους φωτών.
Αν εννοεις το κουμπι που ανεβοκατεβαζει την δεσμη εχει σιγουρα. Ειχε και το corsa του 99 που ειχα.
Το θεμα ειναι οτι μου ειπαν πωσ τα φωτα ανεβοκατεβαινουν χωρισ να το καταλαβω οταν συναντησουν απεναντι αλλα φωτα ωστε να μην τυφλωνεται ο απεναντι.
Να το πιστεψω?
Εγω τους ρωτησα αν θα μπορει να περασει ΚΤΕΟ το αυτοκινητο και αυτοι ηταν κατηγοριματικοι οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Σε 4 χρονια που θα το περασω θα μαθουμε.
Παντως και στο astra που μου εδειξες στις photo δεν ειδα κανενα πλυστικο συστημα. Ασε που αμα ειχε δεν θα μου αρεσε.To plistiko einai mesa sto tetragwno 'kopsimo' tou profilaktira
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To plistiko einai mesa sto tetragwno 'kopsimo' tou profilaktira
γραφε με ελληνικους χαρακτηρες γιατι τα greeklish απαγορευονται
-
Προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός AFL+ (λαμπτήρες Bi-Xenon, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας, 9 λειτουργίες φωτισμού, σύστημα καθαρισμού) 1.250 €
Σύστημα πλαισίου Flexride 1000 € .
Αυτά υπάρχουν στο Insignia και θα υπάρχουν και στο Astra.
Opel Astra 2009