-
@kostis20
Το κυκλωμα μπορει να εχει 2 εξοδους η μια για το καλοριφερ και η αλλη (ανεξαρτητη) για το boiler, η καθε μια με δικη της ηλεκτροβάνα και ανάβει ανεξαρτητα η μια απο την αλλη. Αυτη ειναι η περιπτωση η δικια μου, και γι'αυτο εχει και ξεχωριστο κουμπι για το boiler.Η αλλη υλοποιηση ειναι στο ιδιο κυκλωμα να ειναι και το boiler και ειναι με μια ηλεκτροβανα οποτε καθε φορά που ανάβεις το καλοριφερ ζεστενεται και νερο στο boiler. Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να αναψεις μονο το boiler. Θα ζεσταθουν υποχρεωτικα και τα σωματα.
Νομιζω οτι δεν μπορεις να βαλεις εναν διπλο σαν τον ΜΙΖΕΝΣ (sic) γιατι δεν το υποστηριζει το κυκλωμα σου.
Επειδη ομως και αυτος που εχεις και αυτος που εχω εγω δεν φημιζονται για την ακριβεια τους μπορεις να τον αλλαξεις με εναν ηλεκτρονικο, ή ακομα καλυτερα με εναν προγραμματιζομενο (οπως σκεφτομαι να κανω και εγω)
Απο τοποθετηση δεν ξερω αν ειναι ευκολη ή δυσκολη, δεν εχω τοποθετησει κατι τετοιο ποτε, αλλα θελω να το προσπαθησω μονος μου.
@cmarin
Ευχαριστώ πολυ, θα το ψαξω και για aube. Φαινονται ωραιοι. -
Α,τωρα καταλαβα!Ευχαριστω πολυ!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,
Ερώτηση περί κόστους ανοίγματος παραθύρου σε βοηθητικό WC σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, με το σημείο του τοίχου που θα ανοιχτεί το παράθυρο να είναι κάμποσα μέτρα πάνω από την κεραμοσκεπή του γειτονικού 3όρωφου σπιτιού.
Το παράθυρο θα είναι περίπου 45Χ35 ή 40Χ30, ανοιγόμενο αλουμινίου......
Πόσο είναι ένα λογικό συνολικό κόστος (εργασία ανοίγματος τρύπας, αγορά παραθύρου και τοποθέτηση)?
Για αυτό κανείς?? Πήρα προσφορά 200€ από κάποιον.....
aν τελικα μπεις στη διαδικασια κανε το ανοιγμα τουλαχιστον 50Χ50 ,αλλιως ειναι παρα πολυ μικρο,Αν βαλεις αλουμινοπαραθυρο να ξερεις θα σου μεινει καθαρο ανοιγμα μειον 7-10 ποντους σε καθε ακμη,λογου του πλαισιου της κασας αλλα και του φυλλου,οποτε ο υαλοπινακας θα ειναι πολυ μικρος
Περι νομιμοτητας τα ανεφεραν και πιο πανω οι φιλοι συνφορουμιτες.
Ειναι σχετικα ευκολο να ανοιξεις ενα ανοιγμα στον τοιχο.Μια μικρη βαρια,ενα σκαρπελο θελει και τιποτε αλλο.
καντο μονος σου το ανοιγμα στον τοιχο και φερε μαστορα για το αλουμινιοΤο υαλοτουβλο ειναι λιγοτερο διακριτο,για καποιον που θα θελησει να σε καρφωσει στην πολεοδομια,αλλα δε θα εχεις τοσο φωτισμο και αερισμο οσο το παραθυρο
-
Αν δεν κάνω λάθος με το υαλότουβλο δεν μπορεί να σε καρφώσει Αλλά σίγουρα χάνεις σε αερισμό σε σχέση με ένα κανονικό παράθυρο
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Καλησπέρα,
Ερώτηση περί κόστους ανοίγματος παραθύρου σε βοηθητικό WC σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, με το σημείο του τοίχου που θα ανοιχτεί το παράθυρο να είναι κάμποσα μέτρα πάνω από την κεραμοσκεπή του γειτονικού 3όρωφου σπιτιού.
Πόσο είναι ένα λογικό συνολικό κόστος (εργασία ανοίγματος τρύπας, αγορά παραθύρου και τοποθέτηση)?
aν τελικα μπεις στη διαδικασια κανε το ανοιγμα τουλαχιστον 50Χ50 ,αλλιως ειναι παρα πολυ μικρο,Αν βαλεις αλουμινοπαραθυρο να ξερεις θα σου μεινει καθαρο ανοιγμα μειον 7-10 ποντους σε καθε ακμη,λογου του πλαισιου της κασας αλλα και του φυλλου,οποτε ο υαλοπινακας θα ειναι πολυ μικρος
Ειναι σχετικα ευκολο να ανοιξεις ενα ανοιγμα στον τοιχο.Μια μικρη βαρια,ενα σκαρπελο θελει και τιποτε αλλο.
καντο μονος σου το ανοιγμα στον τοιχο και φερε μαστορα για το αλουμινιοΤο υαλοτουβλο ειναι λιγοτερο διακριτο,για καποιον που θα θελησει να σε καρφωσει στην πολεοδομια,αλλα δε θα εχεις τοσο φωτισμο και αερισμο οσο το παραθυρο
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, μάλλον για αλουμινοπαράθυρο θα πάω κι ο γείτονας άμα θέλει ας πει κάτι.....έχω βρει κι άλλη παρανομία του....
-
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, μάλλον για αλουμινοπαράθυρο θα πάω κι ο γείτονας άμα θέλει ας πει κάτι.....έχω βρει κι άλλη παρανομία του....
για ενα κουφωμα αλουμινιου σε διασταση 50Χ50 δε θα πρεπει να σου ζητησουν πανω απο 100Ε σε καμια των περιπτωσεων,δε διπλο υαλοπινακα παντα.Αν τελικα το επιχειρησεις να αφησεις ανοιγμα 54χ54 ,αφου περιμετρικα θα βαλεις μαρμαρο (πανω,κατω,και πλαγια).Συνηθως το μαρμαρο ειναι παχους 2 ποντων.τσι θα σου μεινει καθαρο ανοιγμα 50Χ50.Που και παλι λιγο μικρο ειναι,αλλα ενταξει μη το παρακανεις
-
....για ενα κουφωμα αλουμινιου σε διασταση 50Χ50 δε θα πρεπει να σου ζητησουν πανω απο 100Ε σε καμια των περιπτωσεων,δε διπλο υαλοπινακα παντα.Αν τελικα το επιχειρησεις να αφησεις ανοιγμα 54χ54 ,αφου περιμετρικα θα βαλεις μαρμαρο (πανω,κατω,και πλαγια).Συνηθως το μαρμαρο ειναι παχους 2 ποντων.τσι θα σου μεινει καθαρο ανοιγμα 50Χ50.Που και παλι λιγο μικρο ειναι,αλλα ενταξει μη το παρακανειςΕυχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες φίλε μου, αν και μάλλον λίγα τα βλέπω τα 100€ (εάν υπολογίζεις και την εργασία για το άνοιγμα της τρύπας βέβαια).....
-
....για ενα κουφωμα αλουμινιου σε διασταση 50Χ50 δε θα πρεπει να σου ζητησουν πανω απο 100Ε σε καμια των περιπτωσεων,δε διπλο υαλοπινακα παντα.Αν τελικα το επιχειρησεις να αφησεις ανοιγμα 54χ54 ,αφου περιμετρικα θα βαλεις μαρμαρο (πανω,κατω,και πλαγια).Συνηθως το μαρμαρο ειναι παχους 2 ποντων.τσι θα σου μεινει καθαρο ανοιγμα 50Χ50.Που και παλι λιγο μικρο ειναι,αλλα ενταξει μη το παρακανεις
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες φίλε μου, αν και μάλλον λίγα τα βλέπω τα 100€ (εάν υπολογίζεις και την εργασία για το άνοιγμα της τρύπας βέβαια).....
για το κουφωμα σου λεω μονο
οχι για το ανοιγμα και την τοποθετηση των μαρμαρων
για το ανοιγμα θελεις ενα μεροκαματο,50 Ε να υπολογιζεις
σε ποια περιοχη εισαι?
αν και μπορεις να βρεις αυτη την περιοδο εργατες που ψαχνουν για ενα μεροκαματο με 25-30 Ε,αλλα δεν ξερεις αν κατεχουν η οχι. -
....για ενα κουφωμα αλουμινιου σε διασταση 50Χ50 δε θα πρεπει να σου ζητησουν πανω απο 100Ε σε καμια των περιπτωσεων,δε διπλο υαλοπινακα παντα.Αν τελικα το επιχειρησεις να αφησεις ανοιγμα 54χ54 ,αφου περιμετρικα θα βαλεις μαρμαρο (πανω,κατω,και πλαγια).Συνηθως το μαρμαρο ειναι παχους 2 ποντων.τσι θα σου μεινει καθαρο ανοιγμα 50Χ50.Που και παλι λιγο μικρο ειναι,αλλα ενταξει μη το παρακανεις
Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες φίλε μου, αν και μάλλον λίγα τα βλέπω τα 100€ (εάν υπολογίζεις και την εργασία για το άνοιγμα της τρύπας βέβαια).....
για το κουφωμα σου λεω μονο
οχι για το ανοιγμα και την τοποθετηση των μαρμαρων
για το ανοιγμα θελεις ενα μεροκαματο,50 Ε να υπολογιζεις
σε ποια περιοχη εισαι?
αν και μπορεις να βρεις αυτη την περιοδο εργατες που ψαχνουν για ενα μεροκαματο με 25-30 Ε,αλλα δεν ξερεις αν κατεχουν η οχι.Τότε τα 200€ που πήρα προσφορά (100€ παράθυρο + 50€ άνοιγμα τρύπας + 50€ μάρμαρα) είναι νορμάλ τιμή....
-
Το κούφωμα με θερμοδιακοπή πάντα αν είναι αλουμινένιο.
Η τιμή μου ακούγεται νορμάλ. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η τιμή μου ακούγεται νορμάλ.Ποιός ήρθε???
-
Τα κουφώματα αλουμινίου λόγω υλικου είναι πολύ κακοί μονωτές. Αλλα η θερμομονωτική ικανόοτητα των κουφωμάτων αλουμινίου μπορεί να αυξηθεί κατα πολύ με τη χρήση της θερμοδιακοπής(δηλαδή τοποθέτηση πολυαμιδίου) εντός αυτών. Αυξάνει λίγο το κόστος αλλά αν και εφόσον όλα τα κουφώματα στο σπίτι είναι με θερμοδιακοπή είναι κρίμα να μην έχει και αυτό. Επίσης η θερμοδιακοπή εξαλείφει το μειονέκτημα των αλουμινένιων κουφωμάτων να δημιουργούν συμπυκνώματα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Σε PVC πόσο θα σου έβγαινε το εν λόγω κούφωμα?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα κουφώματα αλουμινίου λόγω υλικου είναι πολύ κακοί μονωτές. Αλλα η θερμομονωτική ικανόοτητα των κουφωμάτων αλουμινίου μπορεί να αυξηθεί κατα πολύ με τη χρήση της θερμοδιακοπής(δηλαδή τοποθέτηση πολυαμιδίου) εντός αυτών. Αυξάνει λίγο το κόστος αλλά αν και εφόσον όλα τα κουφώματα στο σπίτι είναι με θερμοδιακοπή είναι κρίμα να μην έχει και αυτό. Επίσης η θερμοδιακοπή εξαλείφει το μειονέκτημα των αλουμινένιων κουφωμάτων να δημιουργούν συμπυκνώματα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Σε PVC πόσο θα σου έβγαινε το εν λόγω κούφωμα?
Δεν κατέχω πολλά από το άθλημα, ένα παράθυρο θέλω μόνο και δεν ξέρω φυσικά πόσο θα κόστιζε με PVC (το οποίο είναι πλαστικό ??).....
Βάλε καμιά φωτό από το αλουμινίου και του PVC να δω διαφορά....
-
Το κούφωμά σου έχει πολύ μικρές διαστάσεις, για κανονικών διαστάσεων κουφώματα δεν έχει μεγάλη σημασία αν το αλουμίνιο έχει θερμοδιακοπή ή όχι. Σημαντικό είναι το τζάμι - τα λεγόμενα ενεργειακά τζάμια έχουν ΠΟΛΥ μικρότερο συντελεστή θερμοπερατότητας.
-
Δεν κατέχω πολλά από το άθλημα, ένα παράθυρο θέλω μόνο και δεν ξέρω φυσικά πόσο θα κόστιζε με PVC (το οποίο είναι πλαστικό ??).....
Βάλε καμιά φωτό από το αλουμινίου και του PVC να δω διαφορά....
Αλουμίνιο με θερμοδιακοπή ( τα κόκκινα )
PVC ή πλαστικό όπως είπες
Διακρίνεις την χαλύβδινη σωλήνα που δίνει σταθερότητα στην κατασκευή (7).
@leonp
Στην τιμή που του δώσανε αμφιβάλλω αν υπάρχει ενεργειακό τζάμι στο παιχνίδι, το οποίο με την σειρά του θα είναι επίσης μικρό αφού και το κούφωμα είναι μικρό...
Προσωπικά προτείνω συνθετικό που είναι και φτηνότερο και αποδοτικότερο από ένα αλουμινένιο ( τα θερμοδιακοπτόμενα είναι στα ίδια επίπεδα ίσως λίγο πιο κάτω ). Από την άλλη για ένα τόσο μικρό άνοιγμα όλα αυτά μικρή σημασία έχουν οποτε ας βάλει το πιο φτηνό και το πιο ποιοτικό δλδ PVC αφού τα φτηνά αλουμινένια έχουν θέματα με το φινίρισμα του προφίλ και το φινίρισμα του βαψίματος. -
Thanks mirage, θα το έχω υπόψην όταν ενημερώσω τον τεχνίτη για να πάρω προσφορά ξανά.....αν και δεν νομίζω να μου χρειαστεί το ακριβότερο από τα 2 καθόσον η τοποθέτηση θα γίνει σε βοηθητικό WC (όχι μπάνιο) με μικρή χρήση....
-
πολύ προσοχή αφου ανοίξει την τρύπα να φτιαχθούν πολύ καλά τα εξωτερικά μερεμέτια πριν μπει το κούφωμα ώστε να μην έχεις ιστορίες με νερά της βροχής
-
Thanks mirage, θα το έχω υπόψην όταν ενημερώσω τον τεχνίτη για να πάρω προσφορά ξανά.....αν και δεν νομίζω να μου χρειαστεί το ακριβότερο από τα 2 καθόσον η τοποθέτηση θα γίνει σε βοηθητικό WC (όχι μπάνιο) με μικρή χρήση....Ειτε βαλεις συνθετικο κουφωμα,(ερχεται φθηνοτερο απο ενα καλο αλουμινιο,εχει πολυ καλο συντελεστη θερμοαγωγιμοτητας) είτε αλουμινιο(τα φθηνα δεν εχουν θερμοδιακοπες,χαμηλη ποιοτητα βαφης) στις διαστασεις αυτες δεν εχει και πολυ μεγαλη σημασια.Ετσι και αλλιως θα εχεις θερμογεφυρα απο το μαρμαρο.Ο τοιχος σου ειναι διπλος δρομικος?Δηλαδη 2 σειρες απο τουβλα(γλωσσες,ειναι τα μικρα τουβλα με παχος 9 ποντους)και στη μεση μονωση?
Λεωνιδα δυστυχως οι περισσοτεροι αλουμιναδες δεν μπαινουν καν στη διαδικασια να σε βαλουν ενεργειακο τζαμι σε κανονικα κουφωματα,ποσο μαλλον σε μια τοσο μικρη κατασκευη -
Δεν βρήκα κάποιο καλύτερο τοπικό να ρωτήσω οποτε:
Αγοράσαμε έναν μεταχειρισμένο δερμάτινο καναπέ για το σπίτι με τα παιδιά.
Μιά χαρά, αλλά εχουμε ένα πρόβλημα.
Μυρίζει τσιγαρίλας... Τον καθαρίσαμε 5 φορές μέχρι τώρα με νερό και σαπούνι (μιλάμε για απίστευτη βρώμα) αλλά συνεχίζει να μυρίζει...
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε?? -
Δοκίμασε και (λευκό καλύτερα) ξίδι. Είναι, εκτός από εξαιρετικό καθαριστικό, και πολύ καλό αποσμητικό.
Αν παραμένει η μυρωδιά, τότε φοβάμαι ότι έχουν 'ποτίσει' τα μαξιλάρια του. Αν είσαι τυχερός και ανοίγουν με φερμουάρ, έχει καλώς. Αλλιώς, τπ.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]