-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Απορία (από τις γνωστές που έχω κατά καιρούς Στους δρόμους που έχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ποιο είναι το 1/3;
-
Απορία (από τις γνωστές που έχω κατά καιρούς Στους δρόμους που έχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ποιο είναι το 1/3;
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
είναι απλό: ξηλώνουμε το πεζοδρόμιο για να φτιάξουμε και τρίτη λωρίδα, όπως στην κατεχάκη.
η πλάκα είναι ότι ο υπουργός ζήτησε, λέει, 'τη συμπαράσταση του κάθε πολίτη ώστε τις μέρες των αγώνων η αθήνα να γίνει μια άνετη πόλη'. δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε; να εξαφανιστούμε; αυτό θα το προσπαθούσαμε, και να μη μας το έλεγε ο υπουργός... νομίζω ότι ο απλός κάτοικος της αθήνας τις μέρες των αγώνων θα γίνει κάτι σαν τον απλό φαντάρο στο στρατόπεδο, τη μέρα που το επισκέπτεται ο ταξίαρχος: όλοι γνωρίζουν την ύπαρξή του, αλλά όλοι του ζητάνε να κρυφτεί για να μη γίνει κανείς ρεζίλι
επίσης, από τη δήλωση του υπουργού είναι προφανές ότι τον υπουργό δεν τον πολυνοιάζει το πώς θα είναι η αθήνα όταν **δεν **θα έχει αγώνες
φοβάμαι ότι κάποιοι, κάποτε, δεν είχαν ιδέα σε τι πήγαιναν να (μας) μπλέξουν...
-
Όντως θα ναι δύσκολα τα πράγματα ειδικά για όσους από εμάς θα μείνουμε στην Αθήνα. Αν μάλιστα λόγω δουλειάς πρέπει κάποιος να μετακινείτε εντός ολυμπιακού δακτυλίου τότε … κλάφτα χαράλαμπε ...
Από την άλλη μεριά όμως, μία μπουρδελο-φιέστα τέτοιου μεγέθους και περιπλοκότητας είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Αυτό που φοβάμαι περισσότερο πάντως, είναι, ότι πιθανότητα λόγω ανικανότητας και ευθυνοφοβίας θα οδηγηθούμε και πάλι σε υπερβολές, με περιττά κλεισίματα δρόμων για πολύ περισσότερες ώρες απ όσο απαιτείται … Και όλ’ αυτά με πρόσχημα την “ασφάλεια των αγώνων” και τον κίνδυνο του “διεθνούς διασυρμού της χώρας σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας”…
Ευτύχης
-
Συγκεκριμένα, στον Ολυμπιακό Δακτύλιο (Αττική Οδός, Λ.Κηφισού, Λ.Ποσειδώνος, Λ.Συγγρού, Καλλιρρόης, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Κηφισίας), καθώς και σε μεγάλο τμήμα του Πρωτεύοντος Ολυμπιακού Οδικού Δικτύου (Λ.Κατεχάκη, Λ.Μαραθώνος, Λ.Μαρκοπούλου, Βάρης - Κορωπίου, τμήμα της Αθηνών - Λαμίας, Λ.Κύμης), η κυκλοφορία θα γίνεται ως εξής:
- Στην αριστερή λωρίδα θα κινούνται μόνο τα διαπιστευμένα οχήματα
- Στη δεξιά λωρίδα θα κινούνται μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Στη μεσαία λωρίδα θα κινούνται μόνο τα ΙΧ
Δηλαδη για να καταλαβω, πιστευουν οτι στις 9 το πρωι καθημερινης, στην Βασ. Σοφιας εξω απο το Hilton πχ, ολα τα ΙΧ θα καθονται σε μια ουρα το ενα πισω απο το αλλο και οι δυο ακριανες λωριδες θα ειναι αδειες? Δηλαδη πραγματικα το πιστευουν α) οτι ειναι γενικα εφικτο, και β) οτι και εφικτο να ηταν, θα το κανουν στην Ελλαδα?
Κυριοι, βγαζουμε τις πινακιδες, τις πεταμε στο πορτ-μπαγκαζ, και κινουμαστε κανονικα οπου θελουμε. Αμα εχεις 30 χιλιαδες αυτοκινητα να το κανουν ΟΛΟΙ αυτο,και να μην σταματησουν πουθενα ουτε σε μπλοκα ουτε τιποτα, ποιον θα πρωτοσταματησεις? Και πως?
-
Επειδή καθυστέρησαν τα έργα,δόθηκε εντολή να γίνουν τριπλές βάρδιες,
κάτι που επιβαρύνει πολύ τους εργάτες..
Ασχολιέται κανείς με τις συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων;
Έχουν σκοτωθεί από δυστυχήματα στο χώρο εργασίας 13 άτομα..
Δεν ακούστηκε τίποτα σχετικό.Αποσιωπήθηκε,για να μη χαλάσει
τη 'μεγάλη φιέστα',το 'πανηγύρι'των Ολυμπιακών Αγώνων..
Στο Σύδνεϋ είχαν ένα νεκρό εργάτη κατά τις προετοιμασίες των Ολυμπιακών.
http://www.bbc.co.uk/greek/pressreview/ ... ites.shtml
http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=211206 -
Συμφωνω οτι τον Αυγουστο τα πραγματα θα ειναι σκουρα στην Αθηνα, αλλα οταν ζητας Ολυμπιακους Αγωνες πρεπει να εισαι ετοιμος να υποστεις τις συνεπειες. Και η λυση να βγαλουμε τις πινακιδες και να κανουμε οτι γουσταρουμε στους δρομους πιστευω οτι ειναι απαραδεκτη λυση. Μηπως πρεπει να αρχισουμε να σοβαρευομαστε λιγο που οδηγαμε οπως μας καπνισει και δεν λογαριαζουμε τιποτα;
Οσο για τα εργα, συγγνωμη αλλα ας προσεχαν. Δηλαδη οταν τοσα χρονια καθοντουσαν και απλα επεφτε το παραδακι ηταν καλα; οπως στρωσαμε θα κοιμηθουμε. σιγουρα ειναι λυπηρο και ανεπιτρεπτο να σκοτωνονται ανθρωποι στα εργα αλλα γιατι οι εργατες οταν τοσα χρονια δεν γινοταν τιποτα δεν βγηκαν να φωναξουν; γιατι οταν απο το 8ωρο δουλευαν τις μισες ωρες και τις αλλες πιναν φραπογαλα! σιγουρα δεν φταινε μονο οι εργατες αλλα σιγουρα εχουν καποιο μερηδιο ευθυνης.
-
Αυτο για τις πινακιδες το ειπα μεταξυ σοβαρου και αστειου, αλλα αμφιβαλλεις οτι ετσι θα γινει τελικα?
Πιστευεις πραγματικα οτι ειναι δυνατον (προσεξε, αν ειναι εφικτο, οχι αν μας αρεσει) να εχεις 30-40 χιλιαδες αυτοκινητα σε Κηφισσιας και Βασ. Σοφιας και να καθονται ο ενας πισω απο τον αλλο σε μια σειρα? -
μηπως επειδη ολοι εμεις οι ΙΧηδες δεν εχουμε κανει ποτε μια οργανωμενη διαμαρτυρια ?
-
Μια ωραια ιδεα για διαμαρτυρια ειναι να μαζευτουν μερικες χιλιαδες ΙΧδες και να πανε να αποκλεισουν κυριακη πρωι(οχι εργασιμη για ευνοητους λογους)το σπιτι του υπουργου Συγκοινωνιων ας πουμε.
Την αλλη κυριακη το σπιτι του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε με αιτημα να βουλωσουν οι λακουβες επιτελους!
Θα μπορουσε να γινει και τοπικα ο καθενας για τον Δημο που κατοικει.
-
Θα φέρουν τα ΜΑΤ φίλε Bassstarlet.
Δε βγάζεις άκρη..
Έχουμε καταντήσει να ζητάμε από Τριανταφυλλόπουλους και
λοιπούς δημοσιογράφους ανορθόξων τεχνικών,να βγάζουν
τα θέματα στη φόρα,μπας και φιλοτιμηθούν οι υπεύθυνοι.. -
Ήμουν διαπιστευμένος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο νέο σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου........
Λόγω ΙΚΕΑ απίστευτη κίνηση στο τέλος της Αττικής Οδού παραλίγο να χάσουμε τους αγώνες. Ωραία πράγματα να αγχώνεται ο αθλητής πριν τον αγώνα. Και οι αποστολές των ξένων χωρών ήταν κολλημένες στην κίνηση
Το Σκοπευτήριο είναι σε ακατάλληλη θέση στην μέση του πουθενά......
Στο τραπ μας πήρε και μας σήκωσε ο αέρας... άντε να πετύχεις τα πιατάκια.... Να δω τ θα το κάνουν μετά τους Ολυμπιακούς θα σε τρώνε οι λύκοι εκει πέρα.Μετά το πρώτο μλόκο όπου περνάω τον Ζητά στο δρόμο υπήρχαν γίδια και πρόβατα που έβοσκαν στην παρακείμενη περιοχή.
Το έργο ημιτελές.... Χωματόδρομος με χαλίκια για δυο χιλιόμετρα... πολλά τσιμέντα ακόμα.. Ανυπαρξία εξωτερικής διαμόρφωσης.. δεν υπήρχαν καθίσματα στις κερκίδες απλά τσιμέντα.. Το εστιατόριο ήταν σκηνή
5 EURO 2 λουκάνικα και μια πατάτες 1.5 Euro η Coca Cola....Μεγάλος έλεγχος και στο αυτοκίνητο αλλά το Parking ήταν αλάνα με χαλίκια.
Τα σκαλιά ήταν με το τσιμέντο και είχαν μοκέτα από μουντιαλίτο από πάνω για να δείχνουν πιο ωραία. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δηλαδη για να καταλαβω, πιστευουν οτι στις 9 το πρωι καθημερινης, στην Βασ. Σοφιας εξω απο το Hilton πχ, ολα τα ΙΧ θα καθονται σε μια ουρα το ενα πισω απο το αλλο και οι δυο ακριανες λωριδες θα ειναι αδειες? Δηλαδη πραγματικα το πιστευουν α) οτι ειναι γενικα εφικτο, και β) οτι και εφικτο να ηταν, θα το κανουν στην Ελλαδα?
Οι ξενοι ναι , οι Ελληνάρες θα την βρουν την ακρη να μπουν σε ολες τις λωριδες.
-
Ο χρήστης MlKE_16V έγραψε:
Οι ξενοι ναι , οι Ελληνάρες θα την βρουν την ακρη να μπουν σε ολες τις λωριδες.
Ρε σεις στον Φάρο του Ψυχικού και σε όλες τις υπόγειες διαβάσεις της Κιφησίας, ποιά είναι η μεσαία λωρίδα? Μήπως δεν βλέπω κάτι?
-
Δεν ισχύουν καθ' όλο το μήκος των αξόνων οι Ολυμπιακές λωρίδες
-
Παντως προβλέπεται μεγάλος χαμός με τις ΖΕΕΚ και ΖΕΣ. Και για όσους δεν έχουν ακούσει, θα υπάρχουν περιοχές δύο ζωνών: Ζώνη Ελεγχόμενης Εισόδου και Κυκλοφορίας (ΖΕΕΚ) και Ζώνη Ελεγχόμενης στάθμευσης (ΖΕΣ).
Στη ΖΕΕΚ επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία μόνον όσων αυτοκινήτων και δικύκλων είναι εφοδιασμένα με την ειδική Άδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης Οχήματος.
Στη ΖΕΣ μπορεί να κυκλοφορήσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή δίκυκλο, επιτρέπεται όμως να σταθμεύουν μόνον όσα διαθέτουν την ειδική Άδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης.Η Άδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης Οχήματος είναι ένα αυτοκόλλητο σήμα, το οποίο επικολλάται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή σε εμφανές σημείο πάνω στο δίκυκλο. Εκδίδεται από την Αθήνα 2004 και διανέμεται στους δικαιούχους από τον οικείο δήμο. Οι δήμοι είναι υπεύθυνοι στο να ενημερώσουν τους κατοίκους τους (παπ! Το πετάξαμε το μπαλάκι! Λάβατε καμια ειδοποίηση εσείς? Ας γελάσω!!!!)
Αδεια πρέπει να βγάλουν και οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι όμως!
Αυτό σημαίνει ότι για να μετακινηθώ στην δουλειά μου θα πρεπει να πάρω άδεια ΖΕΕΚ για 4 δήμους και ΖΕΣ για 2 (στο σπίτι μου και στην δουλειά μου).Εαν αποφασίσω να παω για καφέ σε άλλη περιοχή ή για μπάνιο π.χ., δεν θα μπορώ να παω γιατί δεν θα έχω ΖΕΕΚ. Θα είμαστε κατι σαν όμηροι στα σπίτια μας μεχρι να μας την δώσει και να πάρουμε όλοι τους δρόμους!
Και στο κάτω κάτω γιατί πρεπει να τρέχω στον δήμο μου, πράγμα που σημαίνει άδεια από την δουλειά μου και απίστευτο στήσιμο σε ουρές, για να μπορώ να παρκάρω στο σπίτι μου? Δεν θα έπρεπε ο δήμος να στείλει ταχυδρομικώς αυτές τις κάρτες? Ασε που αυτές οι κάρτες θα ισχύουν για το συγκεκριμένο αμάξι! Αν εμένα μου χαλάσει και θέλω να μετακινηθώ με καποιο άλλο τι θα γίνει???
Προβλέπω μπάχαλο εκτος αν γίνει μία σωστή ενημέρωση και μια έγκαιρη κατανομή των καρτών, πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται!
Οι δήμοι που εμπλέκονται στη διαδικασία χορήγησς καρτών είναι οι ακόλουθοι:
Για το Παναθηναϊκό Στάδιο: Δήμος Αθηναίων (ΖΕΕΚ)
Για το ΟΑΑ: Δήμοι Αμαρουσίου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ) και Νέας Ιωνίας (ΖΕΣ)
Για το Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού: Δήμοι Ελληνικού (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ), Αλίμου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ), Γλυφάδας (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ), Αργυρούπολης ΖΕΣ).
Για το Ολυμπιακό Σγρότημα Παραλιακής Ζώνης Φαλήρου: Δήμοι Καλλιθέας (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ), Π. Φαλήρου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Για το Στάδο Καραϊσκάκη: Δήμος Πειραιά (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: Δήμος Πειραιά (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου: Δήμοι Γαλατσίου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ), Νέας Ιωνίας (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου: Δήμοι Περιστερίου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ), Αγίων Αναργύρων (ΖΕΣ)
Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων: Δήμος Άνω Λιοσίων (ΖΕΕΚ)
Για το Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί: Δήμοι Ζωγράφου (ΖΕΕΚ), Αθηναίων (ΖΕΕΚ)
Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών: Δήμος Νίκαιας (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο και το Κέντρο Σκοποβολής Μαρκόπουλου: Δήμος Μαρκόπουλου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ)
Για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχνιά: Δήμος Μαραθώνα (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ) -
Ολυμπιακό έτος
Ολυμπιακοί αγωνες
Ολυμπιακοί κύκλοι
Ολυμπιακή φλόγα
Ολυμπιακές εγκαταστάσεις
Ολυμπιακά έργα
Ολυμπιακός δακτύλιος
Ολυμπιακοί δήμοι
Ολυμπιακή Αεροπορία, δηλαδή
Ολυμπιακές Αερογραμμές
τώρα και Ολυμπιακές ΛΩΡΙΔΕΣ(Δύσκολοι καιροί για Παναθηναϊκούς!! )
Μπούχτισα, και να σκεφτεί κανείς πως δεν είμαι καν στην Ελλάδα πλέον...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Εαν αποφασίσω να παω για καφέ σε άλλη περιοχή ή για μπάνιο π.χ., δεν θα μπορώ να παω γιατί δεν θα έχω ΖΕΕΚ. Θα είμαστε κατι σαν όμηροι στα σπίτια μας μεχρι να μας την δώσει και να πάρουμε όλοι τους δρόμους!Καλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Μπορείς να πάρεις τα ΜΜΕ.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Εαν αποφασίσω να παω για καφέ σε άλλη περιοχή ή για μπάνιο π.χ., δεν θα μπορώ να παω γιατί δεν θα έχω ΖΕΕΚ. Θα είμαστε κατι σαν όμηροι στα σπίτια μας μεχρι να μας την δώσει και να πάρουμε όλοι τους δρόμους!
Καλά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Μπορείς να πάρεις τα ΜΜΕ.
Εγώ πιστεύω ότι αυτό θα είναι τελικά το μεγάλο στοίχημα .
Αν τελικά μπορούν οι Αθηναίοι να μετακινηθούν με αξιόπιστα, γρήγορα και ασφαλή ΜΜΜ
Καλά, καλά, μην βαράτε Αφήστε με να τρέφω κάποιες φρούδες ελπίδες
Δύο χρόνια μετά (Ολυμπιακοί Αγώνες)