-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Επιτρέψτε μου να ρωτήσω τα εξής: έχω οικογένεια με ένα μικρό παιδί και θέλω να αγοράσω αμάξι.Είδα το passat 1.4 tsi R-Line και έπαθα την πλάκα μου. Είδα και το skoda octavia 5 και το skoda superb. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μία απάντηση με το χέρι στην καρδιά. Ποιο από τα παραπάνω τρία να επιλέξω?
ναι αλλά το passat στο 1.4tsi με το Rline είναι αρκετά πιο ακριβό από το octavia5 ή το SuperB.
ΥΓ:προσωπικά θα πήγαινα στο passat, αλλά έχει σημασία και πόσα 'τολμάς' να διαθέσεις.
Με αφορμή αυτό που ανέφερες για την τιμή, υπάρχει όμως και κάτι που παραβλέπουμε συχνά (περιλαμβανομένου και του εαυτού μου).
Για να 'εξισώσεις' και να συγκρίνεις R-line με την octavia elegance, δεδομένου πως το R-line έρχεται με standard αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος πίσω (και το βοηθητικό σύστημα στάθμευσης) , το RCD510 που είναι αντίστοιχο του Bolero στη Skoda, το ESP που στην octavia δεν είναι standard, αερόσακους κεφαλής και κάποιες άλλες μικροδιαφορές, θα πρέπει να προσθέσουμε και όλα τα παραπάνω στην octavia ανεβάζοντας το κόστος στα 20,000κ. Και πάλι βέβαια στα λεφτά που κάνει η octavia με dsg θα κοστίζει το passat χωρίς (χοντρικά), απλά η διαφορά θα είναι μικρότερη. Φυσικά μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο (αν και δεν θυμάμαι κάτι ουσιαστικό).
Αντίθετα με τη superb η σύγκριση είναι αρκετά πιο απλή αφού έχουν παραπλήσιο εξοπλισμό εκτός μικροδιαφορών.
Το jetta είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και με το twincharged κινητήρα της vw. Βέβαια σε εξοπλισμό είναι λίγο 'πίσω' από τα υπόλοιπα, αλλά είναι θέμα προτεραιοτήτων.
Συνεπώς καλό θα είναι, πέρα από προτεραιότητες όπως εξωτερικός όγκος, εσωτερικές ανέσεις κλπ που μπορούν να σε αποτρέψουν από κάποιες επιλογές, να σκεφτείς και τι εξοπλισμό θεωρείς απαραίτητο.
Και για να σε μπερδέψω λίγο ακόμα σε αυτή την κατηγορία και το insignia αξίζει μιας ευκαιρίας... -
[quote/] Κώστα, εάν το Octavia είναι 'μαούνα' τότε τα Passat, Octavia, E-Class, Panamera κλπ κλπ. ΤΙ είναι; Υπερωκεάνεια…;[/quote]
-
Στη σύγκριση των 3 μοντέλων νομίζω ότι το μεταξόνιο πρέπει να αναφερθεί. Είναι πολύ σημαντικό ιδίως για τις διαστάσεις του σαλονιού.
Το Octavia μάλλον με το Jetta θα έπρεπε να συγκρίνεται και όχι με Passat και Superb. -
Αυτό που λες είναι απόλυτα σωστό. Άλλη η κατηγορία του Octavia (μικρομεσαία), και άλλη των Passat-Superb (μεσαία). Απλώς το Octavia με το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ του και τον αξιοπρεπέστατο χώρο για τους πίσω επιβάτες, μπορούμε να πούμε ότι 'φλερτάρει' με τη μεσαία κατηγορία.
-
Παντως με 19.000 παιρνεις το octavia με DSG και ESP και πληρεστατο εξοπλισμο. Ενταξει δεν εχει αισθητηρες παρκαρισματος,ουτε διζωνικους κλιματισμους ,αλλα εχει aircondition,abs,esp,dsg,1.4 tsi κινητηρα,υπολογιστη ταξιδιου κ.τ.λ
-
Ο χρήστης GiannisB έγραψε:
Αυτό που λες είναι απόλυτα σωστό. Άλλη η κατηγορία του Octavia (μικρομεσαία), και άλλη των Passat-Superb (μεσαία). Απλώς το Octavia με το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ του και τον αξιοπρεπέστατο χώρο για τους πίσω επιβάτες, μπορούμε να πούμε ότι 'φλερτάρει' με τη μεσαία κατηγορία.εχει τοση διαφορα σε χωρους το passat απο το octavia?
περα απο το οτι εχουν το ιδιο πατωμα, το octavia εμενα μου φαινεται παρα πολυ ανετο..δεν ειναι σα το jetta το οποιο ειναι ενα golf sedan και εχει ακριβως τους ιδιους χωρους
βεβαια τωρα που το κοιταξα passat-octavia εχουν 20 ποντους διαφορα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εχει τοση διαφορα σε χωρους το passat απο το octavia?
περα απο το οτι εχουν το ιδιο πατωμα, το octavia εμενα μου φαινεται παρα πολυ ανετο..το Passat ειναι PQ46
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
εχει τοση διαφορα σε χωρους το passat απο το octavia?
περα απο το οτι εχουν το ιδιο πατωμα, το octavia εμενα μου φαινεται παρα πολυ ανετο..το Passat ειναι PQ46
ναι τωρα το τσεκαρα τη pq46 την εχει το superb απο σκοντα μερια , εχεις δικιο λαθος μου
στην ουσια πατωμα golf ειναι κι αυτο αλλα οι χωροι διαφερουν..οποτε ναι ανεβαινει κατηγορια
παντως εμενα το octavia μου φαινεται αρκετα ευρυχωρο, σε καινουριο passat εχω απλα μπει γρηγορα σε εκθεση δεν εχω μετακινηθει με αυτο, για αυτο μπερδευτηκα
-
Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι το 'μεταξόνιο' ΔΕΝ είναι ο απόλυτος δείκτης ευρυχωρίας ενός αμαξιού. Δε μιλάω φυσικά για διαφορές 20 εκατοστών, αμάξια πάντως με διαφορά 6-7 εκατοστών στο μεταξόνιο είναι συχνά το ίδιο ή 'αντίστροφα' άνετα... Παίζει σπουδαίο ρόλο πόσο οι θόλοι των εμπρος τροχών έχουν ή δεν έχουν 'φάει' χώρο από τα πόδια των δυο μπροστινών επιβατών. Όσο δηλαδή πιο έντονη είναι η παρουσία των μπροστινών θόλων στο σαλόνι (όχι φυσικά σε ενοχλητικό σημείο) τόσο καλύτερη αξιοποίηση του μεταξονίου έχει γίνει.
-
Ο χρήστης dimostolmaidis έγραψε:
Επιτρέψτε μου να ρωτήσω τα εξής: έχω οικογένεια με ένα μικρό παιδί και θέλω να αγοράσω αμάξι.Είδα το passat 1.4 tsi R-Line και έπαθα την πλάκα μου. Είδα και το skoda octavia 5 και το skoda superb. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μία απάντηση με το χέρι στην καρδιά. Ποιο από τα παραπάνω τρία να επιλέξω?Κανένα από τα 3. Τι να τα κάνεις με ένα μόνο παιδί ή ακόμη και με 2 παιδιά; Για μούρη ή για να πιάνεις χώρι στο δρόμο;
Αν θέλεις χώρους, αλλά αχανείς χώρους, πάρε το touran (αν θέλεις να μείνεις στο VAG group)
Αν δεν θέλεις τόσους χώρους, πάρε golf plus ή ford focus.
Σε χαλάει το αυτοκίνητο να είναι μικρό αλλά με καλούς χώρους; -
Ο χρήστης dimostolmaidis έγραψε:
Επιτρέψτε μου να ρωτήσω τα εξής: έχω οικογένεια με ένα μικρό παιδί και θέλω να αγοράσω αμάξι.Είδα το passat 1.4 tsi R-Line και έπαθα την πλάκα μου. Είδα και το skoda octavia 5 και το skoda superb. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μία απάντηση με το χέρι στην καρδιά. Ποιο από τα παραπάνω τρία να επιλέξω?Με το χερι στη καρδια λοιπον:
Να επιλεξεις αυτο για το οποιο 'επαθες τη πλακα σου' ή/και αυτο το οποιο βασταει η τσεπη σου να αγορασεις.
Μη ξεχνας οτι εσυ θα το οδηγεις και οτι το αγοραζεις για εσενα και οχι για τους αλλους.
Δεδομενο ειναι οτι και τα τρια απο το μικροτερο ως το μεγαλυτερο απο θεμα χωρων υπερκαλυπτουν τις αναγκες μεγαλυτερων οικογενειων απο τη δικη σου και μαλιστα χωρις ιδιαιτερες παραχωρησεις σε θεμα επιδοσεων ασφαλειας οδικης συμπεριφορας κλπ. -
Follow your heart
VW Golf 1.4 TSI DSG vs Skoda Octavia 5 1.4 TSI DSG