-
Καλησπερα, γνωριζει κανεις αν μπορει να γινει μεταβιβαση επιβατικου ΙΧ αν αυτο δεν εχει ΚΤΕΟ?
Θα σας πω και την υπολοιπη ιστορια αν μπορει καποιος να βοηθησει..
Με τρακαρανε πριν 2-3 μηνες και το αμαξι βγηκε ολικη. Κινειται κανονικα αλλα εχει στραπατσαριστει ο πισω προφυλακτηρας και το πορτ-μπαγκαζ. Για να παρω την αποζημιωση απο την ασφαλιστικη αναγκαστικα να το μεταβιβασω σε φιλο. Αυτο εγινε με πολλη τυχη γιατι ολως τυχαιως, το ΚΤΕΟ εληγε 3 μερες πριν γινει η μεταβιβαση οποτε ολα καλα. Τωρα ομως θελω να το ξαναμεταβιβασω στον εαυτο μου για να μπορεσω να το αποσυρω (1000+1000 ευρω ειναι αυτα..). Ομως οπως σας ειπα, το ΚΤΕΟ για το συγκεκριμενο αυτοκινητο εληξε πριν 2 μηνες αλλα δεν ειναι δυνατο να περασει απο καινουργιο ελεγχο για τον απλο λογο οτι ειναι τρακαρισμενο στο πισω μερος (κινειται κανονικα αλλα τα εξοδα επισκευης δεν αξιζουν τον κοπο) και δεν υπαρχει περιπτωση να μου το περασουν ετσι οπως ειναι. Πως θα μπορεσω να το ξαναπαρω υπο την κυριοτητα μου ωστε να το αποσυρω? Εχετε καμια ιδεα να προτεινετε?Ευχαριστω!
-
Καλησπερα, γνωριζει κανεις αν μπορει να γινει μεταβιβαση επιβατικου ΙΧ αν αυτο δεν εχει ΚΤΕΟ?
Με τρακαρανε πριν 2-3 μηνες και το αμαξι βγηκε ολικη. Κινειται κανονικα αλλα εχει στραπατσαριστει ο πισω προφυλακτηρας και το πορτ-μπαγκαζ. Για να παρω την αποζημιωση απο την ασφαλιστικη αναγκαστικα να το μεταβιβασω σε φιλο. Αυτο εγινε με πολλη τυχη γιατι ολως τυχαιως, το ΚΤΕΟ εληγε 3 μερες πριν γινει η μεταβιβαση οποτε ολα καλα. Τωρα ομως θελω να το ξαναμεταβιβασω στον εαυτο μου για να μπορεσω να το αποσυρω (1000+1000 ευρω ειναι αυτα..). Ομως οπως σας ειπα, το ΚΤΕΟ για το συγκεκριμενο αυτοκινητο εληξε πριν 2 μηνες αλλα δεν ειναι δυνατο να περασει απο καινουργιο ελεγχο για τον απλο λογο οτι ειναι τρακαρισμενο στο πισω μερος (κινειται κανονικα αλλα τα εξοδα επισκευης δεν αξιζουν τον κοπο) και δεν υπαρχει περιπτωση να μου το περασουν ετσι οπως ειναι. Πως θα μπορεσω να το ξαναπαρω υπο την κυριοτητα μου ωστε να το αποσυρω? Εχετε καμια ιδεα να προτεινετε?Ευχαριστω!
-
-
μεταβιβαση χωρις κτεο δεν γινεται.
αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βρεις καποιον να στο περασει και τελος.
αν σου πει οτι φοβαται επειδη ειναι τρακαρισμενο πες του οτι το πας για αποσυρση και στην τελικη δωστου κανα φραγκο παραπανω.καλα ζεις στην ελλαδα και προβληματιζεσαι με τετοια θεματα;
-
Πήγαινε με το αμάξι σου σε οποιοδήποτε κτέο. Θα σε κόψουν (λογικά πάντα σκεπτόμενοι) και με το προσωρινό χαρτί θα πας να κάνεις την μεταβίβαση. Την νομαρχία που θα κάνεις την μεταβίβαση δεν την ενδιαφέρει η κατάσταση του αυτοκινήτου σου αλλά το πρόστιμο. Για αυτό το λόγο ζητούν κατά την μεταβίβαση το χαρτί του ΚΤΕΟ γιατί εσύ μπορεί να μην έχεις περάσει ποτέ και έτσι να χάνει το κράτος λεφτά...Αν δεν κινείται πήγαινέ το με γερανό.
Σημαντικό: επειδή και εμένα μου κάνανε τον ζόρικο ατην νομαρχία όταν έδωσα ένα σαράβαλο (για να πάρω τα λεφτά της απόσυρσης) ζήτα από το κτέο την απόφαση που επιτρέπει την μεταβίβαση με χαρτί κτέο που το αμάξι κόβεται....Γιατί μου λέγανε στην νομαρχία (για να τους τα ακουμπήσω) δήθεν ότι το αμάξι πρέπει να έχει περάσει κανονικά τον έλεγχο!!!!Τους έτριψα το χαρτί και πήρανε τα.... -
Ο χρήστης kostasfz6 έγραψε:
Πήγαινε με το αμάξι σου σε οποιοδήποτε κτέο. Θα σε κόψουν (λογικά πάντα σκεπτόμενοι) και με το προσωρινό χαρτί θα πας να κάνεις την μεταβίβαση. Την νομαρχία που θα κάνεις την μεταβίβαση δεν την ενδιαφέρει η κατάσταση του αυτοκινήτου σου αλλά το πρόστιμο. Για αυτό το λόγο ζητούν κατά την μεταβίβαση το χαρτί του ΚΤΕΟ γιατί εσύ μπορεί να μην έχεις περάσει ποτέ και έτσι να χάνει το κράτος λεφτά...Αν δεν κινείται πήγαινέ το με γερανό.
Σημαντικό: επειδή και εμένα μου κάνανε τον ζόρικο ατην νομαρχία όταν έδωσα ένα σαράβαλο (για να πάρω τα λεφτά της απόσυρσης) ζήτα από το κτέο την απόφαση που επιτρέπει την μεταβίβαση με χαρτί κτέο που το αμάξι κόβεται....Γιατί μου λέγανε στην νομαρχία (για να τους τα ακουμπήσω) δήθεν ότι το αμάξι πρέπει να έχει περάσει κανονικά τον έλεγχο!!!!Τους έτριψα το χαρτί και πήρανε τα....Nice
-
Niiiiiice!!Efxaristw file, m'evgales apo to adieksodo!
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Σημαντικό: επειδή και εμένα μου κάνανε τον ζόρικο ατην νομαρχία όταν έδωσα ένα σαράβαλο (για να πάρω τα λεφτά της απόσυρσης) ζήτα από το κτέο την απόφαση που επιτρέπει την μεταβίβαση με χαρτί κτέο που το αμάξι κόβεται....Γιατί μου λέγανε στην νομαρχία (για να τους τα ακουμπήσω) δήθεν ότι το αμάξι πρέπει να έχει περάσει κανονικά τον έλεγχο!!!!Τους έτριψα το χαρτί και πήρανε τα....Nice
nice δε λες τίποτα...
τρελή τρύπα/παράθυρο ο νόμος... -
Σημαντικό: επειδή και εμένα μου κάνανε τον ζόρικο ατην νομαρχία όταν έδωσα ένα σαράβαλο (για να πάρω τα λεφτά της απόσυρσης) ζήτα από το κτέο την απόφαση που επιτρέπει την μεταβίβαση με χαρτί κτέο που το αμάξι κόβεται....Γιατί μου λέγανε στην νομαρχία (για να τους τα ακουμπήσω) δήθεν ότι το αμάξι πρέπει να έχει περάσει κανονικά τον έλεγχο!!!!Τους έτριψα το χαρτί και πήρανε τα....ισχύει σίγουρα αυτό;;; γιατί αν ισχύει.... σώζεις κόσμο!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
ισχύει σίγουρα αυτό;;; γιατί αν ισχύει.... σώζεις κόσμο!!!!!
Αφου λεει οτι πηρανε τα @@ του...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ισχύει σίγουρα αυτό;;; γιατί αν ισχύει.... σώζεις κόσμο!!!!!
Αφου λεει οτι πηρανε τα @@ του...
στην τελική, πας σε ένα ΚΤΕΟ (ίσως...καλύτερα ιδιωτικό αν και...βασικά θέλει να πετύχεις τύπο που γουστάρει να σε εξυπηρετήσει) και ζητάς την απόφαση που αναφέρθηκε παραπάνω.Τη βγάζεις μία φωτοτυπία και την κρατάς.
Δεν χρειάζεται να το παίξεις καμπόσος...Πας στην εφορία και με ύφος που ξέρει όλο τον αστικό κώδικα απ'έξω του λες:Σύμφωνα με την απόφαση τάδε (sos!!αποστήθισε τον αριθμό της απόφασης ) που πάρθηκ 'τότε', έχω δικαίωμα να μεταβιβάσω το αμάξι μου κτλ-κτλ...
Μόλις το ψάξουν και δουν ότι έχεις δίκιο, και να τους πεις ότι ο γάιδαρος πετάει, θα το πιστέψουν. -
Εμένα πάντως το αυτοκίνητό μου το μεταβίβασαν Απρίλιο 2007 και το ΚΤΕΟ είχε λήξει 2 μήνες πριν.... νόμιζα ότι έληγε τον 12ο μήνα αλλά είχε λήξει τον 2ο... όπως ανακάλυψα όταν πήγα να το περάσω...
Βέβαια με την μεταβίβαση ασχολήθηκε κάποιος του χώρου της αγοράς αυτοκινήτων οπότε μπορεί να ξεπέρασε εύκολα τέτοιους σκοπέλους..... -
Το χαρτί το πήρα από το κτέο της Autovision. Το χαρτί αυτό (με αρ. πρωτ. 23490/2075) αναφέρεται στο ΦΕΚ 4/Α'/08. Καλές μεταβιβάσεις
-
Το χαρτί το πήρα από το κτέο της Autovision. Το χαρτί αυτό (με αρ. πρωτ. 23490/2075) αναφέρεται στο ΦΕΚ 4/Α'/08. Καλές μεταβιβάσειςαυτό το νούμερο είναι σίγουρα λάθος, είναι πάντα το έτος
-
Ο χρήστης mits007 έγραψε:
Το χαρτί το πήρα από το κτέο της Autovision. Το χαρτί αυτό (με αρ. πρωτ. 23490/2075) αναφέρεται στο ΦΕΚ 4/Α'/08. Καλές μεταβιβάσεις
αυτό το νούμερο είναι σίγουρα λάθος, είναι πάντα το έτος
Είναι πολύ μπροστά αυτός ο νόμος λέμε...
-
Το ξαναείδα το χαρτί και είναι σωστός ο αριθμός πρωτοκόλου. Η ημερομηνία αναγράφεται πιο πάνω και είναι 21/4/2008.
-
Σημαντικό: επειδή και εμένα μου κάνανε τον ζόρικο ατην νομαρχία όταν έδωσα ένα σαράβαλο (για να πάρω τα λεφτά της απόσυρσης) ζήτα από το κτέο την απόφαση που επιτρέπει την μεταβίβαση με χαρτί κτέο που το αμάξι κόβεται....Γιατί μου λέγανε στην νομαρχία (για να τους τα ακουμπήσω) δήθεν ότι το αμάξι πρέπει να έχει περάσει κανονικά τον έλεγχο!!!!Τους έτριψα το χαρτί και πήρανε τα....Χωρις να θελω να σε θιξω....... Αυτη η ιστορια εμενα δε μου 'καθετε'
Πρωτον: Οταν σου κοβουν το αμαξι (δηλαδη σου οριζουν επανελεγχο μετα απο 15 μερες) εσυ δε πληρωνεις τιποτα και το αμαξι αφου το κοβουν δεν πληρει τις απαραιτητες, και καλα, προδιαγραφες για να κυκλοφορει... Αρα με αυτο το χαρτι πας στην νομαρχια και τους λες οτι??? ' Καλημερα σας... Πηγα για ελεγχο, δε μου το περασαν, αρα δε πληρωσα και θελω να μου κανετε μεταβιβαση!'Δευτερον: Εσυ ποτε προλαβες και πηγες αμαξι για αποσυρση εφοσον τωρα αρχισε να ισχυει το μετρο??
-
Απόσυρση πάντα γινοταν , απλά όχι με οικονομικές απολαβές όπως τώρα. Για το λόγο αυτό δόθηκαν άλλωστε σε ιδιώτες εδω και 2 χρόνια .
-
Πρώτον:περάσει δεν περάσει το αμάξι επιτυχώς τον έλεγχο πληρώνεις κανονικά...και τον έλεγχο και το πρόστιμο...Αν εσύ ξέρεις κάποιο κτέο που αντί να σε κόψει σε διώχνει σαν να μην έγινε τίποτα και δεν πληρώνεις πες το και σε εμάς να το ξέρουμε...
Δεύτερον:απόσυρση κάνανε άτυπα οι αντιπροσωπίες και ήθελα το χαρτί για να το μεταβιβάσω σε αυτούς.Εγώ δεν ήξερα τίποτα για απόσυρση και ήθελα απλώς να εκμεταλλευτώ το μειωμένο τέλος ταξινόμησης.Ο πωλητής μου είπε πως θα μου κάνουν μεγαλύτερη έκπτωση αν έχω και κάποιο αμάξι να τους δώσω!!!Και μάντεψε μου κόψανε όσα λεφτά θα έπαιρνα αν το έδινα για απόσυρση τώρα...Λες να το ξέρανε?????? -
Πρώτον:περάσει δεν περάσει το αμάξι επιτυχώς τον έλεγχο πληρώνεις κανονικά...και τον έλεγχο και το πρόστιμο...Αν εσύ ξέρεις κάποιο κτέο που αντί να σε κόψει σε διώχνει σαν να μην έγινε τίποτα και δεν πληρώνεις πες το και σε εμάς να το ξέρουμε...
Δεύτερον:απόσυρση κάνανε άτυπα οι αντιπροσωπίες και ήθελα το χαρτί για να το μεταβιβάσω σε αυτούς.Εγώ δεν ήξερα τίποτα για απόσυρση και ήθελα απλώς να εκμεταλλευτώ το μειωμένο τέλος ταξινόμησης.Ο πωλητής μου είπε πως θα μου κάνουν μεγαλύτερη έκπτωση αν έχω και κάποιο αμάξι να τους δώσω!!!Και μάντεψε μου κόψανε όσα λεφτά θα έπαιρνα αν το έδινα για απόσυρση τώρα...Λες να το ξέρανε??????Εγω προσωπικα που ειχα παει μια BMW 5αρα για ελεγχο δεν την περασαν γιατι ηθελε λαστιχα και δεν αναβε ουτε ενα λαμπακι πισω. Μου ειπε λοιπον ο τεχνικος: 'Παρτο φτιαχτου τις λαμπες, βαλτου λαστιχα και ελα εντος 10 ή 15 (δεν θυμαμαι και πολυ καλα) ημερων να το περασουμε.' Δεν πληρωσα ΤΙΠΟΤΑ εκεινη τη στιγμη.. Εφτιαξα αυτα που μου ειπε το ξαναπηγα μεσα στο περιθωριο που μου ειχε δωσει, το ελενξε, πληρωσα εκεινη τη στιγμη και εφυγα.
Οσον αφορα το προστιμο αυτο μην το μπλεκεις...
Το αν θα φας προστιμο ειναι δικο σου λαθος διοτι το περιθωριο που εχεις για να περασεις το αμαξι ΚΤΕΟ ειναι αρκετα μεγαλοΟσον αφορα την αποσυρση αν θυμαμαι καλα στον χωρο του αυτοκινητου συζητιεται απο τον Μαρτιο περιπου... Οποτε μαλλον το ηξεραν...
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΧ ΧΩΡΙΣ ΚΤΕΟ?