-
Πριν 2 χρόνια νοίκιασα κι εγώ στην Κολωνία, με μια ξινή Γερμανίδα υπάλληλο να προσπαθεί να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία μου στο δίπλωμα με αυτά στο διαβατήριο.
-
Mια ακομα ερωτηση για τρολει:Ο ΗΛΠΑΠ ειχε αγορασει πριν μερικα χρονια καινουρια τρολει,σαν κί'αυτο εδω http://assets.tanea.gr/files/2008-10-03 ... y_450x.jpg
Στην Αθηνα δεν ξαναειδα κανενα.Τι απεγιναν;Μου φαινεται παραξενο,γιατι ειναι σχεδον καινουρια.Και οσον αφορα τα πορτοκαλι τρολει(αυτα τα Ziu που αγοραστηκαν γυρω στο '75-'76 και αποσυρθηκαν το 2004 πρεπει να αποσυρθηκαν ολα γιατι σε ολη την Αττικη,απο το Φθινωπορο του 2004 και μετα δεν ξαναειδα κανενα... -
Ο χρήστης Dimitris94 έγραψε:
Mια ακομα ερωτηση για τρολει:Ο ΗΛΠΑΠ ειχε αγορασει πριν μερικα χρονια καινουρια τρολει,σαν κί'αυτο εδω http://assets.tanea.gr/files/2008-10-03 ... y_450x.jpg
Στην Αθηνα δεν ξαναειδα κανενα.Τι απεγιναν;Μου φαινεται παραξενο,γιατι ειναι σχεδον καινουρια.Και οσον αφορα τα πορτοκαλι τρολει(αυτα τα Ziu που αγοραστηκαν γυρω στο '75-'76 και αποσυρθηκαν το 2004 πρεπει να αποσυρθηκαν ολα γιατι σε ολη την Αττικη,απο το Φθινωπορο του 2004 και μετα δεν ξαναειδα κανενα...Νομιζω οτι ακομα κυκλοφορουν... φτιαγμενα απο την ΕΒΟ στην θεσσαλονικη....
-
Για όσους αντικαθιστούν το ροζ δίπλωμα, στο νέο δίπλωμα οδήγησης τύπου πιστωτικής κάρτας αναγράφεται ως ημερομηνία έκδοσης η ημερομηνία που εκδόθηκε αυτό το νέο, και όχι η ημερομηνία που παλιού. Δεν πρόσεξα βέβαια ποια ημερομηνία γράφει ως ημερομηνία έναρξης ισχύος - ίσως εκεί βάζουν την αρχική ημερομηνία.
Πώς μπορεί να αποδειχθεί σε ασφαλιστικές/ενοικιαστές/λοιπούς ενδιαφερόμενους ότι το δίπλωμά μας είναι παλαιότερο απ' αυτό που γράφει η καρτούλα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάποια μεταφορική για Αθήνα-Θεσσαλονίκη;KTEΛ η καλύτερη λύση
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για όσους αντικαθιστούν το ροζ δίπλωμα, στο νέο δίπλωμα οδήγησης τύπου πιστωτικής κάρτας αναγράφεται ως ημερομηνία έκδοσης η ημερομηνία που εκδόθηκε αυτό το νέο, και όχι η ημερομηνία που παλιού. Δεν πρόσεξα βέβαια ποια ημερομηνία γράφει ως ημερομηνία έναρξης ισχύος - ίσως εκεί βάζουν την αρχική ημερομηνία.Πώς μπορεί να αποδειχθεί σε ασφαλιστικές/ενοικιαστές/λοιπούς ενδιαφερόμενους ότι το δίπλωμά μας είναι παλαιότερο απ' αυτό που γράφει η καρτούλα;
Το γράφει στην πίσω μεριά στο πεδίο 10 αναλυτικά για την κάθε κατηγορία.
Πχ, το δικό μου:
-
markvag & ast πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά αν μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος με πιο πρόσφατη εμπειρία, γιατί οι Γερμανοί είναι πολύ τυπικοί σε αυτά τα θέματα.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
markvag & ast πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά αν μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος με πιο πρόσφατη εμπειρία, γιατί οι Γερμανοί είναι πολύ τυπικοί σε αυτά τα θέματα.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το γράφει στην πίσω μεριά στο πεδίο 10 αναλυτικά για την κάθε κατηγορία.Πχ, το δικό μου:
Δηλ. το νέο δίπλωμα έχει την ίδια ακριβώς ημερομηνία 'έναρξης ισχύος' που είχε και το παλιό για κάθε κατηγορία στην οποία δεν επήλθε μεταβολή, σωστά;
-
Δηλ. το νέο δίπλωμα έχει την ίδια ακριβώς ημερομηνία 'έναρξης ισχύος' που είχε και το παλιό για κάθε κατηγορία στην οποία δεν επήλθε μεταβολή, σωστά;
ναι γιατί η ημερομηνία λήξης του διπλώματος πάει με το πότε γίνεσαι εσύ 60 ετών όπου και πρέπει να ξαναδώσεις εξετάσεις.
Και στα 30 σου να έπαιρνες δίπλωμα, πάλι τέτοια χρονιά θα έληγε το δίπλωμά σου -
Για την ημ/νία λήξης είμαι σίγουρος, είναι η ίδια. Το θέμα είναι αν η ημ/νία έναρξης είναι η ίδια που είχες και στο ροζ χαρτάκι, ώστε να φαίνεται ότι άδεια οδήγησης έχεις από τότε, και όχι από τότε που αποφάσισες να αποκτήσης δίπλωμα νέου τύπου...
-
Για την ημ/νία λήξης είμαι σίγουρος, είναι η ίδια. Το θέμα είναι αν η ημ/νία έναρξης είναι η ίδια που είχες και στο ροζ χαρτάκι, ώστε να φαίνεται ότι άδεια οδήγησης έχεις από τότε, και όχι από τότε που αποφάσισες να αποκτήσης δίπλωμα νέου τύπου...δεν συγκράτησα το 'έναρξη ισχύος' που έγραψες στο προηγούμενο post (βιαστικό διάβασμα ).αν προσέξεις στη φωτογραφία παραπάνω, οι ημερομηνίες (έναρξης) είναι διαφορετικές!
2/9/1999 έναρξη ισχύος για δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο ως 3,5 τόνους
5/10/2005 έναρξη ισχύος για δίπλωμα οδήγησης για μηχανή (μεγάλου ή μικρού κυβισμού)
12/12/2008 έναρξη ισχύος για δίπλωμα οδήγησης για φορτηγό.Το ροζ χαρτάκι έρχεται τυπωμένο με ημερομηνίες στα οχήματα που έχεις 'δίπλωμα' και στα άλλα κουτάκι (που είναι για άλλου τύπου οχήματα που δεν έχεις δίπλωμα) έχουν 'ΧΧΧΧΧ'.
Κάθε φορά που προσθέτεις μία ακόμα κατηγορία στο δίπλωμά σου, καταθέτεις το παλιό και σου δίνουν νέο.Άρα η φωτογραφία είναι από έναν τύπο που έβγαλε διαφορετικές περιόδους δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο, μηχανή και φορτηγό αντίστοιχα.
Όπως βλέπω το φύλλο το συγκεκριμένο, το χαρτί (του διπλώματος οδήγησης) πρέπει να εκδόθηκε στην πιο πρόσφατη ημερομηνία (12/12/2008).Με όλα τα παραπάνω κατά νου, υποθέτω ότι αν βγάλεις νέου τύπου ροζ χαρτάκι (δίπλωμα), οι ημερομηνίες θα μείνουν σταθερές.
ΥΓ:ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί θες να το αλλάξεις... Θεωρητικά το δέχονται κανονικά έξω.Κι εγώ έχω νοικιάσει στο όνομά μου αμάξι με το δίπλωμά μου να είναι αυτό το γνωστό τρίπτυχο με ελληνικούς χαρακτήρες (το οποίο είναι αστείο όταν πας να το δώσεις σε κάποιον ξένο να το διαβάσει - βλέπε αστυνομικό που σου κάνει έλεγχο )
-
Το γράφει στην πίσω μεριά στο πεδίο 10 αναλυτικά για την κάθε κατηγορία.
Πχ, το δικό μου:
Ναί, αυτές είναι οι ημερομηνίες που πέρασα την κάθε κατηγορία.
Τώρα διαπιστώνω οτι πρίν 8 ημέρες έκλεισα 10 χρόνια σαν οδηγός.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί θες να το αλλάξεις... Θεωρητικά το δέχονται κανονικά έξω.Κι εγώ έχω νοικιάσει στο όνομά μου αμάξι με το δίπλωμά μου να είναι αυτό το γνωστό τρίπτυχο με ελληνικούς χαρακτήρες (το οποίο είναι αστείο όταν πας να το δώσεις σε κάποιον ξένο να το διαβάσει - βλέπε αστυνομικό που σου κάνει έλεγχο )
Δεν σκοτώνομαι να το αλλάξω, απλά κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον (όταν θα έχω όρεξη να δώσω 40 € στο αγαπημένο μας κράτος), θα το κάνω και είπα να ρωτήσω. Οπωσδήποτε μου φαίνεται πιο πρακτική η καρτούλα του νέου διπλώματος (δεν τσαλακώνεται, αποθηκεύεται πιο εύκολα, κουβαλιέται και στο πορτοφόλι αν χρειαστεί, κλπ.).
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
στα 35 έβγαλες δίπλωμα ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
στα 35 έβγαλες δίπλωμα ;
κάντα 40...μικροδείχνει
-
Σήμερα έγραψαν μια φίλη που το είχε αφήσει για 5 λεπτά έξω απ' το Πλαισιο στην Κηφισιά για να πληρώσει την Κοσμοτέ της. Τα 80 Ευρώπουλα που λέει η κλήση είναι 40 αν τα πληρώσει εγκαίρως?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
στα 35 έβγαλες δίπλωμα ;
Ναί αλλά οδηγώ απο τα 14 και έχω κάνει 1,000,000 χιλιόμετρα με το τρακτέρ
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
markvag & ast πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά αν μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος με πιο πρόσφατη εμπειρία, γιατί οι Γερμανοί είναι πολύ τυπικοί σε αυτά τα θέματα.Tο 2007 δεν είναι και τόσο παλιά...
-
Κοίτα, αν έχεις τόση ανασφάλεια, το πιο ανώδυνο είναι να βγάλεις ένα δίπλωμα στην έλπα και να μην σκοτιζεσαι
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο