-
Όσον αφορά τα πολιτικά συστήματα, που αναφέρθηκε παραπανω, από όσα δοκιμάστηκαν η Δημοκρατία θεωρείται το πιο πετυχημένο.
Και είναι φυσιολογικό άλωστε.-
Η δικτατορία και η βασιλεία στηρίζονται στην δύναμη ενός ή λίγων ατόμων που δεν ελέγχονται από κανέναν και μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν γι' αυτό και φροντίζουν να συσσωρεύουν πλούτη για πάρτη τους και για τους συγγενείς - κολλητούς τους και αφήνουν τα ψίχουλα για τον λαό. Πρέπει να είναι κάποιος άγιος και πολύ δίκαιος για να κάνει κάτι πραγματικά καλό για τον λαό και θα είναι; Αν δεν είναι, μην ξεχνάτε ότι είναι ισόβιος μονάρχης!!!
Σε αυτές τις κοινωνίες υπάρχουν τεράστιες ανισότητες, οι ευνοούμενοι κολυμπάνε στο χρυσάφι ενώ η πλειοψηφία είναι πολύ φτωχοί και πολλοί αρκετά κάτω του ορίου της φτώχιας (λιμοκτονούν). -
Ο κομουνισμός δοκιμάστηκε και απέτυχε, απέτυχε διότι πάλι υπήρχε μια κάστα ανθρώπων που τρώγανε τα πολλά κρυφά, απέτυχε γιατί δεν υπήρχε κίνητρο για κάποιον να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο άρα ήταν πιο εύκολο να το ρίξει κάποιος στην τεμπελιά και την ρέκλα. Υπήρχε όμως και ένα καλό, το κατώτατο όριο φτώχιας ήταν υψηλό οπότε η πλειοψηφία του λαού ζούσε σε ανεκτό επίπεδο. δεν είχε μέλλον όμως διότι ήταν κλειστή κοινωνία και μη ανταγωνιστική.
-
Η καπιταλιστική δημοκρατία πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, οι παροχές είναι λίγες έως ανύπαρκτες, οι ικανοί - διαπλεκόμενοι πλουτίζουν, όλοι έχουν κάποιες ευκαιρίες (θεωρητικά), ο έλεγχος στην εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι μικρός έως ανύπαρκτος κ.λ.π. κ.λ.π. λίγο πολύ γνωστά από την κοινωνία που ζούμε. Και εδώ όμως οι λίγοι πλουτίζουν, και εδώ υπάρχουν ομάδες που εκμεταλεύονται τους άλλους είτε αυτοί είναι οι πολιτικοί είτε οι επιχειρηματίες. Οι τελευταίες, δε, εξελίζεις (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ) έδειξαν ότι και αυτό το σύστημα απέτυχε. Τέλος και σε αυτό το σύστημα υπάρχουν πολλοί φτωχοί αλλά και αρκετοί πολύ φτωχοί!!!
Υπάρχει δεν ένας διαρκής αγώνας ώστε ομάδες ανθρώπων (εργαζόμενοι ιδιώτες, Ε.Ε., Δ.Υ., αγρότες κ.α.) να διατηρήσουν ή να αυξήσουν το βιοτικό τους επίπεδο, το ύψος του οποίου εξαρτάται από την κατάσταση της οικονομίας της χώρας. -
Τέλος η σοσιαλιστική Δημοκρατία η οποία μοιάζει σε πολλά με την καπιταλιστική δημοκρατία με την διαφορά ότι θέτει κάποιους παραπάνω κανόνες σχετικά με τα όρια μισθών, τις παροχές, τα περιθώρια κέρδους, την κοινωνική πολιτική κ.λ.π. με σκοπό την διατήρηση του μέσου βιοτικού επιπέδου υψηλά. Το σύστημα αυτό πέρασε και αυτό μια κρίση διότι σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός δίνοντας ταυτόχρονα και πολλές παροχές και υψηλούς μισθούς.
Προσωπικά θεωρώ το τελευταίο σύστημα πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Μόνο που πρέπει να υπάρχει κάποιο κόμμα ικανό να το εφαρμόσει. Υπάρχει άραγε τέτοιο κόμμα στην Ελλάδα
Όσο για τα υπάρχοντα κόμματα και την υπάρχουσα οικονομία, εαν δεν υπήρχαν τα σκάνδαλα οι μίζες και οι ρεμούλες οι πολίτες θα ζούσαν πολύ καλύτερα όποιο κόμμα και να κυβερνούσε.
Αν αναλογιστεί κάποιος πόσα χρήματα κλέβονται καθημερινά από τέτοιες κομπίνες θα πάθει πλάκα.
Όπως πλάκα θα πάθει εαν μάθει πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των ατόμων που πληρώνονται, από το δημόσιο, χωρίς ουσιαστικά να δουλεύουν επειδή έχουν βρεί κάποιο παραθυράκι και το εκμεταλεύτηκαν ως κομματόσκυλα.
Αυτά τα δύο αν λείπανε, πιστέψτε με θα ζούσαμε όλοι μας πολύ καλύτερα. -
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
....
Καλά εσένα αν αρχίσω να βάζω, πραγματικά, στοιχήματα με καλά φράγκα για το πότε θα μιλήσεις και τι θα πεις θα βγάλω περισσότερα από το τζόκερ, γράφοντας 2-3 'σωστά' posts
Δεν θα ποστάρεις όμως
-
Θα ποστάρω όσο 'πρέπει' για να ζω αξιοπρεπώς χωρίς να κουράζομαι, ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα πολλά λεφτά
-
Νομίζω ότι το πλέον εύκολο για τους περισσότερους εδώ μέσα είναι να μαντέψουν τι και πότε θα γράψει ο άλλος. Δεν υπάρχει πλέον το απροσδόκητο, η έκπληξη του αρχικού έρωτα. Δοκιμάστε κάτι πιο πικάντικο.
-
ασχολειστε με βλακειες ενω μια ειναι η ειδηδη ο Καρατζαφερης ηταν χθες για καφε με Ψινακη
μακαρι να μπει υποψηφιος ειμαι σιγουρος οτι θα σαρωσει!!!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ασχολειστε με βλακειες ενω μια ειναι η ειδηδη ο Καρατζαφερης ηταν χθες για καφε με Ψινακημακαρι να μπει υποψηφιος ειμαι σιγουρος οτι θα σαρωσει!!!
Δε με χαλάει στα παράθυρα αντί να βλέπω τον Βορίδη να βλέπω τον Ψινάκη
-
εγω παω και σε προεκλογικη ομιλια αν χρειαστει
παντως αν ειναι να τον κατεβασει να τον κανει επικρατειας για να βλεπουμε ομιλιες του στη βουλη τα επομενα χρονια
κατι τετοια κανει ο χοντρουλης και ολο ανεβαινει...
δεξιους , αριστερους, gay , εβραιους, μεταναστες , εθνικιστες , καπιταλιστες , κομμουνιστες , απ'ολα εχει ο μπαξες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι το πλέον εύκολο για τους περισσότερους εδώ μέσα είναι να μαντέψουν τι και πότε θα γράψει ο άλλος. **Δεν υπάρχει πλέον το απροσδόκητο, η έκπληξη του αρχικού έρωτα. Δοκιμάστε κάτι πιο πικάντικο.**
Αυτο ισχυει κ για σενα .
Οταν ασχολεισαι με την πολιτικη γινεσαι τοσο προβλεψιμος κ καταληγεις να χανεις το χιουμορ ,το οποιο οντως διαθετεις . -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
ασχολειστε με βλακειες ενω μια ειναι η ειδηδη ο Καρατζαφερης ηταν χθες για καφε με Ψινακη
O Ψινακης ειναι απο οικογενεια στρατηγου κτλ,καργα ακροδεξιος
Εξυπνη κινηση του Καρατζαφερη για να δειξει οτι δεν ειναι homophobic -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
O Ψινακης ειναι απο οικογενεια στρατηγου κτλ,καργα ακροδεξιος
Εξυπνη κινηση του Καρατζαφερη για να δειξει οτι δεν ειναι homophobicκαλα δες κι αυτο
http://www.10percent.gr/old/issues/200506/03.html
η 'κοινοτητα' ηδη ξερει
ε ρε τι κανει ο ανθρωπος για να παρει ψηφους -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν ψηφιζω τα τελευταια χρονια γιατι απλα δεν μπορω να δικαιολογησω το χρονο και το χρημα για να παω στη επαρχια να ψηφισω ωστε να πλουτησουν/κλεψουν/παρουν δανεικα και αγυριστα/διοριστουν οι μεν ή οι δε.Μαζι σου αν δε γουσταρεις να ψηφισεις, αλλα το bold δεν ειναι λογος (τα αλλα που γραφεις φυσικα σεβαστα)
Σ'αυτες τις εκλογες ουτε εγω ψηνομαι να ψηφισω. Συνηθως παω γιατι εχουν πλακα (στις ευρωεκλογες πηγα, στις προηγουμενες δεν πηγα γιατι ). Τωρα ομως ζω τον ερωτα της ζωης μου κ... δεν εχω χρονο για βλακειες...ό,τι πολίτευμα κι αν σκεφτείς, ποτέ δεν πρόκειται να είμαστε όλοι ίσοι, όπως δε γίνεται όλα τα δάκτυλα του χεριού σου να είναι ίσα.
Ακόμα κι αν μοιράζαμε τα πάντα και είχαμε όλοι τα ίδια ακριβώς πράγματα-ρούχα-παπούτσια-σπίτια-αμάξια-αριθμό γυναικών που θα 'πας' μαζί τους και παίρναμε όλοι τους ίδιους μισθούς και κάναμε όλοι τις ίδιες δουλειές κτλ (που πρακτικώς είναι αδύνατο), ΠΑΛΙ θα βρίσκαμε άλλες διαφορές που θα χωρίζανε τους premium από τους απλούς και τους απλούς από τους άτυχους.
Γιατί πχ εσύ γεννήθηκες πιο έξυπνος, εγώ πιο όμορφος, ο άλλος με περισσότερη ευκινησία κτλ.
εσύ θα έχεις πιο όμορφη γυναίκα (που θα σε ζηλεύω που θα τη βλέπω εγώ), εσύ θα ζηλεύεις εμένα που βρήκα πιο έξυπνη γυναίκα και έχω κάτι επιπλέον να πω, ο άλλος θα έχει πιο ήσυχα παιδιά και δε θα του σπάνε τα νεύρα κοκ...Αρα εγω που ειμαι πιο δυνατος απο σενα γιατι να μην εκμεταλλευτω αυτο που μου εδωσε η φυση και οταν σε βρω σε κανα σκοτεινο σοκακι να μη σε σαπισω στο ξυλο για να σου παρω τα λεφτα οπως εσυ εκμεταλλευεσαι οτι εισαι εξυπνος ή οτι γεννηθηκες σε πλουσια οικογενεια (τυχαια πραγματα δηλαδη καθως κανεις δεν επιλεγει αν θα γεννηθει εξυπνος κ πλουσιος ή φτωχος κ βλακας) και ζεις (στην καλυτερη, εμμεσως) εις βαρος των περισσοτερο ατυχων; Απλα εκμεταλλευεσαι λοιπον την κοινωνικη συμβαση της ηθικης οποτε συμφερει την (μειοψηφικη) ομαδα που ανηκεις. Δηλαδη ουσιαστικα εφοσον δεχεσαι οτι ειναι οκ να εκμεταλλευεσαι αυτα που εχεις στον αγωνα για την επιβιωση, δεχεσαι μονο αυτα που σε συμφερουν κ εχεις ως προσχημα την ηθικη που ειναι 100% αντι-φυση κ ανθρωπινο κοινωνικο δημιουργημα για να προστετευτεις σε καταστασεις που δε σε συμφερουν (οπως να σε ληστεψω επειδη μπορω, να σου βιασω την αδερφη επειδη μπορω κοκ).
Εγω γενικως συμφωνω με αυτα που λες. Εξαλλου αν γινει επανασταση ενα μουνοπανο σαν εμενα ειναι το πρωτο που θα κρεμασουν. Αλλα αν θελουμε να λειτουργουμε οπως λες, με τους κανονες της φυσης (ο πιο εξυπνος-ομορφος-δυνατος ///// εν ολιγοις τυχερος νικα) τοτε μπορει να εφαρμοστει απολυτα αυτο, να το εφαρμοσει ο καθενας που απλως χρησιμοποιει τα οπλα του επειδη κοιταζει το συμφερον του. Αν δεχεσαι οτι υπαρχουν --ή οτι πρεπει να υπαρχουν-- καποιοι ηθικοι κανονες σε μια κοινωνια ------οποιοι κ αν ειναι-------- δε μπορεις να χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα το οτι δεν ειναι φυσιολογικο να υπαρξει αταξικη κοινωνια επειδη απο τη φυση, εξ ορισμου δεν ειμαστε ισοι (που σαφως ισχυει). Κοινως αυτα που λες περισσοτερο επιχειρημα ειναι για μια αναρχοχαοτικη, εγωιστικη κοινωνια στα προτυπα του Στιρνερ παρα για οτιδηποτε αλλο -
ε μα δε γινεται! καποιοι πρεπει να μαζευουν τα σκουπιδια και καποιοι πρεπει να τους λενε να τα μαζεψουν ετσι ειναι ο κοσμος.
καποιοι πρεπει να καθονται στα ζεστα/κλιματιζομενα γραφεια και καποιοι αλλοι πρεπει να δουλευουν στην οικοδομη με ηλιο και βροχηη μονη λυση για ισοτητα ειναι να υπαρχουν σκλαβοι και εμεις οι υπολοιποι να καθομαστε να τα ξυνουμε και να απολαμβανουμε τα ετοιμα.
και επειδη και οι σκλαβοι ισως δεν ειναι ιδανικο σεναριο ισοτητας (ηταν στην αρχαια αθηνα παντως ) περιμενε να εξελιχθουν κι αλλο τα ρομποτ
αλλα και αυτο να γινει η πλουτοκρατια δεν προκειται να στα παρεχει τσαμπα και να κινδυνευσει να χασει τη θεση της στην εξουσια
-
ε μα δε γινεται! καποιοι πρεπει να μαζευουν τα σκουπιδια και καποιοι πρεπει να τους λενε να τα μαζεψουν ετσι ειναι ο κοσμος.
καποιοι πρεπει να καθονται στα ζεστα/κλιματιζομενα γραφεια και καποιοι αλλοι πρεπει να δουλευουν στην οικοδομη με ηλιο και βροχηη μονη λυση για ισοτητα ειναι να υπαρχουν σκλαβοι και εμεις οι υπολοιποι να καθομαστε να τα ξυνουμε και να απολαμβανουμε τα ετοιμα.
και επειδη και οι σκλαβοι ισως δεν ειναι ιδανικο σεναριο ισοτητας (ηταν στην αρχαια αθηνα παντως ) περιμενε να εξελιχθουν κι αλλο τα ρομποτ
αλλα και αυτο να γινει η πλουτοκρατια δεν προκειται να στα παρεχει τσαμπα και να κινδυνευσει να χασει τη θεση της στην εξουσια
Μαλλον δε με καταλαβες. Εγω συμφωνω με οσα λετε. Απλως σας επισημαινω οτι οπως εσεις χρησιμοποιειτε τα προσοντα που τυχαια πηρατε απο τη φυση, το ιδιο κανει κ ενας ληστης που μπαινει σε μια τραπεζα, καθαριζει 5-6 ταμιες, παιρνει τις τσαντες με τα δολλαρια, την ξανθια μουναρα και τη φερραρι και φευγει
Και οσοι πεθαναν, bad luck. Ετσι ειναι η ζωη και δεν ειχαν τη δυναμη να υπερασπιστουν τη ζωη τους. Ας προσεχαν.
Το ιδιο ισχυει κ για οσους κανουν κατι που δεν ειναι αρεστο στον οποιοδηποτε (πχ δεν πληρωνουν φορους, βιαζουν γιαγιαδες κ τους κλεβουν τη συνταξη, πουλανε ηρωινη εξω απο το τοπικο λυκειο ή απλα σου γρατζουνανε το αυτοκινητο just for the lulz ). Απλως κανουν ο,τι μπορουν για να ζουν/περνανε καλα. Μαγκια τους. -
για αυτο ειμαι υπερ της θανατικης καταδικης και της οπλοφοριας..
απο τη στιγμη που το καθε 17χρονο τσογλανι μπορει να βρει οπλο (και πιστεψε με ξερω γιατι μιλαω) θα επρεπε κι εγω να εχω το δικο μου νομιμα γιατι η αστυνομια οπως και να το κανουμε δεν επαρκει.
και αν εκανα καταχρηση αυτου του δικαιωματος μου με το δικιο του το κρατος να με εκτελουσε
ετσι απλα
-
skye
το παράδειγμα το έθεσα απλώς και μόνο για να 'αποδείξω' ότι ποτέ δε γίνεται να είμαστε όλοι ίσοι και να μην υπάρχει καμία ανισότητα, όσο κι αν προσπαθήσουμε και να το κάνουμε αυτοσκοπό.Αν διαβάσεις όλο το post μου προσεκτικά ως απάντηση στο quote που έκανα, πιστεύω ότι θα καταλάβεις το γενικό πνεύμα του post.
Προφανώς και η χρήση του νόμου της ζούγκλας είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για οποιοδήποτε πολιτισμό.@QsisVTS
αυτό με τους σκλάβους δεν το είχα σκεφτεί...αν και ΑΝ γίνουμε όλοι σκλάβοι θα υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα...Ποιός θα κάνει το αφεντικό?Αν κατεβάσει ο ψινάκης κόμμα για να διεκδικήσει την εξουσία, μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους...μη σου πω ότι θα θεωρηθεί και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@QsisVTS
αυτό με τους σκλάβους δεν το είχα σκεφτεί...αν και ΑΝ γίνουμε όλοι σκλάβοι θα υπάρχει λειτουργικό πρόβλημα...Ποιός θα κάνει το αφεντικό?οχι ρε συ εμεις θα ειμαστε οι ισοι πολιτες - ξυστες και οι μειονοτητες και οι κατεκτημενοι λαοι θα ειναι οι σκλαβοι..
δες απο την αρχαιοτητα
θα εκλεγουμε καποιον προεδρο για να συντονιζει και θα ψηφιζουμε αμεσα μεσω internet τους νομους.
πλακα πλακα με το internet μπορει να υπαρχει αμεση δημοκρατια..
(και σιγα μην καθομαστε να διαβαζουμε ολοκληρα τα νομοσχεδια που θα ειναι να ψηφισουμε )
-
Τρόποι εξίσωσης υπάρχουν για τα πάντα, να σου δώσω ένα παράδειγμα. Αν συμφωνήσουμε πως η δουλειά του οικοδόμου είναι 5 φορές πιο σκατά απ την δουλειά του γραφιά με αιρκοντίσιον θα προτιμούσες να δουλεύεις 5 ώρες την ημέρα γραφιάς η 1 οικοδόμος; Εγώ το δεύτερο. Πιστεύω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό.
-
ναι ετσι οπως το λες εχεις δικιο
εγω θα προτιμουσα το γραφειο, δεν ειμαι αθλητικος τυποςβεβαια υπαρχει και το επιχειρημα ποσο κουραστηκε ο γραφιας για να μαθει το επαγγελμα του και ποσο κουραστηκε ο κτιστης
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τρόποι εξίσωσης υπάρχουν για τα πάντα, να σου δώσω ένα παράδειγμα. Αν συμφωνήσουμε πως η δουλειά του οικοδόμου είναι 5 φορές πιο σκατά απ την δουλειά του γραφιά με αιρκοντίσιον θα προτιμούσες να δουλεύεις 5 ώρες την ημέρα γραφιάς η 1 οικοδόμος; Εγώ το δεύτερο. Πιστεύω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό.
ναι αλλά τότε ο οικοδόμος θα ήταν προνομιούχος αφού θα έβγαζε λεφτά σε λιγότερο χρόνο, οπότε αν δούλευε περισσότερο θα έβγαζε περισσότερα λεφτά.
Ή έστω θα είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ενώ ο γραφειάς θα ήταν πιο 'πηγμένος' μέσα στο γραφείο του για το 5πλάσιο του χρόνου.
Άκρη δε βρίσκεις...QsisVTS, η μαγκιά είναι να γίνουμε όλοι σκλάβοι και να ψάχνουμε κάθε μέρα ποιός θα μας διατάζει και θα μας μαστιγώνει...αλλιώς τι σκ@τ@ ισότητα έχουμε?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
QsisVTS, η μαγκιά είναι να γίνουμε όλοι σκλάβοι και να ψάχνουμε κάθε μέρα ποιός θα μας διατάζει και θα μας μαστιγώνει...αλλιώς τι σκ@τ@ ισότητα έχουμε?
αυτο το κανουμε ηδη καβουρα απλα γινεται καθε 4 χρονια
Εκλογές 2009