-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μας έχουν πήξει στις αερολογίες και επειδή μας συμφέρει τις πιστεύουμε.
νομίζω ότι εδώ τα είπες όλα με μία φράση.
Λες κι εμείς είμαστε οι έξυπνοι που αγοράζουν 140-160-170 άλογα αλλά εμείς ξέρουμε (ενώ δεν το ξέρουν οι κατασκευαστές) ότι αγοράζουμε περισσότερα άλογα.
Γιατί...αν το ήξεραν, δεν το γράφουν και στην καρτέλα των επιδόσεων (τα παραπάνω άλογα-ροπή κτλ)?Άντε να πιστέψουμε ότι τα turbo τσιμπάνε κανένα 2-3 άλογα και άντε...0,2kg ροπής αν βάζεις καλή βενζίνη, αλλά αυτά τα +15 άλογα που αναφέρονται είναι τουλάχιστον υπερβολή.
ΥΓ:ο 122άρης δεν βγάζει με τίποτα ~140 άλογα...Με τίποτα όμως...(διαπιστωμένο και στο δρόμο )
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
απλα αυτο που πολυ συχνα γινεται ειναι οτι η vw ανακοινωνει αλογα στον τροχο ενω οι αλλοι στο στροφαλο.δεν ειναι ιδια τα 120 αλογα του vag με αυτα των υπολοιπων εταιρειων.
δεν ξερω αν για αυτο φταιει η φορολογια της γερμανιας οπου φορολογουν με τους ιππουςΕμένα αυτό μου φαίνεται τρελό ψέμα. Επειδή το γράφουν και τα περισσότερα περιοδικά δεν σημαίνει ότι ισχύει
Τα περιοδικά λέγανε ότι το TSI 140 βγάζει 155+ άλογα (157 γράφανε οι περισσότεροι). Που είναι ρε παιδιά αυτά τα άλογα; Δλδ εγώ που οδήγησα το 150άρι Bravo πως γίνεται να μου φάνηκε πιο γρήγορο; Γιατί αν το δικό μου βγάζει 157 ίππους τότε το Bravo θα πρέπει να βγάζει 165+ σύμφωνα με τη διαφορά που κατάλαβα, και η καραμέλα των κρυφών αλόγων θα πρέπει να ισχύει και για τους Ιταλούς.
Όσο για το 122 που βγάζει σχεδόν 140 άλογα, τότε γιατί είναι πιο αργό από το δικό μου στον δρόμο; Μήπως επειδή το δικό μου είναι 140+17 που κρύβονται μόλις το στήσεις δίπλα σε Bravo;
Μας έχουν πήξει στις αερολογίες και επειδή μας συμφέρει τις πιστεύουμε Έτσι και γνωστός μου με 1.8TSI έλεγε '160 άλογα ονομαστικά, αλλά 180+ έχω στην πραγματικότητα!' μέχρι που ήπιε τσάι από Golf GT 170 στα πολλά χλμ και η δικαιολογία του 'ε 170 ανακοινώνουν, 190+ είναι το GT!'φταιει το τριγμless περιβαλλον
σε σχεση με ενα 122αρι golf παντως η mito δεν ειναι οσο γρηγορη θα περιμενε κανεις..
(εννοειται οτι ειναι ξεκαθαρα πιο γρηγορη)απλα τα λαγκαρισματα και η λυσσα στις μεσαιες στροφες θα σου εδωσαν την εντυπωση οτι γινεται χαμος..διπλα διπλα να τα βαλετε και ελα να μου πεις..
και στο δικο μου ακομα αν δε κοιταξεις κοντερ δε καταλαβαινεις με ποσα πας
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ:ο 122άρης δεν βγάζει με τίποτα ~140 άλογα...Με τίποτα όμως...(διαπιστωμένο και στο δρόμο )
το προβλημα δεν ειναι αν βγαζει ο 122αρης 140 ,γιατι δε βγαζει, αλλα αν οι υπολοιποι που λενε 120 βγαζουν τοσα.. σε σχεση με ενα ατμοσφαιρικο 120αρι ειναι αδιαμφισβητητα πιο δυνατος το θεμα ειναι τι κανει σε σχεση με τον αντιστοιχο της fiat
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ξέρεις φίλε τι ζόρι τραβάνε οι κατασκευαστές για να επισημοποιήσουν την απόδοση ενός νέου κινητήρα στις κατά τόπους δημόσιες αρχές, είτε Ιταλία είτε Γερμανία είτε Γαλλία!? Πως έτσι εύκολα συζητάτε για παραπάνω κρυμμένα άλογα? ναι, δε λέω, μπορεί κάποιος κινητήρας που έχει τυποποιηθεί για 100hp να βγάζει και 103-105 αλογάκια έτσι ώστε να μπορεί να πετύχει την απόδοση που ισχυρίζεται κάθε φορά, σε κάθε production batch κινητήρων αλλά τόσο μεγάλη διαφορά όσο 122hp >> 140hp
Ήμαρτον! όχι άλλο κάρβουνο!
θυμησου s2000, rx8 , 325, clio rs .. αυτοι δηλαδη πώς καταφεραν να πιστοποιησουν ενα σκασμο αλογα και βρεθηκαν με 30-40 λιγοτερα στους τροχους..
δεν ξερω πως ξεκινησε η 'μοδα' με το να λεμε οτι το vag δινει παραπανω αλογα , σιγουρα ειναι ψεμα, ομως και τα αλογα που δηλωνουν πολλοι ειναι ψευτικα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
φταιει το τριγμless περιβαλλον
σε σχεση με ενα 122αρι golf παντως η mito δεν ειναι οσο γρηγορη θα περιμενε κανεις..
(εννοειται οτι ειναι ξεκαθαρα πιο γρηγορη)απλα τα λαγκαρισματα και η λυσσα στις μεσαιες στροφες θα σου εδωσαν την εντυπωση οτι γινεται χαμος..διπλα διπλα να τα βαλετε και ελα να μου πεις..
και στο δικο μου ακομα αν δε κοιταξεις κοντερ δε καταλαβαινεις με ποσα πας
τριγμ-free πράματα
το bravo εκνευριστικά/αταίριαστα με το σύνολο ψόφιες χαμηλές αλλά έχει πολύ δυνατές μεσαίες μέχρι και 5000 στροφές, που συνδυαζόμενες με το overboost μου ρίχνουν σίγουρα τσαγκάκι ρολαριστά Και από στάση οι μετρήσεις του Bravo είναι ελαφρώς καλύτερες απ το δικό μου, οπότε σε γενικές γραμμές είναι πιο γρήγορο από το 140.
Αλλά αυτό με τα κρυφά άλογα έχει κατανήσει αστείο Είπαμε να έχουμε +5-6-7 εκ κατασκευής, άντε και 2-3 ακόμα όταν κάνει ψύχρα αλλά νταξ -
ενταξει με επεισες ειναι υπερβολες , αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι καποιοι αλλοι λενε επισημα ψευδη (τουλαχιστον η ιδια η vw δε βγηκε να σου πει οτι εχεις 180) και δε μιλω για τη φιατ, αυτη μια χαρα μοτερ εχει..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το προβλημα δεν ειναι αν βγαζει ο 122αρης 140 ,γιατι δε βγαζει, αλλα αν οι υπολοιποι που λενε 120 βγαζουν τοσα.. σε σχεση με ενα ατμοσφαιρικο 120αρι ειναι αδιαμφισβητητα πιο δυνατος το θεμα ειναι τι κανει σε σχεση με τον αντιστοιχο της fiat
ώρα είναι να μπουν οι φιατάκιδες να μ@μηθεί το topic...
Ρε...δε λέμε τέτοιες λέξεις εδώ μέσα.
Πάντως όλα είναι σχετικά.Μπορεί και της fiat να βγάζει περισσότερα ή λιγότερα, όπως επίσης και τα δυναμόμετρα δεν μπορούν να προσομοιώσουν το 100% των συνθηκών του δρόμου και δυστυχώς ή όχι αυτό επηρεάζει την αντικειμενικότητά τους και μόνο συγκριτικά μπορούν να ληφθούν (κατά τη γνώμη μου) τα νούμερα που βγάζουν.
-
Αντε καλα ,τα δυναμομετρικα συστηματα να μην εχουν καλιμπραριστει σωστα(μα ολα,πια? ) και να βγαζουν παραπανω ή λιγοτερα αλογα.Εσεις(κι εδω εννοω τον μεσο οδηγο,οχι καποιο συγκεκριμενο προσωπο) πως καταλαβαινετε αν ειναι 122 ή 132?Βγαζετε εξω απο το παραθυρο το χερι και μετρατε την αντισταση του αερα?Εγω δλδ θα ημουν τρομερα διστακτικος να υποστηριξω πως αντιληφθηκα εμπειρικα διαφορα ιπποδυναμης μικροτερη του 10%.Ειδικα οταν μιλαμε για διαφορετικους κινητηρες με ενδεχομενως διαφορετικα χαρ/κα και λειτουργια.
-
ναι εχεις δικιο η αισθηση καμια φορα παραπλανει
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Αντε καλα ,τα δυναμομετρικα συστηματα να μην εχουν καλιμπραριστει σωστα(μα ολα,πια? ) και να βγαζουν παραπανω ή λιγοτερα αλογα.Εσεις(κι εδω εννοω τον μεσο οδηγο,οχι καποιο συγκεκριμενο προσωπο) πως καταλαβαινετε αν ειναι 122 ή 132?Βγαζετε εξω απο το παραθυρο το χερι και μετρατε την αντισταση του αερα?Εγω δλδ θα ημουν τρομερα διστακτικος να υποστηριξω πως αντιληφθηκα εμπειρικα διαφορα ιπποδυναμης μικροτερη του 10%.Ειδικα οταν μιλαμε για διαφορετικους κινητηρες με ενδεχομενως διαφορετικα χαρ/κα και λειτουργια.εγώ αντιλαμβάνομαι διαφορές πάνω από 40 με 50 άλογα...
φυσικά με την μέθοδο του υγρού δακτείλου!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
φυσικά με την μέθοδο του υγρού δακτείλου!
αυτο ειχα σκπο να γραψω στην αρχη αλλα φοβηθηκα μη φανει ειρωνικο
Το γραφω διοτι και γω εχω παραπλανηθει:Οταν πρωτομπηκα στο ibiza cupra ημερων γνωστου μου,μετα απο Scirocco 160ρι,ειχαμε και οι δυο την εντυπωση πως το Scirocco ηταν γρηγοροτερο,με πιο προθυμα τιναγματα και τραβηγματα κτλ,και πως αποκλειεται να εχει 180 αλογα το cupra και για ολα φταει το DSG κτλ.Τωρα ενα μηνα στρωσιματος μετα,η εντυπωση εχει αντιστραφει και το το Cupra ειναι σαφως πυραυλακι τσεπης.Aπομενει να γινει και μια δυναμομετρηση Συμπερασμα:καλυτερα να μασας παρα να μιλας...
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Αντε καλα ,τα δυναμομετρικα συστηματα να μην εχουν καλιμπραριστει σωστα(μα ολα,πια? ) και να βγαζουν παραπανω ή λιγοτερα αλογα.Εσεις(κι εδω εννοω τον μεσο οδηγο,οχι καποιο συγκεκριμενο προσωπο) πως καταλαβαινετε αν ειναι 122 ή 132?Βγαζετε εξω απο το παραθυρο το χερι και μετρατε την αντισταση του αερα?Εγω δλδ θα ημουν τρομερα διστακτικος να υποστηριξω πως αντιληφθηκα εμπειρικα διαφορα ιπποδυναμης μικροτερη του 10%.Ειδικα οταν μιλαμε για διαφορετικους κινητηρες με ενδεχομενως διαφορετικα χαρ/κα και λειτουργια.Θα σου πω πως το κάνει ο σωστός Ελληναράς οδηγός.
Κατεβάζεις παράθυρο πριν την εκκίνηση. Σαλιώνεις ένα δάχτυλο και βγάζεις το χέρι έξω από το αμάξι. Δίνεις 5000 στροφές και αφήνεις απότομα συμπλέκτη.
Το κάνεις αυτό σε 2 διαφορετικά αμάξια. Αντιλαμβάνεσαι σε ποιο απ τα δύο στεγνώνει πιο γρήγορα το σαλιωμένο δάχτυλο, άρα δέχεσαι μεγαλύτερη ποσότητα αέρα, άρα πας πιο γρήγορα.
Αυτή η μέθοδος πάσχει καθώς εξαρτάται από τον άνεμο και την ηλιοφάνεια που στεγνώνει το δάχτυλο, αλλά κατα πως φαίνεται από τον μέσο Έλληνα οδηγό είναι εντυπωσιακά αξιόπιστη με ακρίβεια 100mg ροπής -
το cupra ειναι δυναμη, ακομα και τα fr με προγραμμα μπορουν να σου κανουν τη ζωη δυσκολη..
αυτο που με προβληματιζει ειναι πού σκατα εξαφανιστηκαν?
λετε να χει δικιο ο πασχος και να εγιναν ολα τασακια?
-
gia to thema twn alogwn k sigkekrimena gia to us tsi.....dn exei ginei anakoinwsi apo tn vw gia kryfa aloga...!auto exei ginei thema sta periodika....!se periodiko p ekane dynamometrisi to tsi160ps diavasa oti evgale 182 k 140ps antistoixa gia to 122ps...!synepws einai thema periodikwn....to an lene moufes i an ontws isxuei kati tetoio...!emena mou akougete logiko...na dinoun ligoterous onomastikous ippous apo to na meiwsoun 2 poly dynata moter tous kata 10 k 20 aloga....!gia poio logo to 170 na ginei 160???ante to 140 to ekanan 122ps gia pio prosito k gia logous oikonomias....to 170 giati?oson afora to thema p egine me to bravo....einai entelws diaforetiki periptwsi k dn mporeis na to sigkrineis giati einai thema aisthisis....to golf exei apisteuti ixomonosi k tromeri poiotita koilisis k einai logiko to bravo p dn einai toso kalo ston sigkekrimeno tomea na s fainetai etsi...!dld an pas me 200 me to golf k to bravo tha einai to idio..??dn nomizw...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θα σου πω πως το κάνει ο σωστός Ελληναράς οδηγός.
Κατεβάζεις παράθυρο πριν την εκκίνηση. Σαλιώνεις ένα δάχτυλο και βγάζεις το χέρι έξω από το αμάξι. Δίνεις 5000 στροφές και αφήνεις απότομα συμπλέκτη.
Το κάνεις αυτό σε 2 διαφορετικά αμάξια. Αντιλαμβάνεσαι σε ποιο απ τα δύο στεγνώνει πιο γρήγορα το σαλιωμένο δάχτυλο, άρα δέχεσαι μεγαλύτερη ποσότητα αέρα, άρα πας πιο γρήγορα.
Αυτή η μέθοδος πάσχει καθώς εξαρτάται από τον άνεμο και την ηλιοφάνεια που στεγνώνει το δάχτυλο, αλλά κατα πως φαίνεται από τον μέσο Έλληνα οδηγό είναι εντυπωσιακά αξιόπιστη με ακρίβεια 100mg ροπήςΕτσι-Ετσι! ,
Αυτο εννοουσα,αλλα ντρεπομουν να το γραψω γιατι πιστευα πως ημουν ο μονος
το cupra ειναι δυναμη, ακομα και τα fr με προγραμμα μπορουν να σου κανουν τη ζωη δυσκολη..
Τα παλια με τον 20βαλβιδο ναι.Ελαφρυ αμαξι που εφτανε μεχρι τα ~250 αλογα,λογικο δεν ειναι?Εγω παντως λεω για το καινουργιο που στην αρχη τουλαχιστον δεν επειθε
-
[quote='Κάβουρας']@Alex7
ακούγονται συνήθως μόνο τα αρνητικά και όσα αμάξια έχουν πρόβλημα.Αν του άλλου το αμάξι είναι 'τζι-τζι' και δεν κάνει κιχ για 5-6 χρόνια και το πουλήσει μετά, τι να βγει να πει?
Ενώ ο άλλος που έχει πρόβλημα θα βγει να βρίσει, να ρωτήσει, να εκφράσει τον εκνευρισμό του.
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός.Γιατί δεν το βλέπουμε αυτό το φαινόμενο και στα πχ Toyota?Γιατί:
- ή οι ιδιοκτήτες τους ντρέπονται που τους έβγαλε πρόβλημα
- ή δεν ντρέπονται αλλά φοβούνται την γενική κατακραυγή του κόσμου
3)θεωρούν ότι είναι ατυχές συμβάν και δεν δίνουν προέκταση στο θέμα.
(βέβαια παίζει ρόλο και λίγο το aftersales σε όλο αυτό )
quote]
Σαφώς και ο μη έχων πρόβλημα με το αμάξι του δεν έχει και πολλούς λόγους να γράφει στα φορουμ και να ζητάει λύσεις, απαντήσεις, προτάσεις. Είναι προφανές ότι πιο συχνά ποστάρουν αυτοί που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό τους και ψάχνουν για γνώμες άλλων που είτε έχουν το ίδιο μοντέλο είτε έχουν γνώσεις επί του αντικειμένου. Αλήθεια λοιπόν είναι αυτό που λες.
Αλλά αλήθεια είναι και το ακόλουθο: Ορισμένα μοντέλα τα 'βλέπεις' πολύ συχνά στα φορουμ στη στήλη 'Βλάβες - Προβλήματα' ενώ άλλα σπανίζουν. Και δε μιλάω για αντιεμπορικά μοντέλα που κυκλοφορούν ελάχιστα. Μιλάω για εμπορικά μοντέλα που έχουν πουληθεί κατά χιλιάδες στην Ελλάδα και που σπάνια βλέπεις τους κατόχους τους στα φορουμ να αναφέρουν προβλήματα.
Τώρα ως προς το 'οι κάτοχοι ΤΟΥΟΤΑ δε μιλάνε για προβλήματα επειδή ντρέπονται και φοβούνται την κατακραυγή' σαφώς και δεν ισχύει. Αμα ο άλλος έχει το αμάξι του στο συνεργείο για κανένα μήνα, περιμένοντας το ανταλλακτικό ή άμα του μένει το ολοκαίνουργιο αμάξι στο δρόμο, θα το ξεμπροστιάσει ασχέτως μάρκας. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα.
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Αλλά αλήθεια είναι και το ακόλουθο: Ορισμένα μοντέλα τα 'βλέπεις' πολύ συχνά στα φορουμ στη στήλη 'Βλάβες - Προβλήματα' ενώ άλλα σπανίζουν. Και δε μιλάω για αντιεμπορικά μοντέλα που κυκλοφορούν ελάχιστα. Μιλάω για εμπορικά μοντέλα που έχουν πουληθεί κατά χιλιάδες στην Ελλάδα και που σπάνια βλέπεις τους κατόχους τους στα φορουμ να αναφέρουν προβλήματα.
Υπαρχει ομως γι αυτο και μια αλλη εξηγηση (χωρις αυτο να σημαινει οτι διαφωνω με τα υπολοιπα σημεια που αναφερεις). Καποια μοντελλα (π.χ Υ10, jazz, micra, beetle, πολλα toyta κ.λ.π) ειναι αυτοκινητα με συντριπτικα ποσοστα πωλησεων σε γυναικειο κοινο, ή σε παππουδες, target groups που πολυ δυσκολα θα μπουν σε ενα αυτοκινητιστικο φορουμ για να εκθεσουν μηχανολογικα προβληματα.
-
Να πω και μια πιο εμπειρική άποψη; Αδερφικός φίλος, μηχανολόγοσ, δούλευε στην Ford, μετά σαν υπευθυνος εγγυήσεων στην Peugeot και τώρα υπεύθυνος ανταλλακτικών στην Toyota. Τα Toyota μακράν τα λιγότερα προβλήματα, τα Ford νορμάλ και τα Peugeot πολύ ζημιάρικα. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητώ.
-
[quote='Alex7']gia to thema twn alogwn k sigkekrimena gia to us tsi.....dn exei ginei anakoinwsi apo tn vw gia kryfa aloga...!auto exei ginei thema sta periodika....!se periodiko p ekane dynamometrisi to tsi160ps diavasa oti evgale 182 k 140ps antistoixa gia to 122ps...!synepws einai thema periodikwn....to an lene moufes i an ontws isxuei kati tetoio...!emena mou akougete logiko...na dinoun ligoterous onomastikous ippous apo to na meiwsoun 2 poly dynata moter tous kata 10 k 20 aloga....!gia poio logo to 170 na ginei 160???ante to 140 to ekanan 122ps gia pio prosito k gia logous oikonomias....to 170 giati?[quote]
αν ρωτησεις καποιο κατοχο γκολφ 5,τσι 170,θα σου πει οτι σε εργοστασιακη κατασταση ειχε αποδοσεις περιπου στα 190 αλογα στον στροφαλο,εξου κ τα 170 τροχο.ομως, καποια στιγμη τους ηρθε ενημερωση απο την εταιρια να πανε για υποχρεωτικο επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου καθοτι με τις υπαρχουσες ρυθμισεις υπηρχε ενδεχομενο προβληματος στον μηχανικο υπερσυμπιεστη.κατοχοι μετα απο τον επαναπρογραμματισμο παρατηρησαν μια ελλειψη σπιρταδας(ιδιως χαμηλα) κ σε νεα δυναμομετρηση εβγαλαν 180 περιπου αλογα στον στροφαλο(160 τροχο).
τωρα αν σκεφτεις οτι τα γκολφ 6-σιροκκο ειναι συνεχιστες του γκολφ 5,αντιλαμβανεσαι γιατι τα ονομαζουν τσι 160.γιατι πλεον ειναι με τον νεο προγραμματισμο οποτε αποδιδουν 180 περιπου στροφαλο-160 τροχο.το 122 το εβγαλαν ως το πιο οικονομικο βενζινης στην γκαμα.αν κ πιστευω θα ερθει κ το 1.2 τσι..
οσο για το γεγονος της ανακοινωσης λιγοτερων ιππων απο τους ''πραγματικους'',αυτο απλως δεν υφισταται.απλως ανακοινωνουν την ισχυ που φτανει στους τροχους(κ αυτο για λογους φορολογιας,βλεπε γερμανια). ενω αλλες εταιριες στο παρελθον τουλαχιστον ανακοινωναν ιπποδυναμη στροφαλου.αν θυμαστε δεν ειναι μονο τα vw.κ το φοκους δηλωνε λιγοτερα αλογα(105 εναντι 118) ακριβως γιατι αναφεροταν στα του τροχου.. -
Μία λεπτομέρεια μόνο...
ο μηχανικός υπερσυμπιεστής (κομπρέσσορας /compressor) δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο 'ψηλά',όπου βγαίνουν και τα συνολικά/μέγιστα άλογα του 1.4TSI.Ο κομπρέσσορας απεμπλέκεται περίπου στις 4000rpm.
Επιπλέον...ο 140άρης είχε την ίδια πίεση στο μηχανικό υπερσυμπιεστή με τον 170άρι (στο golf 5), απλά το 170άρι είχε περισσότερη πίεση στο turbo (δηλαδή ψηλά) και γι'αυτό και η διαφορά των αλόγων...
Γι'αυτό και με 'πρόγραμμα' και το 140άρι και το 170άρι φτάνανε στα ~200 άλογα (210 νομίζω συγκεκριμένα) και χαμηλά στις ρεπρίζ πήγαιναν το ίδιο (ως 'άφτιαχτα').
(τουλάχιστον αυτά γνωρίζω εγώ και αυτά μου έχουν πει ιδιοκτήτες των Golf tsi με τα 140 και Golf GT και στο service όπου ρώτησα και μου επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα των ιδιοκτητών )Το 170 έγινε 160 κυρίως για λόγους κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων.
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το μοτέρ στα 170 άλογα και στα 180, αφού το ibiza Cupra βγαίνει από το εργοστάσιο με 180 άλογαΥΓ:τα άλογα που ανακοινώνουν οι εταιρίες είναι στο στρόφαλο και όχι στον τροχό.Το ότι τυχαίνει να βγάζουν παραπάνω λόγω καλύτερης βενζίνης, λόγω τύχης κτλ είναι άλλο θέμα.
VW Golf VI TSi 122ps VS Golf VI TSi 160ps