-
Ευχαριστω!!
Και εγω τις λατρευω!
Αλλα αν πεταχτει τι να κανουμε , θα την πατησουμε δεν γινεται και διαφορετικα
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Αν το εχεις κανει λιγες φορες δεν πειραζει...
Απλως επειδη πρεπει να εχεις τη μαυρη περλα για χρωμα και επειδη εχω το ιδιο χρωμα καποια στιγμη κανε μια ψιλη αλοιφουλα και μετα με σαμπουαν για αυτοκινητα και δεν θα εχεις κανενα προβλημαΣτο καινούριο αμάξι δεν χρησιμοποιήσα ποτέ υγρό πιάτων.Μόνο μία φορά υγρό σαπούνι για τα χέρια.
Περνάω αλοιφή το αμάξι μία φορά το 6μηνο ή έστω στη χειρότερη μία φορά το χρόνο το χρόνο (ανάλογα με το πότε ευκαιρώ) και το αμάξι πραγματικά 'ξανανιώνει'.
Περνάω και τις ζάντες με την αλοιφή και γυαλίζουν όπως ακριβώς όταν το πρωτοπήρα από την αντιπροσωπεία.Πραγματικά αξίζει ο κόπος...Δοκιμάστε το! (αργούν και να μαυρίσουν κιόλας )Στο παλιό μου αμάξι χρησιμοποιούσα υγρό πιάτων και γι'αυτό όλα αυτά τα emoticons και πραγματικά είχε αρκετά 'αραχνιάσματα' σε όλο το αμάξι (ακόμα και στις πόρτες στο πλάι ).
Νόμιζα όμως ότι είναι από την αλοιφή που πέρναγα το αμάξι (έλεγα ότι με το τρίψε-τρίψε όλο και κάτι θα έμενε στο αμάξι μετά από 7,5 χρόνια ) και ήταν κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις και ο χρόνος ήταν/είναι αμείλικτος. (το παρατηρούσα και σχεδόν σε όλα τα αμάξια στο δρόμο).Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Τουλάχιστον να μην κάνω το λάθος αυτό και στο καινούριο αμάξι.Μ@λ@κί@ να γίνει κι αυτό όπως και το προηγούμενο...
Σχετικό-Άσχετο:Το χρώμα μου είναι περλέ, αλλά είναι μία περίεργη απόχρωση μεταξύ σκούρου γκρι και μαύρου.Δεν μπορείς να το πεις ούτε γκρι αλλά ούτε και μαύρο.Γι'αυτό και στις φωτογραφίες το βράδυ φαίνεται μαύρο και στις φωτογραφίες με πάρα πολύ ήλιο γκρι σκούρο.Δες και μία φωτογραφία με φλας βραδυνή.Το πραγματικό χρώμα είναι όπως φαίνεται στο πλάι στις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού.
(φωτο από διακοπές στην Κρήτη)
Μην ψαρώνετε...τα χόρτα είναι ψηλά μόνο μπροστά μου.Κοντά στο αμάξι είναι πολύ χαμηλά και καθαρά, οπότε δεν λερώνεται και το αμάξι σου ούτε το πατάκι του οδηγούΥΓ:Στο praktiker (στην Πάτρα αν θυμάμαι καλά) κατά διαστήματα έχω δει και Meguiars και Autoglym, αν και πλέον θα αγοράζω κάτι καλό για σαμπουάν αυτοκινήτου.Μη γίνει και το Α3 όλο αραχνιάσματα.
-
Γι'αυτο και εμενα το προηγουμενο αμαξι ειχε παντου αρανχιασματα
-
για αυτο μπορει να φταει και το πανι/ βουρτσα που χρησιμοποιεις
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Ευχαριστω!!Και εγω τις λατρευω!
Το εφτάψυχες δεν το έβγαλαν για πλάκα πάντως...
- πάτησα μια που μου πετάχτηκε στα 2 μέτρα και επέστρεψε τρέχοντας πίσω στο παρτέρι από όπου πετάχτηκε. Και ένοιωσα το γκουπ στον τροχό οπότε δεν παίζει να πέρασε απλώς το αυτοκίνητο από πάνω της
- είδα γάτα να πηδάει από 2ο όροφο σαν να μην συμβαίνει τίποτα
- είδα νεογέννητο γατάκι (ημέρας!) να πέφτει από το 1+ μέτρο και επίσης να μην παθαίνει τίποτα
-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ευχαριστω!!
Και εγω τις λατρευω!
Το εφτάψυχες δεν το έβγαλαν για πλάκα πάντως...
- πάτησα μια που μου πετάχτηκε στα 2 μέτρα και επέστρεψε τρέχοντας πίσω στο παρτέρι από όπου πετάχτηκε. Και ένοιωσα το γκουπ στον τροχό οπότε δεν παίζει να πέρασε απλώς το αυτοκίνητο από πάνω της
- είδα γάτα να πηδάει από 2ο όροφο σαν να μην συμβαίνει τίποτα
- είδα νεογέννητο γατάκι (ημέρας!) να πέφτει από το 1+ μέτρο και επίσης να μην παθαίνει τίποτα
το να σε πατησει (οχι να σε χτυπησει) στιγμιαια αυτοκινητο δεν ειναι οσο τραγικο οσο φανταζεσαι , δε νιωθεις σχεδον τιποτα, με εχει πατησει 3αρα bmw στη πατουσα με σαγιοναρα κιολας
απο την αλλη αμα σε πατησει εστω και στιγμιαια πιο βαρυ οχημα οπως λεωφορειο μπορει να παθεις ασχημα πραγματα
σε παιδι απο τη γειτονια μου το ποδι του εγινε αλοιφη καθως περιμενε στη σταση
τα περισσοτερα ζωα που σκοτωνονται δεχονται καποιο φονικο χτυπημα απο τον προφυλακτηρα για αυτο πεθαινουν ή ακομα και διαμελιζονται (οπως ενα κομμενος στα 2 σκυλος στη κατεχακη) και στο τελος γινονται χαλκομανια απο τα συνεχη πατηματα
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Περνάω αλοιφή το αμάξι μία φορά το 6μηνο ή έστω στη χειρότερη μία φορά το χρόνο το χρόνο (ανάλογα με το πότε ευκαιρώ) και το αμάξι πραγματικά 'ξανανιώνει'.
Tι αλοιφή?
Περνάω και τις ζάντες με την αλοιφή και γυαλίζουν όπως ακριβώς όταν το πρωτοπήρα από την αντιπροσωπεία.Πραγματικά αξίζει ο κόπος...Δοκιμάστε το! (αργούν και να μαυρίσουν κιόλας )
Με την αλοιφή για το αμάξωμα περνάς και τις ζάντες?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tι αλοιφή?Την τελευταία χρησιμοποίησα φορά Auri Gold.
Τελείωσε όμως τώρα το μπουκαλάκι και σκέφτομαι μήπως πάρω αλοιφαδόρο και αλοιφή (για αλοιφαδόρο).
Λένε ότι κάνει πολύ καλύτερη δουλειά και πιο ομοιόμορφη (άλλωστε δεν μπορείς να πατάς το χέρι σου συνέχεια με την ίδια δύναμη), αλλά θέλει προσοχή για να μην το πατάς πάρα πολύ το μηχάνημα (και σου κάνει γρατζουνιές), όπως και να μην τσιγκουνευτείς του βουρτσάκι που βάζεις μπροστά στον αλοιφαδόρο.
Θα δείξει.Είμαι ακόμα υπό σκέψη.Ως τα χριστούγεννα που θα περαστεί ξανά το αμάξι αλοιφή, θα το ψάξω καλύτερα...
Αλήθεια...χρησιμοποιεί κανείς αλοιφαδόρο εδώ μέσα?Με την αλοιφή για το αμάξωμα περνάς και τις ζάντες?
Ναι...Τόσο παράξενο ακούγεται?
Το είχα δει που το έκανε ένας φίλος μου που δουλεύει σε επαγγελματικό μαγαζί που γυαλίζει αμάξια και πραγματικά ως τότε δεν το είχα καν σκεφτεί.
Κάνει δουλειά η αλοιφή.Ένα μικρό γδαρσιματάκι που είχα στην μπροστά δεξιά ζάντα πάνω στις ακτίνες (ούτε που ξέρω πώς έγινε), έφυγε, ενώ και μερικά γδαρσίματα που είχα στις άκρες της ζάντας φαίνονται πλέον λιγότερο (αφού ήρθε το χρώμα του γδαρσίματος πιο κοντά στο χρώμα της υπόλοιπης ζάντας). -
Αν και ξεφεύγουμε, δεν τη γνωρίζω την αλοιφή που αναφερεις, όμως πρόσεξε το λιγάκι μιας και χοντρές αλοιφές τόσο συχνά θα σου προκαλέσουν μεγάλους μπελάδες! Αλοιφή έκανα φέτος μετά από 4 χρόνια (στο τέλος φυσικά το κάνεις και κέρωμα) και πραγματικά αξίζει! Σε μερικά σημεία ήταν ψιλοανάγλυφο όταν περνούσες το χέρι ενώ είχε και πολλές αράχνες, υπόψην ότι δεν έχει μπει ποτέ σε βούρτσα!
Εάν ενδιαφέρεσαι για αλοιφαδόρο έχει η Meguiars τον G220 ο οποίος Ελλάδα έχει Min 220E ενώ από Αγγλία τον βρήκα και με 120Ε! Πραγματικά αξίζει εάν έχεις χώρο και το πλένεις στο γκαράζ σου! Εκεί που πιάνεσαι και τρίβεις με τις ώρες, με τον αλοιφαδόρο σε ένα τέταρτο έχεις ξεπερδέψει!
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
2 foto απο τις διακοπες.
Το αυτοκινητο ηταν απιστευτα φορτωμενο με 5 ατομα, τα ρουχα παιχνιδια 3 παιδιων, φουσκωτο 3,5 μετρα με τα παρελκομενα και τη μηχανη του...μπαγαζιερα τερας (επιλογη της γυναικας φυσικα ) 500l
Oτι πρεπει για τετοιες δουλειες
Το φορτωνεις μεχρι αηδιας και πας οπου θες -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Αν και ξεφεύγουμε, δεν τη γνωρίζω την αλοιφή που αναφερεις, όμως πρόσεξε το λιγάκι μιας και χοντρές αλοιφές τόσο συχνά θα σου προκαλέσουν μεγάλους μπελάδες! Αλοιφή έκανα φέτος μετά από 4 χρόνια (στο τέλος φυσικά το κάνεις και κέρωμα) και πραγματικά αξίζει! Σε μερικά σημεία ήταν ψιλοανάγλυφο όταν περνούσες το χέρι ενώ είχε και πολλές αράχνες, υπόψην ότι δεν έχει μπει ποτέ σε βούρτσα!εννοείται ποτέ στη βούρτσα!
Η αλοιφή που χρησιμοποιώ είναι σαν κρέμα και είναι πολύ μαλακή (απεχθάνομαι και τις χοντρές αλοιφές γιατί μέχρι να τις αλείψεις ομοιόμορφα σε όλο το αμάξι έχει ξημερώσει η επόμενη μέρα ).Φαντάσου σα να περνάς κρέμα όλο το αμάξι.Φαντάζει (και είναι) πολύ εύκολο.
1 φορά το χρόνο (άντε κάθε 1,5 χρόνο βαριά) νομίζω ότι είναι ό,τι πρέπει. Πιο αραιά πιστεύω ότι απλώς φαίνεται πιο έντονη η διαφορά στο αμάξι, γιατί απλώς έχει χάσει τη γυαλάδα και το κέρωμα και την αλοιφή μετά από τόσο καιρό.
Αυτό που δεν αλλάζω με τίποτα (μετά το πέρασμα και το σκούπισμα με την αλοιφή) είναι η μεταξένια υφή του αμαξώματος.Εάν ενδιαφέρεσαι για αλοιφαδόρο έχει η Meguiars τον G220 ο οποίος Ελλάδα έχει Min 220E ενώ από Αγγλία τον βρήκα και με 120Ε! Πραγματικά αξίζει εάν έχεις χώρο και το πλένεις στο γκαράζ σου! Εκεί που πιάνεσαι και τρίβεις με τις ώρες, με τον αλοιφαδόρο σε ένα τέταρτο έχεις ξεπερδέψει!
γι'αυτό σκέφτομαι τον αλοιφαδόρο...όχι τόσο γιατί βαριέμαι αλλά γιατί προσφέρει και εξίσου καλό αποτέλεσμα και δε σου βγαίνει και η παναγία να αλοίψεις όλο το αμάξι.
220€ (τουλάχιστον όπως λες) πάντως μου φαίνονται σχετικά πολλά.
Θα τον έχω υπόψη μου πάντως
Πολύ καλό αποτέλεσμα από ό,τι βλέπω από τις φωτογραφίεςΤέλοσπάντων...end of offtopic κι από μένα.
-
Σχετικα με αλοιφες και αλοιφαδορους , υπαρχουν πληρ. εδω www.cardetailing.gr
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Παγκακι;;;; Εχουμε χριστη με τετοιο νικ;;;Χαχαχα, αδιάβαστο σε πιάνω Wagner!
bench ειναι το παγκακι.
Congrats για την παρουσιαση στο περιοδικο. Θυμαμαι κ παλιοτερες photos του Swift, πολυ καλαισ8ητη βελτιωση bill_viper!
Να'σαι καλά xtkz!
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το να σε πατησει (οχι να σε χτυπησει) στιγμιαια αυτοκινητο δεν ειναι οσο τραγικο οσο φανταζεσαι , δε νιωθεις σχεδον τιποτα, με εχει πατησει 3αρα bmw στη πατουσα με σαγιοναρα κιολας
(...)
τα περισσοτερα ζωα που σκοτωνονται δεχονται καποιο φονικο χτυπημα απο τον προφυλακτηρα για αυτο πεθαινουν ή ακομα και διαμελιζονται (οπως ενα κομμενος στα 2 σκυλος στη κατεχακη) και στο τελος γινονται χαλκομανια απο τα συνεχη πατηματαΈνα γατάκι που πάτησα πάντως με τη παλιά μου μηχανή ξόδεψε και τις 7 ψυχές της μονομιάς.
Την τελευταία χρησιμοποίησα φορά Auri Gold.
Αυτό δεν είναι από telemarketing;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτό δεν είναι από telemarketing;Ναι.τη φέρνει και ένα telemarketing.Μου το έχει ξαναπει κι άλλος.Εγώ την αγοράζω από μαγαζί με είδη περιποίησης αυτοκινήτου (σήμερα που πέρασα να ρωτήσω για αλοιφαδόρο και αλοιφές κτλ, είδα ότι ήταν κλειστός )
Πάντως είναι πολύ καλή ως αλοιφή (αν και υπάρχει μία προκατάληψη ότι τα τελεμάρκενγκ φέρνουν μάπα πράμα ).25€ το μπουκάλι τα έπαιρνα μαζί με μία κρέμα για περιποίηση δέρματος και υγρό για τους υαλοκαθαριστήρες (μάλλον γι'αυτό έκλεισε το μαγαζί ).
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Σχετικα με αλοιφες και αλοιφαδορους , υπαρχουν πληρ. εδω http://www.cardetailing.grπαρα πολλές πληροφορίες στο
http://www.detailingworld.co.uk/
προσοχή γιατί με αλιφαδόρους κλπ μπορείτε να κάνετε αρκετή ζημιά
-
Εγώ μια φορά πάντως που έβαλα το E34 σε βούρτσα, όλο το καπώ μπροστά μην πω πως έγινε.. Ευτυχώς που πλέον δεν το πλένω και δεν φαίνεται η ζημιά..
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Κουράζομαι μόνο που διαβάζω για κερώματα,αλοιφές,αλοιφαδόρους .
Πάντα στις βούρτσες και ούτε αράχνες αλλά ούτε και κανένα άλλο έντομο δεν βλέπω.... και σε 5 λεπτά .Η βουρτσα το χαλαει το χρωμα οτι και να γινει απλα παιζει ρολο το ποσο συχνα το πλενεις και ποσο θα το κρατησεις.Πχ αμαξι του 90 που πλενοταν στο χερι μεχρι τωρα το χρωμα δεν εχει ξεβαψει,ενω αμαξι του 98 που πλενοταν μονο σε βουρτσα απο τον ουρανο εχει φυγει το χρωμα.Βεβαια τοτε δεν υπηρχαν τα πληντυρια που υπαρχουν τωρα και σιγουρα αυτο παιζει σημαντικο ρολο.Παντως και γω αυτοκινητο σε βουρτσα δεν βαζω,εχω τον χρονο και την διαθεση να το πλυνω στο χερι,αλλα αυτο με τα κερωματα,αλοιφες,ειδικα σφουγγαρια με και γω δεν ξερω τι ινες που δεν γδερνουν και αλλα τετοια δεν προκειται να ασχοληθω σε καμια περιπτωση.
-
Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!