-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μόλις γύρισα από μια 'βόλτα' στην περιοχή. Η λεωφόρος Μαραθώνος είναι γεμάτη πυροσβεστικά οχήματα κι αστυνομία που πάνε/έρχονται κι η άνοδος προς Διόνυσο από Νέα Μάκρη είναι κλειστή από την αστυνομία. Για πρώτη φορά είδα αλεπού να διασχίζει τη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Νέας Μάκρης. Προφανώς από την φωτιά τα είχε 'παίξει'.Τραβήχτηκαν από τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του τύμβου του Μαραθώνα (λίγο μετά την πρώην αμερικάνικη βάση). Η φωτιά είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση και οι φλόγες είχαν κατεύθυνση παράλληλη με τη λεωφόρο Μαραθώνος (προς Αθήνα).
Τραβήχτηκε από το Νέο Βουτζά λίγο χαμηλότερα από το Λύρειο Ίδρυμα και ο λόφος πίσω από τον οποίο υπάρχει η φωτιά είναι προς Αθήνα (δεν κατάλαβα αν είναι πάνω από Καλλιτεχνούπολη, Πικέρμι, ...).
Τραβήχτηκε πάλι από το Νέο Βουτζά και φαίνονται τα βουνά προς Μαραθώνα, δηλαδή προς τις περιοχές απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά.
Δεν φαίνονται...
και μου χάλασε και η κωλοφωτιά την βόλτα και το ποτάκι Ν. Μάκρη...
-
Στο ελεος του θεου και η καρυστος
lokatzis οι φωτο δεν μου ανοιγουν
μηπως κοιταξες ραφηνα για τα πυροσβεστικα? -
Δε δουλεύουν οι φώτο σου.
-
Fixed!
-
Σταχτη και μπουρμπερη
Και στην ζακυνθο δυσκολα.........
Στην αττικη επεσε ο αερας?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε αυτό δεν τίθεται κανένα θέμα, οι περισσότεροι είναι απλά εντελώς ηλίθιοι.
Στοιχειώδης λογική αυτοσυντήρησης η οποία φαίνεται να εκλείπει απ τον homo universalis που καταπατεί τα ελληνικά δάση...
Όλοι αυτοί που έχουν σπίτια μέσα σε δάση, αν μη τι άλλο έπρεπε να
1)εχουν καθαρισμένα περιμετρικά τα σπίτια τους απ όλα τα ξερόχορτα
2)δεξαμενή με νερό
3)γεννητριαεπειδή έχω περάσει ξοδέψει αρκετές ώρες σκέψης πάνω σε αυτό άκου και το δικό μου πόρισμα.
τα ξερόχορτα, αν είναι μέχρι ~μισό μέτρο δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα, αλλά και ψηλότερα να είναι απλά μεταφέρουν τη φωτιά δεν καίνε σπίτι.
αν το σπίτι έχει γύρω ψηλά δέντρα, δάσος ή καλλιέργιες, αυτά θα δώσουν τουλάχιστον 5 μέτρα φλόγα μέχρι και 10 ανάλογα το ύψος και την ένταση του ανέμου.
άρα μιλάμε μια για μια αντιπυρική πλάτους 10 μέτρων περιμετρικά του σπιτιού.
αυτό ακυρώνει στη πράξη όλα τα πλεονεκτήματα των δέντρων στο ελληνικό καλοκαίρι.επιπλέον εκτός απο δεξαμενή(μεγάλη) πρέπει να έχει και σοβαρή αντλία και σοβαρή γεννήτρια(πετρελαίου) για την αντλία και κάποιου είδους σύνδεση της δεξαμενής πετρελαίου με την γεννήτρια, ίσως και σύνδεση της αντλία με το υπόλοιπο δίκτυο νερού στο σπίτι αν δεν έχει ξεχωριστό για πυρόσβεση.
όλα αυτά στοιχίζουν 10-15κ σύνολο και ο άλλος δεν τα κάνει εύκολα.
(έχω όλα τα παραπάνω εκτός απο γεννήτρια για την οποία προσπαθώ να εξασφαλίσω συναίνεση και χρηματοδότηση εδώ και 2-3 χρόνια)τέλος και πιο σημαντικό, έστω οτι το σώζεις, θα σου αρέσει να έχεις εξοχικό ή σπίτι για τουλάχιστον 10 χρόνια στη μέση μια καμμένης ερήμου?
γιαυτό συστήνω ασφάλεια, που πολύ δύσκολα θα αποζημιώσει πλήρως όμως στο Ελλάντα, τύχη και να μην χτίζεις σε δάσος ή να είσαι στις παρυφές οικισμού.
-
Υπαρχει ασφαλιστικη που να ασφαλιζει σπιτια για πυρκαγια σε πεντελη και διονυσο?
-
πειτε ρε παιδια ....τι αλλο να κανουμε???δεν παει αλλο αυτο.....
καταγγελει κανεις εστω και το παραμικρο κιοσκι που ξεφυτρωνει μετα απο 2-3 χρονια πανω στα καμμενα?? η τα ξεχναμε ολα??
και αν τα καταγγειλουμε γινεται τιποτα απο τις αρχες? -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Υπαρχει ασφαλιστικη που να ασφαλιζει σπιτια για πυρκαγια σε πεντελη και διονυσο?Στο Νέο Βουτζά πάντως μας το ασφάλισαν παρότι έχει καεί δύο φορές η περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια και στην τελευταία φωτιά οι φλόγες έφτασαν μέχρι δύο στενά πάνω από το σπίτι μας (~100 m).
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
καταγγελει κανεις εστω και το παραμικρο κιοσκι που ξεφυτρωνει μετα απο 2-3 χρονια πανω στα καμμενα?? η τα ξεχναμε ολα??
και αν τα καταγγειλουμε γινεται τιποτα απο τις αρχες?να προσέχεις τι καταγγέλεις και που γιατί μεσίτες-καταπατητές κλπ είναι ένα κύκλωμα στις πολύ άκρες της κοινωνίας και του νόμου.
καλύτερα μέσω ενώσεων -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
και αν τα καταγγειλουμε γινεται τιποτα απο τις αρχες?να προσέχεις τι καταγγέλεις και που γιατί μεσίτες-καταπατητές κλπ είναι ένα κύκλωμα στις πολύ άκρες της κοινωνίας και του νόμου.
καλύτερα μέσω ενώσεωνγια αυτο το λεω...δεν γινεται να μην δεν τα βλεπουν τα μανηταρια που φυτρωνουν μετα...και κανεις δεν θορυβηται....ουτε και εγω- το παραδεχομαι ...μετα απο ενα 6 μηνο θα το ξεχασω...
ετσι μαθαμε -
-
... ξερει κανεις ποια χρονια ΔΕΝ ειχαμε μεγαλες φωτιες στην Αττικη ?
( θελω να ζυγίσω την εννοια του 'αιφνιδιασμου' )
-
Ξέρει κανείς τι επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και πυροσβεστικό εξοπλισμό (οχήματα κλπ) έγιναν μετά τα 'μαθήματα' των τελευταίων ετών? Τι ακριβώς άλλαξε στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το όλο θέμα? Από περιέργεια...
-
Απο όσα μπορώ να ξέρω, μόνο κάποια μικρά οχήματα απο δωρεά...
Κάποιες φορές ντρέπομαι... πραγματικά ντρέπομαι...
Τώρα η φωτιά έχει φτάσει πάνω απο Γέρακα και Ανθούσα.
Απο το σπίτι μου, μόνο τον κόκκινο ουρανό μπορώ να δω...Όλη η ανατολική αττική είναι παρελθόν πια...
-
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
(έχω όλα τα παραπάνω εκτός απο γεννήτρια για την οποία προσπαθώ να εξασφαλίσω συναίνεση και χρηματοδότηση εδώ και 2-3 χρόνια)
Από ποιούς;
-
-
Άκουσα τον δήμαρχο σας, που έλεγε οτι βάρεσαν οι καμπάνες...
Φοβάμαι το ξημέρωμα...
-
Ναι μας ξύπνησαν...μάλλον μαζεύουμε πράγματα και τη κάνουμε...
Το τι νεύρα έχω...δε περιγράφονται...το τι νεύρα έχω...ΤΟ ΤΙ ΝΕΥΡΑ ΕΧΩ!
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .