-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Με μόνο κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση Mazda 6.
Σε όλα τα άλλα όμως το Avensis το θεωρώ ανώτερο με μόνο μείον την εμφάνιση του ταμπλό που μου θυμίσε ... εποχή Carina E.
Απαραίτητο το test drive και στα 2 για να δεις διαφορές και να καταλήξεις.Έχει δηλαδή καλύτερο πάτημα, κράτημα, τιμόνι και φρένα το Toyota? Άσε που το Mazda είναι Made in Japan!
Τα έχω κάνει testdrive και τα 2 και με κριτήριο τις οικογενειακές μετακινήσεις το Avensis το βρήκα πιο άνετο στο δρόμο (κάτι που θα ήθελα για τις οικογενειακές μου μετακινήσεις) απο το 6 που μου φάνηκε σκληρό. Στο θέμα επιδόσεων το Avensis δείχνει ότι είναι καλύτερο ιδίως στο σημείο φορτωμένο με άτομα, μου άρεσε το 6τάχυτο κιβώτιο του ακόμα και σε αίσθηση ενώ δεν έχω και κανένα λόγο (δεν το είδα εγώ βέβαια) να μην πιστεψω ότι ο κινητήρας του Toyota με την τεχνολογία optimal drive είναι και οικονομικότερος. Φρένα, τιμόνι, τα είχα βρει ίδια. Και φυσικά κάτι επιπλέον που σίγουρα απασχολεί έναν οικογενειάρχη είναι και το aftersales και το κόστος του που στη Toyota είναι πολύ καλό ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις. (Ταυτόχρονα τότε είχα δοκιμάσει και το Octavia 1,8 και το είχα κατατάξει κάπου ανάμεσα ... πιο κοντά στο Avensis και πιο ψηλά απο το 6).
Όσο για τα ... made in Japan ... ίσως είναι καλά και όμορφα ... αλλά ακόμα και τα μεταφορικά απο την Ιαπωνία επιβαρύνουν το κόστος και τον πελάτη. Προς θεού. θέλοντας να θεωρήσουμε το 6 καλό αυτοκίνητο μην ισοπεδώσουμε και το Toyota ...Σίγουρα το Avensis έχει τις οικογενειακές αρετές τις άνεσης και της οικονομίας (κυρίως σε ανταλλακτικα) αλλά το 6 έχει τις οδηγικές αρετές του επικοινωνιακού τιμονιού, του άψογου κρατήματος και των σπορτίφ αναρτήσεων (φυσικά είναι πιο σκληρό... έχεις δει μαλακό σπορτίφ αυτοκίνητο;). Χάρη δε στο μικρό του βάρος το Mazda έχει και ανταγωνιστικές επιδόσεις παρά την έλλειψη ισχύος σε σχέση με το Toyota (Ε ρε πράγματα... πριν 20 χρόνια οι 1800άρηδες της Mazda έβγαζαν 140 ίππους και τώρα βγάζουν 120 ). Και πολλοί οικογενειάρχες νοιάζονται για αυτά τα προτερήματα. Οπότε το να λέμε ότι το Avensis είναι παντού καλύτερο είναι τουλάχιστον μονόπλευρη αντιμετώπιση του ζητήματος. Το Avensis απευθύνεται στον ήρεμο οικογενειάρχη ενώ το 6 στον οδηγικά ανήσυχο.
-
Θεωρώ τον 1,8 επαρκή αν δεν καίγεσαι για επιδόσεις (το καινούργιο 6άρι είνα ελαφρύτερο απ το προηγούμενο, το οποίο δεν έβαζε φωτιές αλλά ήταν μια χαρά)
Το τιμόνι σε σχέση με το προηγούμενο είναι αισθητά χειρότερο για τα γούστα μου (ηλεκτρικό το καινούργιο υδραυλικό το προηγούμενο)Επίσης θεωρώ ότι τα παραλέτε σχετικά με την επαρκεια των κινητήρων.
Επειδή τα άλογα γίναν στραγαλια, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κινηθείς σβέλτα με 120 ίππους και 1200 κιλα -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
(φυσικά είναι πιο σκληρό... έχεις δει μαλακό σπορτίφ αυτοκίνητο;).
το 106 1.4 xr to παλιο ειναι απιστευτα σπορ..με απλες μαλακες αναρτησεις.... το mx5 με το απλο σετ αναρτησεων και πολλα αλλα....θα μου ερθουν στο μυαλο σιγα σιγα
τελειως
συνεχιζουμε με το θεμα μας -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
(φυσικά είναι πιο σκληρό... έχεις δει μαλακό σπορτίφ αυτοκίνητο;).
το 106 1.4 xr to παλιο ειναι απιστευτα σπορ..με απλες μαλακες αναρτησεις.... το mx5 με το απλο σετ αναρτησεων και πολλα αλλα....θα μου ερθουν στο μυαλο σιγα σιγα
τελειως
συνεχιζουμε με το θεμα μαςΤο MX5 είνια πολύ σκληρό σε σχέση με το Avensis. Το 106 δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια αλλά το Rallye μαλακό δεν το λες...
-
οχι βρε συ...με τον ανταγωνισμο ειναι μαλακο το mx5 οχι με το avensis...παντα το απλο σετ εννοω...το ραλλυ ειναι βαρκα μπροστα σ αυτο που ειχα κανει στο δικο μου ραλλυ (group n αναστηση) και τελικα ξαναγυρισα παλι στις απλες του...δεν λεει..... πονεσε η μεση μου....
σορρυ -
Ο χρήστης navarxos1976 έγραψε:
... p.s το θελω για οικογενιακο οχι για γκαζια κ.τ.λΜε βάση αυτή τη προυπόθεση στο αρχικό ποστ της αναζήτησης αυτοκινήτου είπα την αποψη μου.
REALZEUS κατα τα λοιπά συμφωνούμε και οι 2, έχουν ξεκάθαρες διαφορές και μπορούν να γίνουν αντιληπτές ακόμα και με ένα testdrive.
-
μερικες παρατηρησεις για το new avensis 1.800 prestise (με xenon)....
-υπερβολικα ησυχο σαν αυτοκινητο
-φανταστικη ποιοτητα κυλισης- παρα πολυ καλα τα ξενον (δυστυχως δεν μπορεις να τα παραγγειλεις..... το συγκεκριμενο αμαξι ηταν εξαιρεση)
-γραμμικος κινητηρας , αποδιδει παντου, δεν ακουγεται κατω απο τις 4.000 στροφες, κινει πολυ ομορφα το αμαξωμα
-απαραδεκτος ΓΙΑ τογιοτα ο επιλογεας, μεγαλες διαδρομες , ασαφες κουμπωμα, πολυ μετρια αισθηση, ΚΡΙΜΑ
-δυνατα τα φρενα αλλα με χειροτερη αισθηση απο το προηγουμενο αβενσις - μεγαλος χωρος αποσκευων αλλα μικρο το ανοιγμα του
- μετρια θεση οδηγησης (για να μην πω κακη), εν ετη 2009 και δεν μπορουν να φτιαξουν κατι της προκοπης, δηλαδη ΠΟΙΟΣ δινει εγκριση να βγει κατα αυτο τον τροπο απο την γραμμη παραγωγης..... στην τελικη στην ευρωπη κατασκευαζεται ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ. προσθετω την απλα ανυπαρκτη πλευρικη στηριξη και το σκληρο καθισμα.
- τιμονι αισθητα καλυτερο απο το προηγουμενο αβενσις αλλα οχι τιποτε το σπουδαιο, κλαιν.
-πολυ ποιο ομοιογενες στις στροφες, παταει συνολικα καλυτερα, μεγαλυτερα περιθωρια προσφυσης (17αρια και εξαλτο 2), αρκετο ρολ , παντελως ασαφες, μπροστινη γεωμετρια που μπορει να σπασει την προσφυση χωρις δυσκολια (κριμα).... - ειναι τοσο δυσκολο σε ενα αυτοκινητο των 26.000 ευρω να βαλουν μια θυρα usb??? σαν ποσο κοστολογιο να εχει??? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.
-συνολικα ΑΙΣΘΗΤΑ καλυτερο απο το προηγουμενο αβενσις. αν ειχε ελαφρως καλυτερη αναρτηση (δεν μιλαω να χαρακτηριστει : driver's car) θα ηταν ισως το καλυτερο οικογενειακο....
- παρα πολυ καλα τα ξενον (δυστυχως δεν μπορεις να τα παραγγειλεις..... το συγκεκριμενο αμαξι ηταν εξαιρεση)
-
Κι άλλος USBοπληκτος
Α και όταν λες ρολ μάλλον εννοείς το roll που στην προκειμένη είναι η κλιση -
Καλά, υπάρχει αμάξι αυτής της κατηγορίας που δεν παίρνει ξένον??
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καλά, υπάρχει αμάξι αυτής της κατηγορίας που δεν παίρνει ξένον??To Avensis δεν μπορείς να το παραγγείλεις δεν είναι καν στην λίστα εξοπλισμού
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Καλά, υπάρχει αμάξι αυτής της κατηγορίας που δεν παίρνει ξένον??
To Avensis δεν μπορείς να το παραγγείλεις δεν είναι καν στην λίστα εξοπλισμού
Ελεος!!!!
-
και αυτα του ποπ απο που προεκυψαν?
-
Tα έβαλε ο antonis
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
:hmmm: και αυτα του ποπ απο που προεκυψαν?Παραγγελία του αντιπροσώπου για να έχει κομμάτια με μειωμένο τέλος ταξινόμησης. Βρήκε αυτά διαθέσιμα στην Ευρώπη και τα έφερε Ελλάδα.
"MAZDA 6 1.800cc vs TOYOTA AVENSIS 1800cc "