-
Εδώ μιλάμε για ΑΠΝΟΙΑ. Που να βρεθεί ο αέρας?
Πάντως στον αέρα και τον προσανατολισμό με τον ήλιο (την πορεία του) και τα ρεύματα, βασίζονται τα βιο-κλιματικά σπίτια. Όποιος ξέρει (μηχανικός) ας μας πει περισσότερα.
-
απλα πραγματα:
γυρναω σπιτι και εχω εσωτερικη θερμοκρασια 33,6
εξωτερικη θερμοκρασια 42.υπαρχει κανενας λογος να ανοιξω παραθυρο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Δεν θα βγει οοοολος ο ζεστός αέρας! Θα ανανεωθεί όμως και θα δώσει μια αίσθηση δροσιάς. Ολα αυτά για όσους δεν θέλουν A/C...
.....γιατί αυτός που το θέλει ότι και να του λες το χαβά του θα έχει.
Κι άντε εγώ δεν ξέρω,για ρωτήστε και κάνα σοβαρό γιατρό.
Σε λίγα χρόνια δε θα μπορούν να κάνουν πλέον ούτε τα κλιματιστικά δουλειά και θα ανακαλύψουμε άλλη συσκευή η οποία θα είναι συμπληρωματική του a/c
Και μετά θα κοιτάμε πως θα εισβάλει η θάλλασα στην Ν.Υόρκη ή τον Πειραιά.
Ρε να μπεί΄μέσα μέχρι τις πλαγιές του βουνού και να μας(πνίξει) πηδήξει,μπορεί?
Είμαστε ΟΛΟΙ μας συνένοχοι στο κάκιστο αυτό φαινόμενο της κλιματικής αλλάγής και μας αξίζει η ανάλογη συμπεριφορά της φύσης.Ακους εκεί 'δεν μπορούμε χωρίς κλίμα'.
Εχουμε μουροχαβλιάσει τελείως...... -
Ξέρει κανεις ποια πρέπει να είναι η φυσιολογική υγρασία σε κάποιο εσωτερικό χώρο? Από ποια τιμή και κάτω έχουμε ξηρό περιβάλλον και από ποια και πάνω έχουμε υγρό?
-
Έχω ένα καλό θερμόμετρο στο γραφείο που μετράει θερμοκρασία και υγρασία και επίσης έχει ένδειξη: WET, COMFORT, DRY (υγρασία, άνεση, ξηρασία). Μπορεί να έχει υψηλή ή χαμηλή υγρασία και να παραμένει στο COMFORT γιατί τα όρια αλλάζουν αρκετά ανάλογα με τη θερμοκρασία.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχω ένα καλό θερμόμετρο στο γραφείο που μετράει θερμοκρασία και υγρασία και επίσης έχει ένδειξη: WET, COMFORT, DRY (υγρασία, άνεση, ξηρασία). Μπορεί να έχει υψηλή ή χαμηλή υγρασία και να παραμένει στο COMFORT γιατί τα όρια αλλάζουν αρκετά ανάλογα με τη θερμοκρασία.Σωστά Μπορούμε να πούμε ότι γύρω από τους 20 βαθμούς Κελσίου τιμές ανάμεσα σε 35%-55% είναι φυσιολογικές...
-
Το κλιματιστικό στην λειτουργία αφύγρανσης (DRY) καταναλώνει λιγότερα ρεύμα από ότι στην λειτουργία ψύξης;
-
Το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας το καταναλώνεις σε αφύγρανση. Αν μπορείς να ψύχεις μεγάλες ποσότητες αέρα ώστε να κατεβαίνει λίγο η θερμοκρασία του, έχεις λίγη αφύγρανση και πιο οικονομική λειτουργία.
Έτσι καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια τα κλιματιστικά inverter. Μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας που έχει ψυχθεί επαρκώς ο χώρος και το κλιματιστικό μειώνει τη ψύξη που παράγει, δεν βγάζει καθόλου νερό έξω. Τότε έχει διαφορά κατανάλωσης το inverter σε σχέση με ένα άλλο κλιματιστικό. Στην αρχή που το ανάβεις και δουλεύει δυνατά, βγάζει αρκετό νερό έξω και καταναλώνει παρόμοια με το απλό κλιματιστικό.
-
Μπράβο. Αυτήν την διαφορά με το νερό την συζητούσα σήμερα. Το δικό μου το ινβέρτερ σε μιαμιση μέρα βγάζει λιγότερο από 5 λίτρα νερό. Το μη ινβέρτερ της γιαγιάς μου βγάζει ένα πεντάλιτρο σε λιγότερο από μισή μέρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μπράβο. Αυτήν την διαφορά με το νερό την συζητούσα σήμερα. Το δικό μου το ινβέρτερ σε μιαμιση μέρα βγάζει λιγότερο από 5 λίτρα νερό. Το μη ινβέρτερ της γιαγιάς μου βγάζει ένα πεντάλιτρο σε λιγότερο από μισή μέρα.Αυτο εχει να κανει με την θερμοκρασια του χωρου.
πχ οταν το δωματιο δεν εχει καλη μονωση και εξω εχει 35 βαθμους και εχεις βαλει το κλιματιστικο στους 25 βαθμους το νερο εξω θα τρεχει ποταμι. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το κλιματιστικό στην λειτουργία αφύγρανσης (DRY) καταναλώνει λιγότερα ρεύμα από ότι στην λειτουργία ψύξης;Δεν ξέρω, αλλά για υπνοδωμάτιο είναι πολύ πιο ευχάριστο από το COOL. Δεν νιώθεις ότι παγώνεις, αλλά ότι δροσίζεσαι την ώρα που λειτουργεί. Ως τώρα δεν έχω αρρωστήσει χρησιμοποιώντας το DRY, ούτε έχω ξυπνήσει με δυσφορία ή ψύξη.
-
Έχει σχέση με το πρόγραμμα του DRY.
Στο Fujitsu χαμηλώνει τέρμα ο συμπιεστής αλλά ΚΑΙ ο ανεμιστήρας (quiet). Βγάζει ελάχιστη ψύξη και κάνει λίγη αφύγρανση. Δεν κρυώνεις αλλά μπορεί να ζεσταθείς.
Στο Corona ο συμπιεστής δουλεύει τέρμα, ο ανεμιστήρας στο LOW και βγάζει αρκετή ψύξη ενώ κάνει μεγάλη αφύγρανση. Δεν θα ζεσταθείς αλλά μπορεί να παγώσεις.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Γενικά η διατήρηση της θερμοκρασίας δεν είναι καλή στο πρόγραμμα DRY.
-
Μια ερώτηση για όποιον ασχολειται με το θεμα..
Εχω ενα παλιο κλιμαστικο πεταμενο στο υπογειο γιατι ειναι χαλασμενο,δεν εχω κρατησει ουτε τιμολογιο ουτε τιποτα που να πιστοποιει οτι ειναι δικο μου,μπορώ να μπω στο επιδοτουμενο προγραμμα της απόσυρσης; -
Μάλλον όχι. Αλλά δες και εδώ:
http://www.allazoklima.gr/21.html -
εγώ νομίζω πως στην Ελλάδα μπορείς
πάνε σε ένα κατάστημα και πες τους το. δε θέλουν να σε χάσουν από πελάτη τους! θα σου το δεχτούν με στραβά μάτια! -
δε λέει πουθενά ότι χρειάζεται απόδειξη αγοράς
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
δε λέει πουθενά ότι χρειάζεται απόδειξη αγοράςαναφέρει 'εν ενεργεία'...
αλλά τώρα στην Ελλάδα είμαστε -
Προσωπικα απεσυρα ενα που ηταν απο το 1965 στο σπιτι μου (τρυπα στον τοιχο)... το καινουριο το εβαλα σε αυτο που κατοικω τωρα... κανενα προβλημα.... Ηρθαν εβγαλαν αυτο απο τον τοιχο και την αλλη μερα ηρθαν στο αλλο σπιτι και εβαλαν το καινουριο....
-
Λοιπον εμαθα οτι μπορω...αλλα οι τιμες δεν ειναι ελκυστικες.
Για να δωσω μια εικονα,αν επαιρνα μονος μου το κλιματιστο στην απολυτως πιο φτηνη τιμη απο internet (καταστημα στην Ελλαδα παντα) θα εδινα 730€.
Με την περιβοητη επιδοτηση το παιρνω 625€ (τοποθετημενο ομως).
Ε δεν ειναι και η ευκαιρια του αιωνα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μια ερώτηση για όποιον ασχολειται με το θεμα..
Εχω ενα παλιο κλιμαστικο πεταμενο στο υπογειο γιατι ειναι χαλασμενο,δεν εχω κρατησει ουτε τιμολογιο ουτε τιποτα που να πιστοποιει οτι ειναι δικο μου,μπορώ να μπω στο επιδοτουμενο προγραμμα της απόσυρσης;Σίγουρα μπορείς..
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ